Dış görünüşünüzle ilgili takıntılarınız var mı? Varsa bunlarla nasıl barışık yaşıyorsunuz?

Yuzumdeki benlerden rahatsizim.Guneste buyuyorlar ve bir kac yil icinde buyuduler rahatsiz ediyor artik beni.
Bir de lisedeyken minyon tipliydim.Boyum uzasin isterdim
Ama sunu biliyorum ki saglik herseyden onemli..Saglik olmadiktan sonra dunya guzeli olsan neye yarar? Allah korusun genc yasta kanserolan insanlari duyuyoruz.
Rabbim saglik versin once diye dua etmeliyiz.
Sahip oldugumuz o guzellik ,omur yetmezse ne asik olmaya,ne sevilmeye,ne de hayallerini gerceklestimeye yarar.
İyi ki saglikliyim.
İyi ki sevdiklerim yanimda ve saglikta.
Rabbime binlerce kez sukurler olsun.
Allahim kimseyi saglikla sinamasin derdi olanlari iyilistersin ins..

Görkem Karmanı tanır mısın yoksa o musun ya kulaklarını göstermeyen dünyada tek insan bilirdik onu:)

Bir sürü kusurum olabilir somut veya soyut ancak ben kendimi çok seviyorum ve olduğum gibi kabul ediyorum.Ettafımda da olduğum gibi kabul eden insanlarla ahbaplık kuruyorum.
Bana göre özgüven eksikliğini aşmalı ve kendinle barışmalısın. Dünya güzeli bir insanın bile kusuru var muhakkak önemli olan senin kendini sevmen.

Kızın düğünü oldu doğum yaptı göremedik yaaa bir o bir sen demek
Vallahi öyleymiş demek.. ben saclarimi toplardim,yanlardan saclari çıkartırdım onlari da tel tokayla kulagimin ustunden tuttururdum. Zavalliga bak sonra eve gelirdim okuldan saçımı açardım kulagim.kipkirmizi olmuş baskıdan
Esim diyor ameliyat ettirelim yok diyorum korkuyorum :)

O kadar mı büyük yaaa sen abartıyor olmayasın.

Merhaba. Psikiatrik ilaçlar kullandığım için yaklaşık 45 kilo aldım. Şu an 102 kiloyum. Allahtan boyum uzun ama bi göbek var anlatamam. Depresyon yüzünden zaten kilo vermeye çabalamadım. Bi de kullandığım bi ilaç yüzünden troitlerim mahvoldu. Kilo vermem zorlaştı ki bu süreçte diyet de yapmadım. Ana depresyon hafiflediği sıralarda özellikle kendimi çok seviyorum. Ki ben hep zayıftım. Ufakken özel mama kullanırlardı artık kilo alayım diye. 55 lerden 100 lere çıktım ama hala kendimi güzel buluyorum. Çünkü gerçekten kendimi bir bütün olarak kabul ediyorum artık. Ruhum ve bedenim. Aldığım kilolar beni çirkin yapmaz. Veya vücudümdaki sevmediğim yerler. Seni sen yapanın yarısı da bedenin. Ben böylee bakıyorum artık ve aynada kendimi güzel buluyorum Ben böyle hissettikten sonra başkası ne görmüş-beğenmiş pek de umrumda değil.

Bir de beden olumlama hareketi var. İnternetten araştırabilirsin istersen.bize dayatılan güzellik algılarını kabul etmek zorunda olmadığımızı anlatan bir hareket. Ben de o hareketten sonra daha iyi hissettim. Ama bir arkadaş yorumunda kanserli bir kızın bacağının kesilmesinden sonra söylediği şeyi yazmış. Çok hoşuma gitti. Sen kusur olarak gördüğün şeylerden ibaret değilsin. Bir bütün olarak güzelsin...

Bende de aynısı var dismorfobi deniliyor buna kendini çirkin hisseder buna inanırsın herkes güzel olduğunu söyler fakat sen inanmazsın. Pskiyatri ye bir uğra cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…