dişçi korkusu:(

tarcinakide

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2011
798
1
46
Diğer
arkadaşlar ben diş bölümüne konu açtım fazla gören olmadı. şu yaşıma kadar hiç dişçi koltuğuna oturmadım. geçen bi kontrol yaptırayım dedim. dişlerimden şikayetim yoktu halbuki. doktor 2 çürük var dedi şaşırdım. dolgu yapalım dedi. dolgudan çok korkuyorum. iğnesiz de olabilir diyor eşim.iğneli iğnesiz dolgu nasıl olur? acır mı? nasıl bi his oluyor?

Bende asiri dis doktoru fobisi var.. ama bazen insan mecburen gidiyor.. Bir defasinda ignesiz yaptirmayi denemedim ama yapamadim..
Bilmiyorum benim aciya tahambulum yok belki bu yuzden, ama igne yaptiklarinda zaten cok fazla bir sey hissetmiyorsun..
Yani sana tavsiyem sakin ol, ve esinle beraber git doktora. Dolgu esnasinda baska seyler dusunmeye calis... Ve dolgu yapicaksanda sana tavsiyem igneli yap.. en azindan acisi daha az oluyor..

peki iğne çok acıtıyor mu? eşimde çok yaptırmış dolgu bana diyor ki senin çürük çok ilerlememiş o yüzden iğnesiz yaparlar acı da hissetmezsin diyor ve çok korkuyorum nasıl gidicem ya

peki iğne çok acıtıyor mu? eşimde çok yaptırmış dolgu bana diyor ki senin çürük çok ilerlememiş o yüzden iğnesiz yaparlar acı da hissetmezsin diyor ve çok korkuyorum nasıl gidicem ya

Çürük ilerlememiş olabilir ama her insanın acı eşiği bir değil.
Kendimi bildim bileli dişçideyim.İğneli de yaptırdım iğnesiz de.
Ama sizin korkunuz varmış büyük ihtimalle kasacaksınız kendinizi o yüzden iğneli yaptırın.Zaten önce sprey sıkıyorlar.
Bir tavsiyem de dişçiye çok erken gitmeyin beklerken daha geriliyor insan.

canım geçmiş olsun benimde dişçi fobim vardı biraz atlattım.
küçükken iğneyi görünce koltuktan kalkıp kaçmıştım :)
benim de senin gibi çürüklerim çıkmıştı 18 imden sonra mecburen yaptırdım bende.
iğneyi görünce başladım ağlamaya. ama doktor Allahtan iyi idi sakinleştirdi yaptı iğneyi.
sana şukadar diyim üste yaptığı iğneyi anlamamıştım bile. adam iğneyi yapmış bitirmiş ben ağzım açık hala yapsın diye bekliyordum.
alta yaptığı iğne ise çok çok az acımıştı. o da ince deriye yaptığı içindi.
sonra dolgu için delmeye başladı doktor. bir sıkıntı olmadı.
korkma yani.
anlayışlı bir doktor bul.
durumunu anlat fobim var deyin anlayıilı olsun.
ama kesinlikle tedavinizi yaptırın

çok teşekkürler arkadaşlar yaa.ben de kaçmam inş..hani normal yapılan iğneler var ya kalçadan o çok az acıyor ben de,bir de kan aldırmakta öyle.onlardan çok korkmuyorum.ama diş iğnesi nasıl bilmediğim için sürekli düşünüyorum birde ya ağzımı bilmeden kapatıverirsem diyorum,ya da o aleti ya yanağıma sürterse gibi garip şeyler düşünüyorum

ağzın diline kadar uyuşacak o an sürtse bile anlamazsın ki sürtmüyorlar merak etme.
ağzını da kapamazsın doktor müsade etmez kapasan da bişi olmaz zaten girdiği yer 1 2 mm kadar:)

ilkokul zamanlarımda bir kere gitmiştim dişçiye. taa kaç zaman geçti düşün yani.. birkaç ay önce çürük için gittim. ve çürük o kadar olmayacak bir dişteydiki... görsen şok olurdun bir tane iğne yaptı (inan bana iğneden aklım çıkar öyle böyle değil ufacık bir acı) sonra çürüğü temizleyip dolgu yaptı. zaten bu aşamalarda hiçbirşey hissetmiyorsun.. düşün ki, sabah 11 de gittim. uyuşukluğu akşam 6 da geçmeye başladı. yani işlem anında bir his olmuyor hiç korkma

anladım yani diğer iğneler gibi olacak kızlar.ay ben kendimi anlamıyorum bir türlü sakinleşemiyorum. o zaman ben kesin iğne istiyim. eşim kafamı karıştırıyor.iğne dolgudan daha çok acıtıyor diyo.yani iğnesiz dolgu daha iyi diyor offf napsam

alakası yok... iğnesiz dolgu ne kadar acıtır biliyor musun.. şimdi burada anlatmak istemiyorum tedirgin olma diye... ama iğnesizi düşünme bile..

Yok canim igne cok acimaz, inan bana bir kac saniye sonra hic bir sey hissetmezsin.. agzin dudaklarin felan uyusuyor.. zaten ignede incecik bi sey.. anlamazsin bile.. Benimde bitane cok fena curugum vardi, ama valla doktor cektirelim daha iyi dedi.. dolgu olmazdi.. toplam bi kac defa gittim zaten.. sanada gecmis olsun.. insallah iyi geceler..

off arkadaşım aynı korku bendede var 2 yıldan beri belli aralıklarla ağrıyor dişim resmen beynim zonkluyor eşim çok ısrar edince bi gece ağrı kesici vurdurmaya gittik doktor dişime vurdu yani ağzımdan adam o iğneyi dişime değilde dilime vurucak diye korkudan eşimin kolunu morartmışım sıkarken o kadar kasmışım kendimi yani nasıl çektircem düşünemiyorum yaa çok korkuyorumm çokk

İğne vuruluyo biraz acıyo ama dayanılamayacak kadar değil ve saniyeler sürüyor zaten.Zaten uyuşuyo sonra ve bişey hşssetmiyosun :)

Benim de ileri derecede iğne,dr,dişçi korkum vard.Hatta kan aldırırken bayılıp sedyeyle oradan oraya götürüldüm düşünün..
Bir diş hekimine korktuğumu söyleyince bana iğnesiz dolgu teklif etti.Yani ama kadın bir fısfıs bile sıkmadı.Tabi ben acıdan öldüm.İğne vursalar bu kadar olmazdı.Siz de yenebilirsiniz bunu.Alt tarafı sinek ısırığı gibi bişey..

önceden bu kadar dişçi fobim yoktu ama son zamanlarda nedense fena bir korku sardı beni:26:en çok da iğneden korkuyorum çok acımıyor aslında ama sinir oluyorum bir dişim var çektirmem gereken kaç aydır iğne korkumdan gidemiyorum

ahh sormayın aynen bende aama kızların dediği ortak şey iğneli olması. adam vurmadan yapıcam dese bile zorlarım artık napiyim

canım iğne niye acıtsın ki iğne yapmadan önce o bölgeye uyuşturucu sprey sıkılıyor iğne sonra yapılıyor...korkma ağrı başlamadan dolgunu yaptır geçmiş olsun.....

canım ben dişçi korkusu yuzunden başıma gelenleri anlatayım sana. Öyle kokruyodum ki dişçiden o koltuğa oturmaktan. 20 yaşıma kadar hiç dişçiye gitmemiştim ve hiç diş ağrım olmamıştı. Sonra birgün dişlerimde iltihap oldu daha doğrusu ben oyle sandım. uzun zamandan sonra doktora gittim mecburen ama doktoru pişman ettim bana baktığına . rahat durmadım hiç. sonuçta dişlerimde kist çıktı ve ameliyat dediler. şok oldum gunlerce korkudan ağladım. dişçi koltuğuna oturmayan ben diş etimden ameliyat olacaktım ha. ne ağrılar çektim mafoldum ağrılardan genede ameliyat olmak istemiyordum. sonradan guc bela ikna olup gittim doktora. malesef 2 dişimde olan kist benim korkum ve ihmalkarlığım yuzunden 6 dişime sıçramıştı. sonuçta 1 yıl kanal tedavisi gördüm ve ameliyat oldum. Keşke dedim keşke daha önceleri gitseydmişim. hiçte korkulacak birşey değilmiş. ameliyatım bile oyle kolay geçti ki. sende sakın korkma ve dişlerini ihmal etme. Ben korkularım yuzunden çok çektim meğer korkulacak hiçbirşey yokmuş. çektiğim acıların yanında solda sıfır kaldıı kanal tedavisi.

Küçükken dişçiye götürmüştü beni annem.
Doktor az kalsın beni dövecekti annene dua et sen demişti :)
Son bir kaç sene önceye kadar iğneden, hastaneden bile çok tırsardım.
Şimdi ise oturup ameliyat izleyebiliyorum netten.
Dr olsam hayır demem yani.
Ama şimdi kıl dönmesi şikayetim var. Tırsıyorum diyorum insanlar ameliyattan korkuyorum sanıyor.
Tekrarlama ihitmalinden korkuyorum her neysee...
Çekilecek bir diş bende de var. Gideceğim dr a ama iltihaplı şuanda önce ilaçla kurutacak.
Bir kez gittim iltihaptan uyuşmadı dişim.
Kadın daldı direk almaya çalıştı dedim acıyor
Ne acıması be diyor bana.
Sonra bir tane daha yaptı yine uyuşmadı
Odadan kovdu resmen beni.
Böyle dr lar da var.
İyi ve anlayışlı olması çok önemli.
İğne den de korkma sinek ısırsa daha çok acır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…