Dişlerime çok taktım bi bakın nolur ne yapabilirim ? :(

Dişlerinin rengi çok güzel,şekline gelince kötü de değiller..
Neyse konumuza dönelim:) Birkaç doktora daha git.Bakalım neler diyecekler.Hepsine sor neler yapabiliriz dişlerime diye..Porselen desen,ablam diş hekimi..Bir kaç konuşmamızda hiç porselen yanlısı olmadığını anlamıştım..

yeni cıkan bi dis düzeltme islemi var adını tam bilmiyorum sekli bozuk kırık dolgulu yamuk vs gibi dislere uygulanıyor aynı takma tırnaklara benziyor onu her bir problemli dise göre ayarlayıp disin üstüne yapıstırıyorlar ama bu tedavi amaclı degil tamamen estetik görünüsle alakalı o yüzden cok pahalıdır muhtemelen.tel porselen vs istememissiniz ama sanırım öyle birseyler yaptırmak zorunda kalacaksınız.

Canım bari para biriktir harçlıklarınla ne bileyim..Bence diğer yöntemlere hiç gerek yok ya sonra çok sıkıntı çekersin özellikle porselen yaptırırsan yazık dişlerine

Telden çok korkuyorum ama ben Porselen falan kolaydaaa ...:26::26::26:

Neyinden korkuyorsun?? Ben de takmıştım ki ilk başlarda sadece ağzım yara oldu biraz ona da vazelin sürüyordum geçiyordu.Sonra o da geçiyor.Şimdi de bir arkadaşım takıyor ki kendisi üniversite de görüntüden rahatsız olsa o olurdu kimse kötü göründüğünü de düşünmüyor gayet şeker bir kız

Yorumlarınızdan anladığım kadarıyla maddi imkanlardan çok görüntü bozukluğunu yaşamamak için telden uzak duruyorsunuz.

Bu yüzden porselen dişi soruyorsunuz..

Şu kadar söyleyebilirim, şuan proselen diş modası kalktı artık.Bir kaç yıl sonra ise hiç kalmayacak.

Pek memnun kalacağınız bir uygulama değil.

bu arada porselen hic kolay bisey degil dislerin cürük degil birsey degil ne mana dolgu porselen kaplama falan diyorsun anlamadım.herseyin dogalı gibi disinde dogalı kendinin olanı güzel ne kadar cok ugrastırıyor o kaplamalar porselenler takılması bi dert alısması bi dert yerine oturması bi dert ugras dur ve emin ol telden cok daha pahalıya gelecektir.

Ayrıca şöyle bir şey var senin tel takacağın ne malum belki bakacak doktor sadece damaklık takmanı yeterli görecek.Damaklıklar şeffaf oluyor belli bile olmuyor.Porselen diş hiiç rahat değil ömür boyu dişlerini rahat kullanamazsın,insanın kendi dişi gibisi var mı ya sağlam dişe yazık etme

ben bu konuyu hatırlıyorum,yine aynı şekilde genç biri senelerce sonraya randevu veriyorlar ve mektup (!) yollayacaklarmıs demişti.Eğer aynı kişiyseniz orada herkes sana tel taktırmanı söyleyip,tecrübelerini anlatmıslardı.hatta şimdi hatırladım iple dişini bağlayıp düzeltmeye çalışmıştı o kişi :) Eğer doğru olanı yapmazsan yaşın ilerlediği zaman daha çok sorun yaşarsın canım,sana yazılanlara kulak ver.

Bu arada yapman gereken en önemli ve acil şey,bir psikoloğa gitmek bence.Çünkü diğer rumuzunda da bunda da konuların hep kendinle ilgili takıntıların vs.3 yasındaki yeğenine bile baskı yapmaya calısıyorsun,ki o konunda bir çok kişi yaptığınla dalga geçti.Psikolog hastanelerde var ücretsiz,mutlaka git,o zaman dişlerin de tüm problemlerin de hallolur ve sen buraya durmadan problemlerinle ilgili konu açmaktan,hayatı zorlaştırmaktan kurtulursun.En keyifli yaşlarını böyle şeyleri kafaya takarak geçirmemeni ve burada senden büyük ve tecrübeli pek çok kişinin yazdıklarına kulak verip kendin için doğru olanı yapmanı dilerim.Hiç bir şey yapamıyorsan rehberlik öğretmenine git bari o sana yardımcı olur.

Telden çok hoşlanmadığını anladım ama bir daha düşün derim. Şirkette iki arkadaşım yaptırdı hemde 30 yaşını aşmış insanlar, iki yılda inanılmaz değişikler oldu, şimdi görüntüleri çok güzel. Porselen yaptırma derim, yazık çünkü, sağlam dişleri kesip yapıyorlar. İlerde neler yaşayacaksın bilinmez sağlam dişleri kestirmenin bir alemi yok. Hamilelik ya da hastalık yüzünden dişler hasar görebiliyor, kendi dişlerine ihtiyacın olabilir.

Cnm benm dişler de seninki gibiydi ben lazer yaptırdım. Şuan adı tam aklıma gelmiyo ama önce sakız tarzı bir maddeyle dişini uzatabiliyiyorlar. Ayrıca aradaki açıklıklarda dolduruyorlar. Sonra üzerine lazer geçip sağlamlaştırıyorlar. Ama ondan sonra biraz dikkat etceksin dişine ve çok sert şeyleri daha az yiyceksin ben yinde yiyorum. Bişy olsa bile kırılmak gibi hemen dra gidip tekrar ekletyom acısız ağrısız güzel bi yöntem tavsiyte ederm

Ne kadara yaptırmıştınız çok güzel bir yönteme benziyor ama çok pahalıdır büyük ihtimalle.

Telden başka yöntem bilen yokmu başka hem ucuz hem estetiği güzel olan.Bide benim gittiğim doktor bana çok ciddi ortodonti tedaviye ihtiyacın var bu dişler ne böyle dedi. Resimde dişlerim olduğundan daha güzel görünüyor flash ve güneş ışığı olduğu için bembeyaz çıkmış aralıklar sanki daha azmış gibi durmuş. Ama ben şimdi lise 2 ye gidiyorum lise 3ü 4ü telli geçirmek istemiyorum mesela geçici bişey yokmu istendiğinde çıkarılıp tel takılabilecek ?

daha kaç yaşındasınız ya, niye porselen diş istiyorsunuz ki, dişiniz kırık değil birşey değil... ya diş teli taktıracaksınız, ya da hayatınıza böyle devam edeceksiniz. hiç bir diş hekimi de bu yaşta bir çocuğa böyle porselen diş yapmayı kabul etmez bence...

Ne kadara yaptırmıştınız çok güzel bir yönteme benziyor ama çok pahalıdır büyük ihtimalle.

Valla fiyatını çok hatırlamıyorum ama çok değil. Hatta burda eskisini söktürüp tekrar yaptırmıştım (çünkü eskisi sararmıştı, bu arada sararınca beyazlaması zor o yüzden fırçalamamayı ihmal etmemek gerek) Bayağı uyguna yapmıştı şaşırmıştım. Lazer kompozit miydi neydi adı

Benim elimde olan birşey değilki kime sorsam en az 3 bin tl diyor bizim o kadar durumumuz yok taksitle bile yaptıramayız. Ben teli istemediğim için yaptırmıyorum değil sadece zaten bu kadar zahmetli olan birşey için bu kadar uğraşıp bu kadar para dökmeyi istemiyorum parası porselenle aynı olsaydı koşa koşa giderdim.

canım ben de bir ara porselen yaptırmaya niyetlenmiştim ama bir diş hekimi arkadaşım sakın yaptırma yazık edersin dişlerine ben hastalarımı sonuna kadar vazgeçirmeye çalışıyorum demişti
tel konusunda da senin gibiydim ben takamam öyle senelerce tel falan diyordum ama ortodonti doktoruna göründüm 1 senede düzelir dedi tel taktırdım ve dişlerim ilk 6 ayda bile sıra sıra dizildi çok hoş oldu hem ben şeffaf taktırdım belli de olmuyor şimdi iyiki taktırmışım diyorum

gördüğüm kadarıyla sende kapanış bozukluğu falan da var ortodonti tedavisi olmadan düzelmesi biraz zor görünüyor
evet pahalı bi yöntem ama inan bana en iyisi

biraz daha sabret çalışmaya başlayınca yaptırırsın hiç olmadı

Son düzenleme:
Diş hekimi değilim ama bence dişlerinin porselene ihtiyacı yok. Ben yıllarca diş tedavisi gördüm, 15 yaşındayken 15 tane dişim porselendi, şimdi 20 oldu sayısı ama mecbur olduğum için yaptırdım, hastalıklıydı dişlerim. Hiçbir zaman kendi dişin gibi olmuyor, yazık etme dişlerine. Ben şansıma çok iyi bir doktora denk geldim, kimse anlamıyor dişlerimin porselen olduğunu.
Benim dişlerim sorunlu olduğu için yapılış aşaması çok acılıydı, tel falan hikaye, öyle diyeyim. Ama sağlam dişler yapılırken pek acımıyor dişin kesilmesi, uyuşturuyor sonuçta.

Porselen yaptırdıktan sonra geri dönüşü de yok, dişin kesilmiş olacak. Ve pahalı. Ucuzu da vardır belki ama dişin kalitesi düşer o zaman.

canım yanlış düşünüyorsun. birincisi porselen kolay falan değil ölcü alımı dişlerinin kesilmesinin yanısıra sapasağlam dişlerinden oluyorsun. neresi kolaymış. kandırma kendini.

daha 16 yaşındasın git devlet hastanesinden üniversite hastanesinden randevu al ne kadar zamansa bekle taktır tellerini 1 bilemedin 2 senelik tedavi ile düzelirler.

en güzel yıllarımı tellerle geçiremem deme benim şimdiki aklım olsaydı okul yıllarımda taktırırdım tellerimi. şimdi çalışıyorum iş arkadaşlarımla yemeğe gidiyoruz ya o yemekten yiyemiyorum yada ne yediysem arasına kaçıyor kahve içiyorum braketler sararıyor bu durum o resmi ortamda hoş olmuyor. hemen fırçalamak için lavaboya koşuyorum. okul arkadaşlıkları daha samimidir bu zor dönemleri okulda arkadaşlarla atlatmak en mantıklısı.

maddi durumun yeterli değilse bekle çalışıp kendi paranla ilk yaptıracağın şey tellerin olur. biraz zor ama her güzelin bir kusuru var .

bir kaç sene sıkıntı çekmen hayat boyu güzel dişler kazandıracak sana. hem çok zor değil aslına bakarsan. korkutmuşlar seni. bak erik çıktı ben seffaf braketlerle erik bilem yiyorum kütür kütür yenmiyo ama asilzadeler gibi eriğimi bıcakla kesip kesip yiyorum hatta şu anda bir yandan eriğimi kesip yiyorum bir yandan sana yazıyorum. porselen fikrini aklından çıkart. 27 yaşımdayım 3 aydır tellerim var taktırdığıma pişman olmadım ama halim vaktim yerinde olsaydı lisede üniversitede taktırırdım ama olmadı bu zamana kaldı. yapıcak bişi yok herkes şanslı doğmuyor işte )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…