Kalıcıyla yapıştırdı.Yok ya garanti falan yapmadı zaten bütün dişçiler direk 2 bin tl peşin istiyolardı veya 800 tl peşin istiyolardı diğerini öbür ay istiyodu.Çok taksit yapanda kredi kartı istiyodu. Babasının hayrına yaptı gibi birşey çok iyi doktordu parayı önemsemiyodu annem durumumuz böyle dedi tamam dedi ama son taksidinide ödemedi rezil oldum bi daha bakamam yüzüne.Çıkarsa başka bir dişçi ne kadara takar hemen takılırmı ?
Yatak odasına aynalı gardrop aldıktan sonra psikolojim bozuldu benimde zatenAma kapanış bozukluğu olduğundan dolayı dişimin bi yanı kapanırken bi yanı havada kalıyor şu an çenem yorgun mesela :18:
Şu yazılılar bitsin istanbulda dişçi serüvenimize kaldığımız yerden devam edecez annemlebence sen en iyisi iyicene bi arastir eminim maddiyat konusunda yardim bulacaksindir bi sekilde... Haberlerini bekliyorum :)
Bu arada kapanış bozukluğu alt ve üst dişerin birbirine değmemesi ve sağdaki bi diş altındaki dişe değiyosa soldaki dişin altındaki dişin değmemesiydi dimi benimki öylede:44:Kapanış bozukluğu varsa nap et tel taktır. Benim de kapanış bozukluğum var. Yamukluğu bertaraf etmek için çene yamuk kapana kapana bozuluyor resmen. Ve çenemden neler çektiğimi anlatamam. Yaşın da güzel tel için. Estetik kaygıları da bırak bir yana. Yaptırmadığında 18ine 20ne gelince diyeceksin ki taktırsam şimdiye kurtulmuştum... Bu da çok sinir bozuyor. Taksitle filan yaptırmaya çalış. Ağzımı 3 santimden fazla açabilmem için çenemi kaydırıp rayına oturtmam gerekiyor.Bu da ağrı yapıyor. Orayı aşındırırsam devamında gülerken, çiğnerken falan hep işkence. Bu yüzden asla ihmal etme. Ve kapanış sıkıntısı varsa kesinlikle porselenden vazgeç. Diş köklerinin yamuk gelmesi de sıkıntı yaratabilir. En sağlamı tel. Benim için bazı açılardan geç. Aman sen ihmal etme. Bu durum suratını da yamultabilir. Benim dişlerim kötü oturduğundan yamukluk da var. Bir dişçi dışında kimse farketmedi ama sen farkedersen aman aman... Yaptırabileceğini umarak şimdiden geçmiş olsun.
Kapanış bozukluğu varsa nap et tel taktır. Benim de kapanış bozukluğum var. Yamukluğu bertaraf etmek için çene yamuk kapana kapana bozuluyor resmen. Ve çenemden neler çektiğimi anlatamam. Yaşın da güzel tel için. Estetik kaygıları da bırak bir yana. Yaptırmadığında 18ine 20ne gelince diyeceksin ki taktırsam şimdiye kurtulmuştum... Bu da çok sinir bozuyor. Taksitle filan yaptırmaya çalış. Ağzımı 3 santimden fazla açabilmem için çenemi kaydırıp rayına oturtmam gerekiyor.Bu da ağrı yapıyor. Orayı aşındırırsam devamında gülerken, çiğnerken falan hep işkence. Bu yüzden asla ihmal etme. Ve kapanış sıkıntısı varsa kesinlikle porselenden vazgeç. Diş köklerinin yamuk gelmesi de sıkıntı yaratabilir. En sağlamı tel. Benim için bazı açılardan geç. Aman sen ihmal etme. Bu durum suratını da yamultabilir. Benim dişlerim kötü oturduğundan yamukluk da var. Bir dişçi dışında kimse farketmedi ama sen farkedersen aman aman... Yaptırabileceğini umarak şimdiden geçmiş olsun.
Bu arada kapanış bozukluğu alt ve üst dişerin birbirine değmemesi ve sağdaki bi diş altındaki dişe değiyosa soldaki dişin altındaki dişin değmemesiydi dimi benimki öylede:44:
Şu an arkadakiler birbirine oturuyor ama öndekiler her geçen gün oturmamaya başlıyor yoksa geçen ay onlarda oturuyodu.Arkadakilerde yavaştan başladılar kaymaya . Dişime dişçi eli değdikten sonra isyan çıkardı benim dişler üst dişlerr açıldı yanındaki dişlerin arası açıldı yamuklaşmaya kapanmamaya falan başladılar porselen kaplatmadan hemen sonra sevinmiştim kurtuldum diye hiç aralık yoktu ama 1 aya kalmadı acı gerçekle yüzleştim üst dişler açılmaya başlıyorduBenimki artık tam değiyor.Ama küçükken değmiyordu. Değen dişler birbirine baskı yapa yapa kaydırıp oturuyor yıllar geçtikçe. Bu da işte zamanla çenene zarar verecek. Şuan dişlerimin tam oturması yamuk yamuk olmaları sayesinde. Anlatabildim mi? Ve zamanla oluşan oturuş dişleri yamultarak değil çeneni de yamultarak olur o da daha zor. Bu arada dişler tam oturuyor dedim ama sadece gerideki büyük dişler oturuyor. Önlerdekiler aynen dediğin gibi. Ya değmiyor ya üstüne biniyor falan filan. Amaan anlattıkça, konuştukça içim karardı Sadece ön dişlerin sıkıntılıysa, arkadaki büyük dişlerin normalse çenene sorun yapmaz.
Diş teli taktıramam devlet hastaneleri yapmadı maddi durumumuzda iyi değil. Porselen dişlerde pahalı ama diş teli kadar değil belki taksitle falan halledebiliriz. Ama porselendede benim içim rahat etmiyorr üst dişlerim hep yapma olacak porselen bana ilerde nasıl sıkıntılar yaratır ? İnsanlar garipsermi ? Kendi dişin kadar rahat olmuyormuş ama böylede hiç rahat değilim zaten.Üstteki aralıkları dolguyla falan kapatsalar porselen olmadan alt ve üst dişler arasındaki aralık nasıl kapanacak porselen şartmı başka yolu yokmu lütfen birşeyler önerinAma lütfen diş teli demeyin en doğrusu o olurdu biliyorum ama olmayınca olmuyor.
Ama eksik diş değilki süt dişimi çektirmemişiz küçükken ana dişim yukardan çıktı. Aslında çekilen dişim sağlamdı ama çürüktü resime dikkatli bakın havada kalan bi dişim var onu tel taktır aşağı indir dedi doktor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?