Diyecek hiçbir şeyim yok.

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.606
598
Arkadaşlar eşimle son zamanlarda bir iki meselemiz olsa da bir şekilde hep çözüm yoluna gittik. Çözebildiğimiz de oldu ertelediğimiz de. Genel itibariyle huzurlu hatta mutlu bir hayatımız vardı.
Bugün çok yersiz bir meseleden çok çok büyük bir kavga ettik. Çok bağırdı ben de kapıları çarptım. 14 yıldır(3 yılı evlilik) ilk kez bu denli büyüktü. Kopma noktasına gelecek kadar...
Kavga esnasında çok çok uzun zamandır yaşamadığım atağı geçirdim. Nefesim tıkandı konuşamadım ağlama krizine girdim. Lütfen biraz çık evden iyi değilim dedim. Evden kovamazsın beni dedi sanki onu kovan var.
O halde bile sebebini bilmiyorum çocuğu kucağıma aldım yatak odasına geçtim. Aslında kendine bile yetecek vaziyette değildim. Kaybetme korkusu muydu yoksa kendime kurduğum küçücük bir dünya mıydı bebeğim...
Eşim de çocuğu kaçırıyormuşum gibi aldı kucağımdan ben de aramızda hırpalanmasın diye bırakıverdim.
Yüksek ses, kavga, gürültü asla katlanamıyorum. Ben iyileştim zannetmiştim. Meğerse bunlara maruz kalmadığım için hastalığım uyumuş.
Eşim ben birazcık sakinledikten sonra konuşalım dedi. Bundan sonra eskisi gibi olmaz ayrılalım dedi. Araba zaten senin. Eşyalar da sende kalabilir gibi zihninde bir şeyler bölüştürmeye başlayınca bu çocuğu ne babasız büyütmek ne de mutsuz büyütmek için doğurdum çeki düzen vermek yerine yaptığına bak deyip odadan çıktım. Aslında problemin kaynağı o idi ben yaptıklarına çok sert tepki verdim. Belki birikmişlik belki yorgunluk... Ben ne zaman yüksek tepki versem adam kayışı koparıyor.
Toparlayamadım da ama çok kötüyüm.

Bu duruma gelme sebebi nedir onu yazarsaniz belki daha dogru yorum yapabiliriz

O kadar saçma ki. Yazmaya utandım.
İşten geldi uyudu. Ben de akşam geç olunca uyandırdım gayet sakince. Bir sürü laf saydı ben de laf sayınca(uyurken ne dediğini hatırlamıyor) ne yaparsan yap deyip kapıyı çarptım. Biraz da içinde bana ne öfken vardı da bu kadar laf saydın uykunun arasında diye kızdım. Aslında o kadar hızlı bir örtmek değildi niyetim pencereler açık olunca çarptı. Sonra bağıra bağıra uyandı.

Kavganın sebebi neydi.? Yersiz diyorsunuz ama birbirinizi yemişsiniz.
Eşiniz daha önceki tartışmalardada ayrılığı dile getirirmiydi

Bu söylediklerine bakilirsa esinin aklinda ayrilik fikri önceden de varmis.

Dediğim gibi ayrılık hiç gündemimizde olan bir durum değil. Hatta iş, ev, gelecek meseleleri hayallerimiz vardı. Yani çözemedi.
durduk yere bu hale gelmemişsinizdir, belli ki öncesi var. bardağı taşıran son damla olmuş bugünkü. fazla yüz göz olundu mu geriye dönüş zor. bitmesi gerekiyorsa bitmeli. çocuğu bahane etmeyin.

Çocuğu bahane etmek değil ama bir anda ne olduğunu çözemedim. Akşam işten gelirken bile telefonla konuşarak geldik.

Kavganın sebebi neydi.? Yersiz diyorsunuz ama birbirinizi yemişsiniz.
Eşiniz daha önceki tartışmalardada ayrılığı dile getirirmiydi

Hayır hiç dile getirmedik ilk kez böyle bir şey oldu. Zaten çok aşırı tartışan bir çift de değiliz. Sorunlarımızı oturup konuşurduk.

Peki bu kadar buyuk bir kavgaya sebep olacak ne yasadiniz? Konuyu cok genel yazmissin. Tam olarak anlatsan hakli haksiz anlariz aslinda.

bu kadar sorunsuz olsa, öncesi olmasa direk ağzından boşanma, mal paylaşımı vs mevzuları çıkmazdı. iyi düşünün. ayrıca neden sinir krizi geçirdiğinizi anlamadım.

Tartışmanın sebebi ne?
Birden bu raddeye gelmez , öncesi vardır , biriken şeyler vardır.

Eşiniz boşanmayı dile getirdiğine göre daha önce aklında varmış diye düşündüm ben.

Uyandırırken bir sürü laf saydı bende kapıyı çarptım. Kapıyı nasıl çarparsın bana derken kendini saydığı lafları bile hatırlamıyor.

Boşanma, ayrılık vs fikri ne zaman nasıl oluşup o cümleleri söyledi bilmiyorum.
Hem de atak geçirdiğimi gördü buna rağmen.

Bence bir insan bosanma lafini kolay kolay agza almamali. Bunu oturup ciddi bir sekilde komusmaniz lazim. Bizim bu konuda kati kuralimiz var evliliginde. Kimse kavga esnasinda veya sirf can acitmak icin nikahi agzina alamaz. Belki ikinizdede birseyler birikti..oturup konusun, gerekirse disardan da profesyonel destek alin. Ortada cocuk oldugu icin ayrilmaya karar verseniz bile (zannetmiyorum ama olabilir), bunu iki taraf icinde iyi bir sekilde yapmaya gayret edin

Yani keşke uyandırmasaydınız. Çok acil bir şey yoksa bir günlük bıraksaydınız da uyusaydı.
Benim bünyem hassas, çok yorulduysam bazen kapıdan içeri giriyorum, elimi yüzümü yıkar yıkamaz yatıyorum ve resmen şarjım bitiyor. 16 saat falan uyuduğum olmuştur. Evdekiler bilir, uyandırmazlar. Yemek yemediysem bile uyandırmazlar. Çünkü uykudan uyandırıldığımda pek hoş ruh halinde olmuyorum. Belki eşiniz de öyledir. Uyku ile uyanıklık arasında farklı bir asabiyet oluyor. Bazen rüya sanabiliyorum çok nadiren de olsa.
Demem o ki böyle ufak meselelerde üstüne gitmeyin. Zaten biliyormuşsunuz ne dediğini hatırlamıyor vs. diye. Üzgünüm ama siz başlatmışsınız.

Hayır hiç dile getirmedik ilk kez böyle bir şey oldu. Zaten çok aşırı tartışan bir çift de değiliz. Sorunlarımızı oturup konuşurduk.
Ani patlama olmuş. Ama ikinizinde içinde biriken birşeyler olduğu kesin. Eşinizin ayrılma istediğini anlayamadım.Ama arada bir iletişimsizlik bir kopukluk var. Bence ayrılmak yerine sakince oturup konuşun.

bu kadar sorunsuz olsa, öncesi olmasa direk ağzından boşanma, mal paylaşımı vs mevzuları çıkmazdı. iyi düşünün. ayrıca neden sinir krizi geçirdiğinizi anlamadım.

Annem çok bağıran bir kadındı. Yıllarca bundan dolayı tedavi gördüm. Evlendiğimde veri çok şükür hiç öyle bağrış çağrış bir durum yaşamadık. Yüksek ses olunca tıkanıp kaldım.
Hiç sorunumuz yoktu diyemem ama çözümğ noktasında konuştuğumuz ilerlediğimiz şeyler vardı.
Onlarda hep bebekten sonraki hayatımıza adaptasyon sorunu ile ilgiliydş aslında, alıştıkça çözülüyordu.

Çok ilginç .
Sadece uyandırmadan iş nerelere gelmiş.

Sizin aklınızda boşanma olmamış olabilir , gündeme de gelmemiş olabilir ama eşinizin aklında varmış demek ki .

Siz ne yapmayı düşünüyorsunuz ?

Yatmadan önce bir saat yatayım kaldır dedi. Baktım çok yorgun 3 saat sonra kaldırdım. Ki günlerdir bebeğe yalnız bakıyorum sen gelince bir duş alayım iyi değilim demiş olmama rağmen, o bana yarım saat bir duş al bile demedi direk yatağa attı kendini o bakış açısıyla bakacak olsam... Bilsem asla seslenmezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…