Diyecek hiçbir şeyim yok.

Bana boşanalım deyip aklındaki paylaşımı sayacak insana dur gitme demem ya ertesi gün gider ben dava açarım paylaşımı istediği şekilde.
Açmayacaksam da suyuna giderim ki böyle laflar duyup aa çocuk demeyim diye.
Ben manyağım tabii bu konuda. Bir olay oldu eşim anladı zaten. Çocuk var diye ömürlük görmüyorum her şeyi. Çocuk var diye gurur da gitmiyor.
Aslında kendim de açmam gidip kendi açsın parasını vs o versin yürü git be demek lazım.

Bence her ne kadar konuşulup çözüme ulaşırtirsaniz da demek hali altına da supurulmus bazı şeyler ve hiç olmadık yer ve zamanda patlak vermiş.

Bebek sahibi olmak kadınlarda, maddi zorluklar bazen ustesinden gelemeyecek duygular erkeklerin donum noktası oluyor.

Her ne kadar iki birey arasında olmayan sorunlar da olsa dis faktörler evliliği çok etkiliyor. Bizim de 3 yılda 3 çocuk oldu ikisi sürpriz ikiz ve büyüğü 1 buçuk yaşındayken. 5 yılda olmayan tartışmalar genelde hep çocuk yüzünden oldu zamanla azaldı.

Eşiniz de muhtemelen bir saat sonra uyandır demesine rağmen uykunun tatlı haline düşmüştür cok yoğunluğun üstüne uykudayken birden uyandırılmak normalde vermediği tepkilere sebep olmuş.siz de günün yorgunluğunu biraz ona pas atarak atmak istemişsiniz.Bu noktada ikiniz de haklısınız ama bu keskin eşyaları ayırmaya varan ayrılık konuşmasıni uykudan uyandırıldıgi için yapmamıştır. Son günlerde kuzeni için veya başka ufak tefek büyük şeyleri memnuniyetsiz şekilde dile getirdiniz mi belki eşiniz size farkettirmeden bunları sorun yapıyordu ve bu banane olmuştur

Tabi oldu kuzeni ilgili mesele.
O da bana bir şeyler söyledi ben de biraz takmadım, bana desteğini çektin yetişemiyorum yeni şeyler bekliyorsun diye.
Ama bu ayrılık lafı o meselelerden çıkacak bir şey değil yani bilmiyorum :( gerçekten bilmiyorum. İyi de değilim.

uzgunum ama esinizin bu dusuncesi coktan oluşmuş, yoksa hemen ayrilalim, o senin bu benim diyemezdi. Hatta tartisma isine bile gelmis, iyice koruklemis.

bir tek ben mi boyle dusunuyorum bilmiyorum ama; ayrilalim demesi git kiminle olursan ol, umrumda değil demek.. Sizi bu denli gozden cikarmis.
Boyle biri icin uzulmeye deger mi bilemedim.
Cocugunuz icin dusunceniz sacma, anne ve baba ile mutsuz buyuyecegine, ayri ama mutlu olabilir.
O aslında biraz anlık bir tepki idi. Çok sağlıklı düşünebildiğim bir an değildi.

Gitmek isteyene bir şey diyemem.
Çocuğumun konforunu bozmadan kendisi gidebilir çok istiyorsa.

Ama üzülürüm. Çok üzülürm. Eşimle çok büyük aşkla bekledim senelerce. Mutsuz, huzursuz bir yuvamızda yoktu. Her ailede olan kadar belki çok daha azı oluyordu sıkıntıların. Bir anda böyle oldu.

O aslında biraz anlık bir tepki idi. Çok sağlıklı düşünebildiğim bir an değildi.

Ama üzülürüm. Çok üzülürm. Eşimle çok büyük aşkla bekledim senelerce. Mutsuz, huzursuz bir yuvamızda yoktu. Her ailede olan kadar belki çok daha azı oluyordu sıkıntıların. Bir anda böyle oldu.
Kendini geri cek ve olanlari izle bir sure.
Kendinle mesgul ol.
birak ne dusundugunu merak etsin.

Olumlu veya olumsuz bir konusma yapma,
Birak kendisi nasil bir güzergaha girecek gör.

Tabi oldu kuzeni ilgili mesele.
O da bana bir şeyler söyledi ben de biraz takmadım, bana desteğini çektin yetişemiyorum yeni şeyler bekliyorsun diye.
Ama bu ayrılık lafı o meselelerden çıkacak bir şey değil yani bilmiyorum :KK43: gerçekten bilmiyorum. İyi de değilim.
Bence toparlarsınız bikac gün sessizden çıkmayın bakın gidişata en uzun kuslugunuze doğru giderse güzel bi konusma ile gerçek düşüncesini öğrenirsiniz. O da pişman ve ne dedim diye hayıflanıyor olablir kendine.insallah eskisinden çok daha güzel olur aranız. Güzel dinamiği olan birbirine çok emek vermiş ilişkiler öyle bi anda bitmez 🙏

Bence toparlarsınız bikac gün sessizden çıkmayın bakın gidişata en uzun kuslugunuze doğru giderse güzel bi konusma ile gerçek düşüncesini öğrenirsiniz. O da pişman ve ne dedim diye hayıflanıyor olablir kendine.insallah eskisinden çok daha güzel olur aranız. Güzel dinamiği olan birbirine çok emek vermiş ilişkiler öyle bi anda bitmez 🙏

Çok teşekkür ederim. Umarım öyle olur.

Daha önce boşanalım dediniz mi hiç? Belki sizden bir hamle gelmeden o söylemek istedi. Öfkeyle söylenmiş şeyler (söylenmemesi gerekiyor tabi), kafanıza takmayın. Sakinleşince tekrar konuşursunuz.
Herkesin farklı huyları var. Benim eşim de uyurken yüksek sesten, söylenmeden ve özellikle kapı çarpılmasından resmen nefret eder. Normalde vermediği tepkileri verebilir. Bu yüzden yapmıyorum ben. Kim uykudan böyle kaldırılmaktan hoşlanır ki?

Bir bekleyin bakalım, sakin kafayla konuşursunuz.

Her aileyi nerden biliyorsunuz ki???
Bir de emek verdiğimiz her şey hayırlı mı sonuçlanıyor ki?
Mesela birileri tıp kazanacağım diye gece gündüz emek veriyor, kazanıyor hattta 2-3 sene emek veriyor okuyarak ama sonra yok istediğim bu değişmiş diye dönüyor tekrar hazırlanıyor ya da başka şeylere bakıyor.
Gençliğimizde karar aldığımız ve emek verdiğimiz her şey doğru mu sanki?
Ben tanıyorum en az iki kişiyi böyle 4 sene ama öncesini de düşünürsek belki 15 sene emek verdiği şeyin ona uymadığını düşünüp dönenleri.
Siz de emek vermişsiniz anlıyorum ama kucağınıza bir biriniz olmadı diğeriniz çekerek bir yaşındaki çocuğu emek bu ya diye gösterip kendi isteklerinize alet etmeyin daaa…

Mesela birileri tıp kazanacağım diye gece gündüz emek veriyor, kazanıyor hattta 2-3 sene emek veriyor okuyarak ama sonra yok istediğim bu değişmiş diye dönüyor tekrar hazırlanıyor ya da başka şeylere bakıyor.
Ben tanıyorum en az iki kişiyi böyle 4 sene ama öncesini de düşünürsek belki 15 sene emek verdiği şeyin ona uymadığını düşünüp dönenleri.
Siz de emek vermişsiniz anlıyorum ama kucağınıza bir biriniz olmadı diğeriniz çekerek bir yaşındaki çocuğu emek bu ya diye gösterip kendi isteklerinize alet etmeyin daaa…
Çekişme olmamis, konu sahibi içgüdüsel olarak almis cocugunu, esi elinden almaya calisinca birakmis hemen zaten.

Bazen olur böyle sebepsiz, içi boş çatışmalar. İki taraf da yorgun /stresli günündedir, patlama olur falan.
Bence düzelir.
Buradan dahi belli ki medenice konuşabilen, konuşup anlaşabilen bir çiftsiniz.
Fakat, boşanma lafını ağzına alması ve dahi mal paylaşımından söz etmesi mide bulandırıcı olmuş.
O sebeple ben olsam sessizliğimi korur, ilk konuşma adımını ondan beklerim. O lafları nasıl eder, öncesi var mıdır, sinirle mi söylemiştir, bunca sinire gerek var mıdır nedir ne değildir beni ikna etsin isterim.

Umarım düzelirsiniz. İçinize sinerek tabii 🌺

Ben eşinizin önceden beri boşanma fikri olduğunu sanmıyorum. Bir an öfkeyle demiş olamaz mı? Uyku sersemi insan farkında olmadan biseyler yapabiliyorsa bazen öfkeyle de saçmalayabilir. Elbette yaptığı doğru bir sey değil ama bir kere ağzından böyle bir şey çıktı diye sevgisinden şüphe etmeyin. İkiniz de fevri davranmışsınız. Hepimizin bazen kontrolden çıktığı zamanlar oluyor. Tek bir yanlışla böyle sonuçlara varmak bana doğru gelmedi. Sakinleşince konuşursunuz düzelir diye umuyorum

Üzülecek bi şey yok bence.

Öfke anında söylenmiş bazi şeyler işte.
Ha kırıcı mı evet. Kırıcı

Söylenmeli mi? Hayır söylenmemeli.

Ama söyledi bi kere.

Sizin konularınızı biliyorum. Eşiniz manyak değildi sizin. O sebeple cidden sizi yola getirmek icin boşanma lafi etmemiştir.

Bal gibi öfke ile söyledi. Gerçekleşmeyeceğini kendisi de biliyor.

Sizin hatanız boşanma lafi üzerine hayir çocuğu tek buyutmeyecegim demek olmuş.

Benzer bir şey benim başıma gelse hic konuşmaz başka odaya geçerdim. Maksat nabzını yoklamak. Çünkü böyle sacma bi sebepten boşanma olmaz.

Eğer oluyorsa başka bir sebebi vardır.

Size tavsiyem sessizliğe gömülün. Ama sadece dilinizle değil. Beden ve ruhunuzla sessizleşin. Sadece cocukla ilgilenin.

Yatak ayırma huyunuz var mi bilmiyorum ama bizde yoktur. Ben eşime küs olsam da yatağıma yatar arkamı dönerim. Siz kendinize uygun yöntemi belirleyin.

Çok uzun süreceğini sanmiyorum. Yarın gelir yanınıza. Sakin hemen yelkenleri indirmeyin. Birakin pişman olsun. Çünkü bu boşanma lafini bi daha yalandan yere dile getirmemesi için iyice pişman olmasi lazim.

Evde ruh gibi gezin. acı cekiyormua gibi yapmayin. Tamamen duygusuzmuş gibi yapın.

Küsmeyin. trip atmayin. Sadece.evde hayalet gibi gezin. Ama mesela size atıyorum "ağrı kesici nerde" gibi gündelik hayata dair alakasiz bir soru sorarsa kisaca cevap verin. "Dolapta" gibi.

Rolunuzu iyi becerirseniz gerçekten iyi çalışan işe yarayan bie yöntemdir.

Son gelişmeleri bana da yazarsaniz cok sevinirim. Kolay gelsin.

Daha önce boşanalım dediniz mi hiç? Belki sizden bir hamle gelmeden o söylemek istedi. Öfkeyle söylenmiş şeyler (söylenmemesi gerekiyor tabi), kafanıza takmayın. Sakinleşince tekrar konuşursunuz.
Herkesin farklı huyları var. Benim eşim de uyurken yüksek sesten, söylenmeden ve özellikle kapı çarpılmasından resmen nefret eder. Normalde vermediği tepkileri verebilir. Bu yüzden yapmıyorum ben. Kim uykudan böyle kaldırılmaktan hoşlanır ki?

Bir bekleyin bakalım, sakin kafayla konuşursunuz.

Hayır. Hiç hiç ne ben ne o ayrılık kelimesini kullanmadık. Uykudan güzel uyandırmaktu niyetin o laf sayınca işler değişti tabi.

Yok yahu çocuğu alet falan etmedik.
İçsek olarak yanıma aldım getirdim. Ben epey kötüydüm babası da aldı kucağımda
geri içeri oyun oynattı.
Elbette senelerce emek verdik ama olmasaydı olmazdı da yani yapacak bir şey de yoktu.

Bazen olur böyle sebepsiz, içi boş çatışmalar. İki taraf da yorgun /stresli günündedir, patlama olur falan.
Bence düzelir.
Buradan dahi belli ki medenice konuşabilen, konuşup anlaşabilen bir çiftsiniz.
Fakat, boşanma lafını ağzına alması ve dahi mal paylaşımından söz etmesi mide bulandırıcı olmuş.
O sebeple ben olsam sessizliğimi korur, ilk konuşma adımını ondan beklerim. O lafları nasıl eder, öncesi var mıdır, sinirle mi söylemiştir, bunca sinire gerek var mıdır nedir ne değildir beni ikna etsin isterim.

Umarım düzelirsiniz. İçinize sinerek tabii 🌺

Çok teşekkür ederim.
Ben de çok kırıldım çok kızdım o yüzden beklemede kalacağım.
Kendisi şekillendirsin bundan sonrasını.

Üzülecek bi şey yok bence.

Öfke anında söylenmiş bazi şeyler işte.
Ha kırıcı mı evet. Kırıcı

Söylenmeli mi? Hayır söylenmemeli.

Ama söyledi bi kere.

Sizin konularınızı biliyorum. Eşiniz manyak değildi sizin. O sebeple cidden sizi yola getirmek icin boşanma lafi etmemiştir.

Bal gibi öfke ile söyledi. Gerçekleşmeyeceğini kendisi de biliyor.

Sizin hatanız boşanma lafi üzerine hayir çocuğu tek buyutmeyecegim demek olmuş.

Benzer bir şey benim başıma gelse hic konuşmaz başka odaya geçerdim. Maksat nabzını yoklamak. Çünkü böyle sacma bi sebepten boşanma olmaz.

Eğer oluyorsa başka bir sebebi vardır.

Size tavsiyem sessizliğe gömülün. Ama sadece dilinizle değil. Beden ve ruhunuzla sessizleşin. Sadece cocukla ilgilenin.

Yatak ayırma huyunuz var mi bilmiyorum ama bizde yoktur. Ben eşime küs olsam da yatağıma yatar arkamı dönerim. Siz kendinize uygun yöntemi belirleyin.

Çok uzun süreceğini sanmiyorum. Yarın gelir yanınıza. Sakin hemen yelkenleri indirmeyin. Birakin pişman olsun. Çünkü bu boşanma lafini bi daha yalandan yere dile getirmemesi için iyice pişman olmasi lazim.

Evde ruh gibi gezin. acı cekiyormua gibi yapmayin. Tamamen duygusuzmuş gibi yapın.

Küsmeyin. trip atmayin. Sadece.evde hayalet gibi gezin. Ama mesela size atıyorum "ağrı kesici nerde" gibi gündelik hayata dair alakasiz bir soru sorarsa kisaca cevap verin. "Dolapta" gibi.

Rolunuzu iyi becerirseniz gerçekten iyi çalışan işe yarayan bie yöntemdir.

Son gelişmeleri bana da yazarsaniz cok sevinirim. Kolay gelsin.

Çok teşekkür ederim.

O kadar içime dokundu ki dediklerini umarım başarırım.

Dediğiniz gibi keşke sussaydım o anda.

Yatak ayırma huyumuz yoktu kavga etsek bile birlikte yatardk. Ta ki bebek olana kadar. İki güne kadar yeniden birlikte yatıyorduk havalar aşırı ısınıp kızım da bana yapışık uyuyunca geçmişti içeriye dolayısıyla dün geceki kaldığı yerden devam ediyor. Aslında bunlar bile çok olumsuz etkiliyor evliliği ama anlatamadım siz rahat edin yatakta sıkışmayın diye diye..

Ben eşinizin önceden beri boşanma fikri olduğunu sanmıyorum. Bir an öfkeyle demiş olamaz mı? Uyku sersemi insan farkında olmadan biseyler yapabiliyorsa bazen öfkeyle de saçmalayabilir. Elbette yaptığı doğru bir sey değil ama bir kere ağzından böyle bir şey çıktı diye sevgisinden şüphe etmeyin. İkiniz de fevri davranmışsınız. Hepimizin bazen kontrolden çıktığı zamanlar oluyor. Tek bir yanlışla böyle sonuçlara varmak bana doğru gelmedi. Sakinleşince konuşursunuz düzelir diye umuyorum

Umarım. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

Çekişme olmamis, konu sahibi içgüdüsel olarak almis cocugunu, esi elinden almaya calisinca birakmis hemen zaten.
Niye eşimizle kavga edince içgüdüsel olarak çocuğu mu alıyoruz? Çocuğu mu ortak ediyoruz çekişmeye?
İçgüdüsel olarak çocuk duymasın deriz sanki?
Onu tartışmanın ortasında bırakmayız karı koca?

Niye eşimizle kavga edince içgüdüsel olarak çocuğu mu alıyoruz? Çocuğu mu ortak ediyoruz çekişmeye?
İçgüdüsel olarak çocuk duymasın deriz sanki?
Onu tartışmanın ortasında bırakmayız karı koca?
Pof

Pof nedir ya kendinizce iletişim şekliniz mi?
Çok kötü olmuş atak geçirmiş içsel olarak yanına almış konu sahibi onu anladık.
Çok kötülerse tedaviyi bitirip bir şeye karar versinler karı koca.
3 senelik evliler daha çocuk bir yaşında olsa bir senelik evli iken çocuk yapmaya karar vermişler sonra da ama 14 seneee… demeye gerek yok.
Başkalarına verdiği akılları görmesem böyle yazmam önce herkes kendine akıl versin.
Pof diye akıl cevap da olmaz hiç vermeyin daha iyi sanki sözel olarak anlaşıyoruz gibi.
Yıldım yeminle başkalarına verilen akılları kendi kullanmayanları görünce hoşuma gitmiyor benim işte.

3 senelik evliler daha çocuk bir yaşında olsa bir senelik evli iken çocuk yapmaya karar vermişler sonra da ama 14 seneee… demeye gerek yok.
Başkalarına verdiği akılları görmesem böyle yazmam önce herkes kendine akıl versin.
Pof diye akıl cevap da olmaz hiç vermeyin daha iyi sanki sözel olarak anlaşıyoruz gibi.
Yıldım yeminle başkalarına verilen akılları kendi kullanmayanları görünce hoşuma gitmiyor benim işte.
Offff.. Sizene milletin ne zaman cocuk yapacagindan ya. Aile planlama hekimi misiniz.

Hemen tanisir tanismaz evlenip cocuk yapanlara ben de soyleniyorum bazen, ama bu oyle bir durum değil.

1.si çocuğumun 1 yaşında olması sizin varsayımınız.
2.si ilk günden de bebek sahibi olmayı düşünebilirdik. Doğru bulduğumuz bir zamanda nasip oldu.
3.Uzun süre tedavim oldum. İlaç tedavim biteli yıllar oldu, ara ara terapi ihtiyacım olduğunda da gerekli kişilerle irtibata geçiyorum.
4.evet başkalarına elbette tavsiye veriyoruz. Ama hayat her zaman aynı doğrultuda tutmuyor yada mum dibini ışıtmıyor.
5.14 sene geçirdiğim bir insan için elbette ama 14 sene deme hakkına da gayet sahibim.

Canımın sıkkın, çok üzgün olduğum bir anda buraya paylaştım.

Linçlemek için yazmış gibisiniz. Belki sizin de üzgün olduğunuz bir anda sizin de hoşunuza gitmeyecek bir şeyler yazmışımdır bilemiyorum.

Back
X