Diyetisyen Dr.Ayça Kaya 1 Ayda 8 Kilo Zayıflatan Liste

tama insallah pazartesi tartilalim ve bu diyetede basliyalim.

tamam o zaman:49:bu arada ben iyice kontrolumu kayb etmişdim bide bakdım 70.500 olmuşum:49:sinirimde balon gibi şişdim aklım başıma geldi neyseki 2 gündür sabahları 6 durub parkda yürüyüş yaptım spor yaptım ve sıkı diyet yaparak 2 günde 68.600 düştüm:49:

bende 68.8. naptin yeni diyete basladinmi bugun

evet canım spor yaptım ve sadece haşlanmış yiyecekler yedim mesela sabah 1 haşlanmış yumurta bol sebze şekersiz çay 1 galeta ögle haşlanmış tavuk yoğurt bol sebze ve ya yeşil mercimekli salata akşamları çorba sebze 1 galeta yoğurt ve arada su yeşil çay

Günde kaç kalori almak gerekir?

Öncelikle, dengeli bir beslenme programı uygulayarak vücudunuzdaki her bir kilo için 20 kalori almalısınız. Buna, günlük aktivite durumunuza göre 400-700 kalori daha eklemelisiniz. Mesela 65 kiloda aktif bir kadın günlük olarak 1800-2000 kalori alması gerekir. Bu kişi haftada yarım ile bir kilo vermek istediğinde, günlük kalori miktarını 500 kalori azaltması lazım. Eğer daha kalıcı ve sağlıklı kilo çözümleri istiyorsanız, diyet yaparken günlük kalori miktarından 250 kalori indirin ve 250 kaloriyi yaktıracak kadar da egzersiz yapın.:56:

alıntıdır

"Zayıflamak isteyenler tarafından en çok tüketilen simit ise aslında kalori açısından pek fakir sayılmaz. Ama çok küçük miktarda tüketildiği için ve bazen bir öğün yerine geçtiğinden dolayı tercih ediliyor. Her bir simidin hamuru 60 gramdır, pişerken 20 gram fire verir ve 40 gram gelir. Bu 40 gr simitin kalorisi yaklaşık olarak 240-260 kaloridir. Bazı diyetisyenlere göre bu 300 kaloriyi bile bulabilmektedir.

100 gr kuru fasulyenin kalorisi ise 326, yine 100 gr keçi boynuzunun ise 308 kalorisi vardır.
1 porsiyon kuzu kebapta 455 kalori var. 1 lahmacunda ise 250 kalori bulunuyor."

Diyet yaparken yapılan en büyük yanlışlara tek tek değinmek gerekiyor.

1 - Ekmek, makarna, pilav gibi karbonhidratların diyetten tamamen çıkarılması…Diyet yapan kişinin yaptığı en önemli hatalardan biri vücuda yeterli miktarda karbonhidrat vermemektir. Diyete başladığı zaman ekmek, pilav, makarna, patates, mısır gibi besinleri kesen kişilerin metabolizması ihtiyacı olan karbonhidratı önce kandan almaya çalışır. Glikoz oranı düştüğünde kan şekeride düşmeye başlar. Sonrasında vücut kas içerisindeki karbonhidratları kullanmaya başlar ve bu durum kas kaybı anlamına gelir. Bu sırada vücut kasla beraberinde su kaybına uğrar.Yani diyette karbonhidratı kesen kimse tartıdaki sonucu görünce kilo verdiği yanılgısına düşer ancak gerçek olan vücudun kaybettiği yağ değil kas ve sudur.

2 - Sadece protein ağırlıklı diyet yaparak hızlı zayıflama…Proteinin vücut mekanizmasını hızlandırdığı doğrudur ancak sürekli protein almak kas dokularını eksiltir ve su kaybına neden olur.1 gr kas dokusu ile beraber yaklaşık 2,7 gr su kaybı olur.Yağsız doku kitlesi kaybı metabolik hızı düşürür. İnsanlar tartıya çıktığı zaman kilo verdiklerini zannederler ancak metabolizma yavaşladığı için diyet sonrasında hızlı bir şekilde kilo alınır.

3 - Her tür hareket ve sporun zayıflatması…
Vücudun egzersiz ve sporla kilo vermesi için yağ yakma formuna geçmesi gereklidir, buda ancak haftada 5 gün düzenli egzersiz ile başlar. Çoğu zaman iki saat sürekli mekik hareketi yerine uygun nabızla 45-60 dk bir yürüyüş istenilen sonuçlara ulaşmakta daha faydalı olur.

4 - Sabahları aç karnına içilen limonlu sıcak suyun yağ yakıcı özelliği…
Halk arasında inanılan bir başka yanlış, sabahları veya yemek öncesinde aç karnına limonlu sıcak su içmenin vücuttaki yağları erittiğidir ancak bu inanç tamamen yanlıştır.Suyun veya içine katılacak limon soda gibi maddelerin, bitki çaylarının kesinlikle yağları eritmek, yok etmek gibi bir etkisi bulunmamaktadır.

5 - Tek öğün yiyerek kolayca zayıflamak…Vücudun kilo almasına neden olan en önemli etkenlerden biri, onu bütün gün aç bırakıp sadece akşamları yemek yemektir. Çünkü yaklaşık 20 saat aç kalan vücut bu durumun devam edeceğini düşünür ve kıtlığa hazırlanır gibi yediklerini depolamaya başlar. Sonra 4 saat içerisinde gelen besinler yağ olarak depolanır.Bu konuda diyetisyenlerin tavsiyesi vücudu asla uzun süre aç bırakmamak ve mutlaka her 3-4 saatte birşeyler tüketilmesidir.

başka bir siteden alıntıdır

gunaydin kizlar,

kilo bildirimi: 67,5 olmusum :)

asude bende aynan 67.500 olmuşum amma şişkinliyimde var bir az regl olmama az kaldı:49:bu arada her kes ne kadar vefasız ya tek başına bıraktılar bizi:49::49:başka başlıklarada bakıyorum aynı durumda diyete başlıyanlar en fazla 1 hafta dayana biliyorlar ne ise canım inş 60 görürüz biz :49:

selam kızlar ben de bu diyete dün başladım. boyum 163 cm daha önce hayatımda hiç 55 in üzerine çıkmamıştım ama hamilelik sırasında 76 kilo oldum. 1 yıl içinde 58 e düştüm.ama 58den 1 gram aşağı inemiyorum.bu diyetle normal kilom olan 50 ye inmek istiyorum inşallah inerim.

bu diyeti tam anlamıyla 1 ay uygulayıp 8 kilo veren oldu mu? eğer olduysa tecrübelerini bizimle paylaşması bizi motive eder.

selam kızlar ben de bu diyete dün başladım. boyum 163 cm daha önce hayatımda hiç 55 in üzerine çıkmamıştım ama hamilelik sırasında 76 kilo oldum. 1 yıl içinde 58 e düştüm.ama 58den 1 gram aşağı inemiyorum.bu diyetle normal kilom olan 50 ye inmek istiyorum inşallah inerim.

bu diyeti tam anlamıyla 1 ay uygulayıp 8 kilo veren oldu mu? eğer olduysa tecrübelerini bizimle paylaşması bizi motive eder.

canım benim de senin gibi boyum 163 .ben de hep 54-55 kilo idim eskiden ama evlenip çocuk doğurunca işler değişti.evlendim 55 ten 68 e çıkTIm üstüne bir de hamilelik ile gelen 20 kilo.anlıyacagın 88 kılo oldum.doğumdan sonra 75 kıloya düştüm 3 ay içinde(hiçbişey yapmadan galiba emzirmenin faydasını gördüm)kızım 7 aylıkken de diyetisyene gittim ve 3 ayda 60 kıloya düştüm.fakat 1 senedir yine kilo aldım çok saldım kendımı ve şu an 70 kıloyum.sen bence çok çok iyi bir kilodasın.çünkü ben doğumdan sonra diyetisyene gittiğimde 2 farklı diyetisyen de hesapladı.163 boy için uygun kılo 58 miş.ikisi de aynı şeyi söyledi.eminim 58 kılo ile gayet hoş görünüyosundur.inşallah darısı başıma.yarın bu diyete başlıyacağım Allah nasip ederse.60 bari olsam bana yeter.sen de bence ideal kılondasın kafana hiç takma güzelim.gayet fitsin bence.

canım benim de senin gibi boyum 163 .ben de hep 54-55 kilo idim eskiden ama evlenip çocuk doğurunca işler değişti.evlendim 55 ten 68 e çıkTIm üstüne bir de hamilelik ile gelen 20 kilo.anlıyacagın 88 kılo oldum.doğumdan sonra 75 kıloya düştüm 3 ay içinde(hiçbişey yapmadan galiba emzirmenin faydasını gördüm)kızım 7 aylıkken de diyetisyene gittim ve 3 ayda 60 kıloya düştüm.fakat 1 senedir yine kilo aldım çok saldım kendımı ve şu an 70 kıloyum.sen bence çok çok iyi bir kilodasın.çünkü ben doğumdan sonra diyetisyene gittiğimde 2 farklı diyetisyen de hesapladı.163 boy için uygun kılo 58 miş.ikisi de aynı şeyi söyledi.eminim 58 kılo ile gayet hoş görünüyosundur.inşallah darısı başıma.yarın bu diyete başlıyacağım Allah nasip ederse.60 bari olsam bana yeter.sen de bence ideal kılondasın kafana hiç takma güzelim.gayet fitsin bence.

yok canım ya bir göbeğim var allah düşmanıma vermesin :) ne giysem üstten pırtlıyor. sıkıldım artık gizlemeye çalışmaktan onun için diyorum bir deri bi kemik kalsam da mecburen gitse bu göbek :)

selam kızlar
aranıza yeni katıldım sayılır. ben de yarından itibaren bu diyeti uygulamaya başlayacağım. daha önce uyguladığım diyetisyenimin önerdiği diyete çok benziyor. onu uyguladığım süre içerisinde 8 kilo vermiştim. daha sonra biraz biraz kilomu korudum fakat yine kilo almaktan korkuyorum. okulum olduğu için uygulamakta zorluk çekiyorum diyetleri ama umarım bu sefer tam uygulayabilirim :)

ben bugun başladım sabah domates salatalık yiyemedim sadece bir dilim peynir bir yumurta ve minik poğaca yedim hazırlıksız yakalandım bugun unutmuşum başlayacağımı. arada türk kahvesi içtim öğlen kereviz yedim yanında bir kase yoğurtla ikindide süt içicem masamda duruyor akşamda bol salata ve pırasa yemeği iyi mi sizce bu liste?

ben bugun başladım sabah domates salatalık yiyemedim sadece bir dilim peynir bir yumurta ve minik poğaca yedim hazırlıksız yakalandım bugun unutmuşum başlayacağımı. arada türk kahvesi içtim öğlen kereviz yedim yanında bir kase yoğurtla ikindide süt içicem masamda duruyor akşamda bol salata ve pırasa yemeği iyi mi sizce bu liste?

evet :49:çok iyi

konu başlığı açılalı baya olmuş düzenli yapıp gerçekten ayda 8 kilo veren varmı merak eettiğimdiğer şey ise bu diyet bir ay yapılıp bırakılıyormuyoksa devam ediyormusun devamedip de daha fazla kilo veren varmı lütfen cevap verin kızlar eşimle iddaya girdim 2 ayda 15 kilo vermem lazım

konu başlığı açılalı baya olmuş düzenli yapıp gerçekten ayda 8 kilo veren varmı merak eettiğimdiğer şey ise bu diyet bir ay yapılıp bırakılıyormuyoksa devam ediyormusun devamedip de daha fazla kilo veren varmı lütfen cevap verin kızlar eşimle iddaya girdim 2 ayda 15 kilo vermem lazım

evet verenler oldu canım:49:amma çok dikkat ve kararlılık gerekdiriyor :49:çok kararlıysan seni desteklerim benimde vermem gereken kilolar var yaklaşık 6 kilo vermem gerekiyor hedefim 60 olmak şu an 66 dayım:49:

Son düzenleme:
Kızlar bende 1.67 boyunda ve 80 kiloyum son 4 yıldır sürekli kilo problemim var uygulamadığın diyet yöntem kalmadı sanırım hedefim 65 kilo :(( ve artık bu listeyi bayramdan sonra uyguluycam tabii sizin desteğinizle:35:

evet verenler oldu canım:49:amma çok dikkat ve kararlılık gerekdiriyor :49:çok kararlıysan seni desteklerim benimde vermem gereken kilolar var yaklaşık 6 kilo vermem gerekiyor hedefim 60 olmak şu an 66 dayım:49:

evet gerçekten çok hırslandım diyetisyenede gitmiştim akapunkturada ama hiç birinde olmadı karatayıda denedim ama meyvenin yenmemesi ve yumurta zorunluluğun olması pek hoşuma gitmedi bu diyet çok mantıklı ve aç kalacağımı sanmıyorum oyüzden gerçekten verenler varmı8 kilo merak ettim birde bazı diyetler belli sürede yapılıp bırakılması tavsiye ediliyor buna sanırım uzunbir süre devam edilirizideale ulaşana kadar anladığım kadarıyla..
ben 72 kiloyum ve idealim yılbaşına kadar 60 kilo olmak eğer gerçekten bu diyet ayda 8 kilo verdiriyorsa 2ayda 12-15 kilo yapar değil mi? yardımcı olursanız gerçekten minnet duyarım

Son düzenleme:
Back
X