• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyetisyen Dr.Ayça Kaya 1 Ayda 8 Kilo Zayıflatan Liste

Ben listeye çok uyamıyorum ama ayça kaya nın web sitesinden,katıldığı proğramlardan çok takip ettim.Formülü,mantığı çok güzel.sağlıklı beslenin diyor,yasaklı yiyecek yok,sağlıklı hala getirin diyor.ben geçen yaz bu mantıkla 12 kilo verdim.börekde yedim ama kahvaltıda sadece,haftada 1 kendime ödül verdim iskenderde yedim.herşeyden kısınca daha sonra patlama oluyor ve kat kat geri alıyoruz.
Mesela ben bugün 1 saat sporumu yaptım ama akşam yemekten sonra acıktım,birşeyler atıştırdım toplam 200 calori gibi,bisiklet çevirecegim 30 dakika çevirince yakarım.
Sende sağlıklı şeyler ye gerisi gelir zaten merak etme,sık sık az az ye ama metabolizmanı canlı tut ki yağ yaksın,hepimize kolay gelsin:16::16::16:

Akşam yediklerimi yazayımda,bu akşam biraz kaçamağım oldu bisiklet çevirip yakmam lazım şimdi:1::1::1:
Akşam ton balıklı salata 3-4 yemk kaşığı semiz otu,1 bardak kefir, 1 dilim ç. ekmeği.
Birazda kaçamak 1 -2 avuç kuruyemiş,1 kupa yarım yağlı sütle neskafe.Hadi şimdi yakma zamanı:8::8::8::8::8::8::8:
Sabah görüşmek üzereeeeeeeeee:16::16::16::16::16::16:

Kızlar Eliptik bisiklet mi kullanıyorsunuz?
Ne kadar zamanda, günlük / haftalık ne kadar süreyle hangi seviyelerde kullanıyorsunuz?
Kas yapmıyor değil mi ?
Kilo verdiriyor mu ?
Çok soru sordum galiba :)

merhaba arkadaslar :)

ben yenı üye sayılırm ilk mesajm :) ama bı kac gundur takıp edıyordum.

66 kılodan 76 cıktım üni yi bitirip ewdeyım bir sene olucak :(

bu aksamdan itibaren baslıyorum insallah :)

iki gün önce baslamstım dıkkatlı bir şekilde uyguluyorum ve 75 kıloyum suan benıde alırmsnz lısteye :)

Kızlar Eliptik bisiklet mi kullanıyorsunuz?
Ne kadar zamanda, günlük / haftalık ne kadar süreyle hangi seviyelerde kullanıyorsunuz?
Kas yapmıyor değil mi ?
Kilo verdiriyor mu ?
Çok soru sordum galiba :)

İki mesaj da bana ait.benimki kondüsyon bisikleti,aynı normal bisikletler gibi olanlardan.keşke yürüyüş yapabilsem ama olmuyor 2.5 yaşında kızım var bebek arabasında yatardı küçükken birlikte yürürdük,artık istemiyor.bende hergün 30 dakika bisiklet-30 dakika egzersizle tamalıyorum.ben bisiklette taş devri metodunu kullanıyorum baya baya sıkılaştım.bide boşta çevirince bisikleti yeğ yakarmış,bedallarını sıkınca kas yaparmış.ben zaten sıkamıyorum dizlerim ağrıyor.taş devri egzersizide 2dakika normal 30 saniye maksimum hız.böyle böyle 30 dakikaya kadar çıkardım ben.umarım sorularına cevap vermişimdir canım:1:

kızlar bende yazayım menüm sabak 2 dilim kepek ekmeği 1 kk peynir biraz salatalık
arada ağzıma bir bisküvi attım öğlen sadece yoğurt yiyeceğim muhtemelen akşama çorba salata az etli, yemek ama spor yapacak halim kalmadı daha şimdiden yoruldum çocuklar mahvetti beni

kızlar bende yazayım menüm sabak 2 dilim kepek ekmeği 1 kk peynir biraz salatalık
arada ağzıma bir bisküvi attım öğlen sadece yoğurt yiyeceğim muhtemelen akşama çorba salata az etli, yemek ama spor yapacak halim kalmadı daha şimdiden yoruldum çocuklar mahvetti beni

kızlar işlerim wardı dışarı çıktım o ne öle , ne biçim bi sıcak, ayakkabım ayağımı vurdu, öldüm mahwoldum yaa , ewe zor attım kendimi, ne çilem warmış benim:14::14::14: offf içim sıkılıyo ciddi anlamda

bu gün yediklerim

sabah 1 bardak çay şekersiz
1dilim ekmek 1 domates
bir kibbrit kutusu kadar peynir ve sebzi

ögle:49:

100qr haşlanmış tavuk 1 bardak yoqurt

lahanada içinde olmak şartıiyla yeşi salata
1 dilim ekmek

şimdi yeşilçay içicem
sabah yemeyinden sonrada 1 bardak yeşil çay içmişdim :49::49::49::49:

Son düzenleme:
slm kızlar ben de dietteyim.ayça kayadan doktorum da verdiği dieti uyguluyorum.bu listeye benzer ama daha açık bi liste.6 kilo verdim 1.5 ayda falan ama tam anlamıyla yapamadım bu dieti ama yinede dikkat ettim yediklerime hep.bazen kaçırdığımda oldu tabi bebeğimvar çünkü emziriyorum ve çok acıkıyorum canım sırf şeker istiyor.
diet şunlardan ibaret haftada 2 gün sabahları 4 kaşık yulaf ezmesi 1 bardak süt ve 1 meyve
öğle:5-6 kaşık etsiz sebze yemeği 1 dilim ekmek yoğurt bol salata
ara:1 bardak süt 1 meyve 2 diet büsküvi
akşam öğlen aynısı
haftanın 5 günüde sabah 1 yumurta 1kk peynir 4-5 zeytin 2 dilim ekmek sınırsız yeşillik domates salatalık
öğle 1 tavuk ızgara yada 2-3 köfte yoğurt salata2 dilim ekmek yada 4 kaşık pilav
ara yoğurt yulaf ezmesi 1 meyve
akşam :1 kase çorba karnabahar havuç brokoli haşlaması gibi hafif yiyecek üzerine yoğurt dökülebilir.1dilim ekmek
diet bundan ibaret 1 nisan itibarı ile tam anlamıyla başladım(dün dayanamayıp çikolata yedim ama)68.7 kilodayım 59 olmak istiyorum.kendime hedefte koydum bu ay sonu 6 kilo vermiş olmak istiyorum dr bu dietle haftada 1.5-2 kilo verirsiniz dedi.ha birde kendiside mesela haftasonları kaçırıyomuş biraz ve cuma günüğ
ve pazartesi günleri ilk verdiğim listeyi uyguluyomuş.böyle dengeliyomuş bilginize.bende fırsat buldukça yazmak istiyorum size malum 6 aylık bebişimden fırsat bulabilirsem.

hepimize allah kolaylık versin benide yazın listeye.....

benim bugun yediklerim
sabah
önce bir bardak Su sonra bir kasede kendim yaptigim müsli
öglenede
1 kase sulu nohut icine biraz limon kattim ve bol pul biber
yaninda 1dilim ekmek
aksamada sporum var
ordada bul su icerim eve geldigimdede
biraz yogurt yerim yesil caymi icerim

İki mesaj da bana ait.benimki kondüsyon bisikleti,aynı normal bisikletler gibi olanlardan.keşke yürüyüş yapabilsem ama olmuyor 2.5 yaşında kızım var bebek arabasında yatardı küçükken birlikte yürürdük,artık istemiyor.bende hergün 30 dakika bisiklet-30 dakika egzersizle tamalıyorum.ben bisiklette taş devri metodunu kullanıyorum baya baya sıkılaştım.bide boşta çevirince bisikleti yeğ yakarmış,bedallarını sıkınca kas yaparmış.ben zaten sıkamıyorum dizlerim ağrıyor.taş devri egzersizide 2dakika normal 30 saniye maksimum hız.böyle böyle 30 dakikaya kadar çıkardım ben.umarım sorularına cevap vermişimdir canım:1:

Teşekkür ederim canım cevabın için. Benim oğlan bana zor izin veriyor spor yapmama. Eliptik bisiklet mi alsam diye düşünüyorum ama bisiklete pek sıcak bakmıyorum. Bugünlerde leslie ile yürüyüş yapıyorum. 2 video 23 dk. felan buluyor minimum onu yapmaya çalışıyorum işte hiç birşey yapamasam...
Kas mı yaparım vs. diye çekiniyorum aletli spordan..

bu gün yediklerim

sabah 1 bardak çay şekersiz
1dilim ekmek 1 domates
bir kibbrit kutusu kadar peynir ve sebzi

ögle:49:

100qr haşlanmış tavuk 1 bardak yoqurt

lahanada içinde olmak şartıiyla yeşi salata
1 dilim ekmek

şimdi yeşilçay içicem
sabah yemeyinden sonrada 1 bardak yeşil çay içmişdim :49::49::49::49:

sevacım neden lahana şart?

lahana suyu veya çorbası gibi mi?

bugünkü listem:

sabah 1 bardak su içtim

sabah: 1 dilim kepek ekm, 1 bardak çay, 1 kk peynir,1 domates, 1 salatalık.

ara: dayanamadım 1 paket sade çubuk kraker ve çay

öğle: közlenmiş kırmızı biber ve yoğurt, 1 dilim ekmek, 4 tane küçük lokma kabak tatlısı

ikindi: 1 dilim ekmek ve peynir 1 elma

akşam: balık ve salata yiycem

kızlar ben bugün bayağı bi kaçırdım :9: 2 tane mini poğaça, 2 tane mercimekli köfte, 2 dilim de kek yedim ...ama işin trajikomik tarafı pişman değilim :9::9::9::9::9:

yarın gene kaldığım yerden dewam ediciiiiim :8:

cesebe çok sağol canım cevabın için
ben de aslında diyette doğru yanlışları biliyorum ama uygulayamıyorum.

merhaba kizlar,

hergun menumu yazamiyorum fakat bugun vaktim var. kizlar bugun icime yine bir canavar kacti. kendimi zor firenliyorum.

menum:

sabah: 1 dilim ekmek, bol yesillik, peynir, fistik ezmesi (listeme cok yakismadi ama..), recel

ara: yogurt

oglen: corba, 1 yk mantar sote

ikindi: 1 sb sut, 10 badem, 4 erik

aksam: tavuk , 1 yk bulgur pilavi, yogurt

yesil cay ve bol su

sevacım neden lahana şart?

lahana suyu veya çorbası gibi mi?

bugünkü listem:

sabah 1 bardak su içtim

sabah: 1 dilim kepek ekm, 1 bardak çay, 1 kk peynir,1 domates, 1 salatalık.

ara: dayanamadım 1 paket sade çubuk kraker ve çay

öğle: közlenmiş kırmızı biber ve yoğurt, 1 dilim ekmek, 4 tane küçük lokma kabak tatlısı

ikindi: 1 dilim ekmek ve peynir 1 elma

akşam: balık ve salata yiycem

canım beyaz lahana hem yağ yakıcıdır hem bağırsakların çalışmasında bir numuradır
beyaz lahananı çok küçük ve ince doğramak lazım içine biraz dere otu 1 salatalık bir domates 1 küçük soğan zeytin yağı ve üzüm sirkesi diyet tuz varsa ondanda kata bilirsin ve iyice karışdır ki lahana yumuşasın ve soyuducuda sakla yemek vaktin geldiyinde yiyeceyin yemeyin yanında bu salatadan bi boşkab yiye bilirsin:49:

kızlar bende sabah bı dılım ekemk 4-5 zeytın 2 dılım salam domates salataalık yedım
saat 11 gıbı marul maydonoz yedım 1 dede oğlen yemegımı yedım
corba 2 kofte 3 kasık yoğurt bı dılım ekmek
arada meyve yedım
akşamda 6.30 gıbı yıyorum en gec kendımı hafıf hıssetmıyodum bugun o yuzden
bı dılım ekemk ve bı tas cacık yarım haslanmıs patates yedım
ama bı turlu kendımı hafıf hıssetmıyorumm:26:

suandada kabak cekırdegı yıyorum umarım cok kalorılı degıldır ama napayım okadarda olsun yaaa

Back
X