merhaba hanimlar bende bu diyeti yapiyorum ama.nedense biraz yavas veriyorum kilolari .benim gibi yavas kilo verenler varmi? ve neden acaba yavas veriyoruz?
Merhaba,
Ben 3,5 haftadır Dr. Ayça Kaya'nın 1 haftada 3,5 kilo verdiren diyetini uyguluyorum ve bu kadar sürede ancak 4 kilo verebildim. Halbuki hesaplarsak 12,25 kilo vermiş olmam gerekirdi !!!!
Ben bu farkı birkaç şeye bağlıyorum.
1. Her bünyenin kilo verme / alma hızı farklı ( metabolizma hızından dolayı )
2. Diyet programı genel olarak oluşturulmuş, kilosu normalin çok üstünde olan insanın 1 haftada kaybedeceği kilo ile, normalin biraz üstünde olanın kaybedeceği aynı olmaz
( 120 kilo olan bir insan bu listeyi uygulasa haftada 3,5 kiloyu rahat verir eminim , ama 80 kilo olan bir insan daha az verebiliyor )
3. Diyet listeleri ile her ne kadar aldığımız kaloriyi , az ve sık yeme düzenini , vücudumuzun ihtiyacı olan besinleri yeterli miktarda alabilmeyi vs. dengelesek bile;
bence hiçbir diyet spor olmadan tek başına yeterince kilo verdirmez, günlük aldığımız kaloriyi belli bir miktarda tutmakla beraber, günlük aktivitelerimiz için ihtiyaç duyduğumuzdan daha fazlasını yakmaya çalışmalıyız ki , vücuttaki fazlalıklar kullanılsın ve yokedilsin , bu da ancak sporla mümkün )
4. Her ne kadar yiyip içtiklerimizi sınırlasak ta günlük su tüketimimizi ciddi anlamda arttırmamız lazım. Ben eskiden hiç su içmeyen biriydim. Aramazdım, susamazdım, aklıma bile gelmezdi. Sonra bir tv programında bir doktorun şu komik yorumu ile kendime geldim :)) Doktor " çişinizin altın rengi olması marifet değil " demişti. Kendimi zorlamaya ve su içmeye karar verdim. Bir sürahi edindim, her sabah işe gittiğimde çayımla beraber sürahimi doldurup masama oturuyor , gün içinde su bardağımı sürekli dolu ve önümde tutuyordum, bardağı her görüşümde hiç değilse bir yudum içmeye çalışıyordum. Bir süre sonra baktım ki ben susamaya başlamışım ! Bu nasıl oldu bilmiyorum ama o zamandan beri günde üç litreye yakın su içiyorum, çişimin rengi de normal sudan pek farklı değil

Diyeceğim o ki evde , işyerinde , dışarda kendinizi zorlayıp çok su içmeye çalışın , doktorlar günde en az 10-12 bardak su içilmesi gerektiğini söylüyor ki bir bardak suyun 200 gr olduğunu düşünürsek 2,5 litreye yakın eder.
Ama diyete başladığımdan beri şunu farkettim , gece oturur ve su içmeye devam edersem ertesi sabah tartıda kilomun fazla çıktığını görüyorum. Ama atıyorum saat 9 dan sonra pek su içmemeye çalışırsam sabah tartıldığımda birkaçyüz gram azalma oluyor...
Benden bu kadar , kilolarınıza karşı verdiğiniz savaşta size başarılar dilerim :))