Aramıza hoşgeldiniz iyi geceler :))
Ben 39 yaş, 1,70 boy, 80 kilo ile 14 ocakta başlayıp 1 ay boyunca haftada 3,5 kilo diyetini yaptım ve toplam da sadece 4,2 kilo verebildim ( halbuki diyet listesine göre en az 14 kilo vermem gerekirdi :26:) son 13 gününde spor da yaptım, günde 1 kez 40-45 dk arası 5 / 5.5 km hızda koşu bandında yürüyüş...
11 şubattan buyana ayda 8 kilo listesine başladım ve devam ediyorum, bugün itibariyle 4 kilodan fazla verdim. Hergün aksatmadan spor yaptım ve sporumun adedini ve süresini ciddii artırdım, günde 2 kez 90 dk 5 / 5.5 km hızda koşu bandında yürüyüş !!!
Tabii listedeki bazı kalemleri uygulamıyorum , örneğin her öğlen et , ara öğünde tost gibi... Bununla beraber tam 1 haftadır günde en az 1 öğün lahana çorbası yemeye özen gösteriyorum, tarifi geçtiğimiz günlerde xc9 arkadaşımız tarafından paylaşılmıştı bakabilirsiniz...
Tüm bunlar bir yana ; ben size sadece şunu söylemek istiyorum ; bu diyet listeleri herkesin yaşı/boyu/kilosu/fiziksel aktivite yoğunluğu/yeme alışkanlığı/bazal metabolizma hızı vs gibi faktörler gözardı edilerek hazırlanıyor. O nedenle verilen baz sürede verilen hedef kilo kaybı herkes için geçerli değil olamaz da, bu sadece bizi hevese getiren bir hesap ( aa 1 ayda 8 kilo verirsem yaza kadar 24 kilo ohh 38 beden bikininin içine rahatlıkla girerim oleyyyy

durumu )
Neden ?
Çünkü ; benim yaşımda , benim boyumda 110 kilo birini düşünün.
Bu insan normal beslenmesinde günde en az 8-10 dilim ekmek yiyordur değil mi ( doyabilmek için ) Ee listede o kadar ekmek yook ?
Öğlen ve akşam öğünlerinde mutlaka pilav makarna türü gıdalar tüketiyordur , eee listede bunlar hiç yook ?
Şimdi ben 80 kilo ile başlarken günde sadece sabah kahvaltılarında 2 dilim ekmek yiyen, diğer öğünlerde hiç ekmek yemeyen bir insandım,
Ayrıca pilav ya da makarna yediğim öğünde başka hiçbişey yemeyen bir insandım
Aynı diyet listesini uyguladığımızı varsayarsak , benimle onun kilo kaybı aynı olabilir mi sizce bu mümkün mü ???
Diyeceğim o ki; yediklerinizi bir listeyle çerçeveleyip o listeyi yapan kişinin söylediği rakamların herkes için geçerli olduğu fikrine kapılmak yerine, kendi vücudunuza uygun kalori hesabı yaparak zayıflamanızdır.
Dilerim hedefinize ulaşırsınız, Kolay gelsin...