Dizi teklifi ? :)

Ben bu işe bu kadar karşı değilim.
Olumsuz yorumlara şaşırdım.

Dizilerde ayıla bayıla izlediğimiz çocuklar var.
Çocuğunuzun reklam yüzü olması da kötü bir şey değil bence.
Başında duracaksın sahip çıkacaksın.
Evladını koruyarak katacaksın işin içine.
Her şeyi düşüneceksin kısacası.

Bunu ille de para için neden istesin insan?
Bence de tatlı bir anı olarak kalabilir.

Yalnız dosya parası bilmem ne diye ücret isteyen ajanslara güvenmiyorum.
Çok biliyorlarsa projede yer alsın ücret ilk ödemeden kesilir diye gelsinler.

Geçen yıl kızım 4 yaşındayken aklıma ajansa başvurmak geldi.İnternet aramasında üst sırada çıkan ajanslara fotoğraflarını yolladım.Anında mailler, smsler ve aramalar gelmeye başladı.Neyin ne olduğunu tam bilmediğim için birde çok inandırıcı geldiği için en güvenilir bulduğuma gittim ( Kadıköyde adını unuttum Cast ajans ceya Vip).Gittik fotoğraf çekimi yapıldı 150 tl ödedim.Atv de ki bir dizi için 6 çocuk arasından seçip sizi arayacağız denildi.Gidiş o gidiş:).Sonrasında diğer ajanslarda hep aradı hiç umursamadım , Neşe Erberkten sms gelince acaba mı dedim fakat vazgeçtim.Çoğu para tuzağa, kayıt parası ve fotoğraf çekim parası adı altında para toplayıp insanları bir nevi dolandırıyorlar.Rol verseler dahi başrol olmaz okadar set eziyeti çekmeye hiç değmez.

ben yatırdım sonradan aramadılar yalan söylüyorlarmış sonradan öğrendim para isteyenlere güvenmeyin

Haaa çok hassas anneler çocuklarını sosyal medyada,
whatsap durumlarında malzeme yapmasınlar esas.
Bence bunlar dizi, reklam oyunculuğundan daha güvenilir değil malum pislik her yerde.

Bebelerinin boy boy fotosunu paylaşıp, altına romantik bir paragraf karalayınca
beğeniler havada uçuşuyor hepimiz görüyoruz.

Bu halk o halk değil mi?
O halk bu halksa bu yorumlar ne?
O halk bu halk değilse biz hangi halktanız? :)
Kim, kiminle, nerede, ne zaman?

ya ben çok takipçili hesaplara çoluk çocuğun fotoğrafının koyulmasına bile karşıyım Turna, millet yorgana niyetleniyor yahu allah saklasın, pislik yığınla..
Aynen öyle.
Kızlarımın birer tane resmi var altı üstü bizim sülale takip eden, onda da yüzlerini değil yandan yüzü görünmeyecek şekilde koydum.

Bez reklamında oynayan çocuğun sebepsiz yere iki bacağını reklamdan sonra kırdığını hastanede yattığını gördüm.

Hallenenlerden bahsetmiyorum bile...

Ama lutfen cok rica edecegim, mantikli yorum yapmak BDV formatina uymuyor.

Bilinçli bir anne, sağlıklı bir aile ortamında yetişen çocuklar için haklı olabilirsiniz.

Ortada boşanmayı düşünen, ancak maddi imkansızlıktan boşanamayan bir anne var.
Bu anı degil. Kendi kurtuluş bileti olacak.
Anı dediğiniz diziyle başlamaz. Katalog çekimi olur, reklam filmi olur vs...

Üstelik anne 22 yaşında, eğitimi sorgulanabilir.
Sözleşme imzalayacak olsa, avukata gösteremez, geniş çaplı düşünemez, çoçuğun haklarını ne kadar savunur muamma...

Çocuk heveslendiyse tiyatro eğitimi olur, bale vs olur...
Ben de çocuk oyuncu olabillir diye düşünüyorum ama her yiğidin harcı degil...

Ne profilde ne sosyal medya da ne WhatsApp’ta..
hiç bir yerde çocuğumu göstermem.

Aile ve arkadaş grubuma atarım bazen o kadar.

Senin dediğin halk ben değilim nomucuğum, isim soy isim verip kendimi teyit ettirmeye bile varım o kadar Eminim

aynen işte, şimdi babaanneler gibi nazar demeyeyim dedim ama çok inanırım nazara ben.. ajans adı altında çocukların fotoğrafları başkalarının elinde olmasın, ne bileyim son olaylardan sonra iyice obsessif oldum kanımca :/

Ama lutfen cok rica edecegim, mantikli yorum yapinca BDV formatina uymuyor.

Ben format mormat tanımam :)
Bdv benden sorulur

Daha bugün whatsap durumlarının yarısı bebe, çocuk paylaşımıydı.
Hatta bacaklar cıbıl cıbıl ısırmalık.
Yazacaktım arkadaşa böyle paylaşmasan nazar cart curt.
Anası ben değil miyime bağlanırsa diye vazgeçtim.

Sorsan o da muhtemelen reklam dizi konusuna vayyy paracı anne insaff yorumu yapar ama
kendi ücretsiz yayın yapınca sorun yok muhtemelen

Çelişkilerle dolu bir milletiz.
Bilemedim

19 yasinda cok yakisikli bir oglum var bircok kisi ajansa yazdirmami onerdi.
Birde 3 yasinda yegenim,sahsen boyle bir ise kalkismadim gelinimiz ve kardesimde asla yanasmadilar nedeni cocugun gelisimindeki kotu etkisi....kendi cocugum adina gorus belirteyim,ünlu olmasinin getirecegi olumsuz etkileri goze alamadim.Belki bol para getirecek isler yapabilir sansida yaver giderse tabi ama yanısıra doğabilecek sikintilari gozardi edemezdim.
Siz 4 yasina girecek bir cocuktan bahsediyorsunuz olumsuzluklarini iyi dusunerek hareket etmenizi tavsiye edebilirim ancak...

Yani onun disinda herkes bilincli anne ya , kimse tablet vermiyor, al cocugum ye bunu diye telefondan youtube acmiyor(Yemek yedirme sekli). Bu cocuklarin cogu dikkat eksikligiyle buyuyor. Onun disinda ben anne olsam KK yerine cocugumla ilgilenmeyi tercih ederdim.

Dizi seti cisss ise bunlar da benim gozumde ciss. Konu sahibi dart tahtasi mi, gonderin oklari 12 ye.

Isteyen istedigini yapsin ayrica ama ben de senin gibi cifte standartlara karsiyim.

+ Pesimde hayranlarim oldugu icin yorum da yapamiyorum artik.

Son düzenleme:
Sosyal medyadaki fenomen (!) Çocuk ve annelerini, dizilerde abartılı tepkiler vererek oynayan çocukları aşırı itici buluyorum. Hele bir tanesi var kızı görünce direkt kanal değiştiriyorum anne ve babasının kulaklarını çınlatıyorum. Çocukları kukla etmiş hepsi. Özellikla İnstagram'da kendi anneleri istismar ediyor çocukları.

Ajanslar siz gibi herkesten çekim parası topluyor sonra da paraların üstüne yatıp sizi seçmiyor. Çocuğunuzu düşünüyorsanız sakın bulaşmayın. Set şartlarından bahsedilmiş zaten. "Çocuk heves etti." demişssiniz gerçekten öyleyse bile ajans peşine düşmenizi çok garip buldum.

Ben ve eşim 21 yıldır tv sektöründeyiz. 4,5 yaşında oğlum var , İstanbul’da oturuyorum. İstesem hemen bir dizide reklamda oynatabilirim
( Türkiye’nin en büyük reklam şirketlerinden biri eşimin kuzenin ) ama kesinlikle istemem. Zaten her arayanı mesaj yollayan şu diziye seçildi bu reklama seçildi diyip arıyım kayıt parası alıyorlar sadece o parayla kalsa iyi Yok kayıt yenileme Yok vip listeye girme vs vs sürekli para alacaklar. Ki herşeye rağmen gerçekten bir dizide oynasa ki (binde bir ihtimal) o setlerde perişan oluyor yavrucuklar. Kesinlikle istemem çocuğumun o ortamda olmasını, ilerde 10-12 yaşından sonra kendi isterse ve benim de yanında olmam şartıyla belki olur

Para talep ettikleri için şüphelendim.

Ortalığı biraz kızıştıran sensin bence aklınyolucuğum :) ben gayet güzel dille sana ikisinin bir olup olmadığını sordum yahu, bildiğin münazara sayılır böyle şeyler. Paylaşımlar böyle çoğalır.
Birde totalde ne kadar vakit geçirdiğimi hesaplamak istersen profil sayfama beklerim.

Birde mükemmelliğimi hiç anlatmadım anlatsam sayfalar yetmez

Tabletim de var, tv de açılıyor, ona buna resimde gönderiyorum. Ama hepsinin nasıl ve ne kadar yapılması gerektiğini öğrenerek yapıyorum. 4 sene okul ve 2 sene çalışma dahil dışarda olmaya alışkın ben, çocuğum için işi bıraktım eve kendimi mahkum ettim.
“Mahkum” diyorum çünkü içimdeki özgürlük duygusunu hiç bir zaman durduramadım, ama kararımdan da pişman olup vazgeçmedim.

Diyeceğim o ki, yanlış veya doğru genelde yaşayarak gördüğümüz hayat tecrübeleri.
Sende konu sahibi de yaşayarak öğrenirsiniz bizim için no problem. ( ki onla hiç bi problemim yok yaşı ufak olabilir böyle düşünceler)

Bide nolur bana bi imzalı resim yolla, ama yüzün görünmesin nazar olur

Değil instamomları takip etmek, biri ile karşılaşsam tokatlarım. Doğumlarından, çocuklarının tüm bilgileri, detay detay... Hangi renkleri severler, tatilde neredeler, en sevdikleri oyuncak nedir, en çok güvendiği aile bireylerinin adı, en yakın bulduğu arkadaşı,o gün okulda ne öğrendiği bla bla bla... Bir sapık için nasıl kolay hedef... Nasıl da çocuğu saçındaki bite kadar tüm çıplaklığıyla salıyorlar internet denilen çukura. Para için... Değer mi?

Ne takip ederim, ne takip edenleri anlarım. Ne kendi çocuğumu instada paylaştım (Tek bir fotosu yoktur oğlumun, instagramımda çünkü çizim paylaşımı yapıyor, ressamlarla takipleşiyorum), ne de facede herkese açık paylaşımla tek fotosunu yayımladım. (Face listemdeki 250 arkadaşı yüz yüze tanırım, face gizlilik ayarlarım dışarıdan aratma ile bulunamaz, oğlumun şu yaşına kadar toplasan 10 fotosu anca paylaşılmıştır, parkta otta böcekte iki gülerken ve sıfır kişisel bilgi)

Bu yüzden çok rahat diyorum ki iki kuruş için, çocuklarınıza bunu yap-ma-yın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…