Dizi teklifi ? :)

Yeni mezun olduğumda çocuklarla ilgili bir yerde çalışıyordum. Bir gün 'tanitim cekimi' var dediler, bir sürü renkli gözlü çocuk dolusturdular. O zaman gözlem yapma şansım oldu; çocuklar saatlerce bekliyorlar, sıkılıp koşturmak istiyorlar- set görevlisi azalıyor,eğlenceden ziyade günlük hosteslik işi gibi geldi bana, devamlı 'yemek ne zaman? Yemekte ne var?' falan diye mizirdandilar falan. Hiç de mutlu görünmüyorlardı. Bence oyuncu olmak değil de bir deneme çekimi için başka şehre gitmek, herkesin bunu bilmesi-size şans dilemesi...AMA seçmelerde elenmek bir çocugun başına gelecek kötü bir şey olsa gerek. O seçilememe hissi,o başarısızlık duygusu falan... Küçük yaşta hissedilmemesi gereken kötü duygular
Bu arada ben de küçükken oyuncu olmak isterdim, her çocuk ister. Bunu yadirgamaya gerek yok. Eleştirenler hiç mi hatırlamıyorlar çocukken eline şişe alıp mikrofon gibi sarkıcı taklidi yaptıkları günleri?

Benim kızda you ile başlayan video paylaşım yerinde çocukların çektiği abuk sabuk videoları izlemiş birkaç kez. Bende video çekeyim anne, bizde öyle yapalım falan demeye başladı. Anlamaz falan demedim, aileleri para kazanmak için çekiyor onları diye anlattım çocuğa uzun uzun. Soğusun diye biraz abartmış bile olabilirim. Video çekmek istediğinde çekiyoruz aile w.app grubunda paylaşıyoruz. Yetiyor ona. Sırf çocuğun hevesiyle yapılacak şeyler değil bence bunlar.

Yakın bir arkadaşım yönetmen yard. genelde dizilerde çalışıyor. Yetişkinler için bile çekilmez ben çocuklara çok üzülüyorum demişti. Reklamlar o kadar beter ki dizilere rahmet okutur diyordu. Bazen eş dost soruyormuş çocukları için, kıymayın çocuklarınıza ortam berbat diye anlatıyorum diyor.

Öncelikle mesajları yalnızca ilk sayfasını ve son sayfayı okuduğumu belirtmek isterim.
Evet çocuğunuz böyle bir şey isteyebilir ama bu durumda şunları unutmamanız gerekir. Bireyler ayırt etme gücüne belli bir yaştan sonra erişirler ve çocuklar ayırt etme gücüne sahip değildirler. Yani bir şey yaparken mantıklı mı mantıksız mı diye düşünmezler. Bu durumda velisi olarak sizin yönlendirmeniz daha iyi olur.
Bunun yanı sıra çocukların böyle görsel medya da olmasını doğru bulmuyorum. Evet bazı aileler çocuklarının aldıkları ücreti çocuğun giderleri için harcamayı düşünüyor olabilirler (bunu yadırgamıyorum) Fakat bunu düşünürken çocuğun kişilik haklarını da ihlal etmemeyi düşünmemiz gerekir. Yani seneler sonra neden bunu yaptınız diye düşünmemesi gerekir.
Bazı şeyleri iyi düşünüp tartmanız sizin ve çocuğunuz için daha iyi olur.

Asla ama asla para isteyen ajanslara kayıt yaptırmayın. Ben eskiden Sihirli Anahtar ajansına kayıtlıydım, orası güvenilir. Sonra Erberk ajans var Neşe Erberk'in o güvenilir. Para isteyenlerin tek amacı para.

Ben çok üzülüyorum çocuk oyunculara. Bitane oyuncu projede çocuk var diye reddetmisti kimdi hatrlamiorm sırf surelerı uzun yazık oluyor die . Bence böyle bişey yapmayın yazık çocuğa ben çocuk üzerinden bu şekilde para kazanlmasinida yanlış buluyorum açıkçası

Meltem cumbul :)

Biraz önce konudaki mesajlara bakayım dedim de yaptığınız bir yorum dikkatimi çekti. Yorumlara cevap yazmıyorum demissiniz. Karşıt fikirler duyunca durup bir düşünseniz belki bizlerinde ne demek istediğini iyi anlarsınız. Eğer bu kadar yorumlara kapalı olacaksanız da çocuğumu ajansa yazdırmak istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim şeklinde bir konu açmanız daha uygun olurdu. Yoruma açık bir platformdasınız ve buradaki kimse sizinle ilgili bir art niyet besleyemez. İnsanlar size yorum yapıyor ki uyarmak için sizde karşınızdaki insanın sizi önemseyip yorum yapmasına bari bir önem verin

Yorum yapmak ayri annelik sorgulamak ayri. Bakarsiniz görursunuz sevgiler

Neden buralar güvenilir deneyimlerinizi paylasirsaniz sevinirim
Neşe Erberk tanınan biri, ajansı yıllardır faaliyette ve para almadan çalışıyot. Sadece iş olduğunda çağırıyorlar buralar, insanları kandırmıyorlar, ekipleri düzgün.
Sihirli Anahtar da aynı şekilde, sadece iş olunca çağırır, para almaz. Bu iki ajans büyük dizilere iş yapan ajanslar, saçma sapan işler yapmazlar. Sihirli Anahtar'ın başında da bilmem bilir misiniz Mahallenin Muhtarları diye bir dizi vardı, oradaki kıvırcık saçlı Şirin lakaplı hanımefendi var.
Bir gün başka bir dizi için İstanbul'a gittim başka bir ajansa. Önce diziyi anlattılar, sonra Kıvanç Tatlıtuğ Kenan İmirzalıoğlu falan normal yollarla mı meşhur oldu, meşhur olmak için ödün vermek gerek gibi saçma bir muhabbete girdiler. Ajansın adresi internette başka görünüyor çağırfıklatı yer başka yer çıkıyor, bahane de ajans çok kalabalık o yüzden görüşmeler burda yapılıyor falandı. Para istediler en sonunda da. Ben de vazgeçip çıktım.
Sihirli Anahtar ise beni arardı, şu şu dizi ya da şu şu reklam için deneme çekimi var derdi, deneme çekimine giderdim. Karşılama elemanı başka, çeken eleman başka vs. Profesyonel bu bahsettiğim iki ajans.
Ankara'da da Kirpi Cast Ajans var. Bir kere çalıştım, onların da kötü olduğunu düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…