- 18 Ekim 2007
- 5.016
- 1.608
- 698
- Konu Sahibi esraatutkun
-
Havayüa göre 45 gece 43Peki su nasil dusuk ayarda tutuluyor
Kapat başka yolu yokBayanlar faturanin dusuk gelmesi icin ne yapmam gerekir ?
kombinin cinsi önemli eski makinelerde teknoloji acısından sıkıntılı olduklarından faturanda ki düşüş az olabilir ama gene de sağlam tiyolar vereyimBayanlar faturanin dusuk gelmesi icin ne yapmam gerekir ?
Bana ufosuz klimasiz 90 tl elektrik geldigi icin ben o ise bulasmiyim.Belliki sicak iklimdesiniz.Ay faturalar ne kadar yüksekmis. Benim evim 2+1, doğal gaz yok, sıcak su icin elektrikli termostat kullanıyorum, salonumda ve yatakodamda klima var, bi de boş odam var kullanmadığım esyalar, kıyafetler ayakkabılar icin, orda da ara sıra is yaparken UFO kullanıyorum. Hangi odadaysam klima hep açık, Amerikan mutfak olduğu icin yemek yaparken salonum cok sıcak oluyor kapatıyorum sadece. Bu aralar evden çalışıyorum, bütün gun de evdeyim. Elektrik faturam 120 lira geldi. Ocak için de tüp var, uc dört ayda bitiyor. Kapatın doğalgazı elektrikle ısının bence. Daha ekonomik.
Pek sikayetci olan yok genelde maddi zorluklar sebebiyle tasarruf pesinde herkesYani ben gercekten anlamiyorum ya insanoglu neden hep sikayetci hep memnuniyetsiz
Surda zaten 3 ay yuklu gelen fatura karsiliginda yemeginiz banyonuz isinmaniz usteli de makul fiyata karsilaniyor
Sobanin psligiyle ugrasmadan baska odaya gittinizde kiciniz donmadan yemegin ortasinda tupunuz bitmeden yasiyorsunuz
Biraz da sukretmeyi bilmek gerekmez mi
Ha evet ulkemizde gaz pahali vergiler yuksek falan ama bu rahatlik yine de bu fiyata baska seyle saglanamaz
Hayret yani
Tesmostatin kablosuz olanlarini duydum bilginiz varmi dahami iyi dahami kotu acaba.kombinin cinsi önemli eski makinelerde teknoloji acısından sıkıntılı olduklarından faturanda ki düşüş az olabilir ama gene de sağlam tiyolar vereyim
öncelikle termostat seviye ölçer varsa yada edin ( ki kombinin bu ozelleği olmalı ) istediğin bir odaya bu aleti yerleştiriyorsun odalar istenen sıcaklığa geldiğinde kombi durur, belli bir süre sonra oda sıcaklığı düştüğü vakit tekrar yanmaya başlar. böylece gereksiz yere kombin gaz çekip ısıtma yapmaz.
bildiğim kadarı ile yoguşmalı kombiler daha az enerji ve gaz çekiyor.
en favori tiyolarımı şimdi veriyorum
kombini en düşük devirde sürekli yakarsan daha az harcarsın. çünkü her açıp kapatmada kombi sistem içinceki ve peteklerdeki suyu ısıtmak ve için caba harcar.bu hem gaz hemde elektrik olarak aşırı fatura gelmesine sebeb olur. ama sürekli hafif ayarda tutarsan ev + su ısıssı aynı kalacağından kıombin gereksiz yere çalışmayacak ve gaz+ elektrik tüketmeyecektir.
evde en az 4 petek acık olacak şekilde petek düzenini kuracaksın. su devirdayim sisteminin çalışması için en az 4 petek lazımdır.
ısı kaybını önlemek için cam kapı vb. yerlerin soğuk hava girişlerini mumkun olduğunca sağlaman şart.
hadi kolay gele
şöyle diyeyim sıcak iklim olarak değil de bölgesel olarak duruma bakmak lazım. ben mugladayım. ve burada elektr. ve su ist. ankara izmir filan göre daha ucuz.Bana ufosuz klimasiz 90 tl elektrik geldigi icin ben o ise bulasmiyim.Belliki sicak iklimdesiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?