Dogalgaz faturasiii :(

10 petek yanıyor bende 450 geldi 45 de yaktiigm için dusürdüm 35 270 geldi arada ki farka bak ben kapatamam 2 küçük yavrum var

faturayı düşürmenin en kolay yolu doğru evi tercih etmek. mantolaması olan iyi güneş alan eviniz varsa zaten çok ödemezsin. bu ay 68TL geçen ay 40 TL ödedik. bende eşimde uzun kollu, çorap vs giymeyi sevmeyiz. bu mevsimde kısa kolluyla oturup bu kdr fatura ödüyoruz. he bide evde bu ısıyı ölçüp ona göre kombiyi çalıştıran bi alet var adını bilmiyorum. kombi ayarı 65 te onun ayarı 25 derecede ev 25 derece olunca otomatik olarak petekler kapanıyor. bundan önceki evimde geçen sene maksimum 100 tl ödemiştim. orasıda tüm gün güneş alıyordu. ama yazın tam bir eziyet klimasız nefes alamıyoruz..

ben çok soguk günlerde en düşük ayarda sürekli yakıyorum üstelik her odamda yanıyor kombiden anlayan bi yakınım açıp kapamanın daha çok yakacagını söylemişti

bütün yorumları okuyamadım belki yazan arkadaşlarım olmuştur geçenlerde de böyle bir konu vardı oryada yazdım; oda termostatları var onlardan kullanabilirsiniz benim evim 90m² ve sadece antrede petek yok kombi ısısı 50-55 derece arası mesela eşimde bende sabah 8 den sonra çıkıyoruz ve akşam 6 buçukta geliyoruz sabah 05 ile 08 arası evi 22 derecede, akşam 18 ile 23 arasında da 22 derece tutması için ayarlıyoruz geri kalan saatlerde de 20 derecede tutuyor ve bunu 1 haftalık ayarlayabiliyosun marka vermeyeyim reklam olmasın ama gerçekten çok kullanışlı 110 tl geldi bu arada geçen ay

Benim aklımın almadığı bir konu bu.

Bir arkadaş tüm evi 70 te yaktığını söylüyor 280 gelmiş.

Ben 2 odayı 50 de yaktım geçen ay 270 geldi.

Fark arkadaş ara katta oturuyor. Altı da üstü de dolu.

Ben en üst kattayım ve alt katımız boş.

Allah'tan pek üşüyen biri değilim, hepsini yaksam rahat 500 öderim.
O da yine tam ısınarak değil

Termostat galiba çözüm

Bizim kombi hep 1 de yanıyor daha düşüğü yok

Kasım da daha az Aralık ta iki katından fazla geldi

Kombi balkonda kendi üşüyünce sürekli çalışıyormuş ben de bir yerde okudum ne kadar doğru bilmiyorum

Oturma odam ile mutfak petegim açık toplam 3 petek 1. Kademede çalıştırdım
133 tl :)

Ay faturalar ne kadar yüksekmis. Benim evim 2+1, doğal gaz yok, sıcak su icin elektrikli termostat kullanıyorum, salonumda ve yatakodamda klima var, bi de boş odam var kullanmadığım esyalar, kıyafetler ayakkabılar icin, orda da ara sıra is yaparken UFO kullanıyorum. Hangi odadaysam klima hep açık, Amerikan mutfak olduğu icin yemek yaparken salonum cok sıcak oluyor kapatıyorum sadece. Bu aralar evden çalışıyorum, bütün gun de evdeyim. Elektrik faturam 120 lira geldi. Ocak için de tüp var, uc dört ayda bitiyor. Kapatın doğalgazı elektrikle ısının bence. Daha ekonomik.

Biz öğlen 2den sonra yakıp akşam 11de kapatıyoruz ve minimumda yanıyor,buna rağmen 212 tl geldi ki çok soğuklarda erken yakıp geç kapattığımızda bile böyle fatura görmedik

Kombiyi gece kapatmak doğru değil çünkü bu defa evi ısıtmak için çok yakıp daha fazla ödüyoruz
Biz toplam 5 petek yakıyoruz gece en düşük gündüz 50 evin yalıtımı çok kötü 300 küsür geliyo

Bayanlar faturanin dusuk gelmesi icin ne yapmam gerekir ?
kombinin cinsi önemli eski makinelerde teknoloji acısından sıkıntılı olduklarından faturanda ki düşüş az olabilir ama gene de sağlam tiyolar vereyim
öncelikle termostat seviye ölçer varsa yada edin ( ki kombinin bu ozelleği olmalı ) istediğin bir odaya bu aleti yerleştiriyorsun odalar istenen sıcaklığa geldiğinde kombi durur, belli bir süre sonra oda sıcaklığı düştüğü vakit tekrar yanmaya başlar. böylece gereksiz yere kombin gaz çekip ısıtma yapmaz.
bildiğim kadarı ile yoguşmalı kombiler daha az enerji ve gaz çekiyor.
en favori tiyolarımı şimdi veriyorum
kombini en düşük devirde sürekli yakarsan daha az harcarsın. çünkü her açıp kapatmada kombi sistem içinceki ve peteklerdeki suyu ısıtmak ve için caba harcar.bu hem gaz hemde elektrik olarak aşırı fatura gelmesine sebeb olur. ama sürekli hafif ayarda tutarsan ev + su ısıssı aynı kalacağından kıombin gereksiz yere çalışmayacak ve gaz+ elektrik tüketmeyecektir.
evde en az 4 petek acık olacak şekilde petek düzenini kuracaksın. su devirdayim sisteminin çalışması için en az 4 petek lazımdır.
ısı kaybını önlemek için cam kapı vb. yerlerin soğuk hava girişlerini mumkun olduğunca sağlaman şart.
hadi kolay gele

Yani ben gercekten anlamiyorum ya insanoglu neden hep sikayetci hep memnuniyetsiz
Surda zaten 3 ay yuklu gelen fatura karsiliginda yemeginiz banyonuz isinmaniz usteli de makul fiyata karsilaniyor
Sobanin psligiyle ugrasmadan baska odaya gittinizde kiciniz donmadan yemegin ortasinda tupunuz bitmeden yasiyorsunuz
Biraz da sukretmeyi bilmek gerekmez mi
Ha evet ulkemizde gaz pahali vergiler yuksek falan ama bu rahatlik yine de bu fiyata baska seyle saglanamaz
Hayret yani

Bana ufosuz klimasiz 90 tl elektrik geldigi icin ben o ise bulasmiyim.Belliki sicak iklimdesiniz.

Pek sikayetci olan yok genelde maddi zorluklar sebebiyle tasarruf pesinde herkes

Tesmostatin kablosuz olanlarini duydum bilginiz varmi dahami iyi dahami kotu acaba.

Bana ufosuz klimasiz 90 tl elektrik geldigi icin ben o ise bulasmiyim.Belliki sicak iklimdesiniz.
şöyle diyeyim sıcak iklim olarak değil de bölgesel olarak duruma bakmak lazım. ben mugladayım. ve burada elektr. ve su ist. ankara izmir filan göre daha ucuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…