Dogalgaz faturasiii :(

303geldi 3haftada. Geceleri ackapa daha fazla yakmaz mi ?

Hiç yakmamak sanırım. Gündüz de açıksa bence iyi bile gelmiş.
Gündüz evde birileri varsa kapatamazsın. Geceleri kapat.

Biz şunu keşfettik. Uzmanların 'aç kapa yaparak daha çok enerji harcar çözüm min de bırakmak' demesi palavra.
Ben sadece karlı havalarda gece gündüz minimumda tutuyorm.
Normalde gündüz evde değiliz yanmıyor o yüzden en çok 67tl geldi. Bu ay biraz fazla gelecektir.

Ayrıca küçük elektrikli soba aldık. Oturduğumuz odayı biraz ısıtıp kapatıyoruz. Yatacağımız zaman da odayı ısıtıyoruz.

Evin peteklerini full mu yakmaliyim :)

Odalar arasında ısı farkı olmamalı diye biliyorum. Onu biz de denedik ama daha çok yandı. Oradaki peteklere kadar sıcak su gidiyor ama petek dışarı ısı vermeyip odadaki soğuğu algılıyor. Bu da kombinin daha çabuk alev almasına sebep oluyor.

Bu ay faturalarda anormallik var ama. Annemin doğalgaz faturası 1700 tl gelmiş bu nedir yaaa tamam evi büyük ve kısıkta açmıyor ama hiç bir ay bu kadar gelmemişti bu ay biraz fazla geldi herkesten duyuyorum bu ay faturaların kabarık geldiğini. Çoğu Kdv arkadaşlara katılıyorum. Kullanmasanızda geliyor.

1700 mü?

gece kapat mi? yahu ben gece çok üşüdümm.. yorganla bile isinamiyorum siz ne diyosunuz yaa
kar var burda faturalar kabarsin hadi eyvallahhhh.

Peteklerin arkasına izofan koyduk ve peteklerin suyunu aldik. 5 petek yanıyor evde bi odam kapali sadece bu durumda 3 hafta gece gündüZ kısıkta yandı 137 m3 e 173 tl geldi

gece kapatmak mı ... o çok zor işte benim gibi çok üşüyen birisi iseniz.. benim de abimlere 500 geldi biz merkezi ısınma ile ısınıyoruz doğalgazlı ama merkezi ... çokta sıcak oluyor .. ama işte yaz kış aidat gibi ödüyoruz standart

bıze 90 tl geldı..cok ayarıyla oynamıyoruz acıkcası en kısıkta degıl ama yınede baya kısıkta yakıyoruz..ve hiç kapatmıyoruz..
buarada en önemli unsur kombi,yoğuşmalı kombiler inanılmaz ekonomık..
gecen sene 10 aralıkta bebegım doğdu ve hatırlarsanız baya karlı bir kıştı hiç kapanmadan yüksekte yanmasına ragmen en fazla gelen faturam 170 tl olmuştu

Peteklerin arkasına izofan koyduk ve peteklerin suyunu aldik. 5 petek yanıyor evde bi odam kapali sadece bu durumda 3 hafta gece gündüZ kısıkta yandı 137 m3 e 173 tl geldi
m3 derken 3 m'nin tepesinde olacaktı.Bende beceremediğimden önceki yorumda yazıyla metreküp yazdım,gözümden kaçmadı.

Bayanlar faturanin dusuk gelmesi icin ne yapmam gerekir ?
gece yatarken kapat yazanlar olmuş ama sakın kapatma. İlk evlendiğim zamanlar biz gece yatarken işe giderken fln kapatıyorduk. Ama o zaman daha çok fatura geliyor neden mi petekler soğuyor. Her açtığında soğuk peteği ısıtmak için daha çok enerji gerekiyor. O yüzden sürekli en düşükte durması sadece üşüdüğünüzde açmanız en iyisi.
Bu sene bizim apartmana mantolama yapıldı açıkcası mantolama sayesinde baya bi faturamız düştü.
Bir de peteklerin havasını alsın kocanız. Böylelikle petekler daha iyi ısınıyor.

303geldi 3haftada. Geceleri ackapa daha fazla yakmaz mi ?
Cocugunuz varsa dogalgazi yakmaktn cekinmeyin hasta olup doktordu ilacti daha cok sorun sıkıntı cekersiniz..
Ama cocuk yoksa dusuk yakabilirsiniz yada aksamlari dusukte yakabilrsiniz ama kapatmayin kapat-ac daha cok gelir ....
apart. Otiruyorsaniz alttli ustlu yakiyorsa komsulariniz evinize baya faydaasi olur ama altt onemli yakmiyorsa evin ısınmasi zor olmali daha sıkı giyinin dogalgazi az yakin

aynı ayarda sürekli yakıyorum.Kullanmadığim odalar kapalı 4 petek yakıyorum 191 geldi... doğuda soğuk bir ilde yaşıyorum ama ısı yalıtım çok sağlam yapılmış ve ara kattayım...

100 m'2 giriş kat evim.

iki kişi yaşıyoruz çocugumuz olmadıgından aksam. 6 da açıp sabah 7 de d. gazı kapatıyoruz. bız işte iken yanmıyor.
ama dun çok soguk oldugundan acık bıraktım geldım işe :):):)

tasarruf konusunda da aksam işten geldiğimde kombiyi önce ( en düşük ayar 40 ) 43 de yakıp yarım saat evimiz guzelce ısınıyor sonra en dusuge cekıyorum sabaha kadar dusukte yanıyor. ( kombı markası, peteklerın havası, petek temızlıgı ve kombı bakımı da cokkk cokk önemlı )

Sürekli 40 da 5 petek yakıyorum 188 gelmiş bana iyi gibi geldi kapatıp açınca daha çok artıyor galiba

100 m2 giriş kat tam köşe dairede oturuyoruz
Toplam 5 petek var bu ay 2de yaktik hep,hatta 10 gun kadar hic yakmadigimiz oldu havalar iyi gitti diye
Yaktigim donemlerde hic sondurmedim 33 gunluk fatura 209 lira geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…