Dogalgaz faturasiii :(

En cok dertli oldugum sey
Evim 2+1 kombim eca her sene bakimini yaptiriyorum
Evim kuzey cephe ve ust katim bos yalitimsiz ev isinmak bilmiyo
Ve 300tl fatura oduyoruz
Lanet olsun.

gece kapatmayın
sabaha hasta olursun
ayrıca sürekli aç kapa daha kötü olur ısanmaz ısıtmaz ama faturası çok gelir

biz çalışıyoruz gündüz 30 derecede akşam 6 da 35 8 de 40 derece
ama karlı havalarda gündüz 35 akşam 6 da 40 derece oluyor gelen fatura 165 TL

kamu spotunda ki bayan daha az yakmak için kombiyi kısıyor üstüne hırka alıyor sizde böyle yapabilirsiniz

Benim 40ta 45 te yanıyor,gece gündüz hiç ellemiyorum ayarını. 130 geliyor, eskiden ayarını değiştiriyordum,bir yere gideceğimiz zaman ya da yattığımızda kısıyordum, daha çok geliyordu

Evin büyüklüğü ,evin altında ve üstünde soba yakımı,yalıtımı,kombinin markası çoğu şey etkiliyor.Anlamıyorum gece petek kapatmayı.Kısarsınız ne ala da,soba değil ki yandığı an ısıtmaya başlasın.Kapatmadığım halde sabah soğuk oluyor,birde kapatmasam ne olacak.Kapatmak değilde iyi havalarda derecesini kısıp,petek sayısı düşürülebilir.Birde 40 derecede yakanlar nasıl ısınıyor anlamıyorum.Petek kendini ısıtmıyor ki,evi ısıtsın.

salon hariç tüm petekler tüm gün açık.
salonu kışın hiç kullanmıyorum, fazladan bir odam var çünkü.

bu soğuklarda (0 derece ve altısı) 50de yakıyorum ve 2-3 günlük bir yere gideceksem bile kapatmıyorum, çünkü soğuk evi ısıtmak daha maliyetli.

daha iyi havalarda (10 derece ve altısı) 2-3 günlük bir yere gideceksem kapatıyorum ve 35de yakıyorum.

daha da iyi havalarda(18 derece ve altısı) gündüz kapatıp sadece gece yakıyorum.

biraz daha iyi havada hiç yakmıyorum :)

ama evime misafir geleceği zaman kombiyi 10-20 derece kadar artırıyorum, çünkü bizim ev genel olarak biraz serin oluyori biz alıştık, çocuk bile sıcağı sevmiyor artık.
başka bir eve gittiğimizde ayılıp bayılıyoruz.

Peteğin arkasına duvara alüminyum folyo yapıştırmak etkili oluyormuş. Ben ne kadar doğalgaz faturası geldiğini söylemeyeyim hiç....

Bizim ev merkezi sistem. Geçen ay 290 geldi. Sadece ısınma için bu miktar. Mutfak ve yatak odası 2-3 arasıydı. Oturma odası ve bebek odası 4-5 arasıydı. Hatta bazı geceler girdiğimde bebek odasını en sona yani 5 e getiriyordum. Salon en düşükte kapısı kapalıydı. Bu ay da hemen hemen aynı derecelerdeyiz ama geçen ay çok ayaz vardı bu da ısınmayı çok zorlaştırdı bu ay mesela ev daha sıcak derceler aynı. Bakalım kaç gelecek?

Benim 40-45 civarı yanıyor evim sıcacık çünkü alt kat ve üst katım dolu ama mesela annemin evi 50de yanıyor buz gibi genelde battaniyeyle oturuyorlar,onların üst katı kullanılmadığı için aynı marka kombi,aynı ölçülerde ev olmasına rağmen ısınmıyor. Bizde eşim tişörtle ve çorapsız geziyor. Bence kombi derecesinden çok; ara kat olması,binanın yalıtımının iyi yapılmış olması,kombinin bakımının düzenli yapılmış olması etkili

Birde doğalgaz saatleri kapının önünde zaten.Diyelim saat 12de tüketime baktınız.Ertesi gün 12de kaç metreküp olduğunu yazın.Sonra kaç petek yakıyorsanız diyelim 3 petek 5e çıkarın ertesi gün 12ye kadar.Sonra yine kaç metreküp olduğunu bakın.Böylelikle sizin evinizin az petekle mi,düşük ısıyla mı,nasıl ısındığı hakkında bilgi sahibi olursunuz.İstanbulda yaşıyorsanız igdaş faturamatik sitesinden ne kadarlık harcama yaptığınızı da öğrenebiliyorsunuz.Ona göre tasarruf ta yapıyorsun zaten işin ucunu biraz kaçırınca.Geçen sene 3 petek gece kullanmadığımız yerleri kapatarak kışın 320 ödedik.Bu ay gece gündüz 5 petek yakarak 360.Doğalgaz zamlarıda malum, yani petek kapatmanın faydası yokmuş.

Bu metrekup olayini anlamadim saatin uzerinden mi bakmam gerekiyor

Altta üstte komşu varsa yakıyosa ev sıcacık oluyo zaten, bizim alt da üst de boş o yüzden 50de zor ısınıyo 1ayda 450tl fatura ödedik sözde kira ödemiyoz ama maşallah böyle böyle çıkıyo bi de kira ödeyenler var Allah yardım etsin zor.

en önemlisi evin yalıtımı bu faturaya bariz yansıyor

birde altta ve üstte komşunuzun olması da çok etkiliyor

tabi evin konumu cepheside önemli

bunu dışında ben kesinlikle hiç bir peteği kapatmıyorum

sadece salonu kısıkta yakıyorum misafirim gelince açıyorum

çünkü salon mutfak ve oturma odasının arasında, bu sefer diğer odalar salondan soğuğu çekiyor daha çok yakıt tüketimi oluyor

petek önlerine eşya koymayın

ne kadar önlem alınsada zamlar malumm kışın doğal gaz faturası çoğu ailenin belini büküyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…