- 1 Mart 2010
- 45.257
- 115.531
- 1.123
- Konu Sahibi esraatutkun
-
Benim 40-45 civarı yanıyor evim sıcacık çünkü alt kat ve üst katım dolu ama mesela annemin evi 50de yanıyor buz gibi genelde battaniyeyle oturuyorlar,onların üst katı kullanılmadığı için aynı marka kombi,aynı ölçülerde ev olmasına rağmen ısınmıyor. Bizde eşim tişörtle ve çorapsız geziyor. Bence kombi derecesinden çok; ara kat olması,binanın yalıtımının iyi yapılmış olması,kombinin bakımının düzenli yapılmış olması etkiliEvin büyüklüğü ,evin altında ve üstünde soba yakımı,yalıtımı,kombinin markası çoğu şey etkiliyor.Anlamıyorum gece petek kapatmayı.Kısarsınız ne ala da,soba değil ki yandığı an ısıtmaya başlasın.Kapatmadığım halde sabah soğuk oluyor,birde kapatmasam ne olacak.Kapatmak değilde iyi havalarda derecesini kısıp,petek sayısı düşürülebilir.Birde 40 derecede yakanlar nasıl ısınıyor anlamıyorum.Petek kendini ısıtmıyor ki,evi ısıtsın.
Bu metrekup olayini anlamadim saatin uzerinden mi bakmam gerekiyorBirde doğalgaz saatleri kapının önünde zaten.Diyelim saat 12de tüketime baktınız.Ertesi gün 12de kaç metreküp olduğunu yazın.Sonra kaç petek yakıyorsanız diyelim 3 petek 5e çıkarın ertesi gün 12ye kadar.Sonra yine kaç metreküp olduğunu bakın.Böylelikle sizin evinizin az petekle mi,düşük ısıyla mı,nasıl ısındığı hakkında bilgi sahibi olursunuz.İstanbulda yaşıyorsanız igdaş faturamatik sitesinden ne kadarlık harcama yaptığınızı da öğrenebiliyorsunuz.Ona göre tasarruf ta yapıyorsun zaten işin ucunu biraz kaçırınca.Geçen sene 3 petek gece kullanmadığımız yerleri kapatarak kışın 320 ödedik.Bu ay gece gündüz 5 petek yakarak 360.Doğalgaz zamlarıda malum, yani petek kapatmanın faydası yokmuş.
Evet.Saatte kırmızı olan bölüm değilde solda kalan bölüm.Bu metrekup olayini anlamadim saatin uzerinden mi bakmam gerekiyor
Bayanlar faturanin dusuk gelmesi icin ne yapmam gerekir ?
24 saatte baksan daha iyi olur.Çünkü geceleri sıcaklık daha çok düşüyor,yanıltabilir sizi.24saatte bir kontrol etsem yeterli oluyor mu yoksa 12saatte bir mi bakmaliyim
Eşim de aynı şeyi söylüyorOf saldım cayıra mevlam kayıra
o kadar calısıyorum sogukta oturamam ya dıyorum
3 'te yakıyorum dogalgazı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?