anne baba dede nene isimleri konmasına karşıyım Allahtan eşim de benimle hemfikir, eşim diretse annemde annem babamda babam diye ben saksıdamı yetiştim derim, ne münasebet yani, bazı erkekler sanki ana baba sadece onlarda varmış gibi davranıyo ya sinir oluyorum, Allah kısmet ederse oğluma en büyük Türklerden Metehan'ın ismini vericez, anlamlı mı anlamlı işte bu kadar, iki isimde tuhaf oluyo isimlerden biri eski olunca, misal ece zekiyekomedi
o zmn baya şanslısın bnm çocuğum olursada bana sıra gelmeden kimbilir kaç isim bulurlar sinir bozucu işte . buarada metehan güzel isimmiş cnm allah analı babalı büyütsün :)
anne baba dede nene isimleri konmasına karşıyım Allahtan eşim de benimle hemfikir, eşim diretse annemde annem babamda babam diye ben saksıdamı yetiştim derim, ne münasebet yani, bazı erkekler sanki ana baba sadece onlarda varmış gibi davranıyo ya sinir oluyorum, Allah kısmet ederse oğluma en büyük Türklerden Metehan'ın ismini vericez, anlamlı mı anlamlı işte bu kadar, iki isimde tuhaf oluyo isimlerden biri eski olunca, misal ece zekiyekomedi
ece zekiye cok iyiymis
Rabbim hayirli evlat etsin, guzel omurler versin Metehan Bey'e
amin canım cümlemizinkini
işte insan bencil olmaya görsün
daha çok yeni evliyim ama doğmamış bebklerin isimleri eşim tarafından kondu bile..Düğünden önce erkek olursa babamın ismi demişti ailede hiç erkek torun yoktu. Kabul ettim neyse kız olursa da annemin ismi diooooo..Ailede üçüncü ve son gelinim diğer gelinlerin kızları var ve bu isim mevzusu hep konu olmuş kayınvalide kendi ismini koydurtmak istemiş nitekim eşleride istemedikleri için konulmamış ama bizim ki çürük yumurta dio ki ben o olaylara şahit oldum annem çok ağladı üzüldü anneme söz verdim anne senin ismini ben kızıma koyacağım dedim diyo... bende bu çocuğun anası benim 9 ay ben karnımda taşıcam hiç isim hakkım yok gibi hazır isimler kv nin ismi de eski ve hiç konulası bi isim değil(( diorum küçük bebeğe ben o ismi yakıştırmıyorum söz verdim alışırsın dio offfffffffffffffff
e oldu olucak alsın bebeğede o annelik yapsın benm kv. şimdiden diyo ben büyüytücem ben yediricem yanımda uyuytucam neymiş efendim çocuklarını istediği gibi büyüytememiş bnmkini istediği gibi büyütücekmiş çok sinir oluyorum ya evlilik karı ve koca arasındadırçocuk vs gibi şeylerde de kar koca karar kara verir şu kayınvalidelerden neler çekiyoruz be
bencede sinir olmakta çok haklısınız. evet babasının ismi neyse ama kv ne yaa. anlamıyorum bu kv milletini çok çabalıyorum anlamak için ama onların beyin siistemi çok farklı herhalde. ayrıca dinimizdede çocuğunun ismini koyma yetkisi anne ve babadadır. eşinizi ikna etmeye çalışın. bana da aşılama yapılmıştı bikaç ay önce ve kv gelip hamile kalda kayınbaban isim hazır ben ne koyacağımı bilirim demişti daha sonra yine kv kız olursa diye başlayıp konuşmanın sonunu benim ismim çok güzel çok anlamlı die bitirodu. kpi de kv de fitfitlio . yani bebeğimiz olmadan her halta hükmediyolar olsa ne yaparlar kim bilir böyle düşüne düşüne gebe kalamıyorum. sakın sen düşünme arkadaşım olmadı 2 isim koy o senin de evladın olacak olsunda tek inş.allah kv kp grömce elti hepsini ıslah etsin. eşlerimize de allah akıl fikir versin. (amin)
söz verırken bana mı sordun dıyemednz mı?
sizde diyin bende anneme babama söz verdım napalım 4 cocuk yapalım bı onlar ıcın bıde ıkımız ıcın o zaman rahat edermıymıs?
benım tasıyıp dogurdugum cocugun ısmıne yalnızca ıkımız karar verebılırz , sadece senın ıstedıgın olacaksa bul kendıne cocuk koy derdım...
sorun ısım değil aslında bu emrıvakılık ...
Dediğin gibi doğmamış bebek.Eşlerin bekarken verdikleri sözler kendilerini bağlar.İkinizin karar vereceği şeylere,kendi hüküm veremez.Hamile kalırsan,cevabını verirsin.Annesinin de bunun için oturup ağlaması gülünesi bir durum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?