Doğmamış bebeklerin isimleri hazır bense sinir oluyorummmm..

Emine ismi kötü bir isim değil aslında ama işin içine aileler girince sorun orada başlıyor aslında.Anne-baba olarak çocugunuza isim koymak sizin hakkınız aile bireylerinin değil.

Eşiniz size erkek olunca babamın kız olunca annemin adını verecem dediginde bir daha sizde bende kendi annemle babamın ismini vermek istiyorum diyin bakalım cevabı ne olacak.

Ben koymam kimsenin adını; niye çocuğum yepyeni bir başlangıç yapmasın ki? Karşıma çıkıp benim adımı koymalısın diyene de çok hoş bakmam. (hayır çok bahtıyla, başarısıyla, hayatta yaptıklarıyla ünlü tipler olsalar içim yanmaz, adı devam eder dersin... Bu bildiğin bencilce bir takıntı.)

Bence siz de kabul etmeyin, "ana-oğul" şimdiden ayarlamaya çalışıyorlar ki, sonradan sorun çıkmasın... Daha önemli işleri yok mu bu insanların bunları planlamaktan başka...

Adam kendini saklamamış ki en baştan dürüst olup doğruyu söylemiş.
İşte o zaman bunu kabul etmeyecektiniz.
Baba ismini kabul eden anne ismini de kabul eder diye düşünmüştür.

Siz tavrınızı net koymadığınız için size bu konuda baskı yapıyor.

Ben de hiç anlamam ailelerin bu isim merakını...
Ne oluyor yani baba adı ya da anne adı koyunca.
Değişen nedir ki?

isin icinden cıkamıyorsan 2. bir isim koy o isimle seslen sen...millette ona alisir merak etme

senı en ıyı ben anlarım ya cok kotu bır durum
ben hamıle oldugumu ogrendıgımde ıns.. erkek degıldır dıye gecırıyordum ıcımden..
cunku bılıyordum basıma geleceklerı ve erkek oldu.
cok dırettım o ısmı soylemem cok kavgalar ettım esımle babasıyla k.valıdeyle gorumceyle aklına kım gelırse..
hatta esıme dava acıyordum ısım yuzunden de.. annemlere dua etsınler..
sonuc esım babasının ısmını koydu ve cocuk 5 aylık olacak hala ısmını soylemıyorum aslada soylemıcem!..
kypdrın yaptıkları aklıma gelıyor unutamıyorum..
belkı bana o kadar ezıyet etmeseydı bunlar yasanmazdı ama cok ettı bana..

sende net tavrını koy..
sakınce kavga etmeden damardan gır..
analık hakkı sonucta sennkıler belkı anlar.
canını sıkma hersey olacagına varır cnm

Türkler için gelinlere hayatı zehir etme yolları, cilt 2: "Hamile gelininizi nasıl rahat ettirmezsiniz?"
Ha bu arada da 50 küsur cilt var bazılarının ellerinde

AY bu mevzu sisirir beni hep. Konunuzu okuyunca aklima geldi, Kayinvalidem anlatmisti. Bir arkadasinin torununa yine böyle zorla kayinvalide kendi ismini koydormus. Gelinle de birlikte oturuyorlarmis. Diyelimki kayinvalidenin ismi X olsun. Gelin sürekli evin icinde A.tal X napiyosun. S,alak X ben sana öyle yapma demedim mi vs. Güya kendi kizina kiziyor ama kayinvalideye saydiriyor. Kadin gelip benim kayinvalideye agliyormus nereden koydular benim ismimi diye. 8Burada ki aglamak mecazi degil, cidden agliyormus kadin artik hüngür hüngür)

ben senin yerinde olsam doğurmuyorum der çekilirim kenara

çok hevesliyse eşin deneyip kendi başına denesin çocuk yapmayı,becerebilrse ona koysun annesinin ismini

ohh olsun:)).............

Sen bi hamıle kal hayırlısıyla isim mevzusu ortaya çıktımı tekrardan istemediğini tekrar tekrar dıle getirirsin ki bu senın hakkın yani,baktın olmuyo sende ağla kıızz :) o üzülüyosa sende üzülüyorsun.amaç ne yani kayınvalidenin ismini koymak istemesi nasıl bı görüş şeklidir o.

Ben olaya farklı bir bakış açısıyla bakmanızı isterim.. Ben bu saçma adetin mağdurlarındanım.. Ismim her ortamda fazlasıyla bulunan geleneksel isimlerden biri olduğundan hep soyadım ile anıldım, ablamın ismi farklı herkeste olmayan diğer bir tabirle modern bir isimken, bana kendimi özel hissettirmeyen bu isim neden konulmuştu? Tabiki de babaannem yüzünden.. ilk çocuğa annemler kendi istedikleri ismi koyunca babaannem alınmış ve ablamla hiç ilgilenmemiş annemlerde ikinci çocuğa ismini koyarak gönlünü almışlar. Anneme ve babama hep kızdım neden bana bu ismi koydunuz diye..

Türkler için gelinlere hayatı zehir etme yolları, cilt 2: "Hamile gelininizi nasıl rahat ettirmezsiniz?"
Ha bu arada da 50 küsur cilt var bazılarının ellerinde
hay agzına saglık
o 50kusur cılt konusuna ben bır 50 daha eklerdımde neyseee........
sınırlenıyoruuuummm

ınsanlıktan cıkarır adamı boylelerı.

tatlım ben sana açık konuşayım.. bu olay senin bütün hamileliğini burnundan getirir..
bu olaya kesin bir çözüm bulmadan hamile kalma derim..
ya da bunu kendine kabul ettir ilk önce ondan sonra.. çünkü;
1 hamilelikte zaten insan takçak yer arıyor bu olaya takar 9 ay boyunca deli olursun..
2 kocanla istenmedik tartışmalar yaşar onarılmıcak ölçüde kırılırsınız..
3 iş inada binerse ömür boyu neden yaptım keşke şöyle olsaydı böle olsaydı diye için içinizi yersiniz..
benimkilerde benimle çok inatlaştı.. ben en sonunda kendi istediğim ismi koydum..
ama dediğim gibi 9 ayı burnumdan getirdiler...

ıste konu tamda bu aslında..
benmde ısmım cok guzel anlamlı bır ısım ama erkekte kadında kullanıyor..
bunuda gectım babaannemın ısmını koymuslar..anneme sormamıslar.
annem ruyasında baska ısım gordugu halde dıyememıs ınanmazlar dıye gobek adı olsun demısler..
benım cocugumda aynı duruma dustu..
ve kayınpdrle cok kotu oldugum halde ısmını zorla koydurdu..
hadı gectım ıkı ısım olsun dedık.. onada karsı cıktı.
benım ısmım ıkı tane ıkısıde konulacak yoksa hıc koyma dedı esıme..
oda babası hasta dıye ısmını ıstemeyerekte olsa koydu..
buyuk oglumun ısmı cok guzel herkesın hayran kaldıgı anlamı buyuk bır ısım
ama kucugunkı yoook berbat bırsey ya delırcemm...
yınede soylemıyorum ıste ısmını kayınpdrın baskılarına ragmen ınada bındı

buyuk oglumun ısmıne yakın olan bır ısımle cagırıyorum ve zaten o ısmı koyacaktık maydonoz olmasaydı.

ayyy cookmu konustum benn
:26::26:

ya bu erkeklerde çoluk çocuk isimlerine çok takılıyorlar, sen evlisin, ben nisanlı bile degilim ve benimki oglumuza isim koymus bile

tamam hadi erkekleri anlıyorum diyorum hevesleniyorlar çocuk ismi koymaya, fakat bu kv lerin kendi kendilerine aglamaları yok ismimi koymadılar yok begenmediler demelerine bende sinir oluyorum, hatta benim ismimi koy dedikce insanın koymayası gelir

Bekarım yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama ben böyle adamdan soğurum ya adam bildiğin bencil.
Oğlu olursa babası kız olursa annesinin adı koncakmış sen ağaç kovuğundan çıktın galiba ona göre.

Ben olsam hamile kalmayı hep ertelerim çünkü anasını düşündüğü kadar benim duygularımın zerre kadar önemi yokmuş derim. Diğer gelinler çetin ceviz çıkmışlar eşleri ikna olmuş senin neyin eksik? Bu sebepten aranız bozulcaksa zaten bi'şeyler eksikmiştir.

Ee koymak istemiyosun zaten?
Ya cidden anlamıyorum bu durumda olan kadınlar kendilerini ifade mi edemiyolar acaba:26:
Yani demiyo musunuz benim de genç kızlığımdan beri ilerde bebeğim olursa şu ismi koymak isterim diye hayalim vardı 9 ay karnımda taşıyıp tüm zorluğunu çektiğim bebeğimde söz hakkımı bile elimden alıyosun diye.
Kayınvalide böylesine abuk bi'şey için ağlamışmış sen de ağla madem ağlayınca dayanamıyosa eşin.
En olmadı ben de anneme söz verdim annem çok içerler senin annenin adını koyduk onu hiçe saydık zanneder de.
Benim ailemde annem kendi demiş babaannemi sevdiği için adını koyayım diye babaannemin adı Hayriye Allah'tan babaannem düşünceli bi'kadınmış benim adım eski kızım sevmez torunum büyüyünce başka koyun ama X güzel demiş ve adımı X koymuşlar çok şükür adımı çok seviyorum. Ne yalan söyliyim ozaman ikinci bi'isim daha koyalıma da razı olmam zira zaten benim koyduğum isimle hitap etmeyecekler ve anlamsız olacak. Benim annem de Oğuz adına ölüp bitiyo ben hiç sevmiyorum 3 kızı olduğu için ara ara gülerek evlenin sizinkine koyarız der anında cevabı alır (sen istediğin adı koyamamışsın içinde ukte kalmış senin yüzünden benim hayalimdeki isim de benim içimde mi ukte kalsın derim hep) bu sevmekle de alakalı değil ben annemin babamın adını da koymam.

Son düzenleme:
Nedir bu erkeklerde anne babasının adını koyma merakı anlamadım..

Hadi erkekleri ailesi etkiliyor , ya kaynanalara ne demeli , kendi isimleri koyulsun diye psiklojik baskı yapıyorlar..

Sonuçta bebeği 9 ay karnında anne taşıyorsa isim konusunda da öncelik anne ,, babada olmalı..Sadece baba karar veremez ki..

Eşini bir şekilde bu fikirden vazgeçir , ya da iki isim koyup ilk ismin senin istediğin isim olacağını söyle..

Canım kaynanam adını bile duymak istemezken
Evladıma her seslendiğimde ömür boyu seni hatırlayım öyle mi
Peh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…