daha çok yeni evliyim ama doğmamış bebklerin isimleri eşim tarafından kondu bile..Düğünden önce erkek olursa babamın ismi demişti ailede hiç erkek torun yoktu. Kabul ettim neyse kız olursa da annemin ismi diooooo..Ailede üçüncü ve son gelinim diğer gelinlerin kızları var ve bu isim mevzusu hep konu olmuş kayınvalide kendi ismini koydurtmak istemiş nitekim eşleride istemedikleri için konulmamış ama bizim ki çürük yumurta dio ki ben o olaylara şahit oldum annem çok ağladı üzüldü anneme söz verdim anne senin ismini ben kızıma koyacağım dedim diyo... bende bu çocuğun anası benim 9 ay ben karnımda taşıcam hiç isim hakkım yok gibi hazır isimler kv nin ismi de eski ve hiç konulası bi isim değil(( diorum küçük bebeğe ben o ismi yakıştırmıyorum söz verdim alışırsın dio offfffffffffffffff
senı en ıyı ben anlarım ya cok kotu bır durumdaha çok yeni evliyim ama doğmamış bebklerin isimleri eşim tarafından kondu bile..Düğünden önce erkek olursa babamın ismi demişti ailede hiç erkek torun yoktu. Kabul ettim neyse kız olursa da annemin ismi diooooo..Ailede üçüncü ve son gelinim diğer gelinlerin kızları var ve bu isim mevzusu hep konu olmuş kayınvalide kendi ismini koydurtmak istemiş nitekim eşleride istemedikleri için konulmamış ama bizim ki çürük yumurta dio ki ben o olaylara şahit oldum annem çok ağladı üzüldü anneme söz verdim anne senin ismini ben kızıma koyacağım dedim diyo... bende bu çocuğun anası benim 9 ay ben karnımda taşıcam hiç isim hakkım yok gibi hazır isimler kv nin ismi de eski ve hiç konulası bi isim değil(( diorum küçük bebeğe ben o ismi yakıştırmıyorum söz verdim alışırsın dio offfffffffffffffff
senı en ıyı ben anlarım ya cok kotu bır durum
ben hamıle oldugumu ogrendıgımde ıns.. erkek degıldır dıye gecırıyordum ıcımden..
cunku bılıyordum basıma geleceklerı ve erkek oldu.
cok dırettım o ısmı soylemem cok kavgalar ettım esımle babasıyla k.valıdeyle gorumceyle aklına kım gelırse..
hatta esıme dava acıyordum ısım yuzunden de.. annemlere dua etsınler..
sonuc esım babasının ısmını koydu ve cocuk 5 aylık olacak hala ısmını soylemıyorum aslada soylemıcem!..
kypdrın yaptıkları aklıma gelıyor unutamıyorum..
belkı bana o kadar ezıyet etmeseydı bunlar yasanmazdı ama cok ettı bana..
sende net tavrını koy..
sakınce kavga etmeden damardan gır..
analık hakkı sonucta sennkıler belkı anlar.
canını sıkma hersey olacagına varır cnm
ohh olsun:)).............AY bu mevzu sisirir beni hep. Konunuzu okuyunca aklima geldi, Kayinvalidem anlatmisti. Bir arkadasinin torununa yine böyle zorla kayinvalide kendi ismini koydormus. Gelinle de birlikte oturuyorlarmis. Diyelimki kayinvalidenin ismi X olsun. Gelin sürekli evin icinde A.tal X napiyosun. S,alak X ben sana öyle yapma demedim mi vs. Güya kendi kizina kiziyor ama kayinvalideye saydiriyor. Kadin gelip benim kayinvalideye agliyormus nereden koydular benim ismimi diye. 8Burada ki aglamak mecazi degil, cidden agliyormus kadin artik hüngür hüngür)
hay agzına saglıkTürkler için gelinlere hayatı zehir etme yolları, cilt 2: "Hamile gelininizi nasıl rahat ettirmezsiniz?"
Ha bu arada da 50 küsur cilt var bazılarının ellerinde
ıste konu tamda bu aslında..Ben olaya farklı bir bakış açısıyla bakmanızı isterim.. Ben bu saçma adetin mağdurlarındanım.. Ismim her ortamda fazlasıyla bulunan geleneksel isimlerden biri olduğundan hep soyadım ile anıldım, ablamın ismi farklı herkeste olmayan diğer bir tabirle modern bir isimken, bana kendimi özel hissettirmeyen bu isim neden konulmuştu? Tabiki de babaannem yüzünden.. ilk çocuğa annemler kendi istedikleri ismi koyunca babaannem alınmış ve ablamla hiç ilgilenmemiş annemlerde ikinci çocuğa ismini koyarak gönlünü almışlar. Anneme ve babama hep kızdım neden bana bu ismi koydunuz diye..
onu da söyledim bari yanınan ikinci bi isim koyayım diorum ozman da koymak istememişiz de mecburiyetten koymuşuz gibi olur dio kv nin ismi emine bide geçen gün kv iki isim koymanın iyi olmadığını söyledi bikaç örnek var iki isimli yeni doğmuş ilki iyi de o ikincisi ne oluyo dedi durdu bilmiyorummmm(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?