Doğmamış bebeklerin isimleri hazır bense sinir oluyorummmm..

o da tutturmuş senin hakkın ikinci çocukta diye

sende eşine söyle abilerin nie koymadı da biz koyucaz de. ayrıca böyle yaparak beni çocuk fikrinden soğutuyosun falan de gözünü korkut. inş. vazgeçer bu saçma gelenekten. zaten herkes işine geldiği gibi gelenek uyguluyo. bence sende eşine baskı yap eşimde bikaç kere annemin ismini koyarmıyız falan demişti benden hiç beklemediği aşırı bi tepki gördü. şu an babasının isminin yanına bi ismde hem fikiriz ama zaman neyi gösteriri bilemem. allah hayırlısı ile hayırlı evlatlar versin de istediğimiz gibi yetiştirmeyi nasip etsin inş (amin).( aman çok düşünme psikolojik olarak gebe kalamazsın o gereksizlerin yüzünden )

ya 2 ,3 erkek cocugun olursa ya kız cocugun olmazsa ?

bence üzülemeni gerektirecek bir şey yok .

muhtemelen sana dayatıldığı için hoşuna gitmiyor bu durum ama bana kalırsa hem eşine hem de kvye ufaktan ufağa ayar vermelisin erkeklerle tartışmak yerine usul usul halletmek gerekiyor durumları ehehehe :)

Senin de annen baban var, sende onların adı diye çekişsen ne biçim bi hal alır

Bence bireyler yeni isimlerden beğenip koymalı
Veliaht mı doğuyo sanki
Çocuk sizin keyif sizin, babasının adını koyarsa soyadı da aynı olacak bi sülaleye bi tane yeter de

Söz geçiremezseniz iki isim koyarsınız..İlk isim kayınvalidenizin adı olur diğeri sizin istediğinizSiz kendi koyduğunuzla çağırırsınız :26:
Ama şimdiden böyle şeyler konuşulması hiç hoş değilAllah yardımcınız olsun

eğer çocuga anne baba ismi koyulmuyorsa bu onları sevmediğiniz anlamına gelmezki..yada isimlerini koyduğumuz zaman daha çok sevdiğimiz anlamına da gelmez. bunu eşine söyle bu çocuğu 9 ay sen karnında taşıyacaksın isim koyma konusunda ilk öncelik sen ve eşin olmalı.Bende hamileyken eşim kız oluırsa annemin adını koyucam dedi bişey demedim. bi oğlum oldu bu defa babamın adınımı koysam dedi hayır dedim eski bi isimdi.. İstemedim kayınbabam baya ısrar ettı açıkca benim adımı koyun dedi.Ama eşime bu ismin eski bi isim olduğunu ve oğluma kendim isim seçmek istediğimi bunun benim en büyük hayallerımden birisi olduğunu söyledim sonunda kabul ettirdim şimdi oğlum tek isimli ve benim istediğim isim..Nufus cuzdanı çıktıktan sonra bile kayınbabam ısrar etti eşim bana dediki ismin başına babamın adını yazdıralım bunu değiştirelim hayır dedim zaten kırılan kırılmış bırak böyle kalsın..böylelikle konuyu kapattık umarım sizde bi ortak çözüm bulursunuz canım

bi yandan diorum ne olcak koyayım eşimle aram bozulur bi yandan yakıştıramıyorum bi bebeğe o ismi (

sadece isim için üzülüyorsan boşa sıkma canını gayet hoş bir isim..

yalnız sart koşablrsn ıstersen ben senın ıstedgını nasıl anlaysla kabul ettysem sende ıkıncı ısmı kabul et dıyeblrsn buna da yok demeyıversın bır zahmet...

o da tutturmuş senin hakkın ikinci çocukta diye

o zaman ilkini kendisi doğursun.. ikinciyi de sen doğurursun

k.validen arkasından bırakacak bir eser arıyorsa bir büst diktirsin, çocukların isimlerinden uzak dursun bir zahmet

Hiç kız aileleri böyle emri vakilerde bulunmaz
Erkek aileleri, kendi egolarını tatmin etmek adına doğmamış çocuğa bile don biçerler nedense

Bak cicim, kimlik çıkartırken ne yap et başka isim yazdır
Son dk golü olsun

Son düzenleme:

Peki kizinizda niye israr etmediniz ve kv'denizin isimini verdiniz?

o zaman bende anne babamın adını koymak isterım o zaman ne olacak,hem hayatta olan birinin ismide konmaz cocuga,şayet kişi ölmüşse bile bu fikir anneyede sorulmalı

o zaman bende anne babamın adını koymak isterım o zaman ne olacak,hem hayatta olan birinin ismide konmaz cocuga,şayet kişi ölmüşse bile bu fikir anneyede sorulmalı

bencede en iyisii anne baba ismi koyulmasın büyüklerde karışmasın uğraşacak başka şeyler bulsuınlar benim kayınbabm oğluma adını vermediğim halde hala kendi adıyla sesleniyor bazen

Çocuk bulursa koysun anasının adını.

Doğurma arkadaşım, kalma hamile falan. Öyleki yalvarsın sana artık çocuk istiyorum diye.

Şart koş, ismi üzerinde bile hak sahibi olmayacağım çocuğu neden doğurayım de.

Ne acayip insanlar var ya..

kızım olmadıkii benim tek çocuğum var kızım olduğunda bu konuyu ayrıyeten tartışacağım

Hahaha, ay hic gülecegim yoktu! Bende yanlis okumusum, hani önce kiz cocugunuz olmus ve kv'denizin isimini vermisiniz ve sonrada oglunuz olmus ve kayinpederinizin isimini koymak istemediniz diye. Bende düsünüyordum bu kiz'dan hamilekene niye tepki vermemis diye.

Kusuruma bakmayin yani ve insallah kiz cocugunuzda olur (çok tatli oluyorlaarr )

bak arkadaşım!
emine ismi kötü bir isim değil
fakaaaaaaaaaaaat
işin anne baba kısmına gelelim
ben ilk çocuğum annem hamile kaldığında ismini ne koyacağız demiş babama babam zamanı gelsin düşünürüz!demiş
tabi zamanı gelmiş ben doğmuşum babam 2 gün sonra nüfus cüzdanını getirip koymuş baş ucuna tabiyki annesinin ismi ve hele öyle bir isim ki inanamazsın.babannemin nüfustaki adı Fatma keşke o olsaymışşşşşşş
unisex sayılan daha çok erkeğe konulan isim hep bey diye hitap edildim anne tarafım ayrı isim söyledi baba tarafım ayrı isim söyledi neler neler yaşadım
18 yaşına geldim annem ismini değiştir dedi kuralar çektim bilmem ne isim bulamadım.
1 kere mahkeme açtım sonra isimden vazgeçtim
sonra nüfus müdürlüğünde memur oldum ve tekrar mahkeme açtım elif ismini eklettim 33 yaşında hemde!
ama geçirdiğim huzursuzlukları ben bilirim
bunu hiçbir anne babanın çocuğuna babaannenin dedenin de torununa yaşatmaya hakkı yok!
ve anne baba ismi konulacak diye konulan isimleri ben bilirim 1 kere biri satı koydu ya çocuğun adını satı satı inanabiliyormusun?
dedim yapma çocuğa bu adı koymayalım bana dövecekmiş gibi baktı sanki küfür ettim
ama değişik isim koyacağım diye abartanlarda inanılmaz isimler koyuyorlar
ben emine koyardım ama baskı yüzünden değil tabi ama lütfen ayrı ayrı hitap edip benim yaşadığımı yaşatmayın

koyma arkadaşım benim iki ismim var biri babaannemin ismi annem 2. isimde olsun demiş öyle konulmuş annemde istememiş senin gibi. ama iki isimde iyi olmuyor eşine tek diyeceğin bu ismi koyamam çünkü benimde anam babam var onlar gücenir de gerekirse bi süre bebek düşünmediğini söyle eşine de kapak olsun:))))ben bu isim işine karışanlara çok kızıyorum ilk çocuğun ilk hevesin 9 ay sen sıkıntısını çekeceksin onlar isim koyacak ohh bu işler hep erkek ailelerinin başının altından çıkıyor nedense...

hha sana bi fikir daha benim bi arkadaşım kendi ismini koydu :) kurtuldu polemikten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…