Doğmamış çocuğa don biçmek !

Hem de çok ayıp gerçekten, ya bende Allah korusun bi sorun varsa? Sürekli bu konunun konuşulması bi insanı nasıl yaralar o haliyle
dogru soyluyorsun canim zaten bizi bizden baska kimse anlamaz burdaki arkadaslarimizdan baska kimse beni anladigini gormedim bugune kadar. onun icin uzulme bos ver onlari sen hayatini mutlu mesut yasa derim uzulme

dogru soyluyorsun canim zaten bizi bizden baska kimse anlamaz burdaki arkadaslarimizdan baska kimse beni anladigini gormedim bugune kadar. onun icin uzulme bos ver onlari sen hayatini mutlu mesut yasa derim uzulme

Burda aynı derdi yaşadığın insanlardan başka seni kimse anlamıyor, haklısın. O yüzden gerçek hayatta hep üzülmek, kırılmak zorundayız

Canını sıkma. Istedikleri kadar isim versinler karar sana bakar.
Sen şimdiden oğlum olursa adnı x kızım olursa adını x koyacağım de kes at.

boşver istedikleri kadar desinler, nasıl olsa sizin dediğiniz olacak
onlar öyle konuşsun dursun, sen fazla taviz verme o konuda yeter

İnşallah dediğin gibi olur canım. Zaten bu konu bi daha açılırsa tartışma çıkacağı kesin
Allah'tan istediğim sağlıklı, hayırlı evlatlar

İnşallah dediğin gibi olur canım. Zaten bu konu bi daha açılırsa tartışma çıkacağı kesin
Allah'tan istediğim sağlıklı, hayırlı evlatlar

kimse senin bebeğinin ismini senin iznin olmadan koyamaz. senın bebeğin değil mi sonuçta, istediğin ismi koyarsın
onları ilgilendirmez. sen bu konuda eşine şimdiden zemin at, ileride sorun yaşatmasın sana
tek önemlisi bu

Zaten isimler belli, beğendiremedik kimseye. O yüzden millet alternatif isim peşinde

ya valla böyle insanlara direkt ''sizene benim çocuğuma vereceğim isimden'' diyesi geliyor insanın ama saygısızlık olmasın birde çokta abartılacak bir konu olmadığı için diyemiyorsun. Dememende en güzeli, durduk yere kötü olma şu ufacık sebebten.
Böyle çok abartılmayacak durumlarda sessiz kalıp bildiğini okumak en güzeli.

Zaten karar senin bunu değiştiremezler.

Valla hepiniz aynı şeyi söylediniz, karar ikinizin dediniz. Vardır bir bildiğiniz diyorum, ne diyeyim
Ama bi daha konu açılırsa, ortada bişey yok isim de konuşulmasın tarzı bişeyler söylicem, yoksa susmayacak bunlar

Gercekten insan uzulur boyle olunca.benim kv filan hic oyle diyil.ama akrabalarioyle.aama esim sertdir bu konularda.hamilligimin basinda bri herkese ismi annesi koyucak dedi..
Ama ben bir seye cok kirilmisdim acikcasi.ben ikinci kizima 3aylik hamileyken.dogal ola r ak isim dusunuyordum.ve bir erkek ismini oldukca cok seviyordun.hep hayal ederdim oglum olursa o ismi koyucam.bunuda her kes bilirdi.3 ayda eltim tel.acti konusduk.sonra oglan olursa ne koyucan dedi bende x dedim.oda bana bu erkek dogurmassan bu ismi ben koyucam dedi.oyle cok begenmiyorum.benim icin farketmez ama guzel isim dedi.ve hemen hamile kaldi.oglu oldu ve benim en sevdigim ismi ogluna verdi.bana kismet olmadi....

Ben de hamileyim, eşimin ailesinden biri eğer babasının adının konulması gerektiğini söylese çok istiyorsanız çocuk yapın siz koyun derdim.
Biz eşimle babasının ismi çok eski ve anlamı olmadığı için koymak istemiyoruz. Çocuğa isim koyma hakkı tamamen bize aittir çünkü çocuk bizim çocuğumuz. Hamile kalınca da kimsenin dediğine aldırmayıp gülüp geçin eşinle istediğiniz ismi koyun kim ne derse desin çocuğun nüfus cüzdanında yazan neyse ismi odur sonuçta.

Bence siz Ali ismini koyun, hatta ben de ileride oğlum olursa Ali ismini vermeyi düşünüyorum.

Kimsenin de bu isim mevzusuna karışma hakkı yok bence.

Sonuçta annesi sizsiniz

Bence siz Ali ismini koyun, hatta ben de ileride oğlum olursa Ali ismini vermeyi düşünüyorum.

Kimsenin de bu isim mevzusuna karışma hakkı yok bence.

Sonuçta annesi sizsiniz

Hakkı olmadığı halde burunlarını soktukları için dert ediyorum zaten. Yoksa eşimle ikimiz karar vercez tabi ki. Ama onlar inadına farklı isimle seslencekler eminim

Gülüp geçmeyi çok istiyorum gerçekten, uykularımı kaçırcak noktaya geldi artık bu mesele. Zaten tek sorun isim değil. Beni insan içinde utandırmaları. Çocuk konusunun açılmasını istemiyorum işte, anlamıyorlar. Hangi devirde yaşıyosak

Valla siz o ismi eltinize söylemekle hata etmişsiniz Yazık ya, insanın bir hayali vardır. Kadınlar çocuklarının ismini kendi seçip koymak ister, talihsizlik olmuş sizin açınızdan

ne gereksiz ne boş boğaz insanlar var ya..aman takılma bunlara o senin çocuğun ismini ister ali koyarsın ister veli..

bir çocuğa sırf dedesinin ismi diye o adı vermek değişik geliyor bana,garip..

biz de isim seçerken bu yönde imalar çok oldu ama yılmadım :) hatta k.pederim oğlumun birine benim koyduğum isimle hitap etmedi bir süre ama şimdi o ismi kullanıyor..şimdi tekrar hamileyim Allah nasip eder de sağlıkla kucağıma alırsam bir oğlum olursa ismi hazır zaten;Mustafa Kemal..kız olursa da Zeynep Diren..isterlerse bu isimleri beğenmesinler başka isim konusunda baskı yapsınlar umrumda değil.onlar değil ben 9 ay karnımda taşıyacağım o çocuğu kimse böyle baskı yaparak karışamaz.ha fikrini söylerler elbette aile büyükleri sonuçta ama baskı yapmak çok çirkin..

sen canını sıkma Yasemincim,hele bi hamile kal İnşallah o zaman istediğin ismi verceksin bebeğine.herkes konuşur ama kararı sen verirsin :)

Bak ama senin kayınpederin bile bi süre senin koyduğun ismi kullanmamış, ben gıcık olurum resmen İnşallah bu mesele artık kapanır. Ben çok bunaldım Kadesa ya. Yeni gelin olduğum günden beri bu isim konusu canımı sıkıyor
Bu arada bebişine seçtiğin isimler çok güzel Diren isminin ne anlama geldiğini biliyorum Çok anlamlııı

canım benim k.pederim o ismi siyasi algıladığı için sevemedi bir türlü hep çocuğuma ikinci ismiyle hitap etti ve bunu suratımıza da söyledi zaten..ama umrumda oldu mu tabii ki hayır..o yüzden sen de umursama ağzı olan konuşur senin ne düşündüğün önemli.

evet diren çok anlamlı değil mi :) ama bak onu da annem istemiyor mesela

aman bebeklerimizi hele bi sağlıkla hayırlısıyla kucağımıza alalım da ondan sonra isimleri kendimiz istediğimiz gibi seçeriz

Seninki de baya inatlaşmalı olmuş desene Neyse sen öyle diyosan ben de takmam kafama canım, napim. Valla yoruldum artık insanların düşüncesiz hareketlerinden. Karşısındakini üzüp üzmediği zerre kadar umrunda değil kimsenin
İnşallah ben de çok istiyorum bebek sahibi olmak, biraz erteledik ama olsun. Hayırlısıyla olsun da
Sen de sağlıcakla kucağına alırsın inşallah. Cinsiyeti ne zaman belli olcak?

canım ya sıkma canını o çocuk sizin ve en çokta senin kolay değil karpuz almıyorsun pazardan çocuk doğuruyorsun

istediğin ismi verirsin inan küsen küssün ya :)

benim adım da babannemin adı ben doğduğum sıra çok hastalanmış ölüm döşeği olayları ve kendi ismini istemiş, sonra ben 22 yaşındayken vefat etti. So nradan öğrenmiş bizimkiler numara yapmış

sen şu anda hamıle değilsin anadığım kadarıyla henıy neyın ısmıymıs bu ben dıyım sana bu psıkolojıyle senın çocuun olmayabılır bıle aman beynın çocuğa kapatırsa kendını alımallah sora urasır durursun boşver onlar ıstedıını desınler sen kafanı rahat tutmaya çalış hele bı bebek olsun sen tasıycan karnında 9 ay kaynanada dııl onun kaynanası sana ısım soyluycek valla ne bılım ben kabul etmezdım zamanı gelınce açık açık konusursun sen oyle sessız kalınca da sana baskıları artaar onu da dıyım sana az dişini göstermessen tepene bınerler buyukler ya hep haklı olurlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…