- 28 Mart 2013
- 5.014
- 143
- 103
- Konu Sahibi BayanHicKimse
-
dogru soyluyorsun canim zaten bizi bizden baska kimse anlamaz burdaki arkadaslarimizdan baska kimse beni anladigini gormedim bugune kadar. onun icin uzulme bos ver onlari sen hayatini mutlu mesut yasa derim uzulmeHem de çok ayıp gerçekten, ya bende Allah korusun bi sorun varsa? Sürekli bu konunun konuşulması bi insanı nasıl yaralar o haliyle
dogru soyluyorsun canim zaten bizi bizden baska kimse anlamaz burdaki arkadaslarimizdan baska kimse beni anladigini gormedim bugune kadar. onun icin uzulme bos ver onlari sen hayatini mutlu mesut yasa derim uzulme
boşver istedikleri kadar desinler, nasıl olsa sizin dediğiniz olacak
onlar öyle konuşsun dursun, sen fazla taviz verme o konuda yeter
Canını sıkma. Istedikleri kadar isim versinler karar sana bakar.
Sen şimdiden oğlum olursa adnı x kızım olursa adını x koyacağım de kes at.
İnşallah dediğin gibi olur canım. Zaten bu konu bi daha açılırsa tartışma çıkacağı kesin
Allah'tan istediğim sağlıklı, hayırlı evlatlar
Zaten isimler belli, beğendiremedik kimseye. O yüzden millet alternatif isim peşinde
ya valla böyle insanlara direkt ''sizene benim çocuğuma vereceğim isimden'' diyesi geliyor insanın ama saygısızlık olmasın birde çokta abartılacak bir konu olmadığı için diyemiyorsun. Dememende en güzeli, durduk yere kötü olma şu ufacık sebebten.
Böyle çok abartılmayacak durumlarda sessiz kalıp bildiğini okumak en güzeli.
Zaten karar senin bunu değiştiremezler.
Bence siz Ali ismini koyun, hatta ben de ileride oğlum olursa Ali ismini vermeyi düşünüyorum.
Kimsenin de bu isim mevzusuna karışma hakkı yok bence.
Sonuçta annesi sizsiniz
Ben de hamileyim, eşimin ailesinden biri eğer babasının adının konulması gerektiğini söylese çok istiyorsanız çocuk yapın siz koyun derdim.
Biz eşimle babasının ismi çok eski ve anlamı olmadığı için koymak istemiyoruz. Çocuğa isim koyma hakkı tamamen bize aittir çünkü çocuk bizim çocuğumuz. Hamile kalınca da kimsenin dediğine aldırmayıp gülüp geçin eşinle istediğiniz ismi koyun kim ne derse desin çocuğun nüfus cüzdanında yazan neyse ismi odur sonuçta.
Gercekten insan uzulur boyle olunca.benim kv filan hic oyle diyil.ama akrabalarioyle.aama esim sertdir bu konularda.hamilligimin basinda bri herkese ismi annesi koyucak dedi..
Ama ben bir seye cok kirilmisdim acikcasi.ben ikinci kizima 3aylik hamileyken.dogal ola r ak isim dusunuyordum.ve bir erkek ismini oldukca cok seviyordun.hep hayal ederdim oglum olursa o ismi koyucam.bunuda her kes bilirdi.3 ayda eltim tel.acti konusduk.sonra oglan olursa ne koyucan dedi bende x dedim.oda bana bu erkek dogurmassan bu ismi ben koyucam dedi.oyle cok begenmiyorum.benim icin farketmez ama guzel isim dedi.ve hemen hamile kaldi.oglu oldu ve benim en sevdigim ismi ogluna verdi.bana kismet olmadi....
ne gereksiz ne boş boğaz insanlar var ya..aman takılma bunlara o senin çocuğun ismini ister ali koyarsın ister veli..
bir çocuğa sırf dedesinin ismi diye o adı vermek değişik geliyor bana,garip..
biz de isim seçerken bu yönde imalar çok oldu ama yılmadım :) hatta k.pederim oğlumun birine benim koyduğum isimle hitap etmedi bir süre ama şimdi o ismi kullanıyor..şimdi tekrar hamileyim Allah nasip eder de sağlıkla kucağıma alırsam bir oğlum olursa ismi hazır zaten;Mustafa Kemal..kız olursa da Zeynep Diren..isterlerse bu isimleri beğenmesinler başka isim konusunda baskı yapsınlar umrumda değil.onlar değil ben 9 ay karnımda taşıyacağım o çocuğu kimse böyle baskı yaparak karışamaz.ha fikrini söylerler elbette aile büyükleri sonuçta ama baskı yapmak çok çirkin..
sen canını sıkma Yasemincim,hele bi hamile kal İnşallah o zaman istediğin ismi verceksin bebeğine.herkes konuşur ama kararı sen verirsin :)
Bak ama senin kayınpederin bile bi süre senin koyduğun ismi kullanmamış, ben gıcık olurum resmenİnşallah bu mesele artık kapanır. Ben çok bunaldım Kadesa ya. Yeni gelin olduğum günden beri bu isim konusu canımı sıkıyor
Bu arada bebişine seçtiğin isimler çok güzelDiren isminin ne anlama geldiğini biliyorum Çok anlamlııı
canım benim k.pederim o ismi siyasi algıladığı için sevemedi bir türlü hep çocuğuma ikinci ismiyle hitap etti ve bunu suratımıza da söyledi zaten..ama umrumda oldu mu tabii ki hayır..o yüzden sen de umursama ağzı olan konuşur senin ne düşündüğün önemli.
evet diren çok anlamlı değil mi :) ama bak onu da annem istemiyor mesela
aman bebeklerimizi hele bi sağlıkla hayırlısıyla kucağımıza alalım da ondan sonra isimleri kendimiz istediğimiz gibi seçeriz
Öncelikle merhaba.
Dün gece bu konu yüzünden uyuyamadım, gece 3'te kalktım ağladım. Zaten regl oldum hassasım
Neyse konuya geçeyim ben. Dün eşimin akrabasına iftara gittik. Eşimin annesi,halası, babannesi falan da vardı. Çayda birden bebek konusu açıldı. Eşimin kuzeni isim buluyor, BENİM ÇOCUĞUMABulduğu isimler de saçma sapan, aklı sıra dalga geçiyor bizle. Bu ilk canımı sıktı.
Sonra eşimin babannesi geldi. O da eşimin babasının isminin konulmasını istiyor, ismi x olsun. Karşımıza geçti, çocuğunuzun ismi x olacak dedi. Zaten daha önce de, siz ne koyarsanız koyun ben x dicem demiştiÇok sinirlendim. Tabi orda bişey belli etmemeye çalıştım. Eve geldik, eşim anladı canımın sıkıldığını, üzme kendini dedi nüfus memurluğuna gidecek olan benim, ben ne verirsem o olacak dedi. Tabi beraber karar vericez isme. Ama eşimin dediği gibi olmazsa napıcam, yani ben Ali vermeme rağmen onlar x derse kafayı yerim gerçekten.
Şimdiden hamileliğimi düşünüyorum, eminim berbat bi hamilelik geçiricem bu mevzular yüzünden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?