Doğru zaman ne zaman?

25 yaşında evlendim 30 da hamile kaldım cnm Allah senin de gönlüne göre versin yani evliliğimizin 6 .yılında doğdu kızım biz bu sürede hem ev alalım hem de yurtdışı yurtiçi gezelim dedik bu dediklerimizi yapacak kadar para kalıyordu çocuk için ekstra para kalmıyordu ilk 3 yıl fln

önce büyüsünler de sonrasına bakarız
Patron bakıyor kime gülüyorum, burnumu kaşıyıp duruyorum habire belli olmasın diye

Aslında buda güzel bir açı.
Nasılsa ölüp gideceğiz senelerce ev kredi ödemenin ne anlamı var dimi
Aslında belli bir peşinat miktarı olunduğunda ev taksidi mantıklı olabilir, ama 0 dan girip yüklü borçla taksit ödemek bana mantıklı gelmiyor.Yarın öbür gün çocuğum olunca ben onun ihtiyacından da kısmak zorunda kalacağım ev için, e hayat standartlarım da ister istemez düşecek , yok yani bana göre değil.İlla ev olsun demiyorum yani.

Bende yanlis zamanda kizimi kucagima aldim. Evlat bu tabiki sevilir, kizim tabiki su hayatta en sevdigim kisidir, onun için yapmayacagim birsey yok. Ancak yanlis zamanda dogurdugum için evet pismanim. Keske biraz daha bekleseydim. Evlilikte biz fark etmedende gerginlikler var. O duruma alisir oluyoruz ve o durumda cocuk dünyaya gelirse o gerginlikler patlama noktasina geliyor.

Bence simdi kendine odaklan. Cok zor bir isin varmis, önce stajini bitirmene bak fazla yipranmadan. Olabildikce keyfini çikar bu zamanlarin. Esin ile birbirinize zaman ayirin, maddi olarak yapabildikçe gezin tozun. Lüks konusuyoruz ya, iste bebekten sonra o gezmeler lüks oluyor :) Istedigin saatte kalkmak hele..

Sana simdi öyle görünmüyor ama çok sanslisin. Isin var, meslegin var, evliligin yolunda, istedigin saatte kalkabiliyorsun :) Kalktigindada istedigini yapiyorsun. Cocuk olunca daima aklin fikrin onda, baska biri baksa bile "acaba yemek yedimi? Ne yedi? aa bügün kakasini yapmadimi?..."

Yani simdi seçebiliyorsun ilerdeki hayatini. Cocugu ne zaman yaparsan yap, hep birazcik bir yipranma olacak, ama onun bile dereceleri var. Su an o lükstesin ki derecesini seçebiliyorsun. Zaman dedigin ne ki zaten, o kadar çabuk akip gidiyor ki. Daha dün biz çocuktuk en basit, simdi yetiskiniz ve nelerle ograsiyoruz.

Dediğin gibi yapacağım, bu kadar sabretmişken daha da sabırlı olup en uygun zamanda yapacağım çocuğu.
En azından her şey onun geleceği için.
Şu aşamada yapmak zaten benden ziyade ona bakılması için çok zor durum olur.
Çalışmak zorundayım başka türlü yürütemez eşim.
Ee kendim bakamadıktan sonra çocuğu rezil etmenin de anlamı yok.
Bu arada çocuk olana kadar gezin tozun kısmını o kadar duydum ki :)
Teşekkür ederim tüm tavsiyelerin için, minnettarım

Para var ama değerlensin derken, geçen seneki evler 300 ken şimdi oldu 500 bin
Aradaki farka yetişmek imkansız
Artık gözümüzü karatıp gireceğiz bir yerden çünkü kira ödemek daha anlamsız

Cocugun maddi manevi yasayabilecegi en iyi sartlarda dunyaya gelmesi > Ebeveynlerin cocuk sahibi olma istegi.

Bir de herkes kendi hikayesinde kendi sartlarina gore yasiyor. O yuzden ben bir seye 'gec kalmak' gibi kavramlara inanmiyorum. Bu planlarinizi etkileyecek bir sey olmamali.

Ben 28 yasindayim, iyi bir isim var ama sartlarim cocuk icin uygun degil cunku doktora yapiyorum ayni zamanda. Cocuk sahibi olmayi dusunmuyorum ama dusunseydim de doktoram bitmeden kalkismazdim, ki esimin yasi benden buyuk.

Once annenin sartlarinin hazir olmasi gerekiyor. Burasi pozitif ayrimciliga giriyor ama bebegi tasiyan anne oldugu icin o kadari da olmali bence.

Evet yukarı da da yazmıştım.
Kadın erkeğe göre daha çok etkileniyor, hayatı değişiyor.
O yüzden önce kadının adapte olması lazım.
Ben şimdi stajı kısaltmak için yüksek lisans yapacağım, zaten ekstra zamanım kalmayacak.
Hani bakıyorum kendime şartlarım ne kadar zor olsa da işi bırakmadım, hemen çocuk yapmadım, her zaman kendimi okumaya geliştirmeye çalıştım.
Etrafımdakilere bakıyorum evleneyim hemen çocuğum olsun havasındalar.
Acaba diyorum ben mi kendimi yıpratıyorum ?
Bu konuyu açmamdaki sebepte oydu.
Doğru olan hangisi?

Ayyy ne güzel kayınvalideler var bizde de annem diyo odayı alayım ama kıyamıyorum. Valla ben sizin kadar bile lükse kaçmadım ama çok yadırgandım ilk çocuğum en iyi olmasa da ortalama üstü bebek arabası alayım ki rahat etsin iyi kremler alayım cildine iyi gelsin istiyorum yatak falan rahat etsin diye hep. Hiç kıyamıyorum bu dünyaya getşrdiysem Bi sorumluluğum var

Benim kv de daha şimdiden çocuğun odasını kızın annesini alır diyor
Sanki ona ihtiyacım var

Merhaba sayın müşavirim çocuk için doğru zaman değil kendinle beraber çocuğu perişan etmek istemezsin mantıklı düşününce .şuan bı şekilde geciniyorsundur ama çocuğun rızkını verir Allah diye körü körüne çocuk yapmamalisin

Bende bir yıllık evliyim ve sadece kirada oturuyorum diye maddi olarakta hiç bir sıkıntıya sebep vermiyor olmasına rağmen ustelik inan ki korkuyorum .diyorum ki iki artı bir evin nesine sigilacak cocukla.kendi evimize yerleselim de yaparız filan diyorum erteliyorum.

Şimdi sende anne olacaksın bende .ikimizde olaya hevesleyerek değilde anne gözüyle bakarsak bebeklerimiz icin daha iyi olmaz mı

50-100 bin yazınca eyvah dedim
1 çocuk yaparım ömrümün geri kalanını da ona çalışırım
Bebeğim 4.5 aylık. Özel hastanede doğum yaptım ama özel var özel var 10 bin küsur fiyata da doğum yapan var benimki 2.750 gibi bişeydi. Yatak odası henüz yapmadık neden yapayım çünkü seneye yaparız diye düşündük.

Yatak masrafı 500 bile tutmamıştır.
Aldığım giysiler şimdiye dek 500 tutmamıştır.

Biberonu suluğu kaşığı filan aldık yeni. Eski aldıklarımız ve yeni ihtiyaçlar ile aldıklarım sanmıyorum 500’ü geçsin.

Vitamini mesela devletin verdiğini kullanmıyorum 50 tl verdim iki kez 100 olsun o

özel aşılarına bu ay dahil 1.000 verdik. Yani çocuğum mahrum büyümüyor demek istiyorum o şekilde hesaplıyorum.

Anne sütü içiyor şükür mama masrafı yok.

Bebek bezi olarak da en son migros minies aldık 50 adet 28 tl. Doğdu doğalı bez ıslak mendil masrafı kabaca 1.000 olsun.
Başka ne var ki hadi esneme payı 1.000 tl daha koyayım.

Yani ben 10 bin lirayı bile bulamadım şu an 50 bin neden tutsun ki masraflar.

Ha çok zenginimdir her şeyin en âlâsını alarak tabi ki de 50-100-200 bin masraf yaparım neticede altın emzik satılan kuyumcular bile var

Sözün özü; Allah korusun hastalık haricinde bebek olayı çok masraflı bir olay değil, ama durumlar çok sıkışık ise borç vs çok ise yaşınız da geç değil ertelenebilir karar sizin

A Arya_Stark01
Nickli arkadaşa katılıyorum bir bebeğin dünyaya gelmesi sadece cüzdanı cebi meşgul etmiyor zihin tamamen ona odaklanıyor tırnağına zarar gelse o gün zehir oluyor. Ben iş hayatına geri döndüm uzaktan çalışıyorum ama konsantre olmakta zorlanıyorum küçük bey emdi mi s.çtı mı kustu mu uyudu mu kafam 1 milyon

Yani bende şu durum var fazla parayı boşa harcamam ama eğer harcanacak durum söz konusu ise gözünün yaşına bakmam. Bahara çıkarken spor ayakkabı almam lazımdı, bir ayakkabıya o zamana göre 600 lira veremezdim. Bizim evin orada akşam karanlığında çakma ayakkabıcılar vardı. Gittim 40 tl ye aldım mis gibi giyiyorum. Eşim hariç kimse bilmez çakma olduğunu

Çocuğum olunca tabi ki de en iyisini isterim ama gereksiz şeye para vermem; örneğin emzirme sandalyesi gibi bir şey almam mesela.

Sayenizde kendimi genç hissettim.
Ertelemek en doğrusu olacak :)

Ben bir de uykuya çok düşkünüm nasıl olurum bilmiyorum

1 yıllık evliyim, evlendikten 1 sene sonra düşünürüz demiştik. Hiçbir borç harç durumumuz yok ama kariyer olarak ve gezme tozma anlamında yapmak istediklerimiz vardı. Sonuç 7 aydır yapmak istediğimiz hiçbir şeyi yapamadığımız için bu kararı erteledik. Nasip..
Geç kalıyormuş gibi de hissettiğim oluyor ama bu süreç böyle ilerlemeseydi de belki şuan yine hazır hissetmeyecektim kendimi bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…