Doğru zaman ne zaman?

O hazır olma durumu hiç bir zaman gelmiyormuş öyle diyorlar.
Bende geç kalıyor gibi hissediyorum, sonra vazgeçiyorum.
Karma karışık

Eskiden erken anne olma fikri hosuma giderdi. Genc anne olmak kusak farki yasamamak vs. cok cocuk fikri de hosuma giderdi.

evlendikten sonra yurtdisina geldim. Dil, ehliyet, okul baska zorunluluklarim oldu siz gibi. Bir de evlendikten sonra esimde kendimde yetistirilis hatasi olan bazi hareketlerin sonucunu gordum. Bir danisman arkadasa esimle ilgili sorun denilebilecek bir seyi paylastim. O da taa cocukluk doneminde ailesinin yaptigi hatalardan bahsetti. Erken yasta bilincsiz anne olmaktansa ya da dogru duzgun yetistiremeyecegin sayida cocuga anne olmaktansa diger ihtimal daha mantikli geldi. Simdi bir seyleri hallettim. Buyuk kavgalarimiz olan ayrilma noktasina gelen bir cift degildik. Ama iyiki evliligimizin o ilk yillarina bebek gelmemis diyorum. Simdi daha huzurlu ortamimiz var evlilik oturdu cunku. Maddi olarak da daha haziriz.
Bilinc olarak da farkliyim belki sabrim az olacakti erken anne olunca cocugu suclayacaktim yapamadiklarimdan dolayi.

Erken anne olma fikri annemi görünce hoşuma gidiyordu benimde.
Annemle aramda 21 yaş var benim, gören arkadaş sanar.
Dediğin gibi kuşak farkı, fazla yaş olmaması artı sebep.
Yalnız eksi ve daha büyük olan kısmı ise, kadın ne kadar erken anne olursa tahammül sınırı o kadar düşük, daha çabuk yaşlanan, böyle yıpranmışlık durumu daha yüksek oluyor.
Ben ondan sonra vazgeçtim.
Benim etrafımda genç anne olan ama bunun pişmanlığını yaşayan çok kadın var.
Şimdiki aklım olsa daha geç yapardım, gençliğimden hiç bir şey anlamadım falan filan.
Bunun sonucu da boşanmaları getiriyor işte.
Kadın çocuğu büyütürken tahammülü ona harcıyor ve evliliğine bir şey kalmıyor.
Evlilikten pes ediyor.
Evet bundan sonrası daha değerli bizim de evliliğimiz oturdu.
Eşimle akşam konuşacağım vazgeçsin :)

Bir de genc annem olmasi mi, yas farki olmasina ragmen daha ozguvenli, daha guclu, maasi olan, sorunlarima nasil yaklasacagini daha iyi bilen annem olmasini mi isterdim? Bu tartisilir. insan 30 yasina kadar daha kendini bulamiyor. Bir de bebege rehberlik edeceksin. Eskiden 19,20 yaslarda evlenilirmis. Simi evlilik yasi da gec anne olma yasi da..

Ben bir de uykuya çok düşkünüm nasıl olurum bilmiyorum
Bebeğim çok şükür kolay bir bebek hakkını yiyemem. Buna rağmen eşimin tam desteği olmasa çok zorlanırdım. Eş desteği önemli. Mesela gece boyu anne kalkıp emzirdiği için sabah bez değiştirme gibi görevler babada olmalı.

O konuda eşime güveniyorum.
Yardımcı olacaktır.
Hatta uykuyla arası çok yoktur, geceleri benden çok o bakacaktır

Kendi hayatımda yaşadığım en büyük tecrübem ne olursa olsun ayaklarımın üstünde durmak, kendi paramı kazanmaktı.
Zamanında kendi ailesinden bile tokat yemiş, yüklü borcun altında kalmış insanım çünkü.
Kendi çocuğuma da bunu öğretmek ve annesinin onun her koşulda arkasında durduğunu göstermek istiyorum.
Yani ikinci seçenek; özgüvenli, daha güçlü, maaşlı bir anne.
Bu seçenek daha doğru :)
Ben 20 yaşında top peşinde koşturuyordum

Bence borçları hafiflerin,stajinizi da bitirip smn belgenizi alın. Sonrasinda cocuk çalışmalarına başlayın. Yaşınız gencmis bunları bir iki seneye yaparsınız

Evet çoğu fikir bu yönde.
Tavsiyelere uyacağım
Biliyorum o belge zor alınıyor ama alınca da iş değiştirirken tercih sebebi olacak...hamileyken ve cocukla o işler zor. Hamileyken insan çabuk yoruluyor. Çocuk olunca da şöyle anlatayım:4 aylık ve şu an kucağımda uyuduğu için wc ye bile gidemiyorum

Ruhsatı alıp kendi yerimi açınca iş değiştirme gibi sıkıntım da olmayacak ve en azından insanlarla ofiste uğraşmayacağım
Gönder biraz ben bakayım :)

Ruhsatı alıp kendi yerimi açınca iş değiştirme gibi sıkıntım da olmayacak ve en azından insanlarla ofiste uğraşmayacağım
Gönder biraz ben bakayım :)
Canim sen baksan çocuktan vazgeçersin. Uyku gerileme dönemi miymiş neymiş bu aralar çok zor uyutuyorum. 2 saatten fazla uyanik kalınca 'da evde tatsızlık çıkarıyor kendisi

Bebek arabası ana kucağı araç koltuğu puset bunlar zaruri ihtiyaç ve hiçte ucuz değil. Odayı şimdi yapmasanız en gec 3 yaşında yapmak zorunda kalacaksınız. Çocuğun eşyası ıvırı zıvırı Bi dolap lazım. Sadece Bi beşikle de büyür Bi bebek ona lafım yok ama hakkıyla yapmaya kalkınca çok çok pahalı. Bugun Bi haber gördüm adamın 19 çocuğu var onların beşiği bile yoktur ama büyümüş ama nasıl büyümüş. Ben vicdani olarak dünyaya getirdiğim için elimden geleni yapmak isterim

A Aklın yolu bir

Tabi ki dedikleriniz gerekli ama her bütçeye uyan ürünler var herkes en pahalısını almak zorunda değil. En pahalısını alamayan anne baba olmasın mı. Benim alım gücüm var çok şükür ama her şeyin en pahalısını almalıyım kafasında değilim. Bir de ikinci el alım satım çok yapıyorum bu da tabi tercih meselesi. En son 1.500 liralık ikea yatak artı içindeki döşeği 200 küsur fiyata aldım letgodan gıcır gıcır, artı kadın bana hiç kullanılmamış zara home nevresim takımı hediye etmiş sağolsun. Letgo kalp

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…