Doğum öncesi ve sonrası

Sezaryen bir de yani, dümdüz ameliyat bu zaten. Ameliyat olmuş birinden gün menüsü beklemek nedir?
Ben olsam misafire bile çıkmazdım. Odamda yatardım, bebeği de yanıma alırdım. Salonda oturup oturup giderlerdi.

Evime 40 gün kendi yakınlarım da dahil kimseyi sokmadım. Kayınpederim hastanede doğum yaptığım gün şu şu kişiler bebek görmeye gelcekler müsaden var mı dedi cümbür cemaat gelmeyin hastalık var kimseyi ağırlayamam dedim. Yemeklerini herkes evinde yesin. Annenle eşin olsa yanında yeter kimseye ihtiyacın olmuyor zaten. Bazı insanlar gerçekten yük ya. Seni çok iyi anlıyorum Allah sabır versin.

Bu sıcakta o kadar insanın evimde yemek yemesi gerekli mi ? Kimsenin kendi evi yok mh
yemek değil de çayın yanına bi kişi kek yapabilir sen zaten hizmet etme kimse de senin hizmet etmeni beklemezler diye düşünüyorum yani insan olan beklemez, bebeği göstermek zorunda da değilsin enfeksiyona açık der göstermezsin 1 arkadaşın ya da varsa kardeşin görümcen o da iki bardak çay koyar bu zor bi şey değil yanında olmak isteyen insanlar varsa ne güzel iki güler yüz zor bi şey değil kimse sabahtan akşama oturmaz sen de insansın bi gün ihtiyacın olur çevrende biraz insan bulunsun "ben çok çirkefim herkesi kovarım" bu çok yanlış bi düşünce böyle hayat falan geçmez

Diğer görümcem kızıyo zaten bu tavırlarına kardeşinin evinde de misafir değilsin kalk yap diyor da, ben işten anlamam etmem deyip geçiyor.
Niye kendi 2vinde iş yok mu inşallah hamile halinle bu sıcakta 3 4 çeşit yemek yapıp misafir ağırlamıyorsundur..... çok ayıp yaptığı

Yakın akrabalar 1poğaça yapsın getirsin yanına meyve yeter hadi yallah o da yoksa a101 yağlı gevrek gün yapmıyoruz ya açık açık söyle abla sen yap getir ben yapamam
Yap deyince börek yapıp getirirler ama hizmeti yine bana kalır. Hiç getirmesinler daha iyi.
İşte bizde olay ne oluyor biliyor musun, misal normal bir günde misafirim var mutfakta yemek yapıyorum bi duyuyorum evimdeki insan birini aramış akşama burdayız hadi sizde gelin. Bi bakıyorum gelen yanında başkasını da getirmiş. Bu konuda defalarca uyardım, müsait olmayabilirim yemeğim yetmeyebilir bana sormadan çağırmayın diye. Cevap hep aynı, yabancı mı geliyo canım

Hamile kıza çay koy kola koy diyen biri bunu mu yapar olan anneanneyle anneye herkes aynı bilinçte değil

Geçmişe dönük yaşatılanları görünce onlara az bile yapıyorum. Sabah kahvaltıya çağırdığım insan akşam kocasını benim evime akşam yemeğine çağırıp bana emrivaki yapıyor.
Günün herhangi bi saati farketmeksizin şak diye kapıda bitiyor, ben açmayınca da tüm sülaleye ben kapısına gittim bana kapıyı açmadı oluyor. Beni düşünmeyen insanı ben düşünmek zorunda değilim. Bu muamele bana ilk kez yapılmıyor sonda olmayacağından da eminim hakedene hakettiği şekilde ağırlayıp davrandığımı düşünüyorum

Niye kendi 2vinde iş yok mu inşallah hamile halinle bu sıcakta 3 4 çeşit yemek yapıp misafir ağırlamıyorsundur..... çok ayıp yaptığı
1 kez o hataya düştüm. O da çağırdığım misafir değildi. Çocuğu birkaç saatliğine bizdeydi görümcemin, çocuğu almaya diye geldi akşam 10da gitti/ haliyle hadi sen git biz yemek yicez diyemiyosun insana

Bunun aynısını kayınpederim yapıyordu. Hadi annenle babanı ağırlayalım diyorum eşime bir bakıyorum cümbür cemaat geliyolardı. En son eşime dedim ya babana dersin toplamasın kimseyi ya da onlar da gelmesin artık. Doğum yaptığım gün de yine söyledi bebek görmeye gelcek amcası vs diye. Direkt dedim toplaşıp gelmeyin lütfen kendimde değilim hastalık da var. Bozuldu sonra hiç gelmediler hahxhshx Hiç umrumda değil.

Ameliyat olacaksın milletin işkembesini doyurmakla yükümlü değilsin. Kaldı ki şu an lohusa psikolojisinde değilsin. Bir de o var sonrasında. O zamanlar anama bile zor tahammül ettim kocamı boğuyodum. Sen de bi cinnet geçiriverirsin gibime geliyo turunç

Turuncum okurken sinirlendim günlerimiz aynı sayılır ve bende aynı şeyleri düşünüp duruyorum.
Daha aylar önce eşimde bende tavrımızı koyup çekirdek aile dışında kimseyi kabul etmeyeceğimizi, bebeği anne baba dışında kimsenin öpmesini yanına çok yaklaşmasını istemediğimizi söyledik.
Doğuma günler kala kayınvalidem çok yakın 2 arkadaşının gelmek istediğini ama hastaneye mi eve mi gelsinler hangisini istersin diye emrivaki yaparak söyledi. Hastaneye zaten kimseyi kabul etmeyeceğimizi ama isterse eve gelip bi çay içip gidebileceğini ancak bebeği yine de göremeyeceklerini söyledim. Annemle babamın da hizmet için değil bana yardıma geldiklerini, asla börek, çörek, pasta vs yapmayacaklarını hatırlattım.
Üstelik modern ve aklı başında bir insandır. Anlam veremiyorum bu yenidoğan görme aşkı nedir yani ?? Üstelik tanımıyorsunuz bile beni, bebeğimi görmek size ne kazandıracak?
Annemlerse daha ılımlı, küstürme insanları joker onlar da heves ediyor yaparım ben bi börek, pasta diyor ama ben hem annemin bunlarla uğraşmasını istemiyorum, hemde samimi olmadığım insanların evime doluşmasını

Ben zaten cinnet geçireceğim o allahın emri canım.
Bebeği bizde göstermeyeceğiz orası çok ayrı. Geçen otururken eltim diyor doğurda sevelim artık. Dedim neyini seveceksin? Kucağına alsan seni tanımıyo görmüyo paso uyuyo avel avel etrafa bakcak neyini seveceksin dedim olsun canım severiz diyo. Millet sanıyo ki onlara oyuncak doğuruyorum

Ya bizde var böyle bir adet ama nasıl var. Kayınvalide görümce vs. doğumdan birkaç gün önce giderler lohusa şerbetiydi, sarmasıydı, kurabiyesiydi hazırlarlar ya da hazırlatırlar.
Gelin ilgilenmez bunlarla zaten. Doğumdan sonra görümce, kayınvalide, kuzen artık kim varsa mutfağa geçer. Pasta tabağı denir bizim burada, öyle karın doyurmalık hazırlanmaz zaten. Azar azar kahve ya da çay yanına eşlik etmelik konur. Öyle dopdolu gün tabağı olmaz. Zaten bizde kurabiyenin vs. ufağı makbuldür. Sarmaları vs. de sayarak koyarız zaten. Küçük sarılır, ondan da 7-8 tane konur maksimum. Kıyıntı tarzı, açsan azıcık bastırır tabi ama doymazsın. Varsa bir de lohusa şerbeti verilir işte.
Bulaşığı vs de servisi yapan kişi halleder. Gelinin hiç haberi bile olmaz. O sırada düzgün yesin içsin sütü olsun diye çabalıyor zaten kayınvalide ile kendi annesi.

Yok, burası aş evi. Her gelenin anasını danasını kocasını doyurmam gerek. Yoksa olmuyor onlar için.

Bacım bunlar çağrılmaya ihtiyaç duymayan insanlar. Şak diye kapıya gelip aa ben geldim napıyosun diyen insanlar. Bu sefer ben çıkışıyorum niye aramadın niye pat diye geldin diye
Kocan kapıda duracak almayacak bacım. Yeni doğmuş bebek + sen ameliyatlisin sizi hasta ederler. Hastanede gelip görsün çok meraklı olan. Dirayetli olun izin vermeyin. Ben 40 gün kimseyi almadim eve annem teyzem ve kv hariç. Küsen küstü umurumda olmadı. Eşimi de çok zorladılar ama o da izin vermedi. Gelen geri gidecek çok basit. 40'indan sonra görüşürüz de hiç kendini anlatmaya çalışma.

Turunç benim bir kuzenimin kuzeni diyim bir akrabamız kapıyı açmamıştı. Kendini toparlayana kadar kimseye kapıyı açmadı. Eşi araladı kapıyı, teşekkür ederiz bebek yeni doğdu eşin ameliyatlı misafir kabul edemiyoruz dedi. Gelen döner dediler telefonda inanmayan cidden döndü. Terbiyesize terbiyesiz olcan anladığı dilden konusucaksın. Kafası nasıl rahattı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…