Doğum öncesi ve sonrası

O ne öyle yaw deli mi ne bunlar. Gidip evlerinde yesinler aş evi mi orası. Ben burdan sinir oldum okurken.

O ne öyle yaw deli mi ne bunlar. Gidip evlerinde yesinler aş evi mi orası. Ben burdan sinir oldum okurken.
İşte bu yüzden ben bu yemek olayına bu kadar çok kızıyorum. Olay yemek vermekte değil, hadi kendimi sıkıştırdım ettim pideydi lahmacundu bişeyler yaptırdım ettim. Ama buna mecburmuşum gibi davranılıyo. Geçen sene o kardeş gördükleri kuzenin eşi doğurdu, kimseye yemek verilmedi ben niye veriyorum

Yemek yaptır bence ya en kötü sen yersin.
Gelene gidene mani olamayacaksan yemek dursun. Bir de niye annen servis yapıyor onu anlamadım. Kuzenler geliyorsa ziyarete onlar servis yapar. Koca kadın kalkmasın mümkünse. Hadi gençler çalışın desin.
Benim pek akrabam yok. Bana kimse gelmedi doğumuma. Zaten pandemiydi de. Şimdi de kimse gelmez. Ama arada uğrayan olunca insan çok mutlu oluyor. O yüzden kalabalık kafasını bilemiyorum.
Yine de yemek lazım bir şey yoklukta gidiyor. Annem var yokluk çekmem diyorsan da kocaman bir hayır çek.

Ya aksine sana yemek yapmaları lazım. Saçmalık gerçekten. Bide tavuk al pirinç al diyolarmış o da ayrı bi olay yani. Denk gelir ne varsa hep birlikte oturup yenilir. Düğün evi gibi menü çıkaracaksın demek ki bunlara tövbe yarabbim

Gelen getirir yemek ya hiç duymadım ben lohusa evinde yemek işini. Sen eşini ve anneni iyi tembihle bu saçmalıklardan uzak bir şekilde dinlenmen ve bebisle vakit geçirmen lazım şimdiden hayirli olsun ve bol sans

Bebek bakımında babayi arka plana atmayın annen çok dahil olmasın son tavsiyemi de verip gidiyorum :)

Tabiki, evlendik evleneli çalıştım gebelikte ayrıldım. Onların yaşam şekline göre onların bakış açısından hep lüks yaşadık. Haliyle benim işten ayrıldığımı maaşın yarıya düştüğünü akıl edemiyolar. Gebeliğim boyunca annem hep destekçiydi. Geçtiğimiz ay beklemediğimiz bi masraf çıktı zorunlu olarak, doğum parasının yarısını oraya vermek zorunda kaldık. Ee haliyle çoğunluğunu annem karşılayacak. Doğum yaptığımda eşim henüz maaşını almamış olacak, eşimle anlaştılar maaşa kadar annem destek olacak eşim maaşı alınca anneme verecek. Tabi bunları bilmedikleri için herşeyi bize reva görüyolar

Annem açıkça ben bebeğe değil, kızıma desteğe geliyorum diyor. Eşimde 20 günlük izne ayrılıyor/ öyle ben yapmam etmem kafasında değil, 9 ay sen taşıdın doğurunca da ben bakarım düşüncesinde. Şu sülalede eşime denk geldiğim için o kadar şanslı hissediyorum ki anlatamam

Haklısınız siz hiç geri adım atmayın, bunların derdi üzüm yemek değil ki bağcıyı dövmek, karınlarını doyuracak yer arıyorlar.
Onu yapalım bunu yapalım denmez , yapar getirirsin ye iç yat sen kızım sütün olsun dersin insanlık asıl yardım böyle olur bunlar kendi boğazlarının derdine düşmüşler,yetmemiş bir de sen ne seversin onu yapalım da yok ,kendi canları ne çekmişse onu sipariş veriyor görgüsüzler.

Aynen öyle, ben yiyeyim diye düşünen insan benim et tavuk tüketmediğimi bilir buna göre söyler. Ama istedikleri her yemeğin içinde et tavuk var. Kendi evlerinde yapamadıklarını burda yemek istiyorlar

Getirmesinler vallahi gerek yok. 1 tencere getirip 3 tencere yiyecek insana ihtiyacım yok. O an neye odaklanabileceğimi bile bilmiyorum. Yeni doğum yapmış olucam tonla dikişim olacak, içten dıştan. Kimseyi düşünemem

İşte can sıkan durumda bu. Asla yanında olmayıp da sonrasında senden bişeyler beklemek.

Oyle olmuyor iste cicegim
Yemek yapip getirmiyorlar
Ne yemek yapilacagini soyluyorlar
Akrabalariyla kolkola geldikleri icin de onlarla kalkip gidiyorlar evin daginikligi sana kaliyor
Kiz anneleri zaten tez canlidir
Ben anneme otur desem de 1 dk oturmadi artik kizmistim otur daha kimsenin cayi falan bitmedi demistim
Olmuyor yani annemize kalkma yapma desek de icleri rahat etmiyor
Bide kendi akrabalariyla geldikleri icin yerlerinden kalkmiyorlar laf lafi aciyor
Ki konu sahibinin eş tarafi da benimki gibi 1 bardak kaldirmayan tiplermis
Oyleleri gel yer icer soyle yap cocugu boyle tut sutun geliyor mu der seni bombaya cevirir aksam esine patlarsin annen tartismaniza sahit olur uzulur seninde hem esini bosayasin hem de ailesine kalasnikofla saldirasin gelir
Nerden biliyorsun diye sorma

Tabi tabi, o kadar güzel konuşuyolar ki ağzım açık suratlarına bakıyorum. Süt sağma makinesi koyduk çantaya, bir akıllı diyor ki ne gerek var elimizle sağardık. Damızlık inek miyim mememi sıkıp süt gelsin diye beklicez?
Bi tanesi geçen kalkmış normal mi doğursan yaaa acaba çabuk ayaklanırsın diyor. Bi akıllı kendisi çünkü ben saf salağım, karnım her türlü kesilecek bide aşağıda dikişim olsun

Ben 2 çocuğumda da misafir kabul etmedim 3.ye hamıleyım yıne etmıcem,onun yerine bebeklerim biraz büyüyünce bebek mevlidi yaptım,şubat doğumlu ikisi de 3.de kısmetse öyle olcak nisan mayıs gibi mevlid yaptım yıne öyle yaparım,gelelim diye arayana doktorumuz izin vermıyor mikrop kapar diye mevlide buyurun haber veririz diyoruz en iyisi o bence

Keşke laftan anlayan insanlar olsa keşke

Masrafı, derdi sanami düşüyor. Sana ne de geç.

Ay bunlarin herseyi manuel
Bi komsu da bi tanidigimiza tup bebekle oldu diye ay herseyi el degmeden yaptiniz zaten sutu de sagmayiver mama ver demisti
Kadinin gozunden oyle bi ates cikti ki bu lafi soyleyen kalkti gitti evden
Cok var boyle cahil cuhela seyler
Benimde bebegim refluluydu
Emzirdikten sonra hemen yatiramiyorduk haliyle kusuyordu
Kv kp her geldiginde yatirin su cocugu kucaga alistirmayin diyordu
Yahu kusuyor kusuyor
Olsun birsey olmaz diyorlardi
Cocugu yatirmasak bile kusuyor kustukca acikiyor surekli emzirmekten ferim kaymis kv diyor ki sutun yaramiyor mu acaba kusup duruyor cocuk
O kadar dolmustum ki su an hicbiri hayatimda yok
Cahillerle ugrasamam kendimi uzdugum zamanlara yazik diyorum simdi tekrar hamileyim ve kafam cok rahat

Masrafı, derdi sanami düşüyor. Sana ne de geç.
Olay patavatsız olmaları. Bayramda oturmaya geldiklerinde annem eltim görümcemin yanında bir kendini bilmez şahıs çıkıp turuncun meme ucu yok dedi. Çıkıştım nerden biliyosun açıp baktın mı diye, geçtiğimiz günlerde de görümcemdeydik ailecek oturduk tam kalkarken yoruldun demi karnında taşı taşı dedi evet yoruldum tabi keşke azcıkta kocam taşısaydı dedim güldüm. Bana dönüp 25 senedir o taşıyo ya kız dedi güldü. Bu insanlar böyle insanlar. İşte farklı kültürdeki insanlarla bi araya gelmenin sıkıntısı bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…