Doğum sonrası 103ten 86ya indim:)) hedef 68 kiloya ulaşmak...

Kişi. İlk kilo. 1. Hafta 2.hafta
Sınıföğretmeni27: 94 -92- 91-92-90,5
Duru2626: 90.2- 88.5-87-86.4-86.0
Fen öğretmeni: 84,5-85,5(yenibaskül) -86,7 -84,6-85,6
Ayşe021288: 67 -66-65.1
Pofidikpamuk:65,5 -64-63

kızlar bugün arkadaşlardan bir diyet duydum lahana çorbası diyeti yarın ona başlıorm inşallah, nasıl bişi olduğunu hemen aktarayım:

LAHANA CORBASI DIYETI:

Çok kilolu kalp hastalarının ameliyattan önce çabuk olarak kilo vermeleri için hazırlanmış olup, programa uyulduğunda mükemmel ve sağlıklı bir diyettir. Bu diyet hızlı bir yağ yakma diyetidir ve daha önce almış olduğunuz fazla kalori bu diyetle yakılır. diyet, vücudu zararlı maddelerden arındırıp, kendinizi daha sağlıklı hissetmenizi de sağlar. Vücuttaki yağları yakma amaçlı olduğundan kesinlikle alkol alınmamalı alkol, diyet bittikten ancak 24 saat sonra alınabilir.

* Yağ yakıcı çorba, bu diyetin anahtarıdır. Ne kadar çok yerseniz o kadar çok kilo verirsiniz.
* Diyete tam olarak uyarsanız haftada 4,5 ila 8 kilo arasında kilo verirsiniz.
* diyet süresince sadece belirtilen günlerde önerilen yiyecekler yenecektir.
* Bir haftada 6,5 - 7 kilo verirseniz diyete 2 gün ara veriniz. Daha sonra tekrar başlayabilirsiniz.
* Diyette değilseniz çorbayı içmeyin.

Yağ yakıcı çorba tarifi:

1 orta boy lahana,
6 büyük soğan,
1-2 domates,
2 yeşil biber,
1 demet maydanoz.

Hazırlanışı:

Sebzeleri küçük küçük kestikten sonra bir tencereye atın ve üstünü örtene kadar su ilave edin. Tuz, biber veya etsuyu tableti kullanabilirsiniz. 10 dakika hızlı ateşte kaynattıktan sonra, sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

*Bu çorba her acıktığınızda yenebilir. İstediğiniz kadar ve istediğiniz zaman yiyebilirsiniz.Ne kadar çok yerseniz o kadar çok kilo kaybedersiniz.

*Çok uzun süre bu çorba yenirse beslenme bozukluğuna yol açar. Bu yüzden diyette belirtildiği gibi, diğer yiyeceklerle beraber yenmesi gerekir.

Diyet Planı

1.Gün:
Çorba ve meyve günü:
Muz hariç her türlü meyveyi yiyebilirsiniz. Ancak unutmayınızki, kavun ve karpuz diğer meyvalardan daha kalorilidir.
İçecek olarak; tatlandırıcısız çay, kahve ve bol su için.
Çay ve kahveye süt ve şeker asla koymayınız.

2. Gün:
Çorba ve sebze günü:
Çorbanın yanında her türlü sebzeyi yiyebilirsiniz. Çiğ, haşlanmış veya konserve her türlü sebzeyi özellikle yapraklı sebzeleri yiyebilirsiniz.
Kuru fasulye, bezelye ve mısırdan uzak durun.
Akşam yemeğinde kendinize bir ödül olarak tereyağlı, haşlanmış veya fırınlanmış patates hazırlayın.
Bu gün hiç meyve yemeyiniz.

3. Gün:
Çorba, meyve ve sebze günü:
İstediğiniz kadar çorba, meyve ve sebze yiyebilirsiniz.
Üç gün boyunca diyete tam olarak uyup, kendinizi hiç aldatmadıysanız 2,5 - 3 kilo vermiş olmanız gerekmektedir.

4.Gün:
Çorba, meyve ve Sebze günü(muz ve yağsız süt dahil):
Muz ve yağsız süt bugün serbest.
Çorbayla beraber en çok 3 muz ve istediğiniz kadar yağsız süt içebilirsiniz.
Muz ve süt vücudunuza yüksek karbonhidrat sağlayacak. Tatlı ihtiyacınızı azaltmak için bugün vücudunuzun potasyum, karbonhidrat, protein ve kalsiyuma ihtiyacı olacak.
İstediğiniz kadar çorba, meyve, sebze yiyebilirsiniz.
(Dikkat en fazla 3 muz)

5. Gün:
Et, Domates ve Çorba günü:
Bugün kırmızı et(sığır) yiyebilirsiniz. Gün boyunca 300-600 gram et (dört biftek) ve istediğiniz kadar domates yiyebilirsiniz.
Bugün vücudunuzun ürik asitten temizlemek için 6-8 bardak su içiniz.
Bugün çorbayı sadece bir kere içiniz.

6. Gün:
Et, yeşil yapraklı Sebze ve Çorba günü:
İstadiğiniz kadar et ve sebze yiyebilirsiniz. 2-3 parça et ve sebze yiyebilirsiniz. Patates yok. Çorba en az bir kere içilecek.

7. Gün:
Kepekli Pirinç, Meyve suyu, Sebze ve Çorba günü:
Kepekli pirinç, tatlandırılmamış meyve suları ve istediğiniz kadar sebze yiyebilirsiniz. Pirinci çorbaya koyabilir veya sebzeye karıştırabilirsiniz.

Yedinci gün sonunda aldatmaca yapmadıysanız 4,5 ile 8 kilo arasında vermiş olacaksınız.

* Et, verilen günde mutlaka yenmeli çünkü vücudun yüksek proteine ihtiyacı var.
* Gazlı içecekler (maden suyu dahil) yasaktır.
* Bol bol su içiniz.
* Yağsız süt, sadece önerilen günde içilecek. Çay ve kahveye koymayınız.
* Yeşil yapraklı sebzeler-salata-lahana-ıspanak-brokoli çok yararlı.
* Greyfurt çok iyi.
* Patates gününde(2. gün) doğranmış soğan, domates, tereyağı, biber ve tuz ilave edebilirsiniz.

Lahana çorbası diyetini yaparken tek dikkat etmniz gereken su tüketimi.Vucuttan su atılımı hızlı olacağından dolayı yeteri kadar su tüketmeye özen gösterin.Lahana çorbası diyeti yapanlar bilirler ki yeteri kadar su tüketilmediğinde vücutta halsizlik meydana gelebilir.

Canım bu liste emziren anneler için uygun mu? Sanki uymaz gibi geldi bana ama..

Kızlar ben yarını milat tarihim olarak alıyorum...
Yarın herşey değişecek yine 17 kilo verdiren azmime ulaşıcam inş
Bu hafta başlıyorum Ocak sonunda 78 olucam lensimi de alıcam
En geç Haziran da 68 olucam çok istiyorum çooooooooooooooook....

canım, bildiğim kadarıyla emziren anneler için uygun değil bu çünkü çok katı bir diyet onun için tavsiye edemem, ben bugün başlıcam bakalım ne kadar dayanabilicem :)

canım, bildiğim kadarıyla emziren anneler için uygun değil bu çünkü çok katı bir diyet onun için tavsiye edemem, ben bugün başlıcam bakalım ne kadar dayanabilicem :)

Tahmin ettim tatlım aslında düğün öncesi bende 3-4 gün yapmıştım 2-3 kilo gitmişti bi anda... Güzel sonuçlar bekliyorum... Kolay gelsin

Kızlar bu akşam saatlerinde acıkma oluyor bir tutabilsem kendimi çok güzel olacak... Ama yinede bu haftayı güzel geçirdim en az 1 kilo gidicek
Hafta sonu da bozmadan diyete devam:)))

kizlar bu lahana diyeti beni yordu yaa 2 günde 1 kilo verdim ama nasil verdm bide bana sorun bugün 3.günüm iyi baslamistim güne ama sonrasnda kacamak yapmadan duramadm cuma okumamiz vardi etli pide sarma baklava ve salata vardi ben 3 tane etli, salata ve sarma yedim ama pisman degilim metabolizmam kizmaya baslamisti çünkü , direnemedim daha fazla bu kacamaktan sonra eve gelince 1 incir ve 1 ceviz yedim sonrasinda da corbaya devam bakalim ne kadar dayanabilicem ...

Canım o zor bir diyet gerçekten... birde çok sağlıklı değil gibi ben evlenir evlenmez ilk haftada bu diyetle verdiğim 3 kiloyu almıştım.. Normal sağlıklı beslenerek verirsen daha kalıcı olur bence... Yinede karar seni n...

dogru söylüorsun canim yaa midem bulandi artik lahana corbasindan tiksindim son 1 bardak kaldi onuda icicem bitiricem bugun , zaten artk midem iyice kücüldü , beynimde bedenimde çikolatayi unuttu hic canim istemiyor gerisi gelir artk kilo verdikce mutlu oluorm kendime güvenim geliyor:) kizlar sizede tavsiyem tutun kendinizi 28 gün boyunca evinize cikolata almayin markete gittiginizde cikolatalarin oldugu reyona girmeyin bu iyiligi yapin kendinize 28 gün sonra inanin caniniz istemicek tarti günü yaklasior bakalim bu hafta kim birinci olacak..

Merak ediyorum canım eşin kilolu mu? az mı yer? Eve cips, çikolata, çerez almaz mı?
Neden soruyorum çünkü benim adam zayıf ve bu saydığım şeyleri tüketmeden yaşayamıyor 1 hafta almasa öbür hafta ev abur cubur doluyor ve gece yer ama kilo almaz..
Bende bir tutarım iki tutarım kendimi sonra Bandır nutellaya ekmeği.. Aklımda kalıyor görmesem bile yemesini... bende boş üzgün bi anımda krize girmiş gibi yiyorum..

eşim 90 kilo boyu olduğu için göstermior ama kilolu sınıfına giriyor,aynen dediğin gibi canım benm eşim de abur cubur olmadan yaşayamayanlardan üstelik birde şekeri var buna rağmen yemeye dvm ediyor tatlı ve çerez manyağı diyebilirim.Ben şöle yaptım , eşim bnm zayıflamamı çok istiyor bende bunun üzerine kurallar koydum benim zayıflamamı istiyorsan eve abur cubur almayı keseceksin çikolatanın kağıdını bile görmek istemiorm bu evde,dışarda yiyip gelebilirsin yeterki ben görmiyim , diyetime yardımcı olucaksın dedim.Sağolsun kabul etti kurala da uyuyor , dün arabayla bir yere gidiorz torpidoyu açtım bi baktım topkek çikolata fındık fıstık ne ararsan doldurmuş :):):) güldüm geçtim nasıl olsa beynım bunların tatlarını unutttu canım çekmior artk , canım abur cubur hayatımızdan çıkarmadan kilo vermemiz çok zor, sizde deneyin başarabilirsinz evinize sokmamaya çalışın mümkün olduğunca,yarın tartı günümüz bakalım bu hafta kim 1. olmuş:)

Haklısın canım bende 17 kilo verdiğimde eşimle aynı kuralları koymuştuk ama o yemeden dayanamıyor... metabolizması hızlı çalışıyor heralde.. 1 saat boş dursa şimdi ne yesek demeye başlıyor.. İş yerinde de yiyemem diyor.. Uffff işte böyle bende çözümü şöyle bulmuştum baktım 1-2 hafta sonra yine dolduruyor evi dedimki benim yanımda yemiceksin , Canının çektiğinden söz etmiceksin , ortada yediklerini bırakmıcaksın...
Bu da beni bayaa idare etti.. Şimdi eski Halime yaklaştım diye bende saldım kendimi o da at koşturuyor evde tabiri caizse:))) dediğin gibi konuşma zamanı geldi... Yarına daha güzel başlıcam inş.
Kilo verdiğimi hissediyorum tatlım ama birincilikten ümidim yok...hadi bakalım sayılı saatler kaldı tartıya:)))

bugün tartı günümüz ve kimseden ses yok ben lahana corbası diyetinin katkısıyla bu hafta tam 2 kilo vermişim kızlar yani kilom 84.0 :)

bugün tartı günümüz ve kimseden ses yok ben lahana corbası diyetinin katkısıyla bu hafta tam 2 kilo vermişim kızlar yani kilom 84.0 :)

Tebrik ederim canım yaaa... aynı kiloya ulaştık çok hızlı ve azimlisin maşallah...
Hadi yarışalım senle bakalım haftaya hangimiz daha çok verip rakamı daha aşağı indiricek?

Kızlar bi tane dar bir pantalonum vardı zor kapanıyordu fermuarı... 2-3 gündür favorim oldu rahat oluyor çok mutluyum... Daha devam etmem lazım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…