Doğum Sonrası Kilolarından Birlikte Kurtulalım!

slm kızlar.ben de kendi çapımda başladım sayılır.pazar dikkat etmeye çalıştım ama dışarda kahvaltı ettik eşimle.sonrasında evde az yemeye çalıştım.yoğun emziriyorum çok karnım acıkıyor.benim 6 öğünü atlamamam gerekiyor.yoksa karnım kazınıyor resmen.henüz 6 öğüne geçemedim.bugün yediklerimi yazayım.
kahvaltıda :
salçalı ekmek 3 dilim
az kaşar peynir,5-6 yeşil zeytin
1 bardak normal süt

arada 1 elma, 1 portakal,

3 saat sonra 1,5 kase çorba
4-5 kaşık mantar ymeğei
2 dilim kepekli ekmek
yarım bardak yoğrut

sonra misafirliğe gideceğimiz için yemedim bi daha.orada 1 ıslak kek,1 baklava.3 bardak çay 1 er kesme şekeri ile
eve geldiğimde leblebi,1 beypazarı kurusu ve 1 lt su
bugün kızımı dr a götürürken yolda yürüdük,ondan öncede bebeği götürmüştük zaten.bu da sporum benim bu günlük:)))
kızlar yaa ben tatlandırıcı kullanamk istiyorum.şekersiz içecekler bana iğrenç geliyor.internetten anne sütüne geçmeyen bi tatlandırıcı buldum.ona başlamayı düşünüyorum.splenda diye.sizler ne alemdesiniz???

Sabah klasik kahvaltı
Arada bisküvi
Öğlen kızıma yaptığım sebze çorbası :) fazla yapabilmişim :)
Akşam sebzeli tavuk

30 dakikalık sporumu yaptım. Kızımla avm gitsem mi diye düşünüyorum birazda orda yürüdüm :))

kızlar bol bol dereotuda yiyin..yemeklerden önce yemek aralarında yenince iştah azaltıyormuş ve bol bol süt yapıyor..

çok güzel canım,Antalya da yaşamanın avantajlarını yaşıyorsun.Buradaki domates,salatalık bile çok iyi değil...Sabahları kuru kayısı yemenin faydaları neymiş acaba

sabahları aç karnına 2 kayısı ve 2 bardak su kabızlık sorunumu kökünden çözdü

benim oğlum akşam 19.00-19.30 arası uyuyor.Sabahları 07.00 gibi kalkıyor, emziriyorum. Sonrasında 1-2 saat daha uyuyup kalkıyor. Şimdilik rutin böyle.

aa Melek76,ben de Fransızca öğretmeniyim ama mesleğimi yapmayıp -atamalar da olmadı biliyorsundur- turizm mesleğine yöneldim. Yıllardır Fransızları Türkiye'ye getiren acentalarda çalıştım, hamile kalabilmek için işi bıraktım çünkü yaptığımız iş müthiş stresli ve ne kadar program yapsan da mesela bir uçağın rötarı ile anlık çözüm bulmaya mecbur olduğumuz bir işti, dolayısıyla oğlum doğduktan sonra da onunla ilgilenme kararı aldım..ama sanırım 3 yaşından sonra sözleşmeli öğretmenlik yapacağım.

kızlar merhaba,

dün akşam internete girip günün bilaçosunu veremedim çünkü yeğenlerim geldi İzmir'den, fulltime onlarla ilgilendim, bu akşam da bizde yemekte olacaklar ama yine de yediklerimi yazmaya çalışacağım.

dün kahvaltıdan sonra

kuşluk 1 elma
öğle 6 kaşık sebze türlü,bol yağsız salata,5 kaşık yoğurt,1 dilim kepekli ekmek
ikindi yarım paket etiform
akşam 4 adet sarma,1 tavuk budu fırında,bol yağsız salata,1 dilim kepekli ekmek
gece 1 bardak ılık tarçınlı süt,1 portakal

yürüyüşte ise rekor kırdım, yeğenimle sahilde tam 3 saat yürümüşüz

kızlarrr,

size rejimde gönül rahatlığı ile yiyebileceğiniz bir yemek tarifi vermek istiyorum.
İmambayıldı! "Ama kızartmadan da nasıl olur ki?" demeyin, tadı harika oluyor, tecrübe ile sabittir

Öncelikle belirteyim, diyette olanlar 1 ortaboy patlıcandan oluşan imambayıldıyı gönül rahatlığı ile yiyebilirler!

işte tarif:

kişi sayısına göre patlıcan
domates,biber,2 ortaboy soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı domates rendesi (yoksa 2-3 yemek kaşığı salça da olur)
4-5 diş sarmısak

-Öncelikle patlıcanları alaca soyup tuzlu suda 15-20 dk kadar bekletin.
-Ardından patlıcanları teflon bir tencereye alın, üzerine domates rendesi,1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1-2 diş sarmısak ve çok az tuz serpin, ardından da 2 su bardağı kadar su ekleyip, kaynamaya bırakın.Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve patlıcanlar iyice yumuşayana dek kısık ateşte pişirin.
-Ayrı bir tencereye soğanları yemeklik doğrayın. Üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağını ilave edin. Biberleri ve geri kalan sarmısakları da doğrayarak ilave edip, soğanlarla birlikte güzelce kavurun. Ardından domates ekleyip kısık ateşte bir süre pişmeye bırakın.
- Bir fırın tepsisine -ya da uygun bir Borcam kaba da olur- yumuşayan patlıcanları alın, ortalarını yarıp, ayrı bir kapta pişirdiğiniz içi yerleştirin. En üstlerine -isteğe göre- yeşil birber koyun. Patlıcan tenceresindeki domatesli suyu fırın kabına boşaltın (eğer su çok az kaldıysa fırında kurumaması için biraz su ilave edebilirsiniz) ve imambayıldıları 200 derece ısınmış fırında 5-10 dk pişirin.

Afiyet olsun!!

merhaba kızlaaar!
kalktığımda 1 büyük bardak su+3 ceviz, kahvaltıda da 2 dilim peynir,haşlanmış yumurta,domates,biber,salatalık,4zeytin,2,5 dilim esmer ekmek,1 bardak az yağlı süt,maydonoz ve dereotu vardı.kuşlukta elma yedim.öğlen de canım hiçbişey istemedi kocaman bir kase gavurdağı salatası yaptım kendime,peynir de kattım onu yedim.
ohcanımadeysin doğru söylüyorsun, ben de geçen sedada izlemiştim,prof ahmet aydın sütteki kalsiyum 120 ise dereotunda 220 var demişti,ondan beri kahvaltılarıma eklemeye başladım.aslında yoğurtla severdim ama maydonozla birlikte üzerine limon sıkıp yiyorum şimdi kahvaltıda.
leslie sansone'un walk at home 2-3-4 mile'lık cdlerini indirmiş eşim akşam getirecek,yarın ben de başlayacağım sonundaaaaaa.tavsiye eden arkadaşlara selam olsun.
symrnecim tarif güzel gözüküyor,mutlaka deneyeceğim,ben de mücveri vs.. daha sağlıklı olsun diye fırında yaparım.yalnız patlıcanın mevsimi değil,şimdi büyüklükleri çok korkutuyor beni hormonlu mu acaba diye,en iyisi mevsiminde yani hazirandan sonra..
kızlar hani excel tablo falan kim demişti,hepimizin değerlerini tutacaktık, birisi tutmaya başladı mı?yoksa kendimiz takibe devam mı edelim?
su için, bol bol su için.aklınıza gelmişken hadi alın bir bardak,şimdi de için.

ıslak kek? baklava? ben de istiyoruuuum:84: ama yemiyorummm.. çabama kıyamıyorum,ondan bozmuyorum beslenme düzenimi..
tatlandırıcı kullanmamaya çalış bence canım,çünkü içeriği zararlı çoğunun,aspartam,sakkarin.. ama o ürünü araştır netten, eğer mantıklıysa kullan istersen.ben diyetisyene devam ederken bana şekeri doğal şekerlerden yani meyvelerden almamı söylemişti...

melek76, hala karar vermiş değilim işime geri dönüp dönmeme konusunda.. bakalım zaman gösterecek..:97:

benim için büyük başarıydı oysa yediklerim:)))üstelik dün 600 gr vermişim.heralde yoğun emzirdiğim için51 günlüğüz:))

benim için büyük başarıydı oysa yediklerim:)))üstelik dün 600 gr vermişim.heralde yoğun emzirdiğim için51 günlüğüz:))

51 günlük müüü? allah analı babalı büyütsün canım ancak bana sorarsan zaten yoğun emzirdiğinden kilo verirsin, yediklerinde de aşırıya kaçma ama onun dışında ek besinlere başlayana kadar en azından 6 ay iştahını kesme.şekersiz komposto,meyve suları,boza süt yapar derler.bebeğin emsin de sağlıkla, hayatının istediğin döneminde kilo verirsin.

Sabah kalkınca ılık ballı limonlu su
Klasik kahvatım
Öğlen yemeği yiyemedim dışardaydım gofret atıştırdım
Akşam fırında balık, patates ve salata
Khvaltıdan sonra 30 dak sporumu yaptım biraz öncede 40 dakika pilatesimi yaptım.Bundan sonra önce pilates sonra yürüyüş yapıcam.

ay çok özür dilerimm,ben buradaki herkes Antalya'da yaşıyor sanıyorum..burada köylü kadınlar kendi bahçelerindeki patlıcanları getirip satıyorlar da.. burada görmen lazım, küçük küçük, harika görünüyorlar..!
bu sebze olayı çok kötü İstanbul'da,eşimin ailesini görmeye gittiğimizde bir taze fasülyeler gördük pazarda "ay dedim bunları nasıl yiyorsunuz?"
evet nasıl yapıyoruz bu tablo işini?? bir karar versek yarın, işi bitirsek.

ben diyetisyenin vermiş olduğu yiyecek formunu doldururken, ne kadar yürüyüş yaptığımı ve ne ne kadar su içitiğimi de yazmak zorundayım, o yüzden de mecburen hergün en az 2 lt su içiyorum,işe yaradı bu formül..

yarın kontrolüm var, dilerim kilo kaybetmişimdir..korkudan tartıya çıkmıyorum evde..

evet kızlarr,

bugünkü icraatım

sabah

2 kayısı+2 bardak su
KK peynir,2 ceviz,salatalık,biber,domates
1 dilim kepekli ekmek
açık,şekersiz çay

kuşluk

1 kivi

öğle yemeği

4 köfte ızgara (3 yemem gerekiyordu ama buzluktan yanlışlıkla 4 çıkarmışım :26:)
bol yağsız salata
1 dilim kepekli ekmek

ikindi

yarım paket etiform

akşam

1 ortaboy imambayıldı
2 yemek kaşığı pilav (aslında bulgur yemem gerekirdi ama misafirler pirinç istedi,öyle yaptım)
bol yağsız salata
5 kaşık yoğurt

gece

1 bardak tarçınlı süt
1 elma

bugün 2 lt su içip, 1,5 saat yürüyüş yaptım.
bir de misafir gelince akşam yemeğe, epey hareket ettim, yorgunum...

sabah kalktim kayisili suyumu icip lkaysilarida yedim sonra yüzmeye gittim cikinca bir simit arasi peynir aksam eve gelince 12 de ciktim 5 de eve geldim 1 saate hava güzeldiye gezdim aksam taze fasulye bir tabak sonra bir tabak makarna sonra yani simdi bir bardak tarcinli süt iciyorum benim metabolizmam bozuk öyle yavas kilo veriyorki tam verecegim zaman ben kilo vermedigim icin gene yemeye basliyorum almiyorum vermiyorum baskalri iki güün yemiyor bir zayiflyior azim acikta kalyior

e yani insan bize de gönderir di mi?antalyada yaşayan var,yaşamayan var;olan var,olmayan var. organik meyve sebze bulalım diye biz şişlideki organik pazarına gidiyoruz, normal pazarlarda 1-2 liraya alınan meyve sebzeyi 6-7 liradan alıyoruz..neymiş organik sertifikası varmış.. aslında doğal olan bu,organik olmalı zaten meyve sebze bence..nerdeee o güzelim köy pazarları...(bu arada organik pazardayken 50-60 yaşlarında bir anne- baba , büyük kızlarına organik elmaları gösterip, bak biz bunları köyde ineklere veriyoruz, kurtlu küçük elmalardan bunlar, işe yaramaz diye hayvanlara ayrılır,bak burda nasıl satılıyor deyince ölmüştük gülmekten eşimle)
yarın diyetisyenden 5 pekiyi alacaksın,ben sana söyleyeyim

Son düzenleme:
kızlar güüüünaaaaydııııın!
o kadar yazdım yazdım veee bugün leslie sansone'un 2 millik yürüyüşünü yaptım,azimle devam etmek istiyorum her gün..
sabah kalkınca büyük bir bardak su ve 7-8 adet fındık yedim.
birazdan da kahvaltı edeceğim.
bugün hava çok güzel, havalar ısınıyor,güneş iyiden iyiye kendini gösterse,şöööyle kiloları vermiş fit bir şekilde yazı karşılasak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…