Doğum sonrası lohusayken kaynanam gelecek

Ben hayatta istemezdim kayınvalidemi şahsen, hele bı de kp nin ne işi var. Hatta annemi de uzun süre istemezdim sanırım.

Yukarıda bir üyenin de dediği gibi saatlerce emzirmek gerekiyor ve göğüsler dışarıda geziliyor gerçekten. Ve sanırım hormonların etkisiyle bana inanılmaz sıcak basıyordu ve deli gibi terliyordum (ocakta doğum yaptım). Askılı badi ile dolaşıp günde iki kere duş alıyordum. Kp nin yanında nasıl olacak bunlar?

Sözde bana yardım olsun diye kv hemen hemen her gün geliyordu. Ama ben evde biri olduğunda istediğim gibi yatıp dinlenemiyorum. Kp de işe gitmediği zamanlarda bebek görmeye geliyordu. Ne istediğim gibi duş alabiliyordum ne istediğimi giyip gezebiliyordum evde.

O dönemki hormonların etkisini de göz ardı etmeyin derim, çok daha sinirli ve stresli oluyor insan. Normalde sinirlenmeyeceginiz şeylere kızıyorsunuz.

Ve son olarak anne baba bebek olarak birbirinize alışacağınız, birbirinize bağlanacağınız çok özel zamanlar bunlar.

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah..

Eger iyiniyetli bi kadinsa gelsin kalsin hem yardim eder hem torununu sever ama seytansa 2 gun yeter artar bence

İlk doğumumda benim kayınbaba da her gün gelip oturuyordu evde, ne alakaysa. Eşimin beynini yedim, annesine uygun bir dille rahat edemediğimi söyledi ama fazla uygun geldi sanırım, anlamadılar. Üç gün dayandım. Dördüncü gün sabah gelmeden önce kayınvalidemi arayıp dedim ki babam seni bırakıp dönsün, onun gelip bütün gün durmasına gerek yok. Bir de şaşırdı, aaa niye ki dedi. Dedim rahat edemiyorum??? Eş aileleri kapatılsın.

Allah affetsin ama çok güldüm. Mesaj romantik başlayıp bambaşka devam ediyor ahahahah Allah öyle kaynanaları bildiği gibi yapsın
Aminnn ben cidden cok sansli saydim kendimi vay be dedim hangimizin kaynanasi yapar bunu bir de o kadar güzel davrandi ki saclarimi acitmamak icin.Simdi düsünüyorum da o an merhmaet beklemisim sadece ben ama merhameti o günde kaldi

Bende ilk 10 gun annemde kalmıstım
Sonra kv esi ve kızları geldıler
40 gun okdar bunaldımkı bı ara agladım ben annemlere gıdıcem orda yatıyordum dedım
Hıcbıseye yardım etmedıler . Rahatsızlık vermekten baska bırsey degıl . Kesınlıkle cagırma . Torun seveceklerse 3 4 aylıktan sonra sevılılır ozaman gelsınler

Böyle durumlarda hiçbir şey yapmayıp hatta sadece kendinize yemek yapıp gözlerine sokacaksınız. Terbiyesizler. 40 gün ne bok yer insan gelinin evinde. Aşırı sinir oldum şu an. Odun eşiniz ne yaptı o sürede

Yok artık 40 gün mü kaldılar

Yok artık 40 gün mü kaldılar
Evet emzıremıyordum . Baska odaya gıtsem yanımıza gelmıyo oluyodu. Yemek yapan yok . Cok nadır yapsalar emzırıyorum sofraya sonra oturuyorum 5 kısı kalkmıs gıtmıs butun bulasık bana kalıyordu. Artık ben yemıyorum dıyordum ekmek arası yıyıp cıkmıyordum mutfaga. Annneme gıdıcem doye odada agladım, kaynana bızı ıstemıyo gıdelım dıye agladı .. cok buyuk rezıllıktı . Ikıde benım yaslarda gorumce evde telefon tablet basında sımdıkı aklım olsa ahh ahh

Esin bunlari görmüyormuydu?

Ozaman boyle cata pata degıldım saftım .
Bakın aşagıda yazdım
Kısın ev cok buyuk dogalgaz olsada heryer ısınmıyor
Emzırmek ocın dınlenmek ocın odaya gecıyosun . Gelın yok derler
Yanlarına gelıp en kose arkaya oturuyorum kapatıp emzırıyorum
Kayınbaba odada kımse yok gıbı arkasına donup bana bıseyler anlatıyor beynımden sınır fıskırıyordu.
Yemek yok .
Ikı benle yasıt gorumce elınde telefon kalkan yok .
Yemek yapsa.
Busefer emzırmek ıcın sofraya gec kalıyorum
herkes yemıs gıtmıs 5 benle 6 kısılık masa bana kalıyor .
Su içinde kalıyorum lohusa atesı basıyor bulasık yıkıyorum
En son ekmek arası alıp odada yıyıp mutfaga cıkmamaya basladım
Ac kaldım yıne cıkmak ıstemedım
10 gunu gectı agladım ben annemde yatıyordum yatardım dıye .
Kaynanada gelın bızı ıstemıyo gıdelım dıye agladı .
Ya tanıyamamısım işte cok odun 15 sene oldu yenı duzeldı ama ben 10 kusur senedır yogun panık atak hastasıyım
sımdı duzeldı ama benım genclıgım acillerde gecti .
Şimdiki aklımla ozamanda olmak ısterdım. Gercı ozaman evlenmezdımde
Uzun oldu kusura bakmayın

Esin bunlari görmüyormuydu?
Esım agzı var dılı yok ama hıcbıseyden bıhaber
Aılecek hıcbıseyı sorun etmezler aslında . Gamsız ınsanlar
Esim ekstra gamsız aılesıyle araları cok ıyı saygılılar kavga edenı hıc gormedım . Ama ıkı ayda belkı bıkere konusurlar ondan herhalde
aılsıyle bı sorunum olsa banane benım sorunum deil der karışmaz .
Nısanlıyken ayrılmak ıstedım
Askere gitmemişti gidince düzelir dedik memurlukta askerlık kalktı onuda yapmadı
10 kusur senedır panık atak hastasıyım
Kendım ettım kendım buldum
Babam cok karısır ,mukemllıyetcı ,otorıter
Bu cok uysal sessız . Yagmurdan kacarken doluya tutuldum
Sımdı duzeldı ama ben kendı benlıgımı buldum ezdırmem kendımı . Canavara dönustum ama
İş isten gectı hastalık hastası oldum.

Konu sahıbı hasta olmak ıstemıyorsan
Ilerde ah kafam demek ıstemıyorsan
Kesınlıkle sana yardımı dokunmayacaksa kımseyı cagırma
Valla kımsenın bı yararı yok . Ikıncı cocukta annemler geldı ama yıne gunduzlerı ben gecelerı esım baktı emzırmye bana getırdı.
Annem yemek temızlık yıne onlara yardımcı oldu

Eğer arada bariz bi sorun yoksa cok garip insanlarsınız , kadın yardım etmese buraua konu acıp kimse yardıma gelmedi diyecektiniz… o cocuk sadece senin değil, eşininde. Nasıl ki annenin kalıp torunu ile boool vakit gecirmeye hakkı varsa o kadınında var. Hemen öncesinde söylim evli değilim nisanlıyım, erkek üye hic değilim, kadın düsmanı da değilim. Adaletli olmaya ve etrafında adilliği ile bilinen en büyük terazisi vicdanı olan bir insanım bu kadar

Umarım kayınvalideni lohusaliginda bol bol bol agirlarsin canım benim inşallah maşallah

Konu sahibi birincisi kayınbaba gelecek ne demek kesinlikle kabul etmeyin kalmalı . Benim göğüslerim yaraydi - lansinoh önceden almamıştım muhakkak alın - goguslerim açık gezdim zaten on gün çok rahat oturup kalkamadım bebege bakmak bir yandan sıcak bir yandan su içinde kalıyordum birde aşırı ter oluyor . Doğum yapan kadınların psikolojisi zaten normal olmuyor. Saçma salak süt yetiyor mu yetmiyor mu muhabbetiden tutun her şeye karışıyorlar en güzeli sonra gelsin torununu sevsin gitsin
Ama onunda torunu bla bla konuşanlar olacak torunu kaçmıyor bir kaç gün sonra görünce ölmez

Umarım kayınvalideni lohusaliginda bol bol bol agirlarsin canım benim inşallah maşallah
Ağırlarım evet ben covid
Oldugumda kapılarda ağladı o insanlar.
Adam olana adam gibi muamele yapılır.
Kayınpederiminde kayınvalideminde basımın üstünde ueri var torunlarıdır görecekler zaman grcirecekler. Bizim önceliğimiz cocukları mutlu ve kalabalık ailede yetistirmek.
Eğer birisini sınırı gecerse o sınırlar korunur konusulur.
Ztn yorumumun en basında ne uazdım “ eğer arada bariz bi sorun yoksa”
Ama evr sığamıyorım gibi bi bahane ömrümde duymadım.
.

Çok geçmiş olsun okuyunca çok üzüldüm ya . Cidden adamı çıldırtmadan bırakmıyorlar.

Oh oh ne güzel şey rica edeceğim birde evlenip Allah nasıp ederse lohusa olduktan sonra da konu açar mısınız ? Ponçik gelin hanım
Hayatta bilmediğiniz tecrübe etmediğiniz şeylerle ilgili çok beylik konuşuyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…