- Konu Sahibi Peripadisahininkizi
-
Lohusalık dediğiniz bir buçuk ay. Kadın torununu görmek ister bu son derece normal. Aranızda bariz bir problem yoksa iyi anlayışlı insanlarsa zaten problem olmaz. İlk doğumumda kaynanam görümcemle geldi elim ayağım oldular Allah bin kere razı olsun. Rahat edip etmeme noktasında ise siz rahat olduğunuz şekilde davranın. Siz etrafa uymayın etraf size uysun.
Benimki de sağolsun bana çay falan hazırlayıp verirdi herkes evdeykenBenim kv hastaneden eve gelince beni yıkayıp saçlarımı tarayıp kuruttu sonraki günler ise agzıma s*ctı.Hayatta unutamayacağım travmaları yasattı bana Allah sorsun.Hala pek görüsmüyoruz melek sandıgının içinden seytan cikabiliyor bence 40 ından sonra kabul et kayinpederini bahane et sık sık emzirecegim gögüs yaram olacak babam varken olmaz vs ikna et
Kaynanamın birkaç ay yanımda durmasını beğenmediler herhaldeNeden bu yoruma bu kadar begenmedim atmislar anlamadim. Benim annem yok ve kayinvalidemle ayni sehirde olmamiza ragmen dogum yaptigimda gelip kalmasini isterim.
Lohusalıkta gelen anne yardıma değil de torunla boooool vakit geçirmeye mi geliyormuş?Eğer arada bariz bi sorun yoksa cok garip insanlarsınız , kadın yardım etmese buraua konu acıp kimse yardıma gelmedi diyecektiniz… o cocuk sadece senin değil, eşininde. Nasıl ki annenin kalıp torunu ile boool vakit gecirmeye hakkı varsa o kadınında var. Hemen öncesinde söylim evli değilim nisanlıyım, erkek üye hic değilim, kadın düsmanı da değilim. Adaletli olmaya ve etrafında adilliği ile bilinen en büyük terazisi vicdanı olan bir insanım bu kadar
Gelen anne yardıma ve sevmeye geliyor! Gelen diğer annede aynı sebeple gelecekse ortada bir sorun görmüyorum.Lohusalıkta gelen anne yardıma değil de torunla boooool vakit geçirmeye mi geliyormuş?
Tabii ki ama, dokuz ay kadının karnında taşıyıp, hayati risk ve bin acıyla daha iki gün önce dünyaya getirdiği kuş kadar bebekle daha ikinci günde boool booool vakit geçirmek hakkı kayınvalidenin. hele o el kadar bebeğin ne kadar ihtiyacı var kayınvalideyle vakit geçirmeye bilemezsiniz.Lohusalıkta gelen anne yardıma değil de torunla boooool vakit geçirmeye mi geliyormuş?
Ne güzel. Siz anne olunca bebeğinizi doğar doğmaz daha siz ona doyamadan annelerinize bol bol sevdirirsiniz. Önemli olan anne bebek bağı değil anneanne/babanne torun bağı çünkü.Gelen anne yardıma ve sevmeye geliyor! Gelen diğer annede aynı sebeple gelecekse ortada bir sorun görmüyorum.
Sanki kendileri doğurmuşcasına torunlarına ölüp biten ve gelinlerinin emzirmesini bile çekemeyen kayınvalideler ironiyi anlamadıTabii ki ama, dokuz ay kadının karnında taşıyıp, hayati risk ve bin acıyla daha iki gün önce dünyaya getirdiği kuş kadar bebekle daha ikinci günde boool booool vakit geçirmek hakkı kayınvalidenin. hele o el kadar bebeğin ne kadar ihtiyacı var kayınvalideyle vakit geçirmeye bilemezsiniz.
Anne bebek bağı doğumdan önce baslar, doğduğu anda percinlenir ve ömür boyu sürer. Anne bebek bağını salt bebeklik sanıuorsanız bu beni sadece güldürür.Ne güzel. Siz anne olunca bebeğinizi doğar doğmaz daha siz ona doyamadan annelerinize bol bol sevdirirsiniz. Önemli olan anne bebek bağı değil anneanne/babanne torun bağı çünkü.
Günces oncelikle seninki özel bir durummus ondan istemen normal .Neden bu yoruma bu kadar begenmedim atmislar anlamadim. Benim annem yok ve kayinvalidemle ayni sehirde olmamiza ragmen dogum yaptigimda gelip kalmasini isterim.
P halde kendi annenizi de cağırmayacaksınzTabii ki ama, dokuz ay kadının karnında taşıyıp, hayati risk ve bin acıyla daha iki gün önce dünyaya getirdiği kuş kadar bebekle daha ikinci günde boool booool vakit geçirmek hakkı kayınvalidenin. hele o el kadar bebeğin ne kadar ihtiyacı var kayınvalideyle vakit geçirmeye bilemezsiniz.
Kaynana böyle ise bu sorunları söyleyip daha az zaman gecirin tabi. Benim söylediğim arada bi sorun yoksa diye en bastan belirttimKaynananizin kişiliğine bağlı biraz benimki hiç iş yapmaz her lafa karışır kocamla kulis yaptı üç gün sonra eşim gönderdi ikinci doğumumda aynı sehirdeydik ama 20 gün sonra el gibi geldi oturdu gitti bence ev işlerini yaparsa en azından bı supurme yemek bulaşık yardımcı olursa gelsin ama ayağınıza dolanacaksa şöyle söyleyin ilk 10 gün zaten annem var o gider 10 gün sonra siz gelin deyin gelmeyin demekte olmaz yani
Anne bu zor döneminde kimi yanında istiyorsa o yanında olmalı. Hani o doğuruyorya? Eğer kayınvalidesini yanında her ne sebepten dolayı istemiyorsa buna saygı duyulmalı. Onun da torunu diye anneyi zorlayıp mutsuz etmenin manası ne?Anne bebek bağı doğumdan önce baslar, doğduğu anda percinlenir ve ömür boyu sürer. Anne bebek bağını salt bebeklik sanıuorsanız bu beni sadece güldürür.
Lohusa kadın bir cok isi yapamaz ve ztn yapmasında eğer kayınvalide ile arada bi sorun yoksa ev isleri konusunda yardımlasılıp bebek bakımı konusunda da destek istenir.
Nasıl ki sizin anneniz gelip kalıuor ise, adil olunmalı annenizin torunu ise esinizin annesininde torunu. Tabi bu nşa ( normal sartlar altında ) yani arada bariz bi sorun yok ise!
Siz aile olmanın özüne inmeden anne olup bebeklikte sadece o bağı kurulacağını sanıyorsanız her zaman mutsuz bi aile olmaya muktedir olursunuz
neyin adaleti hanımefendi. evrensel insan hakları diye bir şeyden haberiniz var mı, fiziksel bir duruma maruz kalan ve bakıma ihtiyaç duyan kişinin, kendini rahat hissedeceği kişiden bakım alma ve seçme hakkı vardır. hiçbir fiziksel müdahaleye maruz kalmayan ve bakım gerektirecek bir durumu olmayan kişi nasıl bu konuda ortak bir söz hakkına sahip oluyor.eş çok istiyorsa ben bakarım hayatım hem sana hem çocuğa diyecek o zaman. yoksa adil olacaksın, sana bakılacak ama yanında ister huzur bul, ister bulma ister rahat et ister etme beni bağlamaz diyemez kimse.ayrıca adilsiniz diyen kimse kandırmış sizi, detay düşünmekten uzak düz adam fehmi adaleti var sizde.P halde kendi annenizi de cağırmayacaksınz
Mesala benim doğum yapan arkadaslarım karı koca ortak karar alıyorlar. Misal 40 ı cıkana kadar o süreci basbasa gecirmek istiyorlar.
Ben isin adil olma kısmındayım
Sizin kitabınızda var mı? Adil olmak ? Felan
En basta belirttiğim ama okuma özrü olup anlamadıgınız gibi arada bir sorun yoksa ! Diye belirtmisim. Sorun yoksa annenizin kaldıgı gibi kayınvalidenizde kalıp bu durumun parçası olmalı.Anne bu zor döneminde kimi yanında istiyorsa o yanında olmalı. Hani o doğuruyorya? Eğer kayınvalidesini yanında her ne sebepten dolayı istemiyorsa buna saygı duyulmalı. Onun da torunu diye anneyi zorlayıp mutsuz etmenin manası ne?
Kayinvalideniz kötü biri değilse bence iki annenin aynı anda gelmesi daha iyi olur belki oyle olunca dışlanmış hissedebilir heleki bide ilk torunuysa ne bilim üzülürdüm ben yaa cagirirdimDoğumuma yaklaşık 1 ay kaldı eşimin ailesi başka şehirde, ilk hamile olduğumu öğrendiğim zamanlar geleceğini söylemişti.
Ben de şimdi tekrar böyle bi konuşma geçerse en azından ilk bir hafta 10 gün annemin geleceğini söylemek istiyorum kaynanama sonra gelin diyeceğim ki kayınbabamla gelebilir beraber. Dediğimde ne der onu da bilmiyorum.
Şimdi normal olan zaten torunlarını görmeleri biliyorum da ben normal zamanda bile daralıyorum evde rahat hareket edemiyorum kaynanam varken. 2 hafta gibi de bir süre kalırlar zorlanır mıyım acaba evde onlar varken içim daralıyor elimde değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?