Doğum sonrası lohusayken kaynanam gelecek

Neden bu yoruma bu kadar begenmedim atmislar anlamadim. Benim annem yok ve kayinvalidemle ayni sehirde olmamiza ragmen dogum yaptigimda gelip kalmasini isterim.

Benimki de sağolsun bana çay falan hazırlayıp verirdi herkes evdeyken
Benim canımın içi de sırf annemle ikisi başımda duruyor emziriyorum bebek tutamiyor üzüldüm bunaldım rica ettim anneme içeri geçin dkye akşam kocama trip atmış beni istemiyor evde diye . Annem bı sebeple dışarı çıktı evde kimse yok benide narkoz etkisi geçmedi baş ağrısından öylece kalakaldım bir tabak çorba vermedi

Lohusalıkta gelen anne yardıma değil de torunla boooool vakit geçirmeye mi geliyormuş?

Lohusalıkta gelen anne yardıma değil de torunla boooool vakit geçirmeye mi geliyormuş?
Tabii ki ama, dokuz ay kadının karnında taşıyıp, hayati risk ve bin acıyla daha iki gün önce dünyaya getirdiği kuş kadar bebekle daha ikinci günde boool booool vakit geçirmek hakkı kayınvalidenin. hele o el kadar bebeğin ne kadar ihtiyacı var kayınvalideyle vakit geçirmeye bilemezsiniz.

Gelen anne yardıma ve sevmeye geliyor! Gelen diğer annede aynı sebeple gelecekse ortada bir sorun görmüyorum.
Ne güzel. Siz anne olunca bebeğinizi doğar doğmaz daha siz ona doyamadan annelerinize bol bol sevdirirsiniz. Önemli olan anne bebek bağı değil anneanne/babanne torun bağı çünkü.

Sanki kendileri doğurmuşcasına torunlarına ölüp biten ve gelinlerinin emzirmesini bile çekemeyen kayınvalideler ironiyi anlamadı

Ne güzel. Siz anne olunca bebeğinizi doğar doğmaz daha siz ona doyamadan annelerinize bol bol sevdirirsiniz. Önemli olan anne bebek bağı değil anneanne/babanne torun bağı çünkü.
Anne bebek bağı doğumdan önce baslar, doğduğu anda percinlenir ve ömür boyu sürer. Anne bebek bağını salt bebeklik sanıuorsanız bu beni sadece güldürür.

Lohusa kadın bir cok isi yapamaz ve ztn yapmasında eğer kayınvalide ile arada bi sorun yoksa ev isleri konusunda yardımlasılıp bebek bakımı konusunda da destek istenir.
Nasıl ki sizin anneniz gelip kalıuor ise, adil olunmalı annenizin torunu ise esinizin annesininde torunu. Tabi bu nşa ( normal sartlar altında ) yani arada bariz bi sorun yok ise!
Siz aile olmanın özüne inmeden anne olup bebeklikte sadece o bağı kurulacağını sanıyorsanız her zaman mutsuz bi aile olmaya muktedir olursunuz

Neden bu yoruma bu kadar begenmedim atmislar anlamadim. Benim annem yok ve kayinvalidemle ayni sehirde olmamiza ragmen dogum yaptigimda gelip kalmasini isterim.
Günces oncelikle seninki özel bir durummus ondan istemen normal .

Ben doğum sırasında burda anneler grubundaydim gruplarda elli kadın varsa bir ikisi memnun kaldı kayınvalidesinin gelmesinden. Çocuğun ağzına kendi göğsünü verip emiyor mu diye deneyeni mi ararsin , sürekli lohusa annenin kucağından alıp benim kokuma alışsın diyeni mi , çocuğunu çok kucağına alma alismasin deyip alanı mi , çocuğu sürekli sarıp sarmalayip ateşini çıkarani mi , sütun az çocuğa mama ver ya da verme diye baskı yapana girmiyorum o klasik

Kaynananizin kişiliğine bağlı biraz benimki hiç iş yapmaz her lafa karışır kocamla kulis yaptı üç gün sonra eşim gönderdi ikinci doğumumda aynı sehirdeydik ama 20 gün sonra el gibi geldi oturdu gitti bence ev işlerini yaparsa en azından bı supurme yemek bulaşık yardımcı olursa gelsin ama ayağınıza dolanacaksa şöyle söyleyin ilk 10 gün zaten annem var o gider 10 gün sonra siz gelin deyin gelmeyin demekte olmaz yani

P halde kendi annenizi de cağırmayacaksınz
Mesala benim doğum yapan arkadaslarım karı koca ortak karar alıyorlar. Misal 40 ı cıkana kadar o süreci basbasa gecirmek istiyorlar.
Ben isin adil olma kısmındayım
Sizin kitabınızda var mı? Adil olmak ? Felan

Kaynana böyle ise bu sorunları söyleyip daha az zaman gecirin tabi. Benim söylediğim arada bi sorun yoksa diye en bastan belirttim

Anne bu zor döneminde kimi yanında istiyorsa o yanında olmalı. Hani o doğuruyorya? Eğer kayınvalidesini yanında her ne sebepten dolayı istemiyorsa buna saygı duyulmalı. Onun da torunu diye anneyi zorlayıp mutsuz etmenin manası ne?

Benim dogumum korona zamanina denk gelmisti,yoksa kayinpederle sinsi üvey kaynana geleceklerdi ,sehir disina cikislar yasakti o donem .siz sonra gelin deyin rahat edemezseniz,sıkıntıdan sütünüzde gelmez Allah korusun

neyin adaleti hanımefendi. evrensel insan hakları diye bir şeyden haberiniz var mı, fiziksel bir duruma maruz kalan ve bakıma ihtiyaç duyan kişinin, kendini rahat hissedeceği kişiden bakım alma ve seçme hakkı vardır. hiçbir fiziksel müdahaleye maruz kalmayan ve bakım gerektirecek bir durumu olmayan kişi nasıl bu konuda ortak bir söz hakkına sahip oluyor.eş çok istiyorsa ben bakarım hayatım hem sana hem çocuğa diyecek o zaman. yoksa adil olacaksın, sana bakılacak ama yanında ister huzur bul, ister bulma ister rahat et ister etme beni bağlamaz diyemez kimse.ayrıca adilsiniz diyen kimse kandırmış sizi, detay düşünmekten uzak düz adam fehmi adaleti var sizde.

En basta belirttiğim ama okuma özrü olup anlamadıgınız gibi arada bir sorun yoksa ! Diye belirtmisim. Sorun yoksa annenizin kaldıgı gibi kayınvalidenizde kalıp bu durumun parçası olmalı.
Yarın bi gün kendiniz kayınvalide oldugunda sizde istenmeyeceksiniz, torununuzu en gec siz göredek ve vakit gecireceksiniz.
Allahın bide adaleti var.
He araya nifak sokar, anneyi rahatsız eder ztn gelmesin bunlar söylensin.
Amaa ay eve sığamıyorum gelmesinnn yaaa demek bu kafa yapısı keske su erkekler girip su konuları okusalar da onlarda aydınlansa.
Eve sığamıyorum nedir

Kızkardeşim doğum yaptı ben kaldım yanında kv geldi bir o yana devrildi yattı bir bu yana

Bir kere deneyimli ya şunu yapın demedi
Sabahın 6 sinda 7 sinde uyandı kahvaltı bekledi oysa lohusaya bi çorba yapayım demedi

Yemekleri eleştirdi biz böyle yaparız biz söyle yaparız diye

Eltisi görümcesi hergun akşam yemeğe geldiler çoluk çocuk erkekler hepsi bu böyle 10 gün devam etti sonra kocasına dedi yok oldular

Bu zamanlarda ise yarıyacak destek olucak yardımcı olucak birileri olmalı gerisi gereksiz

Olmasınlar daha iyi

Kayinvalideniz kötü biri değilse bence iki annenin aynı anda gelmesi daha iyi olur belki oyle olunca dışlanmış hissedebilir heleki bide ilk torunuysa ne bilim üzülürdüm ben yaa cagirirdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…