- 16 Nisan 2023
- 824
- -215
- 18
- Konu Sahibi Peripadisahininkizi
-
neyin adaleti hanımefendi. evrensel insan hakları diye bir şeyden haberiniz var mı, fiziksel bir duruma maruz kalan ve bakıma ihtiyaç duyan kişinin, kendini rahat hissedeceği kişiden bakım alma ve seçme hakkı vardır. hiçbir fiziksel müdahaleye maruz kalmayan ve bakım gerektirecek bir durumu olmayan kişi nasıl bu konuda ortak bir söz hakkına sahip oluyor.eş çok istiyorsa ben bakarım hayatım hem sana hem çocuğa diyecek o zaman. yoksa adil olacaksın, sana bakılacak ama yanında ister huzur bul, ister bulma ister rahat et ister etme beni bağlamaz diyemez kimse.ayrıca adilsiniz diyen kimse kandırmış sizi, detay düşünmekten uzak düz adam fehmi adaleti var sizde.
Aynı sekilde bende eğer kötü biri değilse elbette cağırılır. Aile olmak budur. Surada yazdıkları şeyleri kocalarına okusalar bi ya keskeKayinvalideniz kötü biri değilse bence iki annenin aynı anda gelmesi daha iyi olur belki oyle olunca dışlanmış hissedebilir heleki bide ilk torunuysa ne bilim üzülürdüm ben yaa cagirirdim
Hemen seviyesizliğinizi belli ettiniz. Ben de okuduysanız eğer "her ne sebepten dolayı" dedim, buna "canım öyle istiyor" da dahil. Önemli olan sadece anne burada. Ben kayınvalide olunca gelinimi orantısız torun sevdasıyla rahatsız etmeyeceğim. Sizin müstakbel gelininize şimdiden acıyorum yalnız.En basta belirttiğim ama okuma özrü olup anlamadıgınız gibi arada bir sorun yoksa ! Diye belirtmisim. Sorun yoksa annenizin kaldıgı gibi kayınvalidenizde kalıp bu durumun parçası olmalı.
Yarın bi gün kendiniz kayınvalide oldugunda sizde istenmeyeceksiniz, torununuzu en gec siz göredek ve vakit gecireceksiniz.
Allahın bide adaleti var.
He araya nifak sokar, anneyi rahatsız eder ztn gelmesin bunlar söylensin.
Amaa ay eve sığamıyorum gelmesinnn yaaa demek bu kafa yapısı keske su erkekler girip su konuları okusalar da onlarda aydınlansa.
Eve sığamıyorum nedir
Canım öyle istiuor diyip ailenin bi üyesini esinin annesini ötelilestiremezsin. Ötekilestireceksen dügünde altın istemeyeceksin. Esinle tek hayat kuracaksın o haldeHemen seviyesizliğinizi belli ettiniz. Ben de okuduysanız eğer "her ne sebepten dolayı" dedim, buna "canım öyle istiyor" da dahil. Önemli olan sadece anne burada. Ben kayınvalide olunca gelinimi orantısız torun sevdasıyla rahatsız etmeyeceğim. Sizin müstakbel gelininize şimdiden acıyorum yalnız.
Eşim yurtdışında yaşayan annesine lohusalık döneminden SONRA bekliyoruz seni demiştiCanım öyle istiuor diyip ailenin bi üyesini esinin annesini ötelilestiremezsin. Ötekilestireceksen dügünde altın istemeyeceksin. Esinle tek hayat kuracaksın o halde
Canım ben 30 yasında kadınım benim torun görme ihtimalim muhtemelen yoktur.
:)
O yüzden sen cook ama cook rahat ol.
Ve ricamdır esine de oku bu düsüncelerini
konuyu saptırmayın, hiç öyle konular açmadım, onu gidip açana söyleyeceksiniz. siz bana şunun cevabını verin, bakıma ihtiyacı olan bensem, nasıl oluyor da bana kimin bakacağı hakkında eşin söz hakkı olabiliyor? eğer adalet böyle düz bir şey olsaydı, kanunlarda ve insan hakları evrensel bildirgesinde böyle yazardı değil mi? beden benim olacak ama benim bakımım hakkında başkaları söz sahibi olacak, sebep? çocuk biyolojik olarak ortak diye. üç çocuğum var ne kimseden bir beklentim oldu ne de doğumlarda yanımda birisi vardı, ama bakım isteseydim de hiç kendi bedensel ve ruhsal haklarımı başkasının eline bırakmazdım. doktor seçme hakkım bile var ama ne hikmetse doğum yapıp yardıma ihtiyacım olduğunda yanında daha rahat hisseceğim kişiyi seçme hakkım yok. kişiye özel evrensel haklarım sırf biriyle ortak çocuk yaptım diye elimden alınamaz.siz çok istiyorsanız kendinizinkini teslim edebilirsiniz.Bir kayınvalide eğer arada sorun yoksa 1 hafta gelip torununu göremiyorsa kalamıyorsa ztn bu düsüncedeki bi insana adalet mefhumunu anlatamazsın.
Karşındakine dersin ki ilk 2 hafta annem gelecek Cünkü mahremiyetten ötürü ona ihtiyacım var sonrasında sen gel denir “ arada sorın yoksa”
Siz o çocuğu tek yapmıyorsunuz ya hani, o cocuk tek size ait değil ya hani es annesinin de torunu ile zaman gecirmeye hakkı vardır.
Ztn bugün ne ekerseniz yarında onu biceceksiniz.
Evlenirken kayınvalideniz ev tutmaya yardım etmeyince konu acarsınız, eltinize cok size az altın takınca konu acarsınız, evlenirken size para desteği saglamauınca konu acarsınız, doğum hediyesi takmadı diye konu açarsınız, doğurduğunuz cocuga bakmadı diye konu acarsınız ammaaa is buna gelince istemezsiniz.
Düz adam fehmi adaleti buna kahkaha ile güldü
Kisiye özel evrensel hak cart curtkonuyu saptırmayın, hiç öyle konular açmadım, onu gidip açana söyleyeceksiniz. siz bana şunun cevabını verin, bakıma ihtiyacı olan bensem, nasıl oluyor da bana kimin bakacağı hakkında eşin söz hakkı olabiliyor? eğer adalet böyle düz bir şey olsaydı, kanunlarda ve insan hakları evrensel bildirgesinde böyle yazardı değil mi? beden benim olacak ama benim bakımım hakkında başkaları söz sahibi olacak, sebep? çocuk biyolojik olarak ortak diye. üç çocuğum var ne kimseden bir beklentim oldu ne de doğumlarda yanımda birisi vardı, ama bakım isteseydim de hiç kendi bedensel ve ruhsal haklarımı başkasının eline bırakmazdım. doktor seçme hakkım bile var ama ne hikmetse doğum yapıp yardıma ihtiyacım olduğunda yanında daha rahat hisseceğim kişiyi seçme hakkım yok. kişiye özel evrensel haklarım sırf biriyle ortak çocuk yaptım diye elimden alınamaz.siz çok istiyorsanız kendinizinkini teslim edebilirsiniz.
Harika olmus, saygı böyle biseyEşim yurtdışında yaşayan annesine lohusalık döneminden SONRA bekliyoruz seni demiştiama içiniz rahat olsun kendi annem de lohusalığımdan sonra gördü bebeği adalet önemli dimi sizin için.
Zaten onun derdi annenin bakımı değil ki, torun sevmekkonuyu saptırmayın, hiç öyle konular açmadım, onu gidip açana söyleyeceksiniz. siz bana şunun cevabını verin, bakıma ihtiyacı olan bensem, nasıl oluyor da bana kimin bakacağı hakkında eşin söz hakkı olabiliyor? eğer adalet böyle düz bir şey olsaydı, kanunlarda ve insan hakları evrensel bildirgesinde böyle yazardı değil mi? beden benim olacak ama benim bakımım hakkında başkaları söz sahibi olacak, sebep? çocuk biyolojik olarak ortak diye. üç çocuğum var ne kimseden bir beklentim oldu ne de doğumlarda yanımda birisi vardı, ama bakım isteseydim de hiç kendi bedensel ve ruhsal haklarımı başkasının eline bırakmazdım. doktor seçme hakkım bile var ama ne hikmetse doğum yapıp yardıma ihtiyacım olduğunda yanında daha rahat hisseceğim kişiyi seçme hakkım yok. kişiye özel evrensel haklarım sırf biriyle ortak çocuk yaptım diye elimden alınamaz.siz çok istiyorsanız kendinizinkini teslim edebilirsiniz.
Çocuğu birlikte yaptık diye, hamilelik ve doğumu birlikte yaşamıyoruz hanımefendi. Açık konuşacağım doğumdan sonra oluk oluk kanarken, poponuzda hasta bezi, bir taraftan çocuk emzirmeye çalışıp, memeniz kopacak dereceye gelmişken öyle uzaktan “ama adil değiiiiilll” demekle olmuyor. En rahat annesine açar bir insan kendisini. Kimse kayınvalide torununu görmesin etmesin demiyor ama annem mesela benim çamaşırımı bile değiştirdi. Kayınvalidem neden görsün bu durumları?Kisiye özel evrensel hak cart curtkonu ; bn ne alaka
Aile olmak bu değildir arada sorun yoksa kaynana da uygun zaman aralıgında torunu ile vakit gecirmeli. Bu lohusalıktan sonra olur önce olur onlara o 2 kisi marar verir. Sırf biriyle ortak cocuk yaptın diye kendi annenin gördügü gibi cocuk yaptıgın adamın annesininde torunu ile vakit gecirmeye hakkı var( arada sorun yoksa)
Aksi takdirde gidip sperm bankasında döllenip doğurabilirsiniz ztn
Siz anlamamıssanız bastan anlatayım. En mahrem günlerinde kisinin kendi annesi olmalı.Çocuğu birlikte yaptık diye, hamilelik ve doğumu birlikte yaşamıyoruz hanımefendi. Açık konuşacağım doğumdan sonra oluk oluk kanarken, poponuzda hasta bezi, bir taraftan çocuk emzirmeye çalışıp, memeniz kopacak dereceye gelmişken öyle uzaktan “ama adil değiiiiilll” demekle olmuyor. En rahat annesine açar bir insan kendisini. Kimse kayınvalide torununu görmesin etmesin demiyor ama annem mesela benim çamaşırımı bile değiştirdi. Kayınvalidem neden görsün bu durumları?
Benim kv dede çok yardımcıdır ama annemdeki rahatlığım olamaz.Doğumuma yaklaşık 1 ay kaldı eşimin ailesi başka şehirde, ilk hamile olduğumu öğrendiğim zamanlar geleceğini söylemişti.
Ben de şimdi tekrar böyle bi konuşma geçerse en azından ilk bir hafta 10 gün annemin geleceğini söylemek istiyorum kaynanama sonra gelin diyeceğim ki kayınbabamla gelebilir beraber. Dediğimde ne der onu da bilmiyorum.
Şimdi normal olan zaten torunlarını görmeleri biliyorum da ben normal zamanda bile daralıyorum evde rahat hareket edemiyorum kaynanam varken. 2 hafta gibi de bir süre kalırlar zorlanır mıyım acaba evde onlar varken içim daralıyor elimde değil
Ayyyy bu yazıya altına imzamı atarımmmm çokkkk doğruuÇocuğu birlikte yaptık diye, hamilelik ve doğumu birlikte yaşamıyoruz hanımefendi. Açık konuşacağım doğumdan sonra oluk oluk kanarken, poponuzda hasta bezi, bir taraftan çocuk emzirmeye çalışıp, memeniz kopacak dereceye gelmişken öyle uzaktan “ama adil değiiiiilll” demekle olmuyor. En rahat annesine açar bir insan kendisini. Kimse kayınvalide torununu görmesin etmesin demiyor ama annem mesela benim çamaşırımı bile değiştirdi. Kayınvalidem neden görsün bu durumları?
Bence siz anlamamışsınız. Tek kadın benim diye bir şey nerde yazdım ben? Sadece bu durumdayken yanımda annemi isterim çünkü onun yanında rahat hissederim dedim anlıyor musunuz? Eşime okutmama gerek yok. Eşimden icazet almayacağım bu özel durum için almadım da. Bakım ihtiyacım bitince eşimin ailesini kabul ettik geldiler. Siz evlenip, çocuk doğurunca tüm sülaleyi toplayın. Eşinizden de icazet almayı unutmayın ama.Siz anlamamıssanız bastan anlatayım. En mahrem günlerinde kisinin kendi annesi olmalı.
Ama sonrasında nasıl ki anneniz kaldı ve gördüyse günlerce, arada sorun yoksa sırf eve sığamıyorrrmmmm yeaaaa diye sımarıkca gelmesin denmez. Kendini toparladıgında tabiki gelsin o da zaman gecirsin doysun torununa. Ztn ricamdır gelmesin diyen herkes esine de okusun bu düşünceleri bakalım ne oluyor?
Bide oluk oluk kanayıp poposunda bezle dolanan tek siz değilsiniz bu dünyada hemen hemen her kadın anne oluyor diyebiliriz herkes uasıyor hatta sonra tekrar tekrar doğuruyorlar.
Zaten kimse gelmesin demezki sadece toparlandığınds artık kimseye ihtiyacın yoksa gelsin tabikide çocukla ilgilenir kadında o sıra dinlenirrr ama özel şeyleri annene yaptırıp kayınvalinede yaptıramassınSiz anlamamıssanız bastan anlatayım. En mahrem günlerinde kisinin kendi annesi olmalı.
Ama sonrasında nasıl ki anneniz kaldı ve gördüyse günlerce, arada sorun yoksa sırf eve sığamıyorrrmmmm yeaaaa diye sımarıkca gelmesin denmez. Kendini toparladıgında tabiki gelsin o da zaman gecirsin doysun torununa. Ztn ricamdır gelmesin diyen herkes esine de okusun bu düşünceleri bakalım ne oluyor?
Bide oluk oluk kanayıp poposunda bezle dolanan tek siz değilsiniz bu dünyada hemen hemen her kadın anne oluyor diyebiliriz herkes uasıyor hatta sonra tekrar tekrar doğuruyorlar.
Ztn mahrem anını anneyle gecirmesi normal. Anormal olan ay benn eve sığamıyorum yeaa diye istememek. Benim icazet alacağım durum yok. Aile olmanın ne olduğunu cok iyi bildiğimden ve öğretildiğinden ztn ben kendim isterimBence siz anlamamışsınız. Tek kadın benim diye bir şey nerde yazdım ben? Sadece bu durumdayken yanımda annemi isterim çünkü onun yanında rahat hissederim dedim anlıyor musunuz? Eşime okutmama gerek yok. Eşimden icazet almayacağım bu özel durum için almadım da. Bakım ihtiyacım bitince eşimin ailesini kabul ettik geldiler. Siz evlenip, çocuk doğurunca tüm sülaleyi toplayın. Eşinizden de icazet almayı unutmayın ama.
Sığamayadabilir. Herkes saray gibi evlerde yaşamıyor. 1+1 evde yaşayan birisi pekala istemeyebilir yani bunun karar mercii siz değilsiniz ki. Ayrıca şu an sizinle bu konuda tartışmak çok saçma. Yaşamadığınız şeyler üzerinden bu kadar net yargılara varmayın derim ben. Çünkü böyle yapan kimi görsem sonrasında söylediklerini yaladı yuttu. Size iyi forumlar.Ztn mahrem anını anneyle gecirmesi normal. Anormal olan ay benn eve sığamıyorum yeaa diye istememek. Benim icazet alacağım durum yok. Aile olmanın ne olduğunu cok iyi bildiğimden ve öğretildiğinden ztn ben kendim isterim
Kendimi toparladıgım sürecte…
Eve sığamıyorummmm yeaaa demem.
Bu haksızlık olur ama, iki anne birden olsun bari.En mahrem günlerinde kisinin kendi annesi olmalı.
Ne münasebet kendini toparladığında. Toruna anneden önce doymak hakkıdır çünkü aile olmak budur.Kendini toparladıgında tabiki gelsin o da zaman gecirsin doysun torununa.
Bir sey sormak istiyorum hic lohusalık yaşadınız mi ?Ztn mahrem anını anneyle gecirmesi normal. Anormal olan ay benn eve sığamıyorum yeaa diye istememek. Benim icazet alacağım durum yok. Aile olmanın ne olduğunu cok iyi bildiğimden ve öğretildiğinden ztn ben kendim isterim
Kendimi toparladıgım sürecte…
Eve sığamıyorummmm yeaaa demem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?