Doğum tarihi mevzusu

Şöyle ki aileniz bu zamana kadar düzgün ve hassas davranmamış ki onların bu dediğine inanasınız? Nüfus işlemleri, doğum ve ölüm kaydı ciddi meselelerdir. Bu konuda gevşek davranan bir ailenin kardeşini bulamadık açıklamasını ben olsam deşerdim. Ama siz hep bu ortamda ve vu söylemde büyüdüğünüz için alışmışsınız. Ancak ablanızın öldüğüne kesin kanaat getirmeyin derim. Ailenize niye inanasınız ki mantıklı birçok şeyi yapmamalarına rağmen?

Yaşınız küçük o yüzden sizi sadece yaş konusu düşündürüyor ama zaman geçince zihninizi kemirecek bu mesele ve belki de geç olacak birçok şey için.

Ayrıca ben olsam DNA testi yaptırırdım mutlaka, bilmiyorum çok şüpheli bulurdum. Ben de aileme benziyorum ama zaman zaman acaba evlat mı aldılar bizi de diye insan düşünüyor haberleri filan izleyince, hele böyle bir muamma olayda kesin bir şüpheyle yaşardım.

Dava konusuna gelince, hukukçulara danışmak lazım. Burdakiler belki aydınlatır, siz açmasanız da mesela bu olay ortaya çıksa ve devlet size dava açsa aileniz size tavır alamaz, ama bu mümkün mü hiçbir fikrim yok, burda yardımcı olan çıkabilir.

Her ne olursa olsun bu çocuk sır olup gitmiş.
Aklım almıyor yahu nasıl insan evladinin peşine düşmez.
Aileyi tanisam ben arastircam yeminle o kadar üzüldüm ki
Hem ablasına hem kendisine
Devlet de hangi birine yetissin bazen kiziyoruz ama
Çocuk doğuyor kimlik almaktan aciz insanlar var
Merdiven altı dogumlar da hayli fazla
Hangi biriyle ugrasilacak

Aa yani bu kız da onların kızı olmayabilir mi ? Ama küçük kardeşine de kimlik cikarilmamis

Onu sormustuk aile bi şekilde halletmis o zaman

Aynen kendi vücudundan çıkan, kendi canı kanı bunu böyle kabullenmişse o mahşer yeri olmuş durumda ne kadar peşine düşecek?

Diyorum ya o travmayı yaşayan insanların bir kısmı gerçekten şuurunu kaybetti. Bu da bunlardan biri bence.

Bilerek resmi bir işleminizde devletin anlamasını sağlayıp olayın devlet tarafından deşilmesini sağlayabilirsiniz bence ya.

Aileniz de gıkını bile Çıkaramaz, bunca sene sakladık ama bir yere takılacağı belliydi dersiniz, siz de üzülür gerilirsiniz ve sizin parmağınız olmadığını anlarlar. Ve bence onlar da diken üstündedir. Ben olsam aileme sırtımı dönemezsem bunu yapardım.

Nasil yani? Kimlik kaybolunca sifirdan kimlik cikarmiyorsun nufusta neyse o. Ben mi yanlis anladim acaba yazdigini?
ailesine kimliğim kayıp desin nüfusa gidip kendi kimliğinin peşine dussun
Diye öyle dedim :)
sıfırdan çıkmaz sistemde kayıtlı bilgiyi çekerler ekrana ... o anda memura ablamın kimliğini bana vermişler kimlik cikartmamislar demesi yeterli
soyagacina ulaşması araştırmaya başlaması için...
Ailesini üzmek kaybetmek istemiyor ya basit bı kimlik kayboldu bahanesi sonrası şaibeli durum ... kendi isteği dışında araştırmaya takılabilir mesela

Birde konu sahibi ablası yüzünden( çocuk aklıyla ) bi sürü sıkıntı çekmiş, ismini bile kullanamamış.
Şu anda onu düşünmüyo olması gayet normal hala çocuk çünkü şuan detaya giremiyor ve travmayı hala yaşıyor.

Kızım vefat ettikten kaç sene sonra küçük kızım dünyaya geldi. Düşünün sene 2015, hala diyorlardı ki bana neden ablasının ismini vermedin ?

Ozaman da öyle kolaylarına gelmiş kimlik mimlik uğraşmamışlar dayamışlar kıza hazır kimliği.
Yazık...

Ya diger cocuklarini da gec yazdirmislar bi tek konu sahibi degil ki. Sorumsuzluk mu desem cahillik mi bilemedim. Dogana kimlik cikartilmiyo oleni nufusta sildirmiyolar cok ilginc 2000 li yillar icin. 17 agustos depreminde enkazlar hep birbirine girmisti bilemedim kaybolmasi olabilir mi

Çok mantıklı, kimliğini kaybetsin mesela ve devlet kendisi peşine düşsün, ya da başka bir resmi işlem, hastanede yaşı anlaşılsın mesela? Birçok yolu olabilir bunun

Tamam yanlis anlamisim afyonum patlamamis hala mantikli fikir 

Konu sahibi ailen için hiç bişey bilmeyen okumamış cahiller dedin bu dezavantaj durumu avantaja çevirmek senin elinde
Bu durumları şuan senin işine yarar ve dediğimi yaparsan sana inanırlar
Hem aileni kaybetmemiş hem kendi kimliğini çıkartmış hemde bu soru işaretini aydinlatmis olursun
Böyle devam etmez hadi okulu hallettim diyelim bunun işi var evliliği var çocukların olacak belki miras işin olacak sen bigun bu Hayatdan goctugunde çoluk çocuğun uğraşacak belki
Çok basit bı işlem İnankı
Bı dilekceye bakar

Konuyu okurken bile çok etkilendim sen yaşarken kim bilir neler çekiyorsun canım benim...
Hic abla meselesini acmadan direkt kemik yasinla basvur en azindan ona riza göstersin ailen. Çünkü eninde sonunda yapacaksın bunu.
Kemik yaşımla başvursam ablamın hastanede doğum kaydı olduğu için dava direk reddediliyor diye biliyorum

Onu sormustuk aile bi şekilde halletmis o zaman

ama bu adresi tutmayan okula kaydolmak gibi bişey değil ki,
Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Madde 21/1 : Ortaöğretim kurumlarına kaydolmak için ortaokulu bitirmiş ve öğretim yılının başlayacağı tarihte 18 yaşını bitirmemiş olma şartı aranır. Yaş şartını taşımayan öğrencilerin örgün öğretim kurumlarına kayıtları yapılmaz.
maddede açıkça belirtilmiş, ki tanıdığimız birinin başına geldi, tedavi nedeniyle eğitimine ara veren çocuğunun yeniden örgün öğretim liseye kaydını yaptıramadı, açık liseden tamamladı çocuk eğitimini, ki bunun için il milli eğitim müdürlüğüne kadar gitti her yolu denediler. hadi bunlar okulla halledildi mebde sonra ösym de hiçkimse ne iş demedi mi...

Umarim ki bi konu gercek degildir.

Eger gercekse aileniz cok büyük bi felaket yapmis ve üstünü örtmek istiyorlar ki, ne vefat eden ablanin pesine düsüyorlar, ne bi mezar yapiyorlar. Allah yasatmasin Allah evlatla imtihan etmesin. Insan der ki bi mezari olsun gidip aglayayim, icimi dökeyim, dua edeyim. Annen mesela ablan icin dua okurmu? Cok dini konuya girmek istemiyorum ama yani gördün mü hic? Bayramda kandilde falan?

Dedigim gibi, gercek bi konu olmamasini umuyorum, eger gercekse isin icinde cok baska seyler var. Garanti.....

Kemik yaşımla başvursam ablamın hastanede doğum kaydı olduğu için dava direk reddediliyor diye biliyorum

Eşim kuzeninin bu şekilde başvurup 3 yas kendi yasini kuculttugunu soyledi hem de kimlik yasi gercek yasi olmasina ragmen. Doğum kaydini filan bilmiyorum da arastir bence bunu

Konuyu okuyunca korktum açıkçası. Ne çakal insanlar var. Demekki bir anne baba çocuğunu öldürse (görmüyor değiliz böyle olayları malesef) hemen hamile kalıp doğurduğu çocuğu öldürdüğü çocuğun yerine koysa hiç sıkıntı olmayacak. Yazarken bile korktum. Konu sahibi sana gelince dava açabilirsin, kemik yaşı tespiti yapılır kimliğini de çıkartırsın. Ailen ne olur bilemem. Aranız baya bir açılır, soruşturma açılır vs. İşin zor gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…