- 4 Mart 2015
- 401
- 439
- 33
- Konu Sahibi liliac wine
-
Ailem zamanında bulamamış ben öldüğüne eminim o yüzden. Hani tabiki yaşıyorsa bulunsa keşke ama öyle bir şeye ihtimal bile vermiyorum ailem bulamamış bulunmamış kaybolmuş benim bu konuda yapabileceğim bir şey yok ki..
Bu kaybolma vakaları biftek bu ailenin başına gelmemişki belki yüzlerce kişi kaybolmuştu.
O kepçeler basıl dalıyordu enkazların arasına artık insan gücü de yetmiyordu günlerce öylece kaldı ve cesetler kokmaya başlamıştı.
Şuraya bağlayacağım olayı;
Bu yüzlerce kişi kayboldu ama kayıp başvurusu yapanların kimliğine illa ki el koymuşlardır. Yani ölüyse ölü yoksa da kayıp diye dosyaya işlenmiştir.
Aile galiba hiç kayıp başvurusu bile yapmadı.
Yapmış olsa devlet kayıptı bu çocuk nasıl şuan okula başlıyor şuanda diye bi ifadeye bile çağırmazmıydı??
Belki de ceset bulunacaktı kimsesizler mezarlığından.
Çünkü o mezarlar kaç defa açılıp DNA testleri yapıldı birine rast gelecekti belkide.
Allah bir daha yaşatmasın çok büyük bi felaketi. Biz o zamanlar babam annem kaç defa aradıklarını hatırlıyoruz, yetim çocuklardan evlat edinmek istiyoruz diye.
Allah korusun yaşayanlarda çok aklı başında kalmadı travmadan dolayı..
En basiti
Kimliğini kaybettin
Kayıp bulamıyorsun
Hadi git çıkart
çok tuhaf bir konu,
ya bazı şeyler sana yanlış anlatılmış ya sen bize yanlış anlatıyorsun.
bi de üniversitede değil ama ilk ve ortaöğretimde yaş sınırları var onlara takılmadın mı?
mesela liseye kayıt yaş sınırı 18 di, 18 den büyükler liseye kayıt olamıyordu (şu an değişti mi bilmiyorum) nasıl kayıt yaptırdın?
Aynen kendi vücudundan çıkan, kendi canı kanı bunu böyle kabullenmişse o mahşer yeri olmuş durumda ne kadar peşine düşecek?Her ne olursa olsun bu çocuk sır olup gitmiş.
Aklım almıyor yahu nasıl insan evladinin peşine düşmez.
Aileyi tanisam ben arastircam yeminle o kadar üzüldüm ki
Hem ablasına hem kendisine
Devlet de hangi birine yetissin bazen kiziyoruz ama
Çocuk doğuyor kimlik almaktan aciz insanlar var
Merdiven altı dogumlar da hayli fazla
Hangi biriyle ugrasilacak
ailesine kimliğim kayıp desin nüfusa gidip kendi kimliğinin peşine dussunNasil yani? Kimlik kaybolunca sifirdan kimlik cikarmiyorsun nufusta neyse o. Ben mi yanlis anladim acaba yazdigini?
ailesine kimliğim kayıp desin nüfusa gidip kendi kimliğinin peşine dussun
Diye öyle dedim :) sıfırdan çıkmaz sistemde kayıtlı bilgiyi çekerler ekrana o anda memura ablanın kimliğini baba vermişler bana kimlik cikartmamislar demesi yeterli soyagacina ulaşması araştırmaya başlaması için
Ailesini üzmek kaybetmek istemiyor ya basit bı kimlik kayboldu bahanesi sonrası şaibeli durum kendi isteği dışında araştırmaya takılabilir mesela
Tamam yanlis anlamisim afyonum patlamamis hala mantikli fikirailesine kimliğim kayıp desin nüfusa gidip kendi kimliğinin peşine dussun
Diye öyle dedim :)
sıfırdan çıkmaz sistemde kayıtlı bilgiyi çekerler ekrana ... o anda memura ablamın kimliğini bana vermişler kimlik cikartmamislar demesi yeterli
soyagacina ulaşması araştırmaya başlaması için...
Ailesini üzmek kaybetmek istemiyor ya basit bı kimlik kayboldu bahanesi sonrası şaibeli durum ... kendi isteği dışında araştırmaya takılabilir mesela
Konuyu okurken bile çok etkilendim sen yaşarken kim bilir neler çekiyorsun canım benim...
Kemik yaşımla başvursam ablamın hastanede doğum kaydı olduğu için dava direk reddediliyor diye biliyorumHic abla meselesini acmadan direkt kemik yasinla basvur en azindan ona riza göstersin ailen. Çünkü eninde sonunda yapacaksın bunu.
Onu sormustuk aile bi şekilde halletmis o zaman
Kemik yaşımla başvursam ablamın hastanede doğum kaydı olduğu için dava direk reddediliyor diye biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?