Doğum tarihi mevzusu

Blackcim ailene kiziyor insanlar sana degil o yuzden sen takilma millete daha kucucuksun. Ama aklindan cikarma ilerde basina sorun olabilir simdi yapamiyorsan bile ileride bir seyler yap ki is ve baska mevzularda sana zorluk cikarmasin.
Teşekkür ederim evet ileride kesinlikle düzeltmek istiyorum bu durumu

İyi de hepiniz aynı evdesiniz deprem oldu yıkıldı üçünüz sağ çıktınız ablan enkazda kaldı. Enkazdan siz de çıkacağınız için ablanı bulmanız kolay olurdu diye düşünüyorum. Hakikaten ablan ölmüş de seni depremde başka yerden bulup almış olmasınlar? Yani onların kızı yerine sen geçmiş oldun. Baksana mahkemeyle de uğraşmak istemiyorlar neden ki neden korkuyorlar?

Bana kimlik çıkarmadılar evet. Ablamın cenazesi enkazdan çıkarılmamış ve ölüm tespiti yok..
Nasıl yani? Enkazdan çıkmıyor ( ne ölü nede diri) ve ailen öldü diye kabul mü ediyor? Bu kadar sorumsuz mu ailen? Ben senin yerinde olsam bu kadar sorumsuzlar kusura bakma hiç bir şeyin arkasında durmuyorlar, ben dava açardım. Hayat bu kadar basit yada böyle bir acıyı kaldıracak kadar kolay değil. Cenaze yok ama evladımız öldü. Kimliğini de sen kullan... Üzüldüm sana da ablana da

Bunu nasıl yapacağım ki? Hem diyelim ki bulduk bu sefer ben ne olacağım? Tamamen hiçbir kaydı olmayan yaşamayan biri gibi olacağım sonuçta o kimliğin sahibi belli?
Evet kısaca Yaşar ne yaşar ne yaşamaz... Sırf ailenin sorumsuzluğu yüzünden ( bu arda kusura bakmada benim içimde bir şüphe oluştu gerçekten o ailenin kızı mısın? 8 ay isim yok kimlik yok )

Iyi bir avukat bulup mahkemeye gidip dava açacaksın baska çaren yok. O zaman ablanın adını kullanıyorsun bu durumda öyle değil mi ?

Hem diyelim ki ablami bulduk bu sefer ben ne olacağım... diyorsun ya merak etme sana kimlik çıkarılır sen kimliksiz isimsizsin hadi git diyecekleri yok
Ya gerçekten akıl tutulması yaşıyorsunuz ailecek

Ailenin çocuğu olduğuna inanmıyorum öyle olsa ailen doğduğun zaman kimliğini çıkarırdı diğer kardeşlerin gibi

Hem depremde enkaz altında ablanın kimliğini nereden buldular? diğerlerine doğduğunda kimlik cikarip bitek sana çıkarmamalarının mantikli sebebi var mı ?zaten doğum belgesi olması yeterli hastane yikilsada devlet yıkılmadı ya bilgilerin var doğdun sonuçta bı hastanede

Ama artik resit olduğuna gore sahte kimlik isi seni de vurur diye düşünüyorum. Hukukcu birileri varsa onlar daha net aydinlatir ama bu saatten sonra bir sekilde ortaya çıkarsa ailenin ustune suc atamazsin. Akli basinda yasalar önünde resit bir insansın sonucta. Bence mutlaka dava acmalisin ki ilerde basina bela almayasin.

Konuyu okurken bile çok etkilendim sen yaşarken kim bilir neler çekiyorsun canım benim...

Hic abla meselesini acmadan direkt kemik yasinla basvur en azindan ona riza göstersin ailen. Çünkü eninde sonunda yapacaksın bunu.

En basiti
Kimliğini kaybettin
Kayıp bulamıyorsun
Hadi git çıkart

Ama.kesin bişey yok ki kızın mezarı bile yok kesin diyemeyiz buna
Insan evladını kaybetse bile mezarı olsun ister gidip mezarına okumak için konuşmak için yani. Çok garip

Ailenizin yaptığı büyük bir sorumsuzluk ve size karşı yapılmış büyük bir haksızlık. Ablanıza en kötü ihtimalle kayıp belgesi, size de kimlik çıkarmaları gerekirdi.
Ama ablanızın cenazesine gerçekten ulaşamamış olabilirler. O günleri çok iyi hatırlıyorum. Tam bir kıyamet gibiydi. Binlerce enkaz, onbinlerce enkaz altından çıkarılmayı bekleyen yaralı ve meftalar. Enkaz o kadar çokdu ki enkazları birçoğuna detaylı bakmak mümkün olmadı. O yüzden ablanızın bulunamaması bana şaşırtıcı gelmedi.

Dün geceden beri bu konuyu araştırıyorum
Bir sürü yazı okudum.
Golcugun kayıp çocukları adında bir sürü şeyler yazılmış.
Kayıp kızlar kendi ailelerini aramış
Aileler ise kayıp çocuklarını
Organ mafyasi denilmis Çarşaflı kadınlar aldı denilmis birsürü şeyler yazılıp çizilmiş.
Ama söyle bir detay buldum.
Şimdi bu kaybolan kız veya erkek çocukları kendilerine kimlik almak zorunda değil mi
Yada evlat edinen bir aile vs varsa.
Depremden 6 8 ay arası birçok kimlik verilmiş ve not edilmiş.
Belki siz de burdan yola cikabilirsiniz
Çünkü bu kaybolan çocuklar 3 5 yaşında oldukları için farkında olmayabilirler.

Mesela ben burdan yola çıkardım. Giderdim nüfus müdürlüğüne deprem ve sonrası yapılan kimlik kayıtlarını incelemek isterdim.
Yani ablam için yapardım. Ha hiç bi iz bulamadım mi artık öldugune ikna mi olmak istiyorum.
Kimsesizler mezarlığı var
Gerekirse 30 mezar actirir ablam hangisi bilmek isterdim.

Ben yapardım bunu

Ablanın bulunamaması normal onda sorun yok
Belki oldu belki yaşıyor bulunamayan çok kişi var
Ablana kayıp belgesi çıkartmamaları enteresan bunu hıc bı aile yapmaz bildiğin vazgecmisler ölse ölüm belgesi çıkartılır kayipsa kayıp bu zorunlu

O dönem benzer şeyi yaşayan herkes kaybını bulmaya çalıştı hala arayan var
Daha enteresan olanı tüm kardeşlere kimlik çıkartılıp size cikartilmamasi
Üstelik dogdugunuz hastane belli hastaneye gidip doğum belgesini alıp nüfusa gidecek
Hastane yıkıldı sistem çöktü hıc bı bilgiye ulaşılamıyor mu
Direk nüfusa gidecek dilekçe verilecek hepsi bu

Bunun yerine sana başımıza iş açma diyorlar çünkü gerçekten başlarına iş açılacak büyük bı sır var
Evlatlariysan kimliğin nasıl başlarına iş açabilir
Eğer bı sır yoksa şuan bile çok rahat düzeltilebilir bu hata o an durum onu gerektirdi diye
Ama hala istemiyorlar çünkü ortaya çıkmasını istemedikleri şeyler var

En basiti
Kimliğini kaybettin
Kayıp bulamıyorsun
Hadi git çıkart

Ben bi kere kaybettim de
Nüfus memuru neredeyse üzerime saldiracakti
Kaybettigim için
Bide zaten birsürü alengerli soru soruyorlar.
Biri de şu
Annenizin erkek kardeşinin 2. Çocuğunun ismi nedir ? .
Tabi ben idrak edemedim başta
Kuzenim olur kendisi yani dimi direk sor işte
Ay çok garipler

Bunu bende düşündüm.
Ben o zamanlar 10 11 yaşlarında falandim ve hüngür hüngür agladigimi hatırlıyorum günlerce.
Bu ani yaşayan insanlar nasıl bu kadar rahat.
Eğer benim evladimin başına gelmiş olsaydı allah korusun. Türkiyede karış karış bakmadigim toprağı birakmazdim.
Bir sır var ama ne ?
Acaba çocuk küçükken öldü de üstünü mu kapadilar ki

Bu kaybolma vakaları biftek bu ailenin başına gelmemişki belki yüzlerce kişi kaybolmuştu.
O kepçeler basıl dalıyordu enkazların arasına artık insan gücü de yetmiyordu günlerce öylece kaldı ve cesetler kokmaya başlamıştı.

Şuraya bağlayacağım olayı;

Bu yüzlerce kişi kayboldu ama kayıp başvurusu yapanların kimliğine illa ki el koymuşlardır. Yani ölüyse ölü yoksa da kayıp diye dosyaya işlenmiştir.
Aile galiba hiç kayıp başvurusu bile yapmadı.
Yapmış olsa devlet kayıptı bu çocuk nasıl şuan okula başlıyor şuanda diye bi ifadeye bile çağırmazmıydı??

Belki de ceset bulunacaktı kimsesizler mezarlığından.
Çünkü o mezarlar kaç defa açılıp DNA testleri yapıldı birine rast gelecekti belkide.

Allah bir daha yaşatmasın çok büyük bi felaketi. Biz o zamanlar babam annem kaç defa aradıklarını hatırlıyoruz, yetim çocuklardan evlat edinmek istiyoruz diye.
Allah korusun yaşayanlarda çok aklı başında kalmadı travmadan dolayı..

çok tuhaf bir konu,
ya bazı şeyler sana yanlış anlatılmış ya sen bize yanlış anlatıyorsun.
bi de üniversitede değil ama ilk ve ortaöğretimde yaş sınırları var onlara takılmadın mı?
mesela liseye kayıt yaş sınırı 18 di, 18 den büyükler liseye kayıt olamıyordu (şu an değişti mi bilmiyorum) nasıl kayıt yaptırdın?

Bı ailenin depremde çocuğundan vazgeçmesi mümkün değil
Ölmüş olsa ölüm belgesi çıkar
Kayıp belgesi bile cikartmamislar vazgecmisler yani

Onun kimliğinide bu kıza vermişler yaşıyor gibi gösteriyorlar sanki hiç ölmemiş gibi
Bunu yapınca küçük bebek olan asıl konu sahibine ölüm belgesi veya kayıp belgesi çıkarmaları gerek , çünkü asıl kayıp olan yaşıyor yaşayan kayıp durumunda ama ortada oda yok

Bunun tek açıklaması o acıyla gördükleri çocuğu alıp sahiplenip üstünü örtbas ettiler
Buyuzden kıza başımıza iş açma diyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…