Doğum tarihi mevzusu

Okulla konuşuldu halledildi okul sakladı lise son sınıfta açığa geçtim. Çok ayrıntı vermek istemiyorum bazı noktalar bu yüzden açık olmayabilir ama konu ne yazık ki GERÇEK.

Eşim kuzeninin bu şekilde başvurup 3 yas kendi yasini kuculttugunu soyledi hem de kimlik yasi gercek yasi olmasina ragmen. Doğum kaydini filan bilmiyorum da arastir bence bunu
Hastane kaydı var mıydı acaba nasıl küçültüldü işin içinde torpil falan yok değil mi? Eğer torpille değilse ben de bu şekilde yapabilirim diğer konu ortaya çıkmadan hallederim hem

Okulla konuşuldu halledildi okul sakladı lise son sınıfta açığa geçtim. Çok ayrıntı vermek istemiyorum bazı noktalar bu yüzden açık olmayabilir ama konu ne yazık ki GERÇEK.
Usulsüzlük yapan tek ailen değil yani
Ohooo

Ya deşersek neler çıkar bu idare edilme konusu yüzünden de hani bu ülkede cidden her şey olur kılıfına uydurulur başka bi şey demeyeyim
Ya deşersek neler çıkar bu idare edilme konusu yüzünden de hani bu ülkede cidden her şey olur kılıfına uydurulur başka bi şey demeyeyim
Tüm samimiyetimle söylüyorum seni tanımam asla kötü niyetim yok
Ailen senin üstünden sır saklıyor
Buna alet olma
Şuan onlara mecbursun biliyorum
Dediğimi yap kimliğini kaybettim de nüfusa git memura ağzından kaçır ablamın kimliğini vermişler de ailenin haberi olmadan araştır

Hastane kaydı var mıydı acaba nasıl küçültüldü işin içinde torpil falan yok değil mi? Eğer torpille değilse ben de bu şekilde yapabilirim diğer konu ortaya çıkmadan hallederim hem
Torpil olacağını sanmam çünkü gariban bi cocuk. Hastane kaydini bilmiyorum esime sordurturum. Gerci bu anlattığım 10-15 sene once oldu belki. O zamanin sistemiyle şimdinin degismis olabilir...

Ailen neden böyle bir şey yapmış ki. Kızlarının hatırasıni yaşatmak adına yapılamaz böyle bir şey. 1998 de şehrin göbeğinde nüfus cüzdanı mi çıkarılamaz. Cok eskiden köylerde cehaletten yapılırdı bu tarz şeyler ama sizin durumunuz çok tuhaf.

Ailen ablanı neden aramadi hayir bende golcukluyum yazmadan duramadan depremde kaybolan yakinalarini hala ariyor insanlar sizin aileniz nasil insanlar cocugunun cenazeni gormeden oldugunu kabullenmisler belkide parayla birine evlatlik vermislerdir yoksa pesine duserlerdi

Baban da mı hiç okul bitirmemis?
Ne iş yapıyor baban?

Deprem bölgesindenim,bana da çok garip geldi,insanlar günlerce enkaz başında bekledi cenazelerini...Hadi diyelim abla kayboldu,depremden sonra yeni doğmus gibi de kimlik çıkarılabilirdi bu kıza,devlet dairelerinin normale dönmesi çok sürmemişti,garip yani...

Ablamin fotografini iste bid akrabalarinin agzini ara ozellikle varsa kuzenlerinin aileler cocuklarin yaninda herseyi konusuyor nasilsa anlamaz diye ama herseyi anliyorlar

Oha hikayeye bak
Aileniz depremde enkaz altindan cikmasa bile hukuki olarak hicbir sorumlulugu ustlenmemisler anlasilan. Ablaniz hic var olmamis gibi nasil davranirlar? Kesinlikle bu durum ihbar edilmeli ve cezalarini cekmeliler bence

Bir de bu işi hemen halletmeniz lazım. Şu an yaptığınız suç ama reşit olmadan öncr ailenizin suçuydu, reşit oldunuz şu an ve 18 yaşındasınız, siz düzeltmezseniz siz de suçlu olacaksınız.

Hem devletin vatandaşının ölümünü gizleme, hem diğer vatandaşın (sizin) bilgilerinizin yanlış yansıtılması.

Bir vatandaş yok sayılıyor, bir kimlikle iki kişi..

Kendinizi kurtarın bundan.. Umarım burda yazılanlar sizin için bir cesaret olur..

Benim kimliğim çıkarılAmadı değil. Çıkarılmadı. Ailem cahildir ve önemsemezler böyle şeyleri. Hazır o nüfus varken yenisini çıkartmamışlar da bana onu vermişler işte
Ee peki depremde ki 8 aylık bebeği naptilar
Yani gerçekte ki seni
Ablanı sen yaşatiyorsun da seni kim yaşatıyor

Olur mu öyle şey bu kadar basit değil başka şeyler var

Ailem ikna olmuyor çok denedim eskiden kendim dava açamadığım için aileme ısrar etmiştim onlar istemiyorlar bunu şimdi ben dava açayım diyorum şahitlik etmeyiz bizim de başımızı yakacaksın diyorlar

Ceset çıkarılmamış , ölüm tespiti yok, ablanızın öldüğüne emin misiniz...

Herkes aileye vermiş veriştirmiş. Fakat yapılan yanlış olsa da atlanılan bir şey var. Bunu normal bir zamanda değil deprem zamanında yapmışlar. Ve bunu yapan aile depremi tam yerinde yaşamış evladını kaybetmiş bir aile. Siz böylesi büyük bir travmayı devlet dairelerinde mi atlatırdınız?

Konu sahibi sen bence şu an düzeltilmesi için başvur. Mahkemede bunun kötüye kullanılmadığını ve deprem gibi elim bir olay neticesinde olduğunu ilettiğinde bence sorun çıkmayabilir.

Bol şanslar!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…