- 13 Eylül 2015
- 21.919
- 68.884
- 598
- Konu Sahibi liliac wine
-
Canım,kocaelinin neresindensin acaba,o kadar kör cahille karşılaşmadım hiç,dağ başında bile...Benim kimliğim çıkarılAmadı değil. Çıkarılmadı. Ailem cahildir ve önemsemezler böyle şeyleri. Hazır o nüfus varken yenisini çıkartmamışlar da bana onu vermişler işte
EvetHerkes aileye vermiş veriştirmiş. Fakat yapılan yanlış olsa da atlanılan bir şey var. Bunu normal bir zamanda değil deprem zamanında yapmışlar. Ve bunu yapan aile depremi tam yerinde yaşamış evladını kaybetmiş bir aile. Siz böylesi büyük bir travmayı devlet dairelerinde mi atlatırdınız?
Konu sahibi sen bence şu an düzeltilmesi için başvur. Mahkemede bunun kötüye kullanılmadığını ve deprem gibi elim bir olay neticesinde olduğunu ilettiğinde bence sorun çıkmayabilir.
Bol şanslar!
gerçekte resmi olaral 8 aylık olan konu shaibine zaten kimlik çıkarılmamış ki. yaşamamış yani.Ee peki depremde ki 8 aylık bebeği naptilar
Yani gerçekte ki seni
Ablanı sen yaşatiyorsun da seni kim yaşatıyor
Olur mu öyle şey bu kadar basit değil başka şeyler var
Herkes aileye vermiş veriştirmiş. Fakat yapılan yanlış olsa da atlanılan bir şey var. Bunu normal bir zamanda değil deprem zamanında yapmışlar. Ve bunu yapan aile depremi tam yerinde yaşamış evladını kaybetmiş bir aile. Siz böylesi büyük bir travmayı devlet dairelerinde mi atlatırdınız?
Konu sahibi sen bence şu an düzeltilmesi için başvur. Mahkemede bunun kötüye kullanılmadığını ve deprem gibi elim bir olay neticesinde olduğunu ilettiğinde bence sorun çıkmayabilir.
Bol şanslar!
Herkes aileye vermiş veriştirmiş. Fakat yapılan yanlış olsa da atlanılan bir şey var. Bunu normal bir zamanda değil deprem zamanında yapmışlar. Ve bunu yapan aile depremi tam yerinde yaşamış evladını kaybetmiş bir aile. Siz böylesi büyük bir travmayı devlet dairelerinde mi atlatırdınız?
Bol şanslar!
Bana nüfus cüzdanı çıkarılması gerekirdi ben de bunun farkındayım ne yazık ki ailem diğer kardeşlerimde de aynısını yaptı. 2000 yılında doğan kardeşimin nüfus cüzdanı 2004 yılında doğan kardeşiminkisiyle birlikte 2005 yılında çıkartıldı
Bol şanslar!
İçim sizladi ...Son olarak bir şeye daha değinmek istiyorum..
Bakın o depremde siz bebektiniz.. Travmayı farklı yaşadınız ama o depreme tam olarak şahit olmadınız.. Ben bu anlattıklarınızı okuduğumdan beri rahat uyuyamadım ve zihnim sadece o günlerde.
Çünkü o depremde ben 6 yaşındaydım. Yani ablanızdan bir yaş büyükmüşüm sadece. Eğer ki depremde kaybolsaydım, ve bir şekilde yaşasaydım ve bu yaşa gelseydim ailemin yüzünü büyük ihtimal hatırlayamazdım üzerinden çok zaman geçtiği için. Ama olayları çok net hatırlardım ve en ufak bir işarette hepsi canlanırdı zihnimde. Kendimi ablanızın yerine koyuyorum ve bu ihtimali gözardı edemiyorum.
Yani eğer ki ablanız yaşıyorsa, siz hiç ihtimal vermeseniz de bu mümkün, büyük ihtimalle ailenizin yüzünü hatırlamaz yaşanan olayların üzerine zihni bunların üstünü örtebilir. Ama bir işaret, bir olayla netleşir.
Yaşamama ihtimalinde ise aklımın almadığı kısım şu: Türkiye'de bebek yaşta ölenlerin kimliği sonraki kardeşe veriliyor köylerde, ama sizin kardeşiniz 5 yaşındaymış. Evde gezen, konuşan, depremden bir sene sonra okula başlayacak olan kocaman bir çocuktan bahsediyoruz. Aileniz hiç mi düşünmüyor acaba o çocuk öldüyse bile ölmeden önce nasıl korktu, son sözcüğü neydi, anne diyerek ağlayarak mı öldü.. Yani bebek yaşta kaybedilen bebek daha az üzücü demek değil niyetim ama evde gezen tozan bir birey var. Ailenizin alıştığı, her gün konuştuğu, bazı alışkanlıkları olan bir çocuk. Ses tonunu, telaffuz edemediği kelimeleri, sevdiği giysileri ve oyuncakları ailenizin hala hatırladığı bir çocuk.
Yani bunların hatrına bile o çocuk kayıp yazılırdı.. Bunları detaylı yazıyorum ki olayın vehametini anlayın.. Burda başka bir iş var mı diyebilin diye..
O yaşta kaybolsam ya da ölseydim bana bunların yapılmasını kabul edemezdim. Aileniz yapmadı, bari siz adaleti sağlayın vicdanınızla..
kesinlikleBen hala surda saplandim kaldim!!
"Bir insan cenazeyi gormeden nasil evladinin öldüğüne ikna olur?"
Belki sağ çıktı, belki kaçırıldı ne biliyim belki bir aile aldı..belki belkii belkii?
Deprem zamanı birde...Haksiz degilsiniz aslinda.
Ama depreme kadar 8 aylik olan cocuga neden o 8 ay boyunca kimlik cikarilmamis.
Bu da buyuk sorumsuzluk degil mi?
50 60 yil oncesinden bahsetmiyoruz ki.
Deprem zamanı birde...
Evleri enkaz olduysa bunlar bir şekilde yaralandı ailecek
Sonuçta hastane nasıl işlem yapar 8 aylık bebeğe 5 yaşında diye...
Birde salgın hastalık vardı o zaman bu yüzden de aşı takvimi falan oluşturulmuş olmalı. Nasıl aşı yapar devlet dusunsene ?
Gerçekten altından Çapan oğlu çıkar bu konunun
Birde hadi annesi cahil.Bir onceki mesajimda ben de dedim. Illa en basitinden hastaneye gidilmistir. 8 aylik bebegi 5 yasinda cocuk kimligiyle nasil kabul ettirmisler yani. 4 yas az degil.
Birde hadi annesi cahil.
Okumamış...
Ama baba muhakkak çalışıyordur
Çocuğu doğan baba bu çocuğu bir şekilde bildirir is yerine.
Hadi kendi işi olsun bu sefer de bağ kura bildirir.
Yani her şekilde sarpa sarıyor
Benim kimliğim çıkarılAmadı değil. Çıkarılmadı. Ailem cahildir ve önemsemezler böyle şeyleri. Hazır o nüfus varken yenisini çıkartmamışlar da bana onu vermişler işte
Babam da çok eğitimli değil lise terk. EsnafBirde hadi annesi cahil.
Okumamış...
Ama baba muhakkak çalışıyordur
Çocuğu doğan baba bu çocuğu bir şekilde bildirir is yerine.
Hadi kendi işi olsun bu sefer de bağ kura bildirir.
Yani her şekilde sarpa sarıyor
Konuyu ben de sizin yerinizden okusam fake derdim belki ama sizin fake dediğiniz bu hayatı ben yaşıyorum inanmayın bir şey değişmez benim için. Ben sırf bunu burada rahat rahat anlatabilmek için ikinci üyelik aldım yöneticilerle irtibata geçtim. İster fake deyin inanmayın ama sizin hayatınız kadar gerçek bu hayat da..konu fake gibi. inandırıcı gelmedi bana.
bir aile çocuğunun cenazesini arar, kayıp yazdırır vs.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?