Doğum tarihi mevzusu

Benim kimliğim çıkarılAmadı değil. Çıkarılmadı. Ailem cahildir ve önemsemezler böyle şeyleri. Hazır o nüfus varken yenisini çıkartmamışlar da bana onu vermişler işte
Canım,kocaelinin neresindensin acaba,o kadar kör cahille karşılaşmadım hiç,dağ başında bile...

Evet
Tıpkı diğer depremzedelerin yaptığı gibi
İnsanlar kayıplarını bulsun kimliklere ulasilsin ölümler kesinlestirilsin diye çadırlar kuruldu ve herkes akın akın oradaydı uğraştılar onlarında evi yıkıldı çocuğu belki gözünün önünde öldü

Hala ogunden beri kayıplarını arayan var
Bu aile depremden dolayı yapmıyor bunu öyle olsa 18 yıl beklemezdi

Kızlarına başımızı yakma diyor

Ee peki depremde ki 8 aylık bebeği naptilar
Yani gerçekte ki seni
Ablanı sen yaşatiyorsun da seni kim yaşatıyor

Olur mu öyle şey bu kadar basit değil başka şeyler var
gerçekte resmi olaral 8 aylık olan konu shaibine zaten kimlik çıkarılmamış ki. yaşamamış yani.

iyi de sadece bu olay değil ki sorun olan. konu shaibi aileden sadece ablam ve küçük kardeşim hastanede doğru kalanlar evde doğdu diypr. bi kardeşim 2000de doğru kimliği 2004te çıakrıldı diyor. yani ortada ölüm deprem vs sebebi ile travma yaşayıp bu yola başvuran bi aile yok.

Aile diğer çocuklarınkini de geç çıkarmış.
Hadi geç çıkarmayı anlayabiliriz, Türkiye burası. Ama depremde kaybolan bir kızı aramayan, kayıp belgesi çıkarmayan, kimliği direkt bu gitti bari sen de bunu kullan zihniyetiyle veren bir aileden bahsediyoruz.

Ablaya da konu sahibine de olan olmuş. Aile ceza almalı kesinlikle!

Nasıl insan evladını araştırmaz? Kaçırıldı mı acaba demez? Öldüğüne emin olsa bilr saygısından onun kimliğini başkasına vermez..

Burda mantıklı hiç ama hiçbir şey yok.. Kocaman bir travma var sadece..

bu 2000 yılında doğan kardeşin 5 yaşına kadar hiç mi hastalanmamış hastaneye falan nasıl götürdünüz ki ilginç

Kimliği 1 ay içinde cikarmazsan cezası var diye biliyorum kızım dogdugu günün hemen sabahı kimliğini cikartmistik
Üstelik yenidogana kimlik çıkartınca para bile alıyorsun yahu :)

Son olarak bir şeye daha değinmek istiyorum..

Bakın o depremde siz bebektiniz.. Travmayı farklı yaşadınız ama o depreme tam olarak şahit olmadınız.. Ben bu anlattıklarınızı okuduğumdan beri rahat uyuyamadım ve zihnim sadece o günlerde.

Çünkü o depremde ben 6 yaşındaydım. Yani ablanızdan bir yaş büyükmüşüm sadece. Eğer ki depremde kaybolsaydım, ve bir şekilde yaşasaydım ve bu yaşa gelseydim ailemin yüzünü büyük ihtimal hatırlayamazdım üzerinden çok zaman geçtiği için. Ama olayları çok net hatırlardım ve en ufak bir işarette hepsi canlanırdı zihnimde. Kendimi ablanızın yerine koyuyorum ve bu ihtimali gözardı edemiyorum.

Yani eğer ki ablanız yaşıyorsa, siz hiç ihtimal vermeseniz de bu mümkün, büyük ihtimalle ailenizin yüzünü hatırlamaz yaşanan olayların üzerine zihni bunların üstünü örtebilir. Ama bir işaret, bir olayla netleşir.

Yaşamama ihtimalinde ise aklımın almadığı kısım şu: Türkiye'de bebek yaşta ölenlerin kimliği sonraki kardeşe veriliyor köylerde, ama sizin kardeşiniz 5 yaşındaymış. Evde gezen, konuşan, depremden bir sene sonra okula başlayacak olan kocaman bir çocuktan bahsediyoruz. Aileniz hiç mi düşünmüyor acaba o çocuk öldüyse bile ölmeden önce nasıl korktu, son sözcüğü neydi, anne diyerek ağlayarak mı öldü.. Yani bebek yaşta kaybedilen bebek daha az üzücü demek değil niyetim ama evde gezen tozan bir birey var. Ailenizin alıştığı, her gün konuştuğu, bazı alışkanlıkları olan bir çocuk. Ses tonunu, telaffuz edemediği kelimeleri, sevdiği giysileri ve oyuncakları ailenizin hala hatırladığı bir çocuk.

Yani bunların hatrına bile o çocuk kayıp yazılırdı.. Bunları detaylı yazıyorum ki olayın vehametini anlayın.. Burda başka bir iş var mı diyebilin diye..

O yaşta kaybolsam ya da ölseydim bana bunların yapılmasını kabul edemezdim. Aileniz yapmadı, bari siz adaleti sağlayın vicdanınızla..

8 aylik cocugu 5 yasindakinin kimligiyle nasil yutturmuslar resmi yerlere?
Hic mi hastaneye goturmemisler en basitinden sizi?

Haksiz degilsiniz aslinda.
Ama depreme kadar 8 aylik olan cocuga neden o 8 ay boyunca kimlik cikarilmamis.
Bu da buyuk sorumsuzluk degil mi?
50 60 yil oncesinden bahsetmiyoruz ki.

İçim sizladi ...

Ben hala surda saplandim kaldim!!
"Bir insan cenazeyi gormeden nasil evladinin öldüğüne ikna olur?"
Belki sağ çıktı, belki kaçırıldı ne biliyim belki bir aile aldı..belki belkii belkii?
kesinlikle
Ki sonradan öyle çıkanlarda oldu gördük tvlerde deprem bölgesinde çocuk görüp sahip çıkıp alıp buyutenleri o çocuklar da aradı hatta ailesini

Haksiz degilsiniz aslinda.
Ama depreme kadar 8 aylik olan cocuga neden o 8 ay boyunca kimlik cikarilmamis.
Bu da buyuk sorumsuzluk degil mi?
50 60 yil oncesinden bahsetmiyoruz ki.
Deprem zamanı birde...
Evleri enkaz olduysa bunlar bir şekilde yaralandı ailecek
Sonuçta hastane nasıl işlem yapar 8 aylık bebeğe 5 yaşında diye...
Birde salgın hastalık vardı o zaman bu yüzden de aşı takvimi falan oluşturulmuş olmalı. Nasıl aşı yapar devlet dusunsene ?
Gerçekten altından Çapan oğlu çıkar bu konunun

Bir onceki mesajimda ben de dedim. Illa en basitinden hastaneye gidilmistir. 8 aylik bebegi 5 yasinda cocuk kimligiyle nasil kabul ettirmisler yani. 4 yas az degil.

Bir onceki mesajimda ben de dedim. Illa en basitinden hastaneye gidilmistir. 8 aylik bebegi 5 yasinda cocuk kimligiyle nasil kabul ettirmisler yani. 4 yas az degil.
Birde hadi annesi cahil.
Okumamış...
Ama baba muhakkak çalışıyordur
Çocuğu doğan baba bu çocuğu bir şekilde bildirir is yerine.
Hadi kendi işi olsun bu sefer de bağ kura bildirir.
Yani her şekilde sarpa sarıyor

Benim kimliğim çıkarılAmadı değil. Çıkarılmadı. Ailem cahildir ve önemsemezler böyle şeyleri. Hazır o nüfus varken yenisini çıkartmamışlar da bana onu vermişler işte

Depremde ablanın kimliği kaybolmadı mı? Ellerinde kimlikle çıkmamışlardır enkazdan
Nüfusa gidip çıkartmaları gerekiyo neden sana yenisini çıkartmadı gerekirken eskiyle tutuyo ?

konu fake gibi. inandırıcı gelmedi bana.
bir aile çocuğunun cenazesini arar, kayıp yazdırır vs.
Konuyu ben de sizin yerinizden okusam fake derdim belki ama sizin fake dediğiniz bu hayatı ben yaşıyorum inanmayın bir şey değişmez benim için. Ben sırf bunu burada rahat rahat anlatabilmek için ikinci üyelik aldım yöneticilerle irtibata geçtim. İster fake deyin inanmayın ama sizin hayatınız kadar gerçek bu hayat da..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…