Doğum tarihi mevzusu

Son düzenleme:

Cok etkilendim yazdigindan, evet dogru, konusulan sohbet edilen oyunlar oynalinan bir cocuk var evde ve kimse pesine düsmemis sanki, aman nolcak ufaga kimlik derdi kalmadi gibi bi olay halinde sanki.

Bence de bu isin icinde baska bi is var

Ozaman biz suçduyurusunda bulunalım devlet araştırsın olur mu ?
Suç duyurusunda bulunacak olsam ben bulunurdum ama zaten ailem başına iş açılsın istemiyor bu konudan dolayı
Benim tek seçeneğim yaşımı küçültmek için mahkemeye başvurmak sanırım. Olayın ortaya çıkmadan hallolmasının tek yolu bu gibi. Ablamın hastane kaydı olduğu için dava reddedilir diye biliyorum ama daha iyi araştırmam lazım eğer olursa bu şekilde bunu düzelteceğim.

dava açmak için ailenizin rızasını almak zorunda değilsiniz. şahitliklerine de ihtiyacınız yok, kemik yapısı ile yaş tespiti yapılabiliyor, ki bu çok uygulanan bir yöntem, kemik yaş tespitinde çıkan yaş yazılır kimliğinize

Biraz önce sordum, ailen ablan icin biseyler yapiyor mu? Ne bilim, duadir, mevlüt, özel günde anma cevap vermedin? Sanki depremde kaybolan (bilerek kaybolan diyorum akibeti kesinlesmemis) sanki evin evcil hayvaniymis gibi bahsediyorsunuz. Insanlar kedilerini köpeklerini bile aylarca ariyorlar kaybolunca. Sizin aileniz ne yapti ablaniz icin?

Siz kücükdünüz ama insan anmaz mi demez mi ne bilim, enkazin basinda bekledik, hastanelere gittik, komsulara sorduk, yani insan derdini anlatmak icin bile konusur ya. Ne yapiyo sizin aileniz ablaniz icin? Ne yapti?

Kusura bakma kimliğin yok bedenin var ama resmen yoksun
Bitarafta ablan var ama o da bedenen yok

Senin kimlik halledilir ama ablanında belki bulunma şansı olur

Yok nasıl evlenicem vs onları düşünüyosun

İsminin kimliğinin önemi yok mu ? Senin gibi tonla insan vardır ama eskide çok eskide 50ler 60lar hadi bilemedin 70ler 2000lerde bu iş olmaz

Cok etkilendim yazdigindan, evet dogru, konusulan sohbet edilen oyunlar oynalinan bir cocuk var evde ve kimse pesine düsmemis sanki, aman nolcak ufaga kimlik derdi kalmadi gibi bi olay halinde sanki.

Bence de bu isin icinde baska bi is var
Travmaya da bağlayamayız,olayların tam göbeğinde yaşadım bu süreci...
İnsanın yapısında öyle inanılmaz bir güç varki...
Bir gün önce arkadaşımızın düğününde gülüp eğlendiklerimizden bir çoğunu bir gecede kaybettik.Ama 3 gün sonra ayağa kalkmış,yaralarımızı sarmış,uzaktan taziyeye gelenleri metanetle karşılıyorduk.
Herkes bir olamaz elbette.Herkes farklı yaşamıştır,ama ne bileyim,tuhaf geliyor yine de...

Evet,adı ne mesela,kendi adı mı,ablasının adını mı kullanıyor?

Şaka gibisin gerçekten hala yaşımı küçültturcem diyor ya... hala tek derdi bu...

Uğraşmana gerek yok ailem özellikle yaşımi büyük yazdırmış de olsun bitsin ne önemi var dimi ama yoookk olur mu

önemli neden önemli çünkü evlilik ve arkadaş derdin mühim

Mutlaka her insan ayri yasar acisini. Helede evlat, Allahim düsmanima vermesin evlatla imtihani. Ama aklim almiyo, ne tarafindan tutsam elimde kaliyo, nasil aramaz insan nasil? Nasil tek tek eliyle her tasin altina bakmaz. Nasil olmasi gereken yerden bi saniye olsa ayrilir? Allahim yasatmasin, sakince bisey olmamis gibi al bari bunu sen kullan diye kimlik verilmis sanki ya.

Herşey tuhaf değil mi ?
Enkazda kalıp sağ çıkanlar kimliklerine nasıl kavuştu ?
Sonuçta kimse arka cebinde kimlikle yaşamıyo bu kimliklerin gidilip çıkartılması gerek
Kayıp hatta öldüğüne emin olduğu kızının kimliğini çıkartıp yaşayan kızına neden kimlik çıkartmaz insan ?

Bu kadar buyutmeyin arkadas mevzusunu. Nufusa yanlis yazmislar dersiniz olur biter. Bu kadar basit bir sozunuze guvenmeyen kisileri yakininizda tutmayin zaten.

Ama is burs atama erasmus indirimli bilet vs. Bir cok seyde sorun olur. Ailenize bu konularla gidin. Sizi anliyorum ama sorun olacak diyin. Belki bir ise basvuru yapacaksiniz ve geri cevrileceksiniz bu yuzden. Yazik olur. Ailenizle konusun. Hal caresine bakin. Bir ceza gelebilir ama baslarini yakacak kadar degil.

Evet iste bak! Ne dogru! Cok güzel bi tespit öldü dedigi cocugunkini cikariyor, yeni dogan yasayaninkini cikarmiyor!

Mune ikinci üyelik falan diyor arkadas, aciklik getirirseniz cok seviniriz. Yoksa burda bir cok üye delirecek sanirim.

Aferin kız işte bu...
Bu işin altında başka bir şey yoksa bende Nil değilim.
Herkes kimliğini çıkardı o dönem
Sizde çıkarabilirdiniz yani aileniz

Aynen,inanılmaz geliyor,kastettiğim buydu,evlat acısını unutturacak depresyona girmedi insanlar,acıların en büyüğünü unutmuş olamazlar,bir şey var bu işte...

Evet,insanlar unufak olmuş evlerden çıktılar,kimlik mi aradılar enkazlarda,tabiiki hayır...

Ailenin ablanin oylece kabullenmeai gercekten tuhaf. Cocugu kayip olan aileler yalvariyor tv lerde en azindan bulunsun cocugum da bir mezari olsun diye. Ama ailenin oyle yapmasi gercekten cogu kisinin burada tuhafina gitdi. Sanki kaybolan evlat degil de evde duran bir parca esya gibi. Benimde merak etdigim su snnen baban ablan hakkinda konusuyor mu onu dua sini ediyorlar mi? Yoksa hic birsey olmamis gibi hayatlarina devam mi etdiler??

Sorununuz çok tuhaf. Defalarca yazıldığı için tekrar etmek istemiyorum ama bir kimlik çıkarmak ne kadar zor olabilir.
Siz hukuken yaşamıyorsunuz, ablanız gibi yaşıyorsunuz. Yarın bir gün kendi adınıza hak talep edemeyeceksiniz.Cezası mutlaka vardır ama aileniz bunu düşünmelidir.Evlat acısı çok acı ama tek sebebin ailenizin ablanızı unutamamıs olduğuna o yüzden iptal ettirmediklerine emin misiniz.
Ben is kazasında ölen abisinin kimliğini taşıyan bile duymuştum. Sebebi ne inanın bilmiyorum.
Sizden yaklaşık 5 sene önce evde doğdum. Hâliyle doğum kağıdım olmamış. Ebe de yazmamis başıma iş gelir diye. Babam nüfusta görüşüp doğduğum gün adına çıkartmış kimliğimi. Doğru mu tartışılır ama aileniz öyle bir durumda kimlik çıkarmak için gitselerdi ikna ederlerdi memurları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…