- 25 Ağustos 2014
- 8.558
- 12.752
- 248
- Konu Sahibi liliac wine
-
Konuyu ben de sizin yerinizden okusam fake derdim belki ama sizin fake dediğiniz bu hayatı ben yaşıyorum inanmayın bir şey değişmez benim için. Ben sırf bunu burada rahat rahat anlatabilmek için ikinci üyelik aldım yöneticilerle irtibata geçtim. İster fake deyin inanmayın ama sizin hayatınız kadar gerçek bu hayat da..
Son olarak bir şeye daha değinmek istiyorum..
Bakın o depremde siz bebektiniz.. Travmayı farklı yaşadınız ama o depreme tam olarak şahit olmadınız.. Ben bu anlattıklarınızı okuduğumdan beri rahat uyuyamadım ve zihnim sadece o günlerde.
Çünkü o depremde ben 6 yaşındaydım. Yani ablanızdan bir yaş büyükmüşüm sadece. Eğer ki depremde kaybolsaydım, ve bir şekilde yaşasaydım ve bu yaşa gelseydim ailemin yüzünü büyük ihtimal hatırlayamazdım üzerinden çok zaman geçtiği için. Ama olayları çok net hatırlardım ve en ufak bir işarette hepsi canlanırdı zihnimde. Kendimi ablanızın yerine koyuyorum ve bu ihtimali gözardı edemiyorum.
Yani eğer ki ablanız yaşıyorsa, siz hiç ihtimal vermeseniz de bu mümkün, büyük ihtimalle ailenizin yüzünü hatırlamaz yaşanan olayların üzerine zihni bunların üstünü örtebilir. Ama bir işaret, bir olayla netleşir.
Yaşamama ihtimalinde ise aklımın almadığı kısım şu: Türkiye'de bebek yaşta ölenlerin kimliği sonraki kardeşe veriliyor köylerde, ama sizin kardeşiniz 5 yaşındaymış. Evde gezen, konuşan, depremden bir sene sonra okula başlayacak olan kocaman bir çocuktan bahsediyoruz. Aileniz hiç mi düşünmüyor acaba o çocuk öldüyse bile ölmeden önce nasıl korktu, son sözcüğü neydi, anne diyerek ağlayarak mı öldü.. Yani bebek yaşta kaybedilen bebek daha az üzücü demek değil niyetim ama evde gezen tozan bir birey var. Ailenizin alıştığı, her gün konuştuğu, bazı alışkanlıkları olan bir çocuk. Ses tonunu, telaffuz edemediği kelimeleri, sevdiği giysileri ve oyuncakları ailenizin hala hatırladığı bir çocuk.
Yani bunların hatrına bile o çocuk kayıp yazılırdı.. Bunları detaylı yazıyorum ki olayın vehametini anlayın.. Burda başka bir iş var mı diyebilin diye..
O yaşta kaybolsam ya da ölseydim bana bunların yapılmasını kabul edemezdim. Aileniz yapmadı, bari siz adaleti sağlayın vicdanınızla..
Suç duyurusunda bulunacak olsam ben bulunurdum ama zaten ailem başına iş açılsın istemiyor bu konudan dolayıOzaman biz suçduyurusunda bulunalım devlet araştırsın olur mu ?
İlkokul 3 e kadar okuyan kayınpederim bile çocuklarının kaydı konusunda bu kadar boşvermemiş yıllar once.İlk çocuğu 56 yaşında...Babam da çok eğitimli değil lise terk. Esnaf
İnsan cahil olunca her şey beklenir diyebiliyorum sadeceİlkokul 3 e kadar okuyan kayınpederim bile çocuklarının kaydı konusunda bu kadar boşvermemiş yıllar once.İlk çocuğu 56 yaşında...
Suç duyurusunda bulunacak olsam ben bulunurdum ama zaten ailem başına iş açılsın istemiyor bu konudan dolayı
Benim tek seçeneğim yaşımı küçültmek için mahkemeye başvurmak sanırım. Olayın ortaya çıkmadan hallolmasının tek yolu bu gibi. Ablamın hastane kaydı olduğu için dava reddedilir diye biliyorum ama daha iyi araştırmam lazım eğer olursa bu şekilde bunu düzelteceğim.
Travmaya da bağlayamayız,olayların tam göbeğinde yaşadım bu süreci...Cok etkilendim yazdigindan, evet dogru, konusulan sohbet edilen oyunlar oynalinan bir cocuk var evde ve kimse pesine düsmemis sanki, aman nolcak ufaga kimlik derdi kalmadi gibi bi olay halinde sanki.
Bence de bu isin icinde baska bi is var
Evet,adı ne mesela,kendi adı mı,ablasının adını mı kullanıyor?Biraz önce sordum, ailen ablan icin biseyler yapiyor mu? Ne bilim, duadir, mevlüt, özel günde anma cevap vermedin? Sanki depremde kaybolan (bilerek kaybolan diyorum akibeti kesinlesmemis) sanki evin evcil hayvaniymis gibi bahsediyorsunuz. Insanlar kedilerini köpeklerini bile aylarca ariyorlar kaybolunca. Sizin aileniz ne yapti ablaniz icin?
Siz kücükdünüz ama insan anmaz mi demez mi ne bilim, enkazin basinda bekledik, hastanelere gittik, komsulara sorduk, yani insan derdini anlatmak icin bile konusur ya. Ne yapiyo sizin aileniz ablaniz icin? Ne yapti?
Şaka gibisin gerçekten hala yaşımı küçültturcem diyor ya... hala tek derdi bu...Suç duyurusunda bulunacak olsam ben bulunurdum ama zaten ailem başına iş açılsın istemiyor bu konudan dolayı
Benim tek seçeneğim yaşımı küçültmek için mahkemeye başvurmak sanırım. Olayın ortaya çıkmadan hallolmasının tek yolu bu gibi. Ablamın hastane kaydı olduğu için dava reddedilir diye biliyorum ama daha iyi araştırmam lazım eğer olursa bu şekilde bunu düzelteceğim.
Travmaya da bağlayamayız,olayların tam göbeğinde yaşadım bu süreci...
İnsanın yapısında öyle inanılmaz bir güç varki...
Bir gün önce arkadaşımızın düğününde gülüp eğlendiklerimizden bir çoğunu bir gecede kaybettik.Ama 3 gün sonra ayağa kalkmış,yaralarımızı sarmış,uzaktan taziyeye gelenleri metanetle karşılıyorduk.
Herkes bir olamaz elbette.Herkes farklı yaşamıştır,ama ne bileyim,tuhaf geliyor yine de...
Travmaya da bağlayamayız,olayların tam göbeğinde yaşadım bu süreci...
İnsanın yapısında öyle inanılmaz bir güç varki...
Bir gün önce arkadaşımızın düğününde gülüp eğlendiklerimizden bir çoğunu bir gecede kaybettik.Ama 3 gün sonra ayağa kalkmış,yaralarımızı sarmış,uzaktan taziyeye gelenleri metanetle karşılıyorduk.
Herkes bir olamaz elbette.Herkes farklı yaşamıştır,ama ne bileyim,tuhaf geliyor yine de...
Herşey tuhaf değil mi ?
Enkazda kalıp sağ çıkanlar kimliklerine nasıl kavuştu ?
Sonuçta kimse arka cebinde kimlikle yaşamıyo bu kimliklerin gidilip çıkartılması gerek
Kayıp hatta öldüğüne emin olduğu kızının kimliğini çıkartıp yaşayan kızına neden kimlik çıkartmaz insan ?
Aferin kız işte bu...Herşey tuhaf değil mi ?
Sonuçta kimse arka cebinde kimlikle yaşamıyo bu kimliklerin gidilip çıkartılması gerek
Kayıp hatta öldüğüne emin olduğu kızının kimliğini çıkartıp yaşayan kızına neden kimlik çıkartmaz insan ?
Aynen,inanılmaz geliyor,kastettiğim buydu,evlat acısını unutturacak depresyona girmedi insanlar,acıların en büyüğünü unutmuş olamazlar,bir şey var bu işte...Mutlaka her insan ayri yasar acisini. Helede evlat, Allahim düsmanima vermesin evlatla imtihani. Ama aklim almiyo, ne tarafindan tutsam elimde kaliyo, nasil aramaz insan nasil? Nasil tek tek eliyle her tasin altina bakmaz. Nasil olmasi gereken yerden bi saniye olsa ayrilir? Allahim yasatmasin, sakince bisey olmamis gibi al bari bunu sen kullan diye kimlik verilmis sanki ya.
Evet,insanlar unufak olmuş evlerden çıktılar,kimlik mi aradılar enkazlarda,tabiiki hayır...Herşey tuhaf değil mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?