- 18 Temmuz 2016
- 4.759
- 13.233
- 208
- Konu Sahibi liliac wine
-
Hayır ama biz bunu yaşayalı yıllar geçti üstünden biz bu gerçekle yaşamaya alıştık en azından ben. Hiç tanımadığım görmediğim bir ablam var evet ama yaşamıyor ve kimliğini ben kullanıyorum o yüzden de benim derdim şu an bu. Sanki dün ölmüş de kimlik bugün bana verilmiş ben de bunu dert etmiş değilim. Yıllardır sorun yaşadım hala yaşıyorum siz bugün öğrendiniz ama ben 18 yıldır bu kimlikle yaşıyorum anlatabildim mi? O yüzden işin benim için sıkıntı olan kısmına odaklandıkça üstüme gelindi...
Ben dünyada herşeyin olabileceğine inanırım.Ama eksik yazıyorsun sanki.Ailen eksik anlatmıştır belki.Çünki bazıları yaşanmamış saymayı tercih etti dayanabilmek için...Yaşımı küçültmek istiyorum demek şu olayları anlatmaktan daha kolay değil mi? Tamam bu konu fake ben de senaristim. İsterseniz yazmayın. Her şeye cevap verdiğim halde altından fake arıyorsunuz ne diyim inanmıyorsanız
Kimlik çıkıyor belgesiz canım,benim kızımınkini evde unutmuştu eşim,sormamışlar bile,alıp gelmişti...Bu olay gerçek mi değil mi emin olamadım
Gerçekse hepbirlikte suç işliyosunuz değilse kafa bulucak başka yer mi bulamadın?
Kafamı kurcalayanlar senden sonra doğan çocuklar 2kardeşin kimliğide sonradan çıkıyo e tamam diyelim buna gelenek olmuş
Ufacık kardeşin neden soruyo bukadar zaman neden kimliğim yoktu ? 5yaşına kadar nasıl lazım olmuşki bunu dert ediyo?
Hadi seni geçtim bi şekilde halletmişler eee 2000de doğan kardeşini hem 2005te kayda aldırıyolar hem doğum tarihi doğru bu olucak iş mi ? Böyle bişey olsa herkes sokaktan topladığını götürür nüfusuna alır kimse evlatlıkla uğraşmaz
Nüfus kaydı için doğum belgesi şart o olmadan olmuyo
Bunu yazmışım mesela cevap ?
Ufacık kardeşim sormuyor tabi ki büyük yaşında sormuştu neden benim kimliğimi geç çıkardınız diye merakından sorguladı. Kimlikle bi işi olduğu için değil.Bu olay gerçek mi değil mi emin olamadım
Gerçekse hepbirlikte suç işliyosunuz değilse kafa bulucak başka yer mi bulamadın?
Kafamı kurcalayanlar senden sonra doğan çocuklar 2kardeşin kimliğide sonradan çıkıyo e tamam diyelim buna gelenek olmuş
Ufacık kardeşin neden soruyo bukadar zaman neden kimliğim yoktu ? 5yaşına kadar nasıl lazım olmuşki bunu dert ediyo?
Hadi seni geçtim bi şekilde halletmişler eee 2000de doğan kardeşini hem 2005te kayda aldırıyolar hem doğum tarihi doğru bu olucak iş mi ? Böyle bişey olsa herkes sokaktan topladığını götürür nüfusuna alır kimse evlatlıkla uğraşmaz
Nüfus kaydı için doğum belgesi şart o olmadan olmuyo
Bunu yazmışım mesela cevap ?
Kimlik çıkıyor belgesiz canım,benim kızımınkini evde unutmuştu eşim,sormamışlar bile,alıp gelmişti...
Ailem bana nasıl anlattıysa o şekilde biliyorum. Ben de o yıllarda olayları hatırlayabilecek yaşta değildim işte dediğim gibi. Belki yaşanmamış kabul ettiler belki cenazeyi buldular gömdüler haber vermediler belki çok etkilendiler bu olaydan bu şekilde anlattılar belki başka bir iş var ve her ne olduysa ben bana anlatılan kadar biliyorumBen dünyada herşeyin olabileceğine inanırım.Ama eksik yazıyorsun sanki.Ailen eksik anlatmıştır belki.Çünki bazıları yaşanmamış saymayı tercih etti dayanabilmek için...
Allahım bu kadar ultra cahil cuhela bi aile olamaz bu nasıl bi sorumsuzluk ?Bana nüfus cüzdanı çıkarılması gerekirdi ben de bunun farkındayım ne yazık ki ailem diğer kardeşlerimde de aynısını yaptı. 2000 yılında doğan kardeşimin nüfus cüzdanı 2004 yılında doğan kardeşiminkisiyle birlikte 2005 yılında çıkartıldı
sanmam5yıl önceye yazdırabilir mi ?
Sanın ya da sanmayın kardeşimin kimliği 2005 yılında çıkartıldı ve doğum tarihi nufus cüzdanıda 2000 yazıyor.sanmam
Sanmam
Çocuk 2012 de doğduysa nufus cüzdanı geç çıktığı için hayır 2012 yazamayız 2017 yazacağız mı diyecekler? Doğruyu yazmak yerine? Tabiki öyle şey olmazCanım bende sanmıyorum
Hani bebek şimdi doğdu gittin bi ihtimal doğum belgesi istemedi ama tarih yeni olur
Ama 2017 de git 2012de yaz dersen kim yazar ki ?
Depremde kimliği alıp çıkmamıştır tabiki var olan kimliğin yenisini çıkarmışlardır. Bana o kimlik verildi yeni çıkarılmadı.Bana konu sahibinin ailesi fazla kaderci geldi. Ben öyle hissettim en azından. Veren Allan alan Allah şeklinde düşünceye sahipseler kabullenmişlerdir. Bu en iyi niyetli varsayım. Onun haricinde konu sahibi yoldan bulunup alınmış olabilir ailenin kızları başka bir sebepten öldüyse. Muhtemel yani. Bana ilginç gelen kimliğin o hengamede bulunabilmesi. Allah korusun deprem olsa kim kimliği alıp dışarı çıkar? Kağıt parçası sonuçta. Nasıl enkaz altından parçalanmadan çıkar? Nasıl bulunur? Çok büyük bir şans hakikaten.
Canım bende sanmıyorum
Hani bebek şimdi doğdu gittin bi ihtimal doğum belgesi istemedi ama tarih yeni olur
Ama 2017 de git 2012de yaz dersen kim yazar ki ?
Çocuk 2012 de doğduysa nufus cüzdanı geç çıktığı için hayır 2012 yazamayız 2017 yazacağız mı diyecekler? Doğruyu yazmak yerine? Tabiki öyle şey olmaz
2017 ile 1999 yılını kıyaslamayın lütfen arada dağlar kadar fark var. Üstelik ben hamile olup çocuğu aldırmak isteyince adamın kardeşi çocuğu aldırmayın günahtır doğsun biz nüfusumuza alırız deyip gerçekten de çocuk doğunca kendi nüfuslarına alan insanlar biliyorum. O çocuk amcasına yengesine anne baba, annesine babasına da amca yenge diyor. Bu da olmaz o zaman. E tanıyorum bu insanları biliyorum? Ayrıca nüfus Cüzdanına yaşı büyük yazılanlar nasıl yazılıyor o zaman yazılamaması gerekir bu düşünceye göreo zaman ben simdi gidim, her hangibir cocugu alim benim diye nufüsuma kaydedim, elimde dogum belgesi falan olmadaan?!
o zaman ben simdi gidim, her hangibir cocugu alim benim diye nufüsuma kaydedim, elimde dogum belgesi falan olmadaan?!
Hayır 2004 yılında doğan kardeşimin de doğum belgesi yok en küçük kardeşimin var. 2000 ile 2004 yılında doğan kardeşlerimin ikisinin de doğum belgesi yokSenin kardeşin 2000 doğumlu diğeri 2004
2000de doğan evde doğmuş doğum belgesi yok
2004te doğan hastanede doğum belgesi var
2004te doğan kardeşin için doğum tarihinde sıkıntı olmaz
Ama ikisinide gidip 2005te kayda aldırıp belgesi olmayanı 2000doğumlu yazmazlar
Çünkü bu tarihlerde herşey dijital ortamda tc kimlik bile çıkmıştı manuel yazılan bi kimlik yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?