Doğum tarihi mevzusu

Tamam o zaman hadi kabul ettim. Aileni al karsina bu yarin birgün benim is hayatimi cok kötü etkileyecek. Ben bu isi yapicam, siz arkamda durun yada durmayin de, basla bi yerden.

Ben dünyada herşeyin olabileceğine inanırım.Ama eksik yazıyorsun sanki.Ailen eksik anlatmıştır belki.Çünki bazıları yaşanmamış saymayı tercih etti dayanabilmek için...

Bu olay gerçek mi değil mi emin olamadım

Gerçekse hepbirlikte suç işliyosunuz değilse kafa bulucak başka yer mi bulamadın?

Kafamı kurcalayanlar senden sonra doğan çocuklar 2kardeşin kimliğide sonradan çıkıyo e tamam diyelim buna gelenek olmuş

Ufacık kardeşin neden soruyo bukadar zaman neden kimliğim yoktu ? 5yaşına kadar nasıl lazım olmuşki bunu dert ediyo?

Hadi seni geçtim bi şekilde halletmişler eee 2000de doğan kardeşini hem 2005te kayda aldırıyolar hem doğum tarihi doğru bu olucak iş mi ? Böyle bişey olsa herkes sokaktan topladığını götürür nüfusuna alır kimse evlatlıkla uğraşmaz

Nüfus kaydı için doğum belgesi şart o olmadan olmuyo

Bunu yazmışım mesela cevap ?

Kimlik çıkıyor belgesiz canım,benim kızımınkini evde unutmuştu eşim,sormamışlar bile,alıp gelmişti...

Ufacık kardeşim sormuyor tabi ki büyük yaşında sormuştu neden benim kimliğimi geç çıkardınız diye merakından sorguladı. Kimlikle bi işi olduğu için değil.
Nüfus kaydı için doğum belgesi gerekmiyor ki zaten bizim doğum belgemiz de yok.

Ben dünyada herşeyin olabileceğine inanırım.Ama eksik yazıyorsun sanki.Ailen eksik anlatmıştır belki.Çünki bazıları yaşanmamış saymayı tercih etti dayanabilmek için...
Ailem bana nasıl anlattıysa o şekilde biliyorum. Ben de o yıllarda olayları hatırlayabilecek yaşta değildim işte dediğim gibi. Belki yaşanmamış kabul ettiler belki cenazeyi buldular gömdüler haber vermediler belki çok etkilendiler bu olaydan bu şekilde anlattılar belki başka bir iş var ve her ne olduysa ben bana anlatılan kadar biliyorum

Allahım bu kadar ultra cahil cuhela bi aile olamaz bu nasıl bi sorumsuzluk ?
Bu kadar çocuğu niye yapmışlar bi kimliği bile zamanında cikartmayacaklar madem?
Hadi anne neyse kadın ugrasamaz doğum vs.derken ama baban umarım ceza alır.
Gerçi ceza meza almaz bu ülkede kimseye bi şey olmaz.
Git aç davani derim ben daha fazla bu suça ortak olma.

Bana konu sahibinin ailesi fazla kaderci geldi. Ben öyle hissettim en azından. Veren Allan alan Allah şeklinde düşünceye sahipseler kabullenmişlerdir. Bu en iyi niyetli varsayım. Onun haricinde konu sahibi yoldan bulunup alınmış olabilir ailenin kızları başka bir sebepten öldüyse. Muhtemel yani. Bana ilginç gelen kimliğin o hengamede bulunabilmesi. Allah korusun deprem olsa kim kimliği alıp dışarı çıkar? Kağıt parçası sonuçta. Nasıl enkaz altından parçalanmadan çıkar? Nasıl bulunur? Çok büyük bir şans hakikaten.

Canım bende sanmıyorum
Hani bebek şimdi doğdu gittin bi ihtimal doğum belgesi istemedi ama tarih yeni olur
Ama 2017 de git 2012de yaz dersen kim yazar ki ?
Çocuk 2012 de doğduysa nufus cüzdanı geç çıktığı için hayır 2012 yazamayız 2017 yazacağız mı diyecekler? Doğruyu yazmak yerine? Tabiki öyle şey olmaz

Depremde kimliği alıp çıkmamıştır tabiki var olan kimliğin yenisini çıkarmışlardır. Bana o kimlik verildi yeni çıkarılmadı.

Çocuk 2012 de doğduysa nufus cüzdanı geç çıktığı için hayır 2012 yazamayız 2017 yazacağız mı diyecekler? Doğruyu yazmak yerine? Tabiki öyle şey olmaz

Senin kardeşin 2000 doğumlu diğeri 2004
2000de doğan evde doğmuş doğum belgesi yok
2004te doğan hastanede doğum belgesi var
2004te doğan kardeşin için doğum tarihinde sıkıntı olmaz

Ama ikisinide gidip 2005te kayda aldırıp belgesi olmayanı 2000doğumlu yazmazlar

Çünkü bu tarihlerde herşey dijital ortamda tc kimlik bile çıkmıştı manuel yazılan bi kimlik yok

o zaman ben simdi gidim, her hangibir cocugu alim benim diye nufüsuma kaydedim, elimde dogum belgesi falan olmadaan?!
2017 ile 1999 yılını kıyaslamayın lütfen arada dağlar kadar fark var. Üstelik ben hamile olup çocuğu aldırmak isteyince adamın kardeşi çocuğu aldırmayın günahtır doğsun biz nüfusumuza alırız deyip gerçekten de çocuk doğunca kendi nüfuslarına alan insanlar biliyorum. O çocuk amcasına yengesine anne baba, annesine babasına da amca yenge diyor. Bu da olmaz o zaman. E tanıyorum bu insanları biliyorum? Ayrıca nüfus Cüzdanına yaşı büyük yazılanlar nasıl yazılıyor o zaman yazılamaması gerekir bu düşünceye göre

o zaman ben simdi gidim, her hangibir cocugu alim benim diye nufüsuma kaydedim, elimde dogum belgesi falan olmadaan?!

Bende onu diyorum ya olur mu öyle şey?
Denizin eşi evde unutmuş doğum belgesini istememişler ihmal olmuş ama ya dijital ortamdan bilgi geliyodur hastanelerden ya yeni tarih diye yapmıştır
Ama 5sene önceye nasıl yazsın ?

Burda bi arkadaş nufüsta çalışıyodu keşke gelse konuya

Hayır 2004 yılında doğan kardeşimin de doğum belgesi yok en küçük kardeşimin var. 2000 ile 2004 yılında doğan kardeşlerimin ikisinin de doğum belgesi yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…