- 9 Temmuz 2015
- 10.397
- 21.029
- 398
- 35
- Konu Sahibi liliac wine
-
Magicat konu baya karışık yalnız. Beynimiz baya çorba oldu.Şimdi gördüm konuyu. İlkokula 11 yaşında mı başladın göründü? İşini mahkeme çözer, kemik testi yapılır. Anne baba şahitlik eder, kimse de anne babaya suçlamada bulunmak. Mahkeme kararı ile yaş düzeltme yapılır. Kocaeli de misin konu sahibi?
Annem babama başkasının nüfus cüzdanını bana verdikleri için suçlama yapmazlar mı?Şimdi gördüm konuyu. İlkokula 11 yaşında mı başladın göründü? İşini mahkeme çözer, kemik testi yapılır. Anne baba şahitlik eder, kimse de anne babaya suçlamada bulunmaz. Mahkeme kararı ile yaş düzeltme yapılır. Kocaeli de misin konu sahibi?
Onu diyorum işte evlenirken kimlik çıkaran o gün doğdu diye kaydedilse evlenemez ki 18 yıl boyunca. Oluyor yani böyle şeyler.Bu iş şöyle olmuyor mu? Mesela benim çocuğum oldu ve hastane de doğdu kaydı ve doğum belgesi oluyor. Diyelim ki işin var geç gittin belgedeki tarihi yazıyorlar ama ben ilkokula başlayacağı zaman kimlik çıkartılan hatta evleneceği zaman kimlik çıkartılan duydum fakat bunların tarihlerini bilmiyorum yani kaç yıllarında olduğunu bilmiyorum ama duydum. Saçma mı saçma. Oluyor mu? Maalesef.
Maalesef. Onun bir cezası var mı? Onu bilmiyorum ama. Bir de şu var; öyle bir durumda bir şey istemiyorlar mı? Ben mesela gittim 5 yaşında çocuğu üç yaşında dedim. Benim sözüm beyan yerine mi geçiyor ebeveyn olduğum için?Onu diyorum işte evlenirken kimlik çıkaran o gün doğdu diye kaydedilse evlenemez ki 18 yıl boyunca. Oluyor yani böyle şeyler.
Sen git en yakın nüfus dairesine onlar sana daha çok yardımcı olur. Keşke okula başladığın zanan bir öğretmenin konunla ilgilenseydi de bu kadar uzamasaydı mevzu.
Tamam nüfus dairesine gideceğim en kısa zamanda. Eğer ailemin başına iş açılmayacaksa ablamın nüfus cüzdanını kullanıyorum diyerek davayı açarım. Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.Sen git en yakın nüfus dairesine onlar sana daha çok yardımcı olur. Keşke okula başladığın zanan bir öğretmenin konunla ilgilenseydi de bu kadar uzamasaydı mevzu.
Haksiz degilsiniz aslinda.
Ama depreme kadar 8 aylik olan cocuga neden o 8 ay boyunca kimlik cikarilmamis.
Bu da buyuk sorumsuzluk degil mi?
50 60 yil oncesinden bahsetmiyoruz ki.
Şimdi gördüm konuyu. İlkokula 11 yaşında mı başladın göründü? İşini mahkeme çözer, kemik testi yapılır. Anne baba şahitlik eder, kimse de anne babaya suçlamada bulunmaz. Mahkeme kararı ile yaş düzeltme yapılır. Kocaeli de misin konu sahibi?
Ne alakası var diş geçmemesiyle diş mi geçirmeye çalışıyorsun ki sen? Kendin kurgulamışsın sanki bi ailenin en fazla 3 çocuğu olabilirmiş gibi o zaman 2004 en küçük demişsin gelip bana dalga geçiyorsun diyorsun.
Evet yeni doğdu taze bitti. Hadi hadi çözümü bulduk konu kapandı sen hala prim peşindesin.3. çocuk şimdi doğdu sanırım analı babalı büyüsün
Evet yeni doğdu taze bitti. Hadi hadi çözümü bulduk konu kapandı sen hala prim peşindesin.
Konudaki tutarsızlıklara takılsa anlarım konuya takılmıyor ki arkadaş, dört kardeşiz diyorum sonuncu kardeş yeni doğdu herhalde diyor. Tüm şeceremi yazmalı mıydım ilk mesajda?Konu sahibi fazla gerginsin. Burada herkes yardımcı olmaya çalışıyor ama konuda tutarsızlıklar var.Dolayısıyla inanılmaması normal...
Yav he he. Bu yardımcı mı oluyor bi de. İnsanların sıkıntılarında dalga geçecek bir şey arayan zavallının kimseye yardımı olamaz.Çözüm ne ?
Olmayan kardeşlerinle yaşamak mı nedir yani ?
Ne primi peşinde olucam ben?
Yav he he. Bu yardımcı mı oluyor bi de. İnsanların sıkıntılarında dalga geçecek bir şey arayan zavallının kimseye yardımı olamaz.
Böyle cevaplarla bir şey geçmez eline.Kardeşlerini yazan sendin,kimse uydurmadı burada.Yazmayabilirdin bahsetmek istemiyorsan...Yav he he. Bu yardımcı mı oluyor bi de. İnsanların sıkıntılarında dalga geçecek bir şey arayan zavallının kimseye yardımı olamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?