Doğum tarihi mevzusu

Yahu örnek verdim
2000 de doğmuş 2005 te kayıt yapılmış ha şimdi ha 2005te fark yok ozamanda dijital ortam şimdi de
97de dijital değil manueldi çoğu şey sigorta kayıtları bile çoğu kişinin kayıp
Kredi kurumu yandı milletin borcu uçtu ama 2005te öyle değil anladın mı ?

Depremde kimliği alıp çıkmamıştır tabiki var olan kimliğin yenisini çıkarmışlardır. Bana o kimlik verildi yeni çıkarılmadı.
Normal şartlarda kayıp mı değil mi diye bakılmadan verilmemesi lazım o kimliğindeki. Mantıken böyle fakat o hengamede her şey alt üst olmuşken ince eleyip sık dokumamış memurlar belli ki. Muhtemelen onlarda depremin şokundaydı. Konu sahibi düzenin bozulsun istemiyorsun şu aşamada. Yaşın ve konumun gereği anlaşılabilir ama ne olur okulun bitikten sonra ve mesleğini eline aldıktan sonra bu işin peşini bırakma. Yaş küçültme nasıl olur bilmiyorum ama kemik yaşı falan hallolur. Şahit isterler mi bilmiyorum kemik yaşı tespitinden sonra. Bunu hallettikten sonra bir şekilde DNA testi yaptır bir şey yaptır ama bu işi çöz. Belki her şey ailenin dediği gibidir ama için ve vicdanın rahat olsun.

Bunları araştırmam lazım. Evet zaten okulum bittikten maddi olarak ayaklarım üstüne bastıktan sonra bunun peşine düşeceğim.

Depremde kimliği alıp çıkmamıştır tabiki var olan kimliğin yenisini çıkarmışlardır. Bana o kimlik verildi yeni çıkarılmadı.
Guzelim sikinti da burda ztn. Ölen ablanin kimligini tekrar cikartmak yerine neden sana kimlik cikarmamislar ?
Bunu sorguluyoruz pekala da nufus mudurlugune gidilmisse sana kimligi hayli hayli cikartirlar. Burda suc 2 ye katlaniyor. Ölen birinin kimligi tekrar cikartiliyor.
Cok mantiksiz

Evet mantıksız bence de yeni çıkarmaları gerekirdi o kısmı bilmiyorum ama ben o kimliğe öldü demek istemediler diye düşünüyorum

Evet dalga geçiyorum yazma şu konuya ya sana somut belge mi göstereyim diplomalarımı nüfus cüzdanımı önlü arkalı fotokopisini mi atayım ne istiyorsun inanmıyorsan git yazma ne kendi sinirini boz ne benimkini

2004te doğan kardeşin hastanede doğmuştu ya hani dolayısıyla doğum belgesi var hani 35yaş üstü hamilelikti sıkıntılıydı oyüzden hastanede doğmuştu

Şimdi nasıl doğum belgesi yok oldu ?

Diş geçmedi diye yazma oldu canım

Ha bak evet. Böyle yazılınca daha bir mantıksız geldi. Konu sahibi acaba konu komşun yok mu mahalleden? Yada o zamanları bilen bir akraban filan? Şöyle bir ağız arasan. Eğer işin içinde başka bir şey varsa mimiklerinden falan anlayabilirsin.

2004 te doğan kardeşim demedim ki? o sıkıntılı hamilelik en küçük kardeşimde olmuştu biz 4 Kardeşiz en büyüğü benim 1998 doğumluyum, bir küçüğü 2000, bir küçüğü 2004, en küçüğü 2007 tamam mıdır şimdi?

M magicat sen nüfusta çalışıyorsun değil mi? Bir bakar mısın?

Ne alakası var diş geçmemesiyle diş mi geçirmeye çalışıyorsun ki sen? Kendin kurgulamışsın sanki bi ailenin en fazla 3 çocuğu olabilirmiş gibi o zaman 2004 en küçük demişsin gelip bana dalga geçiyorsun diyorsun.

M magicat bakabilir misin rica etsem?

Yok tamam degil ikisininki de 2005de çıkarıldı dedin çünkü.2007de degil.

Neden yalan söyleyip insanların acılarını desiyosunuz merak ediyorum nasıl bi haz veriyor bu size?

M magicat sen nüfusta çalışıyorsun değil mi? Bir bakar mısın?
Şimdi gördüm konuyu. İlkokula 11 yaşında mı başladın göründü? İşini mahkeme çözer, kemik testi yapılır. Anne baba şahitlik eder, kimse de anne babaya suçlamada bulunmaz. Mahkeme kararı ile yaş düzeltme yapılır. Kocaeli de misin konu sahibi?

Yok tamam degil ikisininki de 2005de çıkarıldı dedin çünkü.2007de degil.

Neden yalan söyleyip insanların acılarını desiyosunuz merak ediyorum nasıl bi haz veriyor bu size?
2000 ve 2004 yıllarında doğan iki kardeşimin de 2005 te çıkarıldı dedim. En küçük kardeşimle ilgili bilgi verdim mi ne yalanı ya?.

Bu iş şöyle olmuyor mu? Mesela benim çocuğum oldu ve hastane de doğdu kaydı ve doğum belgesi oluyor. Diyelim ki işin var geç gittin belgedeki tarihi yazıyorlar ama ben ilkokula başlayacağı zaman kimlik çıkartılan hatta evleneceği zaman kimlik çıkartılan duydum fakat bunların tarihlerini bilmiyorum yani kaç yıllarında olduğunu bilmiyorum ama duydum. Saçma mı saçma. Oluyor mu? Maalesef.

Sağol magicat ilgilendiğin için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…