- 30 Haziran 2017
- 93
- 38
- 8
- Konu Sahibi liliac wine
-
Bi eski mesajlara bakın isterseniz? Her şeyi ayrıntılı istediniz doğum tarihlerine kadar yazdım. Bir mesajda en küçük kardeşim hastanede doğdu demiş olmam o kardeşimin 2004 yılındaki doğan kardeşim olduğunu mu gösteriyor? Kaç kardeş olduğumuzu bilmeden düzgün okumayı beceremeyen kafasından kurmuş biri gelmiş dalga mı geçiyorsun diyor. Hayır diyorum açıklıyorum son kardeş yeni mi doğdu allah analı babalı büyütsün diyor. Tamam git artık çözümü bulduk diyorum, neymiş çözüm olmayan kardeşlerinle mi yaşayacaksın diyor. Nedir bu? Ben bahsettim kardeşlerimi evet, o zaman benim mesajlarıma göre yorum yapılsın ben hiçbir zaman en küçük kardeşim 2004 yılında doğdu demedim. En küçükten sadece hamileliği sıkıntılıydı hastanede doğdu dedim. Bu mesajdan doğum yılını nerden öğrenmiş arkadaş acaba??Böyle cevaplarla bir şey geçmez eline.Kardeşlerini yazan sendin,kimse uydurmadı burada.Yazmayabilirdin bahsetmek istemiyorsan...
Ben ayrıntı istemedim canım,yazmadığın şeyler var sanki derken kayıp ablanı kastetmiştim.Tamam,magicatı etiketledik, ne yapacağını söyledi zaten,ona göre çözersin sorununu...Bi eski mesajlara bakın isterseniz? Her şeyi ayrıntılı istediniz doğum tarihlerine kadar yazdım. Bir mesajda en küçük kardeşim hastanede doğdu demiş olmam o kardeşimin 2004 yılındaki doğan kardeşim olduğunu mu gösteriyor? Kaç kardeş olduğumuzu bilmeden düzgün okumayı beceremeyen kafasından kurmuş biri gelmiş dalga mı geçiyorsun diyor. Hayır diyorum açıklıyorum son kardeş yeni mi doğdu allah analı babalı büyütsün diyor. Tamam git artık çözümü bulduk diyorum, neymiş çözüm olmayan kardeşlerinle mi yaşayacaksın diyor. Nedir bu? Ben bahsettim kardeşlerimi evet, o zaman benim mesajlarıma göre yorum yapılsın ben hiçbir zaman en küçük kardeşim 2004 yılında doğdu demedim. En küçükten sadece hamileliği sıkıntılıydı hastanede doğdu dedim. Bu mesajdan doğum yılını nerden öğrenmiş arkadaş acaba??
Şimdi gördüm konuyu. İlkokula 11 yaşında mı başladın göründü? İşini mahkeme çözer, kemik testi yapılır. Anne baba şahitlik eder, kimse de anne babaya suçlamada bulunmaz. Mahkeme kararı ile yaş düzeltme yapılır. Kocaeli de misin konu sahibi?
Fake diyemem bende.Fakat şaşırtıcı bir konu,aile çok ilginçmiş,inşallah çözer sorununu.Kemik yaşı ölçümüyle hallolur sanırım...Arkadaslar konu sahibinin ustune cok gidiyorsunuz.baskasinin kimligini kullanan ya da cocugunun kimligini cok gec cikartan insanlar var malesef.ben de duydum bunlari o yuzden konu yalan gelmedi.her seye de fake demeyin.turkiye burasi.boyle olaylarin yasandigi bi cografya niye sasiriyosunuz anlamadim.
neye şaşırıyoruz söyleyeyim ; liselere kayıt yaşı vardır resmi olarak 18 yaşindaki bir birey örgün lise okuyamaz ama bu arkadaş okumuş... ilkokula 11 yaşında başlamış resmi olarak... 8 yıllık eğitim 19 da biter,lise nasıl oluyo... tutasızlık burda... kaldı ki her yolu gösterdik arkadaşa ama kendisi gerginleşti malesef..Arkadaslar konu sahibinin ustune cok gidiyorsunuz.baskasinin kimligini kullanan ya da cocugunun kimligini cok gec cikartan insanlar var malesef.ben de duydum bunlari o yuzden konu yalan gelmedi.her seye de fake demeyin.turkiye burasi.boyle olaylarin yasandigi bi cografya niye sasiriyosunuz anlamadim.
Kapanan konudan sonra. Evet.Buralar da karismis
Kizin ustune ne kadar gitmissiniz gereksiz yere yalan soyluyorsun diye. Boyle seyler oluyor Turkiye'de yahu, evde dogum yapan bir suru insan var tabi ki hastane kaydi olmuyor, ya koylu kadinlar ya bir ebe dogum yaptiriyor. Aile sehre indiginde de kimligini cikartiyor. Aile umursamaz davranmis bir sey olmaz, ne olacak diye , sorun orada.liliac wine konunu kapattr artik bence.
Evet canım.Canım sen mi nüfusta çalışıyodun?
Bu gibi olaylara bir kaç kere daha rastladım nüfusta. Abla var, ölüyor kızkardeşe veriyorlar kimliği. Sonra nüfus memurları uğraşsın dursun...Arkadaslar konu sahibinin ustune cok gidiyorsunuz.baskasinin kimligini kullanan ya da cocugunun kimligini cok gec cikartan insanlar var malesef.ben de duydum bunlari o yuzden konu yalan gelmedi.her seye de fake demeyin.turkiye burasi.boyle olaylarin yasandigi bi cografya niye sasiriyosunuz anlamadim.
bence de ..
ailesi umursamaz sorumsuz ve rahat tipler..
kızcağızda bilgisi dahilinde soruları cevaplıyor zaten..
ben dün gece kırk tane şey sordum bıkmadan uslüpluca cevapladı..
fake falan olduğunu düşünmüyorum kesinlikle..
Evet aynen oyle, herkes kirk tane soru sordu kiza. Hic usenmeden ve sakin sakin cevap veriyor bildigi kadari ile. Sonucta onlar ona ne soyluyorsa onu biliyor. Cocuk daha kendisi bir de, nasil dava acsin simdi.
Belli bir süre kayıp olanlar zaten gaip sayılıyor ve bir süre sonra ölüm karinesi uygulanıyor yani ölmüş sayılıyorda şu durumda abla hala hayatta. Hukuk karşısında yani. Bu durumda ölüm belgesi istenir. Bu durumda o yok. Bir şekilde ablanın 97den itibaren kayıp olduğu belgelenmeli. Yada aynı kimliği kullanacak ama yaşı ve adı değiştirecek.Öldüğünü nasıl kanıtlayacaklar ablasının benim kafama takılan o.
Nüfus cüzdanı verilir elbet ama?
Resmi olarak reşit olalı çok olmuş
Bildiği yaşıda 18 üniyede gidiyo dava açmanda sakınca yok
Evet canım.
Bu gibi olaylara bir kaç kere daha rastladım nüfusta. Abla var, ölüyor kızkardeşe veriyorlar kimliği. Sonra nüfus memurları uğraşsın dursun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?