Doğum tarihi mevzusu

Bence bu olayda bir sürü gariplik var...
Belki ablanı depremden önce kaybetmişlerdi zaten ve seni de çocukları yoktu deprem sonrası yalnız bulup aldılar bu ihtimali düşündün mü?
Nasıl bir aile çocuğunun peşine düşmez?
Doğum belgesinin olmaması sorumsuzluk elbet ama öldüğünü iddaa ettikleri çocuklarının ölümünü hiç bir şekilde ispatlamamışlardı ya da bunun vicdani sorumluluğunu yok saymaları bambaşka bir şey...
Ailen bence büyük bir şey saklıyor... ve sen de bu çark içinde farkında olmadığın şekillerde de masumsun... belki kendi öz ailen bile değiller... bunu hiç düşündün mü?

Allahım.. Bu nasıl bir acı, nasıl bir travma..
Yüreğim kaldırmadı ya.
Senelerce nasıl insan bunun tespitini yaptırmaz? Nasıl her gece uyurken o küçücük kızın yüzü ailenizin aklına gelmez?

Bir sürü kayıp olmuş, insanlar hala yavrularını arıyorlar, birkaç kişi kimsesizler mezarlığını açtırıp DNA yaptırmış. Müge Anlı'da bile işlenmiş bu konu.

Bilmiyorum ama bana çok ağır geldi bu ya...
Bu kadarını kaldıramazdım, ve gider ailemi karşıma alır bir güzel davayı açardım.. Yaşım için değil o zavallı yavruya iade-i itibar için.. Yazık, hala yaşıyor görünüyor kimliğiyle..

Sözün bittiği yer..

Bu olay gerçek mi değil mi emin olamadım

Gerçekse hepbirlikte suç işliyosunuz değilse kafa bulucak başka yer mi bulamadın?

Kafamı kurcalayanlar senden sonra doğan çocuklar 2kardeşin kimliğide sonradan çıkıyo e tamam diyelim buna gelenek olmuş

Ufacık kardeşin neden soruyo bukadar zaman neden kimliğim yoktu ? 5yaşına kadar nasıl lazım olmuşki bunu dert ediyo?

Hadi seni geçtim bi şekilde halletmişler eee 2000de doğan kardeşini hem 2005te kayda aldırıyolar hem doğum tarihi doğru bu olucak iş mi ? Böyle bişey olsa herkes sokaktan topladığını götürür nüfusuna alır kimse evlatlıkla uğraşmaz

Nüfus kaydı için doğum belgesi şart o olmadan olmuyo

Ailem ikna olmuyor çok denedim eskiden kendim dava açamadığım için aileme ısrar etmiştim onlar istemiyorlar bunu şimdi ben dava açayım diyorum şahitlik etmeyiz bizim de başımızı yakacaksın diyorlar
Canım devlet memurluğundan tut da bir çok yerde yaş sınırı var atanmak istersen karşına kapı duvar olarak çıkacak. Evlenmek istediğin adama durumu izah edebilirsin anlayışla karşılaması gerekir sonuçta burada senin bir hatan yok ailenin sorumsuz davranışının kurbanı olmuşsun.
Ayrıca ailen ablanın kaybı nedeni ile yaşadıkları büyük acıyı sana sorun yaşatarak kapatamaz. Üzülme onların şahitliğine ihtiyacın yok mahkemede kemik yaşı tespit yapılır ve gerçek ortaya çıkar zaten.

http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=49626 Bu link sana yardım edebilir.

Ayrıca burada çoğu üye bu olayı haklı olarak anlayamamışlar ama bazı yerlerde cidden de var böyle yapanlar. Canım mahkemenin önüne gelecek ilk vaka sen değilsin aslında yaygın bir sorun bu ölen kardeşin nüfüs cüzdanını sonrakiler kullanabiliyor. Aç interneti emsal kararlara bak mahkeme nasıl karar veriyor üç aşağı beş yukarı kestirmiş olursun.

Ailen çok hatalı kesinlikle dava acmalısın kemik yası tespiti yaptır ilerde yas çok sorun olur, ama kaç yasında okula basladn merak ettim.

Öyle garip bir durum ki hersey olabilir.yapilacak tek sey mahkemeye basvurman ama onu yapabilcekmisin pek sanmiyorum dogrusu...

Anne babanızdan olduğunuza emin misiniz hiç supheniz oldu mu
Bı anne babanın çocuğunu kayıt ettirmemesi çocuğunun isteğine karşılık başımıza iş çıkarma demesi şaibeli cunku
Hayal dunyamizmi genis bilmiyorumki benimde aklima bu geldi...diger kardeslerine benziyomusun sen

Şuan sadece ablanız için üzüldüm. Belkide yaşıyordur kimbilir. Senin durumun ise çok garip ailen çok vurdum duymazmış. Bu olayın farkedilmemesi ise içler acısı.

Ailenin yaptigi suc. Ölen bi insani hala yasiyor gostermis. Ve sen hic yoksun bile.
Davani acmalisin ailene gerek yok kemik yasin sana sahit olur ztn.
Bu olaydan sonra ailen seni silse bile okuyorsun devlet yurdu var geri odemeli burslar var vs. atanir önüne bakarsin.
Kimse kimsenin kimligiyle yasamak zorunda degil. Bu suc ve lutfen sen de bu suca ortak olma kardesim

Tek derdim tabiki evlenmek sevgili falan değil ben hemşirelik okuyorum hani inş devlete atanırsam iş konusunda bi sıkıntı olmaz gibi o yüzden sanırım biraz etrafımdakilere ne derim diye dert ettim
Şuan 1. Sinifsin sanirim. Ulkede hemsire açığı neredeyse kapanmak uzere kuzum farkinda misin o konuda da cok rahat olmamani öneririm.

Belki de sen ailenin öz kızı bile değilsin.Çocukları enkaz altında kalınca seni aldılar öylece böyle olaylar yaşandı çünkü.Ne olaylar var insanlar hala yana yana evlatlarını arıyorlar çünkü cesetlerini görmemişler inanmıyolar öldüklerine.Bu kadar ablanin anısını yaşatmak isteyen hisli bi aile nasıl olurda peşini bırakır?Çok mantıksız.

Kesinlikle dava aç 5 yaş ne demek ya . Öncelikle bir avukat ile görüş fikir al . Yaş küçültmek mi ? yoksa yeni nüfus çıkarmak mı ? Zaten dava açtıktan sonra kemik yaşına mutlaka bakılacaktır. Belki de ailenin şahitliğine bile gerek kalmaz . Mutlaka davanı aç . Önünde koskoca bir hayat var .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…