- 29 Haziran 2017
- 321
- 375
- 18
- 45
- Konu Sahibi liliac wine
-
Herkese merhaba ben 18 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. 1998 yılında aralık ayında doğdum. Ama 1999 gölcük depreminde hayatını kaybeden ablamın nüfus cüzdanını kullanıyorum. Ablam vefat ettiğinde 5 yaşındaymış. Ben o sırada 8 aylık civarındayım işte.. Onun ölüm tespiti yapılmamış. Ve benim doğum kaydım da yok hastanede falan... Yeni 18 yaşıma bastığım için dava açmak ve düzeltmek istedim ama ailem buna yanaşmıyor bizim de başımızı mı yakacaksın diyorlar ve şahitlik etmek istemiyorlar ben biraz da kaybettikleri evlatlarının anısına kıyamıyorlar o nüfus cüzdanı o isim dursun biri taşısın istiyorlar gibi düşünüyorum neyse bu ihtimal söz konusu değil malesef. Hani desem ki bu nüfus cüzdanı benim ama yaşım büyük yazıldı düzeltmek istiyorum, bu sefer de ablamın hastanede doğum kaydı var. Bu da olmuyor. Yani ben hiçbir şekilde bu doğum tarihimi düzeltemeyeceğim bunu kabullendim artık...
İşin sorun kısmı da şu, ben okullarımda hep biraz problem yaşadım bu konuda ama sonuçta lisede orta okulda arkadaşlar arasında yaş konusu dile gelecek bir şey değildi. Üniversiteye başlayınca asıl problem başladı malesef. 18 yaşındayım ama nüfus cüzdanında 23... Tabiki ben gerçek yaşımı söyledim arkadaşlarıma. Ama yani hiçbir şekilde çaktırmamaya çalışsam da bi gün bu ortaya çıkabilir ve beni yalan söylemişim gibi düşünmelerini istemiyorumolur da ortaya çıkarsa nasıl bi açıklama yapacağım arkadaşlarıma bilmiyorum. Çok sıkıldım sürekli saklamak zorunda olduğum bir sırrım olmasından. Kimseye 23 yaşındayım demek de istemiyorum çünkü değilim yani. İleride atıyorum yaşıtım biriyle sevgili olurum evlenmek isterim o kişi nüfus yaşımı görünce benden küçük olduğunu düşünüp yalan söylediğimi düşünüp beni istemeyecek belki. Kafama çok takıyorum bazen. Ne demeliyim insanlara
bırakmışlar peşini ne kadar çok insan kayboldu..belki çıkartılıp hastaneye götürüldü.. insan evladı öldüysede ölüsünü görmeden nasıl inanır..böyle sorumsuzluk olamaz..
bi de benim anlamadığım sen daha bir yaşında bile değilken sana 5 yaşında ablanın kimliğini verdiler. sen 7 yaşına geldiğinde kimlikte 12ydin. ilkokula resmi olaral 12 yaşında başladın. hiç bi yetkili de noluyo demedi mi? sonuçta yıl 1950 değil, köyde yaşamıyosun. illaki birilerinin uyanması lazımdı. anlaşılmayan şeyler var.
Ailenin yaptigi suc. Ölen bi insani hala yasiyor gostermis. Ve sen hic yoksun bile.
Davani acmalisin ailene gerek yok kemik yasin sana sahit olur ztn.
Bu olaydan sonra ailen seni silse bile okuyorsun devlet yurdu var geri odemeli burslar var vs. atanir önüne bakarsin.
Kimse kimsenin kimligiyle yasamak zorunda degil. Bu suc ve lutfen sen de bu suca ortak olma kardesim
Bana da bu iki yorum çok mantıklı geldi... 8 aylık çocuğa kimlik nasıl çıkartılmaz,mantıksız bir açıklama... Yerinizde olsam işin peşini bırakmam... Belki de öz değilsiniz ve geçek aileniz sizi arıyor... Gerçek ailenizse de ailenizin şahitliğine hiç ihtiyacınız yok kemik yaşi diye bişey var... Bunca yıl 5 yaş nasıl yetkili makamlarca gözardı edilmiş oda bi muamma... 6 yaşinda bir çocuğun resmiyette 11 yaşinda görünüyor olmasına hangi eğitimci göz yumar, bilemedim...Belki de sen ailenin öz kızı bile değilsin.Çocukları enkaz altında kalınca seni aldılar öylece böyle olaylar yaşandı çünkü.Ne olaylar var insanlar hala yana yana evlatlarını arıyorlar çünkü cesetlerini görmemişler inanmıyolar öldüklerine.Bu kadar ablanin anısını yaşatmak isteyen hisli bi aile nasıl olurda peşini bırakır?Çok mantıksız.
İyi de bu kızcağız 2004'te okula başlamiş.O zamanlar bu tarz şeyler önemliydi. Köylerde olabiliyor ama yaşadığı yer köy değil...o zamanlar ceza yoktu. yani müdürü insiyatifiyle oluyordu bazı şeyler. bizim köyün okulu nüfus yetersizliğinden kapanacak diye öğretmen 50 yaşındakini bile ilkokula başlatmış düşün
İyi de bu kızcağız 2004'te okula başlamiş.O zamanlar bu tarz şeyler önemliydi. Köylerde olabiliyor ama yaşadığı yer köy değil...
İleride şuan sizin ve ailenizin tahmin edemediği ne gibi problemler yaşayabileceğinizin farkında misiniz? Resmî işlemler, banka, emeklilik vs.Herkese merhaba ben 18 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. 1998 yılında aralık ayında doğdum. Ama 1999 gölcük depreminde hayatını kaybeden ablamın nüfus cüzdanını kullanıyorum. Ablam vefat ettiğinde 5 yaşındaymış. Ben o sırada 8 aylık civarındayım işte.. Onun ölüm tespiti yapılmamış. Ve benim doğum kaydım da yok hastanede falan... Yeni 18 yaşıma bastığım için dava açmak ve düzeltmek istedim ama ailem buna yanaşmıyor bizim de başımızı mı yakacaksın diyorlar ve şahitlik etmek istemiyorlar ben biraz da kaybettikleri evlatlarının anısına kıyamıyorlar o nüfus cüzdanı o isim dursun biri taşısın istiyorlar gibi düşünüyorum neyse bu ihtimal söz konusu değil malesef. Hani desem ki bu nüfus cüzdanı benim ama yaşım büyük yazıldı düzeltmek istiyorum, bu sefer de ablamın hastanede doğum kaydı var. Bu da olmuyor. Yani ben hiçbir şekilde bu doğum tarihimi düzeltemeyeceğim bunu kabullendim artık...
İşin sorun kısmı da şu, ben okullarımda hep biraz problem yaşadım bu konuda ama sonuçta lisede orta okulda arkadaşlar arasında yaş konusu dile gelecek bir şey değildi. Üniversiteye başlayınca asıl problem başladı malesef. 18 yaşındayım ama nüfus cüzdanında 23... Tabiki ben gerçek yaşımı söyledim arkadaşlarıma. Ama yani hiçbir şekilde çaktırmamaya çalışsam da bi gün bu ortaya çıkabilir ve beni yalan söylemişim gibi düşünmelerini istemiyorumolur da ortaya çıkarsa nasıl bi açıklama yapacağım arkadaşlarıma bilmiyorum. Çok sıkıldım sürekli saklamak zorunda olduğum bir sırrım olmasından. Kimseye 23 yaşındayım demek de istemiyorum çünkü değilim yani. İleride atıyorum yaşıtım biriyle sevgili olurum evlenmek isterim o kişi nüfus yaşımı görünce benden küçük olduğunu düşünüp yalan söylediğimi düşünüp beni istemeyecek belki. Kafama çok takıyorum bazen. Ne demeliyim insanlara
Benim nüfus kaydım yok
Deprem zamanı okula başlamamış ki, depremden 6 yıl sonra başlamış bu kız okula... Hadi bir ki yaş tolere edilebilir de 5 yaş ciddi bir fark... Göze alabilmek bir eğitimci için ciddi risk taşır.iyi de depremin yaraları yeni sarılmış heryer karman çorman oluş bir il ama. bence tolere edilmiştir. yani müdürü ikna ettilerse olmuştur. ben 2008 de merkezi bir ilde gördüm. o yüzden bana garip gelmedi.
Deprem zamanı okula başlamamış ki, depremden 6 yıl sonra başlamış bu kız okula... Hadi bir ki yaş tolere edilebilir de 5 yaş ciddi bir fark... Göze alabilmek bir eğitimci için ciddi risk taşır.
üşenmedim 15 sayfanın hepsini okudum. dehşete düştüm. ailende bir tane dahi akıl sağlığı yerinde insan yok bence. bu kadar şiddetle mahkemeye başvurmanı reddetmelerinin muhakkak bir sebebi olmalı. kesinlikle sakladıkları bir şeyler var. bu işi muhakkak kurcala. kesinlikle bir avukat tut. gerekirse part time işlerde çalış bir kaç ay para biriktir ama kesinlikle susma. kabullenme. zaman aleyhine işliyor.
18 yaşında genç bir kız ailesiyle düşman mı olsun?? yani part time işe girip hem çalışıp hem okuyacak hem de kendini koruyabilecek?? evet orta da saçmalık var ama şu an bunları yapabilecek çağda değil çocuk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?