Doğum tarihi mevzusu

selamsss....
öncelikle hem başınız sağ olsun, hem de geçmiş olsun....
ailenizin size yaşattığı 2. travma... onların da psikolojik açıdan sağlıklı düşünebildikllerini sanmıyorum.
o yüzden bence senin yapabileceğin çok da fazla bir şey yok.

başlka bir yol olarak ve çok ciddi söylüyorum ki müge anlı ya falan başvur... hem bürokratik işlerin kısa sürede çözülür. hem de gerçek kimliğine kavuşursun...
kendi başına yapmaya kalkarsan kanımca çok bürokratik şeyle karşı karşıya kalırsın....

5 yaş çok büyük bi fark. şimdi arkadaşlarını idare et önemseme desek iş hayatuna atılınca, farklı çevrelere girince ya da sevlenmeye kalkınca illaki sorun olarak çıkacak karşına. ben olsam ailemi ikna eder davayı açardım. onların şahitliğine gerek olacağını sanmıyorum çünkü kemik yaşı tespiti yaptırabilirsin. seni sileceklerini de sanmıyorum sonuçta evlatlarısın.

bi de benim anlamadığım sen daha bir yaşında bile değilken sana 5 yaşında ablanın kimliğini verdiler. sen 7 yaşına geldiğinde kimlikte 12ydin. ilkokula resmi olaral 12 yaşında başladın. hiç bi yetkili de noluyo demedi mi? sonuçta yıl 1950 değil, köyde yaşamıyosun. illaki birilerinin uyanması lazımdı. anlaşılmayan şeyler var.

Ben de Gölcük'lüyüm.. O dönem o kadar cok insan kayboldu ki.. Sadece enkaz altında kalanlar değil.. Bi sürü iddia vardı; dilendirildiği söylenenler, carsafli kadınların kaçırdığı, hatta sahte plakali ambulanslarin çocukları topladığı, organ mafyası vs.

Aile aramış fakat bulamamiş olabilir.. Enkazdan tek parça çıkarmak teselli oluyordu yakınlarına.. Kimliği tespit edilemeyen de kimsesizler mezarlığına gömüldü..

Aileniz bulmak için neler yapmış merak ettim ?

Yada en son nerede görülmüş hiç mi bi iddia yok ?

Bir de ailenizin nasıl bi torpili var ki, bunca zaman kayıtlı olduğunuz resmi kurumları 'bi şekilde' halletmişler ?

bırakmışlar peşini ne kadar çok insan kayboldu..belki çıkartılıp hastaneye götürüldü.. insan evladı öldüysede ölüsünü görmeden nasıl inanır..böyle sorumsuzluk olamaz..

aslında yaş ve kimlikten çok buna takıldım ben de.
zira benim kardeşlerimin de ilk okula giderken çıktı kimlikleri. eskiden kimlik bu kadar önemli değildi. sanırım TC falan olmadığından. amaaa o ceset nerde ya hu?? insan evladını merak etmez mi orda tıkandım

o zamanlar ceza yoktu. yani müdürü insiyatifiyle oluyordu bazı şeyler. bizim köyün okulu nüfus yetersizliğinden kapanacak diye öğretmen 50 yaşındakini bile ilkokula başlatmış düşün

Bana da bu iki yorum çok mantıklı geldi... 8 aylık çocuğa kimlik nasıl çıkartılmaz,mantıksız bir açıklama... Yerinizde olsam işin peşini bırakmam... Belki de öz değilsiniz ve geçek aileniz sizi arıyor... Gerçek ailenizse de ailenizin şahitliğine hiç ihtiyacınız yok kemik yaşi diye bişey var... Bunca yıl 5 yaş nasıl yetkili makamlarca gözardı edilmiş oda bi muamma... 6 yaşinda bir çocuğun resmiyette 11 yaşinda görünüyor olmasına hangi eğitimci göz yumar, bilemedim...

o zamanlar ceza yoktu. yani müdürü insiyatifiyle oluyordu bazı şeyler. bizim köyün okulu nüfus yetersizliğinden kapanacak diye öğretmen 50 yaşındakini bile ilkokula başlatmış düşün
İyi de bu kızcağız 2004'te okula başlamiş.O zamanlar bu tarz şeyler önemliydi. Köylerde olabiliyor ama yaşadığı yer köy değil...

İyi de bu kızcağız 2004'te okula başlamiş.O zamanlar bu tarz şeyler önemliydi. Köylerde olabiliyor ama yaşadığı yer köy değil...

iyi de depremin yaraları yeni sarılmış heryer karman çorman oluş bir il ama. bence tolere edilmiştir. yani müdürü ikna ettilerse olmuştur. ben 2008 de merkezi bir ilde gördüm. o yüzden bana garip gelmedi.

O dönemde çok büyük insanlık ayıpları yaşandı ne yazık ki deprem bölgelerinde.

Enkazda önce sesi geliyordu belki sonra kesildi, çıkartamadılar da. Bu nedenle öldüğünü düşünmüş olabilir aile. Çünkü çok izledik, günlerce gecelerce canlı yayınlarda "sesimi duyan var mı?" seslerini izledik. Cesetler gördük. Sansür yoktu o zamanlar.

Ceset kokusu sebebiyle çoğu enkazı makineler kaldırdı, içinde canlı insan vardı dediler, ölenleri çıkartmadan toplayıp aldılar çoğunu. Hatırlıyorum yani bunları. O nedenle çok kayıp var. Bu kısmı hadi anladık diyelim aile açısından ama kimlik kısmı inanılmaz akılsızca, haksızca ve saçma.

Konu sahibi kesinlikle hakkını aramalısın. Ailenin sana yaptığı çok büyük bir kötülük bu. Arkadaşlar yazmışlar ilerde yaşayabileceğin sorunları. Çok değil iki sene sonra iyice anlayacaksın. Çok geç olmadan lütfen bir şeyler yap.

Bence bu konu bir şekilde incelenmeli. Yetkili birilerine ulaşmalı ve bu arkadaşımıza yardım edilmeli.

Böyle saçma şey görmedim okul kayıt yaparken senin nüfuz cüzdanını ister ve farketmemeleri imkansız arada çok fark var. Ayrıca diğer kayıtlarda da öyle üniversite sınavına o kimlikle nasıl girdin onu da anlamadım her halukarda bu anlaşolacalk bir şey senin olmadığın çok aşikar bunu hiçbir resmi daire kabul etmez sen kimlik numarası aldın fotoğraf yapıştırttın ama 23 görünüyorsun. Doğum kaydım yok diyorsun ee evde mi doğmuşsun sen ve neden nüfuz cüzdanı çıkarmamışlar ablanın varken senin niye yok. Bence yaş konusu sorun olacağından değil ileride evlenirken ve her resmi işlemde sorun olur mahkemeye başvur değiştir. İsim olarak da ablanın ismini mi kullanıyorsun ilginç.

İleride şuan sizin ve ailenizin tahmin edemediği ne gibi problemler yaşayabileceğinizin farkında misiniz? Resmî işlemler, banka, emeklilik vs.

üşenmedim 15 sayfanın hepsini okudum. dehşete düştüm. ailende bir tane dahi akıl sağlığı yerinde insan yok bence. bu kadar şiddetle mahkemeye başvurmanı reddetmelerinin muhakkak bir sebebi olmalı. kesinlikle sakladıkları bir şeyler var. bu işi muhakkak kurcala. kesinlikle bir avukat tut. gerekirse part time işlerde çalış bir kaç ay para biriktir ama kesinlikle susma. kabullenme. zaman aleyhine işliyor.

iyi de depremin yaraları yeni sarılmış heryer karman çorman oluş bir il ama. bence tolere edilmiştir. yani müdürü ikna ettilerse olmuştur. ben 2008 de merkezi bir ilde gördüm. o yüzden bana garip gelmedi.
Deprem zamanı okula başlamamış ki, depremden 6 yıl sonra başlamış bu kız okula... Hadi bir ki yaş tolere edilebilir de 5 yaş ciddi bir fark... Göze alabilmek bir eğitimci için ciddi risk taşır.

Deprem zamanı okula başlamamış ki, depremden 6 yıl sonra başlamış bu kız okula... Hadi bir ki yaş tolere edilebilir de 5 yaş ciddi bir fark... Göze alabilmek bir eğitimci için ciddi risk taşır.

ya maalesef herkes işini hakkıyla yapmıyor. neler görüyor bu gözler maalesef. ben hepsini geçtim çünkü olabilitesi var. ama o ceset ordan illa ki çıkmıştır. yangında bile bir kısım da olsa ulaşılıyor ölüye. bir aile nasıl peşine düşmez anlam veremedim.

18 yaşında genç bir kız ailesiyle düşman mı olsun?? yani part time işe girip hem çalışıp hem okuyacak hem de kendini koruyabilecek?? evet orta da saçmalık var ama şu an bunları yapabilecek çağda değil çocuk.

Aklima bir konu geldi bir kiz burada bir konu acmisti bir kac ay önce. Kendisinin depremde kaybolup baska bir aile onu aldigindan supheleri vardi yani ailesi öz ailesi olmadigini biliyordu sanirim ama vucutunda izler oldugu icin acaba depremden mi kaldi bu izler ailem acaba yasiyor mu diye konu acmisti. Gercekten cok aci ailen bence birseyler sakliyor yaptiklari normal gelmedi bana. Deprem oldukdan sonra kactilar mi yasadiklari yerden konu komsunuz yokmuydu onlarda mi demedi yaptiklarinin yalnis oldugunu

yapmadığı her an aleyhine işliyor. kemik yaşı tespiti için ne kadar genç yaşta başvurursa o kadar iyi. aileden başka biri, dayı, teyze, dede vs. birileriyle konuşup kendisine destek olmasını sağlayabilir. aileden korkup çekinmekle olmaz bu işler. ayrıca ailesi bu kadar korkup düşman olacaksa, mahkemede şahit olmayız diyecek kadar kendi kızlarına kötülük yapacaklarsa ortada zaten çok ciddi meseleler var demektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…