Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi doğum yapan anneler bebişler kaç kilo oldu?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

canım nasılsın yaa görüşemiyoruz epeydir.böcük iyiymiş maşallah:))
fıstıklı çikolatayla öptük siziiiiiiiiii:1hug:

canım nasılsın yaa görüşemiyoruz epeydir.böcük iyiymiş maşallah:))
fıstıklı çikolatayla öptük siziiiiiiiiii:1hug:

evet canım yaa böcüğüm toparlıyo yavaş yavaş, bi diyorum acaba uzun mu olcak ki bi diyorum babası minyon ufacık tefecik bi oğlancık mı olur ki kaydirigubbakcemile3 benimkinden sadece 2 gün büyük bi bebişimiz var, arkadaşımın oğlu, o maşallah topaç gibi, ama kilolarımız da aynı, onun boy kısa, o bizdende bücür olcek herhal kaydirigubbakcemile3 bu arada sen msn açmıosun herhal, gerçi uzun zamandır bende açmıyorum, unutuyorum msn açmayı, biz iyiyiz çok şükür, kırkımız çıktı diye orda burda gezer olduk, siz nasılsınız bakem, fıstıklı çikolata ne alemde a.s.Şeniz

slm canımmmmmm
fıstıklı çikolata iyi ama bu ara biraz huysuzluk yapıyor ağlayıncada içimi parçalıyor.bizde kırkımızı çıkardık ama babamız pek musade etmiyor onun için genelde evdeyiz
msn pek açmıyorum Giray uyuduğunda bir bakıp çıkıyorum işte şimdiki gibi:))
kendinize dikkat edin öptük siziiiiiiii:1hug:

yavrucum babalara bakma sen, benimki de çıkartmayacak kış boyunca ama havalar güzelken ben kaçak kaçak çıkıyorum, nasıl olsa kara soğuklarda eve hapsolcaz :çok üzgünüm: hazır fırsat varken gezioum vallaha, gezcem de işte dinlemicem, zırt pırt dışarı çıkartınca hasta olur, bu çocuk hasta deyip duruyo, ama alakası yok, taş gibi yavrum maşallah rüzgar yok soğuk yok, bahar günü gibi bizim buralar, hem dışarının havasını da alması lazım bebişlerin, evin içinde dur dur daha çok hasta olurlar, sizin orda havalar iyiyse hiç dinleme anacım, kalk bi markete çık hiç yapamıyosan,

2 ay 1 haftalık olduk bugun..
doğum kılosu.3 kg 40 gr.
1.ay:4.400
2.ay:5. 600 gr.
boyumuzda 55 cm ama daha uzun dedı hemsıre ayaklarını cok kastı ıyı olcemdi..
anne sutune devammm

bebişim 2 ay 1 haftalık oldu doğum kılosu 2800 suankı kılosu 5460 gram boyuda 58 cm:) anne sutune ve maalesef mamaya devam...

2 ay 1 haftalık olduk bugun..
doğum kılosu.3 kg 40 gr.
1.ay:4.400
2.ay:5. 600 gr.
boyumuzda 55 cm ama daha uzun dedı hemsıre ayaklarını cok kastı ıyı olcemdi..
anne sutune devammm
maşallah çıtırcım iklimi ve seni tebrik ediyoruz
iklim çok güzel bakıyoo ya benim kızıma çok benzettim bakışlarını :ecrin_bebek:

2 ay 2 günlük oğluşum bugün aşımızı olduk ve ölçüldük kilomuz 5800 boyumuzda 58 cmmaşallahh yavruma ve hepinizin yavrularına

selamlar 07,10,08 de 2,640gr 47cm olarak dunyaya geldı ardamız ılk ayımızda 3960gr ve 51,5cm 2 gun once 2 ay asımızı olduk ve 5210gr 57,5cm dık gelısımıne takmıs durumdayım kılo alımı yeterlı degılmıs gıbı gelıyo bana sızın dusuncelerınızı alıp rahatlamak ıstıyorum lülülülülülü

anacım alt tarafları bi oku istersen, seninle hemen hemen aynıyız biz, hatta sen bizi geçmişsin ve hala kilo alımı yeterli değilmimş gibi diyosun :) bebeğinin gelişimi bence gayet normal, doktorun da iyi dediyse niye takıyosun ki, ben hiç takmıyom valla, doktorum her gidişimizde bebeğimi çırkalaya çırkalaya seviyo, kadın aşık olmuş durumda böcüğüme, çok güzel gelişiyo diyo delikafadulden

haklısın canım ama ıste pımrılıklıyım cevapladıgın ıcın saol ıcım rahatladı sızı opuyprum bol sutlu gunlerrrrrkaydirigubbakcemilegamyoncuiremsukafamçokkarıştı

benim bebişimde 4400 gr ve 54 cm. doğumda 3100 gr. ve 50 cm.di. gelişimi güzel dedi doktor...bu arada 55 günlük olduk bugün...

canım arkadaşım bebeğin gayet güzel büyümüş en düşük ben ve ibolyanın ama bak takmıyoruz canları sağlıklı olsun yeter her bebek ayrıdır kıyaslama yaparak kendinide onuda stese sokma

dün erkek kardeşim telefonla beni aradı, abla hani yusufun ninnisi vardı ya dedi, arkadaşım da ondan istiyomuş hangi siteden indirmiştin ben şimdi onun evindeyim sitenin linkini msnden atsana dedi, tamam dedim msn açtım, linki attım, sonra sohbet etmeye başladık, arkadaşı da bizim eski mahalleden bi çocuk, bebeğimin kaç kg olduğunu sormuş, kardeşim abla yusuf kaç kg dedi, 4270 gelmişti pazartesi günü dedim, onlarınkisi 60 günlük 5 kg olmuş, abla yaaa dedi yusufuma hiç bakmıyomusunuz dedi, bak ramazanınki 5 kg olmuş dedi, ne bakmaması yaa ayda 1 kg alıyo daha napsın çocuk dedim, şakayla karışık doktor çok beğeniyo gelişimini aşık oğluma ne diyon sen dedim, e ramazangilinki 5 kgmiş ama dedi, bende bozuntuya vermedim, napcan kilolu çocuğu yav dedim, ya obez olcak ya şeker hastası, öylemi olsun yani dedim, benim çocuğumun canı içinde taş gibi dedim, hımmm ne biliym abla dedi, sonra şeytan dürttü beni, rahatsız oldum arkadaşının o şekilde düşünmesine, boyu kaç cmmiş dedim, 52 cmmiş dedi, bizimkisi 54 cm, hem de onların ölçüleri 60 günlükken, bizimkisi ise 55 günlükken alınan ölçüler, boşverin kızlar, kendi çocuklarınıza bakın, her çocuğun bünyesi tabiatı farklı, soya göre değişio, benim eşim minyon tipli bi adam, e bizim sülalemizde de öyle izbandut gibi adamlar yoktur, bu çocuktanda ibrahim kutluay giibi olmasını bekleyemem herhalde dimi :=) valla şahsım adına ben çocuğumun gelişiminden gayet memnunum, minnacık duruyo ama o sesi neresinden çıkartıyo hala çözemedim :roflol: hem sevdiğim zaman öyle güzel gülücükler atıyo ki bana, hatta bir iki gün önce resmen kahkaha attı, sesli güldü, bi daha aşık oldum o an, ya çocuğum kıpır kıpır iki dk yerinde durmuyo, sürekli hareketli, karnının üstüne yatırdığım zaman başını dik tutabiliyo, hatta kucağımdayken kafası sürekli dik, çok nadir dengesini kaybedio, çoğunlukla kafasını dik tutuyo, görenler bile maşallah çekiyolar, e şimdi bu durumdra çocuğumun kilolu olması mı önemli, capcanlı olması mı önemli, doktorum da kilosunun gelişimi çok güzel diyosa niye ben başkalarının çocuuğuyla kıyaslayayımki dimi, gönlünüzü ferah tutun artık sıkmayın şu canınızı, çocuğunuz sağlıklı mı normal bi çocuk gibi gelişiyo mu ona bakın, vay 100 gram fazla vay 1 cm eksik takıntılarına hiç girmeyin, önemli olan beden ve ruh sağlığı, akıl sağlığı, valla ben netten araştırıyorum, ayına göre bebeğimin neler yapabileceğine bakıyorum, bebeğim nette okuduğum herşeyi yapıyo, bende bebeğimin diğer bebekler gibi normal olduğunu görünce çok mutlu oluyorum, hatta inanmazsınız bebeğim çooook uzaklardan bile bizi seçebiliyo, doktorumuz bile hayret etmişti, ben uzaktan yürürken gözleriyle beni takip ediyo, çoook uzaklardan bebeğimimm aşkımımmm nasılsıınnnn diye ona sesleniyorum ve bana gülücük atıyo, ben şimdi bu durumda niye kilosunu takayım ki, bıcır bıcır bi oğlum var daha ne isterim ki

ibolya kesinlikle ama kesinlikle doğru söylüyorsun...kilolu olsada zayıf olsada ne farkeder Allah aşkına onlar bizim bebeklerimiz kime neee??önemli olan motor gelişimleri!!!ben 2 aylık 7 kg nun üstünde yazmıştım kimsenin maşallah demeye bile dili varmamış nie ki merak ettim.yani kilolu olsada zayıf olsada kimseyi memnun edemezsiiinnn herkesin derdi başkaa...
kardeşler bile birbirinden farklı olabiliyorken elbette bizim bebeklerimizde birbirinden farklı olacaklar...kilo bence her zaman geçicidir verilir alınır.birde sadece anne sütü alıyor bebekleriniz 1 kg gerçekten çok çokk iyi.

hiç üşenmeden okudunmu gı o kadar yazıyı :roflol: tabi iyi anam daha napsın yavrucak ayda 1 kg alıyo, kız kaldıramıyom ağırlaştığını hissedebiliyom, ne güzel büyüyo işte, bizim bebeler de minyon olcek demekki, kimse çocuğunu başkalarıyla kıyaslamamalı bence, senin sülalende iri yarı insanlar çoktur çocuğun iri yarı olur benim sülalemde minyon insanlar çoktur minyon olur, önemli olan sağlıklı olması, ne zaman gitsek doktor teyzesi çırkalıyaya çırkalaya seviyo böcüğümü, çok güzel gelişiyo mükemmel dio, 100 gram eksik diye yasını mı tutayım, eli kolu herbi uzvu yerinde çok şükür, aklı da cin gibi, gözü kulağı da duyuyo görüyo eee daha ne dimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…