Doğum Yapan Anneler (Mart-2013)

35 gün oldu :) Aşı yapıldığı gün pek uyumadı kızım ama ateş vb olmadı. Kaka sıkıntımız devam ediyor, az önce ağlaya ağlaya çubuk şeklinde yaptı. Sütüm yetmediği için mama veriyorum. Mamasına da zeytin yağı koymama rağmen hala sert kaka yapıyor. Poposuna da içeri sokmadan her gün yağ sürüyorum.

Mama olarak aptamil ve golden goat kullanıyorum. Son bir haftadır sadece golden goat verdim şimdi onu kesip aptamil vereceğim. Bakalım sonuç ne olacak....

selamlarrr
15 martta sabah 8.50 de sezeryanla 3200 kiloda yakışıklımı yakışıklı bi oğlum oldu:)
şuana kadar bi sorunumuz olmadı allaha şükür emiyor sütümde iyi
geceleri 2 bazen 3 saatte bir uyanıyoruz:) fakat evde olmaktan ruhum daraldı psikolojim bozuldu.
40ımız çıksada oğlumla gezmeye çıksak hiç fena olmıcak:)

selamlar bizim de bgn 29 gün oldu..pazartesi günü aşımız var..pazar günü hava güzel olursa dışarı çıkarız..40 ı çıkmasını beklemiyorum anneme bırakıyorum 1 saat bile olsa ben dolaşsam çok iyi geliyor..

cnm benim gündüzleri sütüm oluyor ama akşama bitiyor :) azalıyor çünkü hep göğsümde durmak istiyo göğsüm bi dinlenip de birikmiyo akşam biraz dinlenmek için aptamil veriyorum günde 60 ml falan fazla değil yani..bir problemimiz yok mama konusunda.

Kırkını beklemeden çıktık biz:) Havalar güzel, deniz kenarıda yürüyüşe çıkıyoruz. Evde uyumayan fıstık çocuk arabasında deliksiz uyuyor... Temiz hava iyi geliyor...

benim kızım da uyanık olduğu sürece emmek istiyor sonra sığınamıyor hıçkırık kusmuk vs çok zorladı
bu nedenle çok nadir 30ml mama verdim birkaç kez sütün birikmesini engelledği için aç kaldı çünkü
aptamil veriyorum ama dediğim gibi çok az
hatta geçen ay aldığım mamayı neredeyse hiç kullanmadan çöpe attım günü dolduğundan ama olsun yeter ki prensesim aç kalmasın ağlamasın

Bizde de o sorun vardı canım, ben hem bir çay kaşığı zeytinya içirdim hem de zeytinyağ ile göbek bölgesine masaj yapıp arkasından bir iki defa ayaklarını dizlerinden kırarak göbeğine doğru yumşak hareketlerle ittim. 5 dk içinde rahatladı kızım, bu sabah da aynısını yaptım şükür yine işe yaradı. Suyu seviyorsa ılık su içinde de masaj yapabilirsin canım, bağırsak hareketlerini hızlandırıyor.

Kızlar bebek arabası aldınız mı? Fikirlere ihtiyacım var, en kısa sürede alıp dışarı çıkmak istiyorum artık baby2go, kanz ve pierre cardin şuan incelediğim ürünler, bunlardan kullanan var mı ya da memnun olduğunuz önerebileceğiniz başka markalar var mı?

biz de yarın alıcaz inşallah oğlumu da bırakcak yerim yok çarşılarda ne halde oluruz bilemiyorum yanıma termosla su ve mama alıcam artık arabada da altını değiştiririm :) şimdiden stres oldum.. chicco nun trio living modelini bulabilirsek ondan almak istiyorum ben

Kırkını beklemeden çıktık biz:) Havalar güzel, deniz kenarıda yürüyüşe çıkıyoruz. Evde uyumayan fıstık çocuk arabasında deliksiz uyuyor... Temiz hava iyi geliyor...

canım o kırkı çıkma olayı hurafe zaten ama yine de biraz büyüsün de öyle çıkalım diyoruz biz yarın 1 aylık olcaz bu zamana kadar doktora falan çıktık hep 40 ı tamamlamak zorunda değiliz :) bizimki de dışarı çıkınca doktora falan giderken uyuyup kalıyo :)

canım incelemeni tavsiye ederim Pierre cardin ps312 modelini aldım fonksiyonları oldukça güzel ve rahat bir araba bir bak istersen

Bebeğimi farklı bir doktora götürdüm kaka meselesi için ve makat darlığı belirtileri var çocuk cerrahına muayene ettirin dedi. Poposuna sürmem için bir krem verdi, makatını biraz uyuşturarak kaka yaparken acımasını önlüyor sanırım.

Çocuk arabası alırken çift yönlü olanlarını alın mutlaka, rüzgar ve güneşin fazla olduğu durumlarda çok işe yarıyor. Bizde chicconun tek yönlü modeli var, bebişimin yüzünü göremiyorum, bebekken size dönük olması daha iyi, kustu mu? Durumu nasıl görmek için....

selam kızlar topiği daha dün farkettim :)) bende bizim kızlar nereye gitti diyordum :)) biz bugün 28 günlük olduk
1. uykumuz 3-4 gündür düzene girmeye başladı gece uyuyor gündüz 5-6 saat uyanık kalabiliyo artık
2.ilk hafta gaz problemimiz oldu ama şuan iyiyiz çok şükür arada oluyo ben bugün sab simplex aldım kullanan arkadaşlarım çook memnun
gazı olduğunda memede fazla tutmuyorum nane kimyon rezene kaynatıp veriyorum 15-20 cc ne kadar içerse artık
ben de lahana bakla fasulye türü gaz yapıcı şeyler yemiyorum dondourma gibi soğuk şeyler tüketmiyorum henüz
çok sıkıntılı olursa da kocaman bi bardak rezene ve kimyon kaynatıp içiyorum
süt durumum belli olmuyo bulgur bende çok iyi süt yapıyo malt içeceği içiyorum arada. bir de şu tavsiyeyi adım ama denemedim henüz zeytinyağı tuz ve kimyonu krıştırıp kahvaltıda yemek çok güzel süt yapıyomuş ama dediğim gibi denemedim daha. aptamil kullanıyorum takviye olarak bebeğim obur birazcık :)

göğüslerim ilk 10 gün yaraydı benim 1 hafta sütüm gelmedi ama hep emzirdim yara oldu ağzımda bezi ısırarak emdiriyodum hiçbirşey kullanamadım bebeğim tadını aldı bende emmekten vazgeçmesin diye hiçbirşey kullanmadım sütümü sürdüm ucuna şu an gayet iyiyim şükür
boy kilo durumunu cuma öğrencez ilk aşısını da olcak kuzum :)

merhaba kızlar biz de doğalı 35 gün oldu doğum hikayemi falan paylaşmayı çok istiyordum ama nasip olmadı çünkü doğar doğmaz bana bile göstermeden yoğun bakıma aldılar bebeğimi 5 gün kaldıktan sonra çıkıp evimize geldik ama ben hep panik halinde onu beklediğimden hiç bir şey yapamadım ve bugün artık normal hayata dönmelyiz dedim ve siteye girdim bir de baktım ki bebişler olmuş artık onları konuşuyoruz Allah'ım hepimizin evlatlarını bağışlasın inşallah...

1- hala iki saatte bir emiyoruz gece bazen 2.5-3e çıkabiliyor nadiren de olsa ama gündüz 4-5 saat kadar uyanık kalmak istiyoruz. Uyumak için de uyku ritüelimiz banyo yapmak oldu banyosunu yapıp yatıp uyuyor oğlucuğum...

2- arada gazlarımız oluyor şu ana kadar 3 gece sabahladık. kurtulmak için bacaklarına masaj yapıyorum aslında göbeğini ovmak dda iyi gelir diyorlar ama benim oğlum göbeğine dokunulmasından hoşlanmıyor. ve ben neredeyse hiç bir şey yemiyorum :44: çünkü "sana ne gaz yapıyorsa o ona da gaz yapar" demişlerdi ve gaz yapmayan çok az yiyecek var bana ondan yiyebildiğim gerekten sayılı şey var.

3- sütüm çok şükür iyi yani galiba yani doktor öyle diyor milupa still tea içiyorum bir de sürekli hurma yiyorum ben bayağı faydasını gördüm gibi...

4- göğüs ucum olmadığından yeni çıkan ular biraz sıkıntı yapıyor ama onun dışında pek bir problem yok ama ben zaten daha doğum öncesi lansinoh'un göğüs ucu kremini kullanmaya başlamıştım hala da kullanıyorum bir de avent silikon uçla emziriyorum zaten nispeten koruyor...

Amin. Kilo ve boy alımı nasıldı canım, bizim daha aşıya 8 günümüz var en çok kaç kilo aldı ve boy attı mı onu merak ediyorum kızımın :)

cnm oğlum 3700 doğdu ama ilk hafta 350 gr kaybetti doktoru da fazla kaybettiği için haftada bir çağırmıştı bizi ilk iki hafta sütüm yetiyomu diye bakmak için hiç mama vermedim 10 günde doğum kilosuna geldi Allah a şükür..akşamları sütüm azaldığı için az bişe mama vermeye başladım dr la görüşüp..32 gün olduğunda 4250 çıktı kilosu boyu da 2 cm uzamış..

yalnız son bir haftadır falan mama yemesi değişti birazcık..eskiden gündüz hiç mama vermiyodum ama bütün gün ağlıyodu uyumuyodu dr verme dediği için vermiyodum..sonraları gece 3ten 10 a kadar emzirdim öğlen gibi mama verdim akşama kadar emzirdim gece de yatmadan önce mama verdim..böyle yaptığımda çocuk gündüzleri de uyumaya başladı..sanırım açlıktan uyumuyodu ya da şimdi çok yiyince şişkinlikten mi uyuyo bilemedim karnı davul gibi oluyo gazımız da bitmiyo zaten son bir haftadır da 60ml lik mamayı bitiriyo tek seferde iştahı mı açıldı ne

Amin. Kilo ve boy alımı nasıldı canım, bizim daha aşıya 8 günümüz var en çok kaç kilo aldı ve boy attı mı onu merak ediyorum kızımın :)

ben evde tartılıyorum cnm hemen hemen aynı çıkıyo doktorda :) bebeğim kucağımda çıkıyorum tartıya sonra da tek çıkıyorum küsüratlı çıkmasa da dijital tartıda anlıyorum kilo alıp almadığını

Bende aynısını yapıyorum ama güvenemiyorum evimdekine, dijital olmasına rağmen çok hassas değil. Ama yine de aldığını anlıyorum. Benim kızım çok küçük doğdu fındık kurdu kadar :) Kilo aldığının farkındayım ama net bilmek istiyor işte insan. 7 günlükken 2970 gr geliyordu, salı aşımız var bakalım kaç olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…