- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #20.181
Bir de ateş olduğu zaman,sirkeli,alkollü su veya kolonyayla ateş düşürülmemeliymiş,ateşi birden düşürmek iyi değildir şoka neden olur vücüt ısısını ayarlayamaz dedi,ılık suyla bezle silinmeli veya ılık duş yaptırmalıymış.Elleri ve ayakları sıcak tutulmalıymış,hatta ayaklarının altına sıcak su torbası koyun çok soğuksa dedi.ama üstü tek kat veya çıplak olacak dedi.Tüm vücüt ısısı aynı tutmaya çalışın dedi.[/B]
amaaaan Fatmişcim kafa mı kaldı bende yaaa
hiç kilo almamış olması normal değil acaba aldı verdi mi geri???
Edacım ben de doktor değil de ilaç konusunda çok takıntılıyım ,ben de hiç sevmem ilaç kullanmayı zaten ama doktor Ayçayı kansız buldu kan ilacını vermiyordum ihmal ediyorduk biz, mutlaka verin dedi.Özellikle Ferro sanol kullanın,tadı çok feci biliyorum ama ferrumdan 2 kat daha etkilidir dedi.
Bir de ateş olduğu zaman,sirkeli,alkollü su veya kolonyayla ateş düşürülmemeliymiş,ateşi birden düşürmek iyi değildir şoka neden olur vücüt ısısını ayarlayamaz dedi,ılık suyla bezle silinmeli veya ılık duş yaptırmalıymış.Elleri ve ayakları sıcak tutulmalıymış,hatta ayaklarının altına sıcak su torbası koyun çok soğuksa dedi.ama üstü tek kat veya çıplak olacak dedi.Tüm vücüt ısısı aynı tutmaya çalışın dedi.
amaaaan Fatmişcim kafa mı kaldı bende yaaa
hiç kilo almamış olması normal değil acaba aldı verdi mi geri???
sağol Hicrancım
bir de 2 aydır hiç kilo alamamış ona çok üzüldüm hala 8 kilo yerinde sayıyor köpüüşşş
İyi akşamlar...
Geçmiş olsun canım,bizde 6. Hastalık geçirdik 3 gece yüksek ateş olmuştu..
Sirkeli suyla düşürmeye çalıştık ama yanlışmış..ılık suyla yıkamıştık o çok işe yaradı..
Fitil bazen işe yaramıyor,evde bir ateş düşürücü şurup bulundur ...
Antibiyotik konusuna gelince dr. konusunda çok hassas davrandığım için bir sürü dr. dolaştım şu an düşünüyorum da 8 çocuk dr.unu tanıdım Bora sayesinde..
Ve hepsini gözlemlediğim kadarıyla kolay kolay ilaç vermediler..
Bir dr. hariç oda nefrologtu zaten...İstisnalar olabiliyor gerçi..
Bana sorarsan kullan çünkü bademcikleri iltihaplanmış,ateş yapmış ihtiyacı vardır antibiyotiğe..
Canım hayırlısı ne ise o olsun...
Ben adet olacağım gün yaptırmıştım kan tahlilini yani günüm geçmemişti..
174 çıkmıştı..Senin günün geçmiş ve bayağı düşük çıkmış...
ikiye katlanırsa 2 gün içerisinde hamilesindir...
Saol canım,herhalde çok önemli değil derecesi...
[
Canım eşim yokken bende yanıma alıyorum,hatta eşim ben varken niye yanımıza almıyorsun diye kızıyor,bende gönlü olsun diye 1-2 gün almıştım yanıma ama senin ki gibi ortada ben yattım..Güvenemedim eşime..Bizim yatak zaten 5 kişilkkaydirigubbakcemile3 iyi oluyor..Mırıldanınca yorulmadan ağzına dayıyorum memeyikaydirigubbakcemile3
Hayırlı olsun canım..sen emzirmiyordum değil mi..çünkü emzirenler yaptıramıyor diye biliyorum..
Maşallah boncuğa
Sen rejim topiklerinde ne geziyon halaklava:manken gibisin maşallah ekmek,hamur gibi gıdaları kessen verirsin zaten 5 kiloyuda...
Bizde bugün kontrole gittik..Beylikdüzü medicana diye bir hastane..
Hastane çok güzel ama yine dr.a öylee aman aman ısınamadım..
Ya benmi çok takıntılıyım yoksa dr. konusunda çok mu şanssızım:sm_confused:
Kabızlık için şurup verdi..Duphalac 1 ay kullanacağız..Burda bu ilacın sanki ismi geçmişti..Hicran sizmi kullanıyordunuz?
merve burdamısın arkadaşımmmmmmmmm
haa herkeseee iyi akşamlar
Serap doktor da öyle dedi zaten bazen 37 derece de havale geçiren bebek oluyor dedi bazen de 41 derecede bişey olmuyor dedi,tabiki ateş vücüdün mikroba direnmesin göstergesiymiş,iyi bişey yani aslında ama düşürmek lazım,1 derece bile Allah korusun dönülmez sonuçlar getirebilir.
yok canım biz kabızlık için debridat şurup veriyorduk şuanda kabızlık yine oluyor ama ben kayısı ve armut komposto gibi yapıyorum meyveleri püre yapıyorum içinden ayıklayıp suyunu da içiriyorum geçince armutu taze taze veriyorum hergün ekler verilmeye başlanınca kabızlık mutlaka çıkıyor ortaya işte ceylinde çok sıkıntı yaşıyor bu konuda bende devamlı kayısı vermek istemedim bağırsaklar tembelleşir diye korkuyorum o nedenle arada kayısı veriyorum kabızlık geçmeyince
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?