Doğum yapmış olan anneler buraya....

iyi de yiyormuş aytencim gece yaa.
belki de alışkanlık haline getirdiği için kalkıyor bazı bebekler öyle yaparmış çünkü mesela uyandığında hemen yanına gitmeyecekmişin
bırakcakmışın ki kendi kendine uyumaya çalışsın.
ben denize yatmadan önce muhallebi yediriyorum sonra emip uyuyo 9-10 gibi sabaha kadar hiç uyanmıyor eğer bir sıkıntısı yoksa . sabahta 5,30 - 6 da uyanıyor genelde emip geri uyuyor saat 8 de kalkıyor...
ama ben gece uyanıp mıyırdanırsa hiç yanına gitmiyorum , eğer çok ağlar gibi olursa gidiyorum yatağından almadan sakinleştirmeye çalışıyorum su falan veriyorum . eğer susmazsa alıp pişpişliyorum

Teşekkür ederiz kızlarr,mertin keyfi yerinde gibi görünsede biraz yaramaz bi çocuk oldu artık çocukmu desek bebekmi..bir yaşından sonra çocuk diycez galiba..ikinci dişimizde geliyor,herhalde hepsi bir araya gelince huzursuzluğundan yaramazlık yapıyo olabilir,mert bana karşı hala çok soğuk,kendi halinde..herkeze gidiyor..beni görünce sevinmiyor ..bakmıyor bile..napıyım ben annelik görevimi yapayımda..sırf anne duygusunu yaşamk için ikinci bebeği düşünüyorum valla yaşadıüım tek yaşadığım tatlı bi bebek sevme duygusu ama analık duygusunu hiç yaşatmadı mert bana..brn onu çok seviyorum ama ne biliyimanne olduğumu hissedemedim..belki ilerde olur..şimdi diyeceksinizki ya saçmalama falan ama görenler anlıyor görmeden anlamassınız..babaya ilgili kafasını omzuna göğsüne yaslıyo bana hiç yaslamadı daha,her dokunduğumda ittiriyo,isterse 10 saat görmesin görünce bakmıyo bile..e tabi birazda yapısı..
doktor emzirmem için 9 ay vermişti,romatizmalarımdanda rahatım yok,emzirmeyi kesmekte istemiyorum ,gerçi doğru dürüst emmiyo günde 2 kez..bilsem tedaviyle iyi olucam hemen keserim daha verimli olurum merte,ama ilaçların yan etkilerinin ağırlığını biliyorum başlamak bile istemiyorum..ama hastalığın ilerlememesi açısından mecburum,parmaklarımda biraz şekil bozuklukları oldu çünkü..

ASLIII NıYE KÜSEYıMM,NıYE ARAMADIN MERAK ETTıNDE.......

emelcim üzme kendini canım yaa
emin ol sana öyle geliyodur bilmez mi hiç annesini , sen hastalıklarından dolayı mertle çok ilgilenmiyorum gibi hissediyosun kendini o yüzden de bana uzak diyosun ... bilmezmi hiç özlemezmi , kokundan tanır seni ...
bence tedavine de başla artık biran önce ilaçların ne kadar yan etkisi olsa da tedavi geciktikçe o ilaçlardan daha uzun süre ve daha yüksek dozajlı kullanmam gerekebilir. o yüzden ihmal etme başla da sende kurtul artık

betülcüm gözdecim teşekkür ederiz teyzeleri...
emelcim annem hep der ki genelde üç yaşına kadar bebekler babalarına daha çok ilgi gösterirler ama ondan sonra anneye dönerler anneden ayrılmazlar der...tecrübelerine dayanarak söylüyor bunu...bak tunahan da babacıdır babasını görünce kimselere gitmez sen annesin mert için değerli insansın gözdenin dediği gibi kokundan tanır seni hiç olur mu öyle şey...üzme kendini...
ben hala emziriyorum eve gidince geceleri ve sabah uyandığında sonra ben gelene kadar anne sütü yok maalesef...buna da şükür

canım benım ya bende gozdeye katılıyorum.. insan sadece düşünme gucuyle bıle pireyı deve yapabılıyor.. psikolojısıne yerlestırdıyse o seyı evhamlandıgı gıbı gorebılıyor.. sen bıraz taktın ya mesela bu konuya sımdı basını cevırse ondan bılıyorsun.. boyle yapma canım.. anne oldugumu hıssettırmedı de ne demek... olur mu hıc oyle sey.. o varlıgıyla yeter sana annelıgı hıssettırmeye oyle deme canım.. sen inanclı dınıne mutabık bı ınsansın... Allah korusun ınsan soyledııg sozlerden ne pişmanlıklar duyuyor sonra.. bunları aklından cıkar canım... gordugunu gormedıgını de karıstırma baskalarına da soyleme oyle... onlarda bı ıkı hareketı gorurler aa evet oyle derler ıyıce yerlestırırler kafana..
sen cocugundan kokunu sevgını ılgını eksık etmede.. sana bı anne deyınce dunyalar senın olmaz mı gor..

bak ayrıca bızımkı de babasına daha cok nazlanıyor onu gorunce heyecanlanıyor.. kucagında olmayı cok sevıyor.. sabah kapıdan gonderırken pesıne dogru kendılı ıteleyıp durdu.. bız onları dogurduk buyutuyoruz emzırıyoruz aramızda her halukar da sıkı bır bag var.. bırazda babalarıyla olmalarına hakkı var yanı yoksa tamamen soyutlarız babaları :) basını da koysun sevdırsın de hosuna gıtsın senın bosver bana yyapmadı etmedıyle ılgılenme kendını ona odaklama canım benım... tedavınıde ıhmal etme bence doktorunla bı kez daha gorus emzırmeyı hepımız uzun bır donem olsun dıye ısterız ama yaslarına cok az kaldı bence bu kadar emzırmıs olmak bıle cok cok guzel..

ben hiç kucağa alıştırmadım,sallamayada,hep emzirdim yatırdım,uyuyacağı zamanda attım beşiğine verdim emziğini ağzına hep kendi uyudu,yani onunla kucakta yada sallayarak,pışpışlayarak çok vakit geçirmedim ondan olabilir,onunla ilgilenmemei oyalamamı gerekecek gaz sorunu,huysuzluk vs..olmadı..aynı odadada yatmadık doğduğundan beri tabi arada istisnalar hariç,9 ayda 5 gün tyatmışımdır..

bazı ilkler bende sanırım
*41+4 e doğuran tek benim galiba,amma taşıdım:)
*30 saat sancı odasında kaldım
*30 gün boyunca depresyondan ve doğum sonrası rahatsızlıklarımdan dolayı kayınvalidem baktı mamasını hazırladı verdi,gece mertten haberim olmadı hiç
*sadece mertin ilk dişi üstten dişi çıktı galiba..
*doğduğundan beri hep ayrı yatıranda benim sanırım
*daha hiç sallayarak uyutmadım
*hıı bide benden çok yiyordu,son 4 gün hariç cokacimcoook
*vee annesine soğuk olan tek bebek hehehe

doğru olanı yapmışsın emelcim burda bi sorun yok bence...sonuçta kucağına alıp sevmiyor musun,öpüp koklamıyor musun, mıncıklamıyor musun, oyunlar oynamıyor musun önemli olan bunlar bence o yüzden bence sen mertin herşeyisin

emelcim aynı anlattığın şekilde yaptım denize, o da hiç huysuz değildi bıraktığım yerde uyurdu alır emzirir geri bırakırdım ... doğru düzgün kucağıma da almam , annanesi benden çok alır kucağına...
ama bilir beni ,annesi olduğumu bilir .çalıştığım için akşam eve gelip beni gördüğünde gözlerinin içi güler yavrumun .. emin ol mertte biliyor , bak bir anne desin dünyalar senin olacak bütün bu düşündüklerini unutacaksın ... sen birde hep yanındasın kuzunun ben günde 2-3 saat görüyorum denizi biliyor musun , anne bilinmez sevilmez olsaydı deniz sevmezdi beni 12 saat annemi , 2 saat beni görüyor ...
ama ben onun annesiyim eminim ki en çok beni seviyor sen de böyle düşün canım benim.

kızlar yaa dünya özellikle Türkiye ne biçim bir hal aldı ya kimse dur demiyo btün bu olanlara köprüde sakız satan iki minik kız ve sakızları alan iki sevgili meğer sakızlarda bayıltıcı varmış kıza defalarca tecavüz etmişler hiçbirşey hatırlamıyorlar...nolacak bu dünyanın hali nasıl yetiştiricez biz çocuklarımızı nasıl koruycaz onları bu türkiyenin kötülüklerinden oooffff....sakın sakın dışarda satılan hiçbirşeyi almayın..çok korktum valla

kızlarrrr
denizimin dişi çıkmışşş
ay çok fena oldum kuzum benim yavrum hiç huzursuzluk da yapmadı akıllı kuzum benim
merakla bekliyorum akşamı hemen eve gitmek istiyorum

kızlarrrr
denizimin dişi çıkmışşş
ay çok fena oldum kuzum benim yavrum hiç huzursuzluk da yapmadı akıllı kuzum benim
merakla bekliyorum akşamı hemen eve gitmek istiyorum

aaa... telf dan mı dedı annen sımdı.. ucu mu gorunmuss.. yerım yaa... Şeniz
hadı hayırlı olsun ılk ıncınııız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…