Doğum yapmış olan anneler buraya....

duygucum bu soruna neşet ertaşın bağrı yanmışş bi türküsünün dizeleriyle cevap vericeem:))
Mühür gözlüm seni elden
Sakınırım kıskanırım
Uçan kuştan esen yelden
Sakınırım kıskanırım

Havadaki turnalardan
Su içtiğin kurnalardan
Giyindiğin urbalardan
Sakınırım kıskanırım

Beşikte yatan kuzundan
Hem oğlundan hem kızından
Ben seni senin gözünden
Sakınırım kıskanırım

Alızzeti oncalardan
Elindeki goncalardan
Yerdeki karıncalardan
Sakınırım kıskanırım

canımbenim..yıprantılardüzelir..yeterki sağlık olsun..zaman senin ilacın..ay dediğin su gibi..süreceksin tabi sefasını allahın izniyle ama azdaha var..hilal büyüdükçe sıkıntıları azalıcak..mustide baya büyümüş olucak 4 5 aya kalmaz rahatlarsın..dermansız dert olmasın..hepimiz bişekilde yıpranıyoruz..

ben seni , senin gözünden sakınırım kıskanırım...:))getirin bi 35lik bakemm:)

benim kıskançlığımı anlatan dizeler de hakkı buluttan..
henüz 3 yaşında bir kardeşim var
seni ondan bile kıkanıyorum:roflol::roflol::roflol:

oyyy yavrum çok tatlı ya
minik güzel kalp
abilik yapıyo işte çocuk ne yapsın :)

kızında çok tatlıu bu arada canım
allah bir ömür sağlık versin

iyi akşamlar tatlişkolar bugun liseden yıllardr görmediğim sıra arkadaşım geldii çook mutlu oldumm :sm_cool:
ya eskii günlere çılgınlıklarımıza gitttik konuştukk dertleştikk ve yakınlarıma taşınmış çok sevindimm....:dance:

gülsümsümm 41 kere maş.. büyütmüşssün yawruyuu zor oldu ve oluyodr ama sonra tadını cıkarırsınn canımm rabbim sğlık versinn güzel huylu evlat olsun...

ayten cnm allh yardımcınız olsun canımm sağlık sorunu ilerlemedenn bir an önce iyileşssin kuzucukk bol dua et canımm yalışıklı egecik atlatsın...a.s.

patik;9397890]duygucum bu soruna neşet ertaşın bağrı yanmışş bi türküsünün dizeleriyle cevap vericeem:))
Mühür gözlüm seni elden
Sakınırım kıskanırım
Uçan kuştan esen yelden
Sakınırım kıskanırım

Havadaki turnalardan
Su içtiğin kurnalardan
Giyindiğin urbalardan
Sakınırım kıskanırım

Beşikte yatan kuzundan
Hem oğlundan hem kızından
Ben seni senin gözünden
Sakınırım kıskanırım

Alİzzeti oncalardan
Elindeki goncalardan
Yerdeki karıncalardan
Sakınırım kıskanırım[/QUOTE]

kıskanmak aşın kanununda var.............canımbenimkaydirigubbakcemile5opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Son düzenleme:
Aşkı memnu reklam arasındayken bir bakam dedim ne ediyorsunuz diye:)

bence ağır gelebirli haftada 1 önerilio diye biliorum ama genede doktoruna sor canım

Vermedim zaten barbunya yapmıştım birde patates sarımsaklı yoğurtlu yedi maşallah:)))
kaydirigubbakcemile3Aman Allah ayırmasın bacım yaa sen çok seviyon bu adamcağızı:)Kızman yermende sevginden valla bir yastıkta kocayın inşallahopuyorumnanaktan

Kereviz burdada var Umutcum hatta pırasa karnıbahar ne kadar kış sebzesi varsa çıkmış hayret ettim ben valla..Onundamı tufandasını yaptılar bilemedim...

eh seviyom galbaa:)amin cümlemiz canımbenim..hiç anlamamki duygucum..ismetten sonra yemek yapmaya başladıgım için ben hiç bilemıyorum kim turfanda kim zamanında:)
ben asıl şimdi başlicak bi bulut ossam a bayılıyom..ordakı mustafa tiplemesi süper:)acayip arıza:)narine takmış kafayı..mumkun deil bırakmıyo:)zalak narin başkasını seviyo ama boyledir işte:)gerçi mustafa narini bikere furrdu:))narin tırsıyoo sanırsam:)züper bi dizi:)narin şimdi hamile ama kocasından deil:)mustafa narini düğününde kaçırdı ve tecavüz ettide:)halbuki ne olcak yanii:)narin çok narin ,mustafa tam hanzo olunca olmuyo işte:)
ismet durmadı uyumadı babası kaveye götürdü:)hava güzel dışarda oturuyolar erkek erkeğe:)giderken numaradan git anneye dıyo babası kendı kucagındayken kapı ağzında,amanın bi baş çeviriyo istemıyoki beni:)anında satışş:)allahın bastıbacağııı:)ahanda başladı benim dizi
:)

seviyon demekalkisalkisalkis
hah şöyle yola gellllyerimseniben

üffff o dizi çok sorunlu yaa
ben bakamıyom çok sorunlu dizilere
afakan basıyo

Heh hemde çok seviyon kız bundan sonra sakın şikayet etme eniştemi ben anlamamyerimseniben
Bende bakıyorum o diziye ama o narinin mıymıylığı bayıyor beni..Ben şöyle elini masaya vurunca titreten kadın tiplerini daha çok seviyorumkaydirigubbakcemile3
Şimdi pazt ve salı günü izlicek yeni diziler arıyorum kendime kanal d fanatiği olduk çıktık yahuakannehir
seviyon demekalkisalkisalkis
hah şöyle yola gellllyerimseniben

üffff o dizi çok sorunlu yaa
ben bakamıyom çok sorunlu dizilere
afakan basıyo

vereliniortakvereliniortak

Egeyi 8 de uyuttum nasıl başardıysam uzun zaman sonra ilk olarak bir diziyi gerilmeden izledim..Gece kesin 4 te falan uykusunu almış kalkmış olur..Dün mesela 22.30 da yattı gece 4 te kalktı 6 ya kadar oynadık:bbo:

Beslenme konusundaki bu yazıyı paylaşayım dedim arkadaşlar umarım işinize yarar...
Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşegül Bahar, sağlıklı beslenmenin altın kurallarını sizlerle paylaşmaya devam ediyor. Bu bölümde bebeğinizin sağlıklı beslenmesinin genel ilkelerini ve örnek mönü bulacaksınız.

Bebeğinizin Sağlıklı Beslenmesi ıçin Genel ılkeler Ne Olmalı?

1. Bir yaşından sonra 13-14 aylık olan çocuğa artık çatal kaşık kullanma ve ailenin diğer fertleriyle birlikte sofraya oturma alıştırmaları yapılabilir.13 aylık olduktan sonra çocuğun ayrı bir tabağı olmalı, neyi ne kadar tükettiğine dikkat edilmelidir. Siz, çocuğunuza tüketeceğini bildiğinizin daha altında yemek vermeli ve daha fazla yemek istemeyi çocuğunuza bırakmalısınız. Onları “Temiz Tabak Kulübü”ne üye yapmak için uğraşmaktan vazgeçin.

2. Çocuklara olabildiğince erken dönemde kendi kendilerine çatal kaşık kullanarak yemeleri öğretilmelidir.

3. Bu dönemde de çocuklar günde dört- altı öğün beslenmeli, temel besin gruplarından süt ve sütlü gıdalar; et, tavuk, balık, yumurta ve baklagiller; sebze ve meyveler; unlu ve nişastalı besinler yeterli ve dengeli verilmelidir. Ülkemizde en sık yapılan hatalardan biri çocuğu yemeğin suyuna ekmek bandırılarak beslemektir. Hiç bir besleyici değeri olmayan bu beslenme biçimi uygulanmamalıdır.

4. Her gün et ve baklagillerden bir ikisi beslenme listesinde bulunmalıdır. ısterseniz bu gıdaları sebze yemekleriyle karıştırarak da verebilirsiniz böylece yemek istemediği bir gıda olsa bile diğer tatların arasına karışacaktır.

5. Her gün bir yumurta yedirmeye çalışılmalı ancak her gün et tüketen çocuğa gün aşırı yumurta verilmesi daha uygundur.

6. Çocuklara her gün yarım litre süt verilmelidir. Süt her şekilde verilebilir. Sütün içerdiği kalsiyum çocukların gelişimi için çok önemlidir. 25 gram peynirde de 200 gram sütteki kadar kalsiyum vardır.

7. Günde bir ya da iki kez sebze verilmeli hatta besin değerini arttırmak için içine baklagil ve protein kaynakları eklenmelidir.

8. Meyve günde bir- iki kez yenmelidir. Fazladan bir öğün meyve vermek sebzenin yerini tutabilir. Meyve suları da meyvenin yerine geçebilir.

9. Günde bir iki kez nişastalı besinler ve üç dilim ekmek beslenme listesinde mutlaka bulunmalıdır.

10. Her çeşit şekerleme, pasta, kek, dondurma sık sık verilmemesi gereken yiyeceklerdir. Çocuk tatlılarla mümkün olduğunca geç yaşlarda tanıştırılmalıdır. Öğünler arasında çocuğa şekerleme vermek iştahı azaltarak yetersiz beslenmeye yol açtığı gibi diş çürüklerinin de önde gelen nedenidir.

11. Çay ve kahve verilmesi içerdikleri uyarıcı maddeler nedeniyle sinirliliğe yol açtığından bu içecekleri çocuklara hiç tattırmamak en iyisidir.

12. Sıcak havalarda su kaybı artmaktadır. Düzenli bir metabolik aktivite için mutlaka kaybolan sıvıyı yeniden yerine koymalıyız. Her 1 kcal enerji için 1 ml sıvı önerilmektedir. Bu yüzden 1-3 yaş çocukların ortalama alacakları sıvı toplamı 1000-1500 cc olmalıdır.

13. Dondurma, çocuklar için vazgeçilmez bir tatlıdır. Besin değeri olarak da diğer tatlılar arasında ayrı bir yeri vardır. 100 gr. dondurmanın besin değerleri:193 kalori, 4,5 g protein, 148 mg kalsiyum, 0,1 mg demir dir. Çocuğunuza rahatlıkla belli ölçülerde dondurma verebilirsiniz. 1-3 yaş çocuk beslenmesinde en önemli besin öğeleri protein, kalsiyum, enerji ve demirdir. 1 su bardağı süt yerine 100 g dondurma tüketilebilir. 1 top dondurmada yaklaşık 40-45 kaloridir ve 35 mg kalsiyum içerir. Özellikle kilo alamayan çocuklar ikindi öğünlerinde fıstık, badem, çikolata parçacıklı olanları tüketirse iyi enerji kaynağı sağlamış olurlar. Yalnız dikkat edilmesi gereken önemli bir konu hazır dondurmaların satın alınırken mutlaka etiketlerinin okunması, tarihi geçmiş olanların tüketilmemesidir.

14. Hazır meyve suyu, normal kola, gazoz besleyici değeri olmadığı için çocuklara önerilmemektedir. Mümkün olduğunca çocuklara bu içecekler verilmemelidir. Bu gıdalarla tanışmaları mümkün olduğunca geç yaşlara atılmalıdır. Çocuğunuz çok zorlarsa sulandırarak da bu içecekleri verebilirsiniz. Ancak bu içecekler yerine taze sıkılmış meyve suyu, süt, ayran içilmesini teşvik etmek önerilmelidir.

1-3 Yaş Oyun Cağı Çocukları ıçin Örnek Menü:

Sabah: 1/2 kupa tam süt
1/2 muz
1 dilim peynir
1 dilim ekmek
1/2 kaşık tereyağı
1/2 kaşık pekmez

Ara: 1/2 kupa taze meyve suyu
3-5 tane bebe bisküvisi
Öğlen: 45 gr biftek
1/2 kupa yoğurt
Çorba (1 fincan (küçük) mercimek)
1/3 Kabak
1/3 Havuç
1/3 Pırasa
1 kaşık yağ karştırılarak çorba yapılır..
Ara: 15 gr peynir
3 kraker
Akşam: 1/2 kupa yoğurt
1/4 pirinç+brokoli+1 kaşık yağ+45gr tavuk biftek pişirilir isteğe göre blenderdan geçer.
Ara: ½ kupa süt
Bebe bisküvisi
meyve

Ayşegül Bahar şöyle diyor: “Tekrar ve önemle altını çizmek isterim ki henüz kendi seçimlerini yapması için erken olan bebeğin gelişimi, ebeveynlerinin bilgi ve uygulama biçimine göre şekil alır. Anneler bebeklerinin dengeli beslenmesine büyük önem verir ancak bu önemin de çocuğun mutluluğunu gölgelemesine izin vermemesi gerekmektedir.”

ALINTIDIR..

selam kızlarr kafam davul oldu çok ta yorgunum kızkardeşimin eşi geldi akşam üstü konuş konuş dilimde tüy bitti kızkardeşimde inat etti gitmicem diyee hayır başka zaman olsa üstüne gitmeyeceğim fazla ama yarın kayınvaldesi çocuğa mevlüt yapacak 40 ı için millet davet edilmiş hoca ayarlanmış yemekler yapılmış vss şimdi gitmezse nasıl olacak orayada evede gitmem diye tutturdu bizimki annemde geldi zaten öğlen oda konuştu ama nafile uğraştı tüm gün akşam benim eşimde biraz üsteledi ikna olur gibi oldu ama net değildi tabii eşim dediki ona tamam baldız sen mevlüte git kocanı gene affetme eve gitmek istemezsende sana kapımız açık sende benim bi kardeşimsin yanii sorunu bu kadarda büyütmeye de gerek yok ama ben karışmak istemiyorum aranızdaki olaya se giy mevlüte yarın akşam kemal abi gel beni al de yada bin taksiye gel buraya istediğin kadar kal bizde kafanı dinle eşinde isterse gelsin istemezsen gelmesin ayrı kal 1 hafta dedi bizimkinde çıt yokk ..bi taraftanda kıyafetim yok demeye başladı hadiii bide o sorun akşam olmuş saat 8:30 kıyafet diyor bu saatte nerden ne alabileceğizki neyse benim eskilerden ona ayarladım bişii allahtan olan şeyler oldu malum daha doğum yapalı 35 gün olmuş göbek var kilo var benim eskilerde zayıfkenki halime uygun şeylerdi onada olmuyordu evi resmen talan ettim kıyafet bulayımda gitsin çocuğunu mevlütüne rezil olmayalım diye allahtan hamile kalmadan önce kilo almıştım o bir yıl içinde birkaç kıyafet takım vss almıştım onlardan istemeye istemeye bişeyler ayarladık az önce gittiler bende annemde rahat bi nefes aldık eşim ceylini uyutmaya çalışıyor bende size bi bakem olanları anlatam dedim bakalım yarından sonra netçek bizimki ama eşide beni deli etti salak yaa su katılmamış angutttt resmen akşam kapı çaldı açtım e hşgeldin beşgeldin holde karşılaştı bunlar kardeşim sen niye geldin ne işin var burda dedi bu salakta yarın mevlüt var gidelim seni almaya geldim demezmiiiklava:klava: eşimde geçin içeri orda konuşun dedi bunalrı soktu salona bunlar 1 saat kadar konuştular ama bizimki ikna olmamıştı tabii çıktı odadan bende aldım damadı kenara sen nasıl konuşuyon öle insan özür diler aşkım seni almaya geldim evimize gidelim der mevlüt olmasa gelmeyecekmiydin eşinin çocuğunun peşine gerçekten saçmalıyorsun dedim abla boş bulundum ne diyeceğimi bilemedim diyorr kafamçokkarıştı ay kafayı yicektim oğlum sen saçmalarsan böle bu kızda fıttırır tabii dedim git adam gibi özür dile netçeksen et yoksa bu kız hem eve gelmez hem mevlüte dedim de gitti moron yaa off kafam bi dünya oldu neyse artık bu mesele bugünlük kapandı inşallah anlaşırlarda düzelir araları :Saruboceq::Saruboceq:

offf yaa bi taraftanda ceylin nezle oldu burnu musluk gibi akıyor gözleri kıpkırmızı şiş bide ablasından bulaştı netçem ben yaa portakal suyu içirdim uhlamur limonda verdim bütün gün bide şurubu vardı onuda verdim ama bi değişiklik yok daha allahtan ateş falan yokk

duygucum bizde dün gece aynı saatlerde ayaktaydık akşam 9 da yatmıştı onur 4 buçukta dikildi uykusunu almış 6 buçukta uyuduk tekarar

hicran ya sizin damat kadınlar ne ister hiç bilmiyormuş hakkatten ya dediğin kadar var inşallah düzelirler ya daha bebekleri de ufacık yazık asıl o bebeğe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…