- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #36.381
duygucum bizde dün gece aynı saatlerde ayaktaydık akşam 9 da yatmıştı onur 4 buçukta dikildi uykusunu almış 6 buçukta uyuduk tekarar
hicran ya sizin damat kadınlar ne ister hiç bilmiyormuş hakkatten ya dediğin kadar var inşallah düzelirler ya daha bebekleri de ufacık yazık asıl o bebeğe
offf yaa bi taraftanda ceylin nezle oldu burnu musluk gibi akıyor gözleri kıpkırmızı şiş bide ablasından bulaştı netçem ben yaa portakal suyu içirdim uhlamur limonda verdim bütün gün bide şurubu vardı onuda verdim ama bi değişiklik yok daha allahtan ateş falan yokk
evet zaten evlilikleri oturmamıştı bizimkilerin dediğim gibi daha 1 yıl oldu evleneli öncesinde de baya sıkıntılar yaşadılar damadın ailesinden dolayı damattan dolayı vss düğünleri olaylı oldu düğününde bile ağlattılar kardeşimi yani bunun gibi birçok olay oldu şu 2 yılda kız hamileydi yine maddi manevi sıkıntı yaşadı şimdiye kadar el bebek gül bebek büyttü ailem onu en küçüğümüz bide yani ondan şımarık büyüdü accık ama öle kendini bilmez değil inadı var biraz bide kolay affedemiyor herşeyi neyse artık bu lohusa sendromundan da kurtulunca dahada rahatlar ama psikoloğa götürmem lazım bunu ikna edip bi şekilde .bu arada damada anlatmazmıyım bacım hamileykende anlattım ozamanda bi kavga kopmuştu evlerini bile dağıttılar kırılmadık eşya cam kalmamıştı birbirlerine inat biri bişey kırmış diğeri ona karşılık başka bişey kırmıştı bi gitmiştimki ev dandini bizim kız ağlıyor ozaman çok kızmıştım damada kardeşimi göndermem bidaha diye keza ozaman da bizim damat haksızdı aptal işte aptal karakter oturmamış oldunlaşmamış çocuk gibi hala e beyinde çalışmayınca ortaya böle sıkıntılar çıkar tabii
canım ay allah yardımcın olsun.. evlilik zaten en az 2 yıl en fazla 4 yılada oturur derler...
zor dönemler gercekten insanlar birbirini tnıyana kadar bazı sorunlar yaşanabiliyor... şimdi mesela eşim beni ben onu tanıdım neyden hoşlanıp neyden hoşlanmadığımızı biliriz..öyle basit seylerden oda beni bende onu kıskanmam ama ha birinin bana karşı bi lafını duysun yada yanlış numara cevirip teklif edenler hani en cok onlardan kıskanır :asigim:kızar...kıskanmasıda güzel tabi ama eften püften olmadıkça...lmaz:
ama öyle aman aman büyütülçek bi konuda değil yanii bi inat iştee.. bide lohusalık sendoromu zamanla gecer bence bide eniştenle konuşup ona bu lohusalık dönemini anlatmalısıınn iye tevsiye ederim arkadasımm:1hug:tabii denemişsindr de yinede söliim dedim
sağğol canım allah kimseye yaşatmasın böyle sıkıntılaraytencim üzülme iyi düşün iyi olsun....ben eminim eguşumun iki yaşına kadar düzelicek böbrişiii....yerim onu annesiiii yakışıklım benimmm...
hicoş valla Allah sana kolaylık versin işin zor hakijaten zor yaa
hayırlısıyla şimfilik giti ama dönmez umarım bakalım daha kesin bişii yok mevlüt hatrına gittiinşallah iyiye gider canımcım.
İNŞALLAH CANIM SAĞOL evet ya erkekte küsende bizim bu manyak damatta gördüm ben ilk defaa eşler yer değişmiş bunlarda erkek odalara kapanıyor küsüyor kadın erkeğin peşine gidiyor :uhm:hicroşcum düzelirler inşallah canım
üzme kendini evliliklerde ilk yıllar zor olur hep.
birde erkek küsmemeli küsen erkekle başetmek zor bence
kapıdan kovulsa bacadan girip kendini affettirmeli
iki taraftada küsme huyu varsa çok zor
kız ben denedim ama içemedim gerçekten lahanayla zayıflayan var aslında denemeli yararlı da zaten bende bidaha deneyeyim yaww ben içemeyince limon katmıştımm ama ölede içememiştimakannehirkızlar geçen gün zayıflama haplarından bahsetmişsiniz
lahana suyu işe yarıyor gerçekten kızlar
,ama bazı dikkat edilmesi gereken noktalar var
750 ml suyu kaynatacaksın kaynayınca 3 4 parça lahanayı içine atıp
7 dk (daha çok veya daha az değil) kısık ateşte kaynatacaksın
sonra süzüp yemeklerden 1 saat önce veya 2 saat sonra içeceksin
750 ml bir gün için gerçi kaynayınca azalıyor.
birde kesinlikle kolay içmek için içine birşey katmak yok
adnan saraçoğlunun kitabını almıştım
valla zayıflamanın dışında çok faydası var
toksin atıyor, selülitleri gidermeye yarıyor, dolaşımı düzenliyor vs
az kilo vermek isteyenler 5 gün uygulayıp 3 gün ara
10 kilodan fazla kilosu olanlar 7 gün uygulayıp 3 gün ara toplam 21 gün
azcık gezdik hazır son güneşler..burnumuz akma temayülünde hadibakalım..yemeğimizi yedik..benden bahtıyarı yok şuesnada..bugun kerevizli çupra yaptım tabiki atmasyon:)
duygucum,benımkıde bensız bıyere gitmemiştir..işle evın arası 2dkkayurıyerek..tum hocalarla aile gibiyiz..müdire hn gayet kafa arkadaşımdır..bi kahvemız hariç benımde aslında sebebim yok ama eldedeil..bu bi hastalık sanırım..benım sevdiğimbi rahatsızlık:)
hicrancım o damadı bi aile büyüğü karşısına alıp konuşmalı bence..kızkardeşinede zaman tanıyın ve lutfen sorun benı cekıyo deme..
umut resimdeki ismet mi..
maşallah yaa ne kadar büyümüş... musti hiç kilo almıyo hiç bişeyde yemiyo zaten...
kızlar ben bundan arıyorum... gören duyan bilen var mı..bizim ev sobalı ama hiç bir yerde bulamıyorum...
Beslenme konusundaki bu yazıyı paylaşayım dedim arkadaşlar umarım işinize yarar...
Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşegül Bahar, sağlıklı beslenmenin altın kurallarını sizlerle paylaşmaya devam ediyor. Bu bölümde bebeğinizin sağlıklı beslenmesinin genel ilkelerini ve örnek mönü bulacaksınız.
Bebeğinizin Sağlıklı Beslenmesi İçin Genel İlkeler Ne Olmalı?
1. Bir yaşından sonra 13-14 aylık olan çocuğa artık çatal kaşık kullanma ve ailenin diğer fertleriyle birlikte sofraya oturma alıştırmaları yapılabilir.13 aylık olduktan sonra çocuğun ayrı bir tabağı olmalı, neyi ne kadar tükettiğine dikkat edilmelidir. Siz, çocuğunuza tüketeceğini bildiğinizin daha altında yemek vermeli ve daha fazla yemek istemeyi çocuğunuza bırakmalısınız. Onları “Temiz Tabak Kulübü”ne üye yapmak için uğraşmaktan vazgeçin.
2. Çocuklara olabildiğince erken dönemde kendi kendilerine çatal kaşık kullanarak yemeleri öğretilmelidir.
3. Bu dönemde de çocuklar günde dört- altı öğün beslenmeli, temel besin gruplarından süt ve sütlü gıdalar; et, tavuk, balık, yumurta ve baklagiller; sebze ve meyveler; unlu ve nişastalı besinler yeterli ve dengeli verilmelidir. Ülkemizde en sık yapılan hatalardan biri çocuğu yemeğin suyuna ekmek bandırılarak beslemektir. Hiç bir besleyici değeri olmayan bu beslenme biçimi uygulanmamalıdır.
4. Her gün et ve baklagillerden bir ikisi beslenme listesinde bulunmalıdır. İsterseniz bu gıdaları sebze yemekleriyle karıştırarak da verebilirsiniz böylece yemek istemediği bir gıda olsa bile diğer tatların arasına karışacaktır.
5. Her gün bir yumurta yedirmeye çalışılmalı ancak her gün et tüketen çocuğa gün aşırı yumurta verilmesi daha uygundur.
6. Çocuklara her gün yarım litre süt verilmelidir. Süt her şekilde verilebilir. Sütün içerdiği kalsiyum çocukların gelişimi için çok önemlidir. 25 gram peynirde de 200 gram sütteki kadar kalsiyum vardır.
7. Günde bir ya da iki kez sebze verilmeli hatta besin değerini arttırmak için içine baklagil ve protein kaynakları eklenmelidir.
8. Meyve günde bir- iki kez yenmelidir. Fazladan bir öğün meyve vermek sebzenin yerini tutabilir. Meyve suları da meyvenin yerine geçebilir.
9. Günde bir iki kez nişastalı besinler ve üç dilim ekmek beslenme listesinde mutlaka bulunmalıdır.
10. Her çeşit şekerleme, pasta, kek, dondurma sık sık verilmemesi gereken yiyeceklerdir. Çocuk tatlılarla mümkün olduğunca geç yaşlarda tanıştırılmalıdır. Öğünler arasında çocuğa şekerleme vermek iştahı azaltarak yetersiz beslenmeye yol açtığı gibi diş çürüklerinin de önde gelen nedenidir.
11. Çay ve kahve verilmesi içerdikleri uyarıcı maddeler nedeniyle sinirliliğe yol açtığından bu içecekleri çocuklara hiç tattırmamak en iyisidir.
12. Sıcak havalarda su kaybı artmaktadır. Düzenli bir metabolik aktivite için mutlaka kaybolan sıvıyı yeniden yerine koymalıyız. Her 1 kcal enerji için 1 ml sıvı önerilmektedir. Bu yüzden 1-3 yaş çocukların ortalama alacakları sıvı toplamı 1000-1500 cc olmalıdır.
13. Dondurma, çocuklar için vazgeçilmez bir tatlıdır. Besin değeri olarak da diğer tatlılar arasında ayrı bir yeri vardır. 100 gr. dondurmanın besin değerleri:193 kalori, 4,5 g protein, 148 mg kalsiyum, 0,1 mg demir dir. Çocuğunuza rahatlıkla belli ölçülerde dondurma verebilirsiniz. 1-3 yaş çocuk beslenmesinde en önemli besin öğeleri protein, kalsiyum, enerji ve demirdir. 1 su bardağı süt yerine 100 g dondurma tüketilebilir. 1 top dondurmada yaklaşık 40-45 kaloridir ve 35 mg kalsiyum içerir. Özellikle kilo alamayan çocuklar ikindi öğünlerinde fıstık, badem, çikolata parçacıklı olanları tüketirse iyi enerji kaynağı sağlamış olurlar. Yalnız dikkat edilmesi gereken önemli bir konu hazır dondurmaların satın alınırken mutlaka etiketlerinin okunması, tarihi geçmiş olanların tüketilmemesidir.
14. Hazır meyve suyu, normal kola, gazoz besleyici değeri olmadığı için çocuklara önerilmemektedir. Mümkün olduğunca çocuklara bu içecekler verilmemelidir. Bu gıdalarla tanışmaları mümkün olduğunca geç yaşlara atılmalıdır. Çocuğunuz çok zorlarsa sulandırarak da bu içecekleri verebilirsiniz. Ancak bu içecekler yerine taze sıkılmış meyve suyu, süt, ayran içilmesini teşvik etmek önerilmelidir.
1-3 Yaş Oyun Cağı Çocukları İçin Örnek Menü:
Sabah: 1/2 kupa tam süt
1/2 muz
1 dilim peynir
1 dilim ekmek
1/2 kaşık tereyağı
1/2 kaşık pekmez
Ara: 1/2 kupa taze meyve suyu
3-5 tane bebe bisküvisi
Öğlen: 45 gr biftek
1/2 kupa yoğurt
Çorba (1 fincan (küçük) mercimek)
1/3 Kabak
1/3 Havuç
1/3 Pırasa
1 kaşık yağ karştırılarak çorba yapılır..
Ara: 15 gr peynir
3 kraker
Akşam: 1/2 kupa yoğurt
1/4 pirinç+brokoli+1 kaşık yağ+45gr tavuk biftek pişirilir isteğe göre blenderdan geçer.
Ara: ½ kupa süt
Bebe bisküvisi
meyve
Ayşegül Bahar şöyle diyor: “Tekrar ve önemle altını çizmek isterim ki henüz kendi seçimlerini yapması için erken olan bebeğin gelişimi, ebeveynlerinin bilgi ve uygulama biçimine göre şekil alır. Anneler bebeklerinin dengeli beslenmesine büyük önem verir ancak bu önemin de çocuğun mutluluğunu gölgelemesine izin vermemesi gerekmektedir.”
ALINTIDIR..
slm kızlarr....
hicrancım valla işin zor canım ya senınde...
umut resmınıze bayıldım yaaaa çok güzelllll........ tam bi resım koysana bakayım. şöle güzel görsun gözumuz gönlümüz açılsın....
derya orasıı koru yolumu....
maibeyaz canım ismını hatırlayamdım özür dilerim..allah uzun ömür versın bebişine canım çok şeker maşallah....
fatma duygu bende sizdenım dun bende saat 3 de ayaktaydım sabaha karsı uyudu benımkide...
geçmiş olsun minik kuzuya, inşllah çabuk iyileşir ateşide çıkmaz
eşim yarın gidiyo bende ayrılık depresyonundayım...
gitmesi gerek onuda biliyorum ama genede çok üzülüyorum... 1 bçuk ay sonra gelıcek yada bizi götürecekk.. zaman dediğşn nedir ki hemen geçiyo ama esim olmayınca geçmiyo bana çok üzülüyorum çokkkkk.....
offf yaa bi taraftanda ceylin nezle oldu burnu musluk gibi akıyor gözleri kıpkırmızı şiş bide ablasından bulaştı netçem ben yaa portakal suyu içirdim uhlamur limonda verdim bütün gün bide şurubu vardı onuda verdim ama bi değişiklik yok daha allahtan ateş falan yokk
duygucum bizde dün gece aynı saatlerde ayaktaydık akşam 9 da yatmıştı onur 4 buçukta dikildi uykusunu almış 6 buçukta uyuduk tekarar
hicran ya sizin damat kadınlar ne ister hiç bilmiyormuş hakkatten ya dediğin kadar var inşallah düzelirler ya daha bebekleri de ufacık yazık asıl o bebeğe
eşim yarın gidiyo bende ayrılık depresyonundayım...
gitmesi gerek onuda biliyorum ama genede çok üzülüyorum... 1 bçuk ay sonra gelıcek yada bizi götürecekk.. zaman dediğşn nedir ki hemen geçiyo ama esim olmayınca geçmiyo bana çok üzülüyorum çokkkkk.....
yorumlarınız için teşekkür ederim kızlar sağolun 55 kiloyum şu an ama boyum 1.60 zayıf değilim topuklu varya sanırım öyle gözükmüş emme çok mutlu oldum vallakaydirigubbakcemilezemuszemus
aytenim geçmiş olsun canım Allah ım gelmiş geçmiş etsin egemiz bir an önce büyüsüün ve heç bişiyi kalmasın annesi:Saruboceq:
gülsüm çok tatlı kızın maşallah ayy tazecik bizimkiler dana:)))))))))))koklayıver kızŞeniz:sm_cool:
hicranım kardeşin haklı ama adamlar odun:)) ne edersin öğrensin sende anlat adam olsun şimdi yuttun çektinmi bu adam bunun nazını ne zaman çekecek ama deme ama
kötükedihüso
şimdi evlerine gitmişler ya hani belkide sarılıp uyudular abla biz barıştık diye msj atar sabah inş hep oldu bizlerde yaşadık bir dönem bir süreç Allah ım ayırmasın kimseleri daha büyük sorunlar vermesin :Saruboceq:
umutum aşık mesuuut gördüm seni:asigim::asigim: ve huzur doldum inan ne güzel hep böyle isteriz bak mutluluklar şekerim:1hug:
yorumlarınız için teşekkür ederim kızlar sağolun 55 kiloyum şu an ama boyum 1.60 zayıf değilim topuklu varya sanırım öyle gözükmüş emme çok mutlu oldum vallakaydirigubbakcemilezemuszemus
aytenim geçmiş olsun canım Allah ım gelmiş geçmiş etsin egemiz bir an önce büyüsüün ve heç bişiyi kalmasın annesi:Saruboceq:
gülsüm çok tatlı kızın maşallah ayy tazecik bizimkiler dana:)))))))))))koklayıver kızŞeniz:sm_cool:
hicranım kardeşin haklı ama adamlar odun:)) ne edersin öğrensin sende anlat adam olsun şimdi yuttun çektinmi bu adam bunun nazını ne zaman çekecek ama deme ama
kötükedihüso
şimdi evlerine gitmişler ya hani belkide sarılıp uyudular abla biz barıştık diye msj atar sabah inş hep oldu bizlerde yaşadık bir dönem bir süreç Allah ım ayırmasın kimseleri daha büyük sorunlar vermesin :Saruboceq:
umutum aşık mesuuut gördüm seni:asigim::asigim: ve huzur doldum inan ne güzel hep böyle isteriz bak mutluluklar şekerim:1hug:
saol arzucum..eh aşk bizim burda oturuyo ama bazen farkına varabiliyoruz çoğumuz öyle sanırım:)bende çok cici,pırıl pırıl bi aile gördüm..allah herkezin yuvasına huzur versin.canımbenim teşekkür ederim.
hicrancım eksik olma..peditusu biliyosun valla süper işe yaradı bizde.bikez kullandım ama şıp diye kesmişti..işallah ateş olmaz..az çıkma meyili olursa sen hemen bi fitil koyarsın zaten..damat ve kayınvalide aramakla bulunmaz cinsten,meğerki rastgele.. -olmadı boşanın-ibaresi tehlike arzediyo..kalbi arıza veriyo..ürkütücü....hakda hayırlısı hicrancım..allah sana ve ailene sağlık versin.gerisini zaman göztericek..sen kendini sıkma dicem elde deil ama sen enönce yavrularına lazımsın..kardeşin yaptığı seçimlerin bedelini bi noktadan sonra kendi ödemek zorunda..18yaşında felan deil zaten sanırım..allah iyi yazılar yazsın..analar taht yapar baht yapamaz mış nıhayetinde..
cümleten iyi geceler cancanlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?