Doğum yapmış olan anneler buraya....

geçmiş olsun canım. inşallah yaptığın çay şifasını verir de Ceylinimize hemencecik geçirir öksürüğünü.

slm hanımlar

hayırlı olsun ayten hicran sende olmasan boş kalacak bu sayfalar.
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3:hulya::hulya: e herhalde yaniiiii:hulya:kaydirigubbakcemile3

evet bencede ev ekmeği yapmak süper bişii insanın hoşuna gidiyor heleki fırından çıkıncakokusu buram buram geliyor ve sıcacık kendi el emeğiniz yapmış olduğunuz ekmeği çocuğunuza yedirmek çok güzel bi duyguyerimseniben ekmek makinesi çok kullanışlı bence hem yoğurma derdin olmuyor hemde saatini ayarlayınca hoop armut piş ağzıma düş oluyorr çeşit çeşit ekmekte yapabiliyorsun ben allah nasip ederse en kısa zamanda edinicem bitane

geçmiş olsun canım. inşallah yaptığın çay şifasını verir de Ceylinimize hemencecik geçirir öksürüğünü.

sağol canım valla bugünde pek değişiklik yok aslında ben çayı akşam yatırmadan öncede vereyim diyom ama bakalım içerse olmadı yarın bi götürürüm gene dr off inşallah geçici bişiidir de sorun yaşamayız barii

eeeee nerdesiniz kızlarrrr kimseler yokk e tabii herkesler iş peşindedir yemek vss hazırlıkları bende daha yemedim aslında yemekte yaptım bezelye pilav ama bizimkiler balık diye tutturdu eşim almaya gitti yemekler yarına kaldı yani yarınki yemeğim hazır e balığıda eşim yapar genelde bizde ben sadece salata ve çorbayı yapar sofrayı kurarım blıklar temizlenir pişirilir önümüze gelir eşim olunca .
ben pek balık ellemeyi sevmem ama iş başa düşünce mecburen yapıyoruz o ayrı

anama geldik eşim yine çizgifilmden fırlamşı gibi gözleri kırmızıkırmızı çatlakçatlak oldu..korktu..ay bende iyi hoş anamda rahatım ama insan bi düzende durmak istıyo boylesı yoruyo açıkçası..sağlık olsunda..
hicrancım immuzinc al ozaman..tamamen bıtkısel ama aşırı karışımlı bişi deil..bigüm multıvitamını bıgun bu immuzinc i versen.ben vitagil aldım..mınadexi deiştirdim..karaciğere yükleme yapmasın dıyede bigün vitagil bigün immuzinc vericem..gerçekten immuzinc iyi bişi bi bak istersen..

umutçum geçmiş olsun ya hala geçmedimi eşinin rahatsızlığı allah acil şifalar versin kız eşinde kendine bakamıyor demekki bünyede zayıfsa kurtulması güç oluyor böle gripten .
neyse sende ananda biraz kafa dinlersin işte fenamııkaydirigubbakcemile5
bakiim canım o vitaminlere sağol

canımbenim sende saol..eşimin okulunda domuzgribi olan öğretmen var..gizliyolar panık olmasın dıye ama zaten okulun yarısı yok..ya hasta mıllet yada korkudan göndermıyo çocugunu..bikaçgün tatil ediverseler aslında..belkide hızı yavaşlar bu mıkrobun..biz tam merkez beyoğlu gibi bi muhıtte oldugumuzdan belki curcuna yaşıyoruz bu durumları..ve mıllet kesınlıkle aşı olmuyo..valla bılemıyorum işte..ben beklıyorum henuz başlanmamış yaptırıcam hemen..
gülüm buralara uğrarsan sen yaptırıcanmı aşı merak etiim..

he vallahi nerde herkes yaa...
çekilişi yaptım kızlar bi ara müsait olunca göndereceğim inşallah....

hiç hile falan yok kızlar... kimse kıllanmasın... bitek serapa fatma çıkmıştı onlar zaten birbirlerine alıyorlardır diye tekrar çektim.. haberiniz olsun...

slm kızlar
alp dun çok rahatsızlandı kendını yerden yere vurdu.hemen acile götürdük dr yediği balıktan olabilir dedi.
daha öncede yiyedi ama ne oldu ne bitti anlamadım acilde iğne yaptılar eve geldik..
şimdi iyi uyuyo.
kızlar çekiliş içinde bende katılcaktım ama benım bi sorunum var tekrar cezaire gidersem göndermek banada sizede zor olur oyuzden ben vaz geçtim girmıycem

selam..bizde aşıdan geldik..domuzgribinin ilk dozu vuruldu..şimdilik bişi yok şükür..ıkıncı 20gun kadar sonra..ama hemşireyi dövecektim.malum anamdayım adam hasta dıye.buyuzden burda kadıkoyde götürdüm..zaten bizim buraları akp düşmanı..kımsecıkler aşı felan yaptırmıyo..anam götürdüm kadına sordum daha önce yanetki şikayetiyle gelen bebek oldumu dıye..kadın bana-ama her bebek farklı şimdiye kadar olmasada bu olmıcağı anlamına gelmez deyıverdı..git druna danış dedi..nerdeyse aşı yapmicak..20dkka sürdü bi ateş ölçmesi...lahavle çektim..bi iğneyi sokup çıkarsın sonra ne yaparsan yap dedım kendıme..iğneyı olduk derken demezmi tam cıkarken-tüm vucudu felan morarırsa hastaneye gidin!!eh orda saçını dolayıp bi kafa çakıcaktım..niye çakmadım..çakamadım..rezalet cıkcak..pederim zaten yaptırma felan dıye kendını yırttı korktu canım babam..napim anambabam yarın öbürgün bu cocuk hastalansa devlet ayagına kadar bedava getirdide bi aşılatamadın çocugu diye kendimimi yiyeyim..şükür yaradanıma henuz bi sıkıntımız yok..ama şikayet maili attım tabiki..çıkarken kadına senın adın ne dedım filiz dedi soyadın ne dedim bi şaşaladı ..söyledi..bi güzel döşedim valla bikaçkez dahada yollicam..burnumdan çıktı öfkem..bu nedir yaa..bunlarda hükümet düşmanı..ben artık boyle yorumluyorum bu işleri..bu kadar bi vatandaşı aşıdan korkutmak nedir yani.biyerde görmem işallah şahsı..

mevlüdecim çok geçmiş olsun..gazmı yaptı..da yerden yere attı kuzu?ishal oldumu?antıbıyotıklerde yan etki ishal,karın ağrısı yapabilir..hangi hastaneye gidiyosunuz siz?ateşi ne alemde?

Yaşanmakta olan H1N1 pandemisi dolayısıyla piyasada kullanımı artan antibakteriyel el temizleme jeli, sıvısı, köpüğü vb. ürünlerin, Bakanlığımıza 5324 sayılı Kozmetik Kanunu doğrultusunda bildirimlerinin yapılmasına rağmen, ambalaj ve tanıtım materyallerinde:

H1N1, Hepatit, H1N5, AIDS vb. türünden enfeksiyon hastalıklarına karşı etkili,
Antimikotik,
Virüs, küf, mantar vb. mikroorganizmalara karşı etkili ,
Bakterisid, antiviral, domuz gribine karşı vb.

türünden kozmetik ürünlerin, ilgili mevzuatta yer aldığı şekliyle sınırlı tanımı ve kapsamı dışındaki ibarelerin kullanılması yoluyla, tüketicinin yanıltıldığı ve halk sağlığını tehdit edici durumların oluştuğu tespit edilmiştir.

5324 sayılı Kanun doğrultusunda yapılan piyasa kontrollerinde Mevzuata aykırılığı tespit edilen kozmetik firmaları hakkında idari işlem başlatılmaktadır. Yukarıdaki tanıtım bilgilerini içeren ve dezenfektan veya antiseptik amaçlı olarak piyasaya arz edilmek istenen ürünler için, Bakanlığımız ılaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü ılaç Ruhsatlandırma Daire Başkanlığı’na “Ara Ürün ızin Belgesi” almak üzere başvuruda bulunulması gerekmektedir.

Anti-bakteriyel amaçlı olarak piyasaya arz edilen kozmetik tanımına uygun ürünlerin,

çocuklardan uzak tutulması, kullanılması gerekiyor ise ebeveyn kontrolünde kullanılmasına,
gözle temas ettirilmemesi,
yanıcı/ parlayıcı olduğuna ilişkin uyarıların ambalaj üzerinde bildirilmesi gerekmektedir.
Kişisel temizlik için ellerin öncelikle su ve sabun ile yıkanması, susuz kullanılan ürünlerin ise su bulunmayan ortamlarda tercih edilmesi önemlidir.

Anti-bakteriyel ürünlerin gereksiz yere kullanımında direnç gelişebileceğinin ve bakteri kaynaklı hastalıkların yaygınlaşabileceğinin de göz önünde bulundurulması gerekmektedir

sağlık bakanlıgı yazmış..bilginize..bu jellerden pek kulllanmamak mumkun mertebe su sabun kullanmak en hayırlısı

umutcum hadi hayırlı olsun ismet paşamı da bu aşı korusun inşallah. hemşirelerin tavrı her yerde aynı canım kendilerini bişey sanıyorlar. hakkını savunmak en doğrusu sen susarsan onlar tepene binerler.

eşine de geçmiş olsun canım

mevlüdecim çok geçmiş olsun canım. neyin ne zaman dokunacağı belli olmuyorki utkuya da yumurta dokunuyo bazen hiç birşey olmuyo bazen de heryeri kabarıyo

Umutcum bana mı sormuşsun Gülüm diyerekten anlamadım ama bana soruyorsan hala karrasız olmakla birlikte aynen şu cümleni her gün kafamdan geçirdiğim için yaptırma eğilimindeyim:Yarın öbürgün allah korusun çocuğum hasta olursa devlet ayağına kadar bedava getirdi aşını neden yaptırmadın diye kendimle hesaplaşacağım
Bizim okulda aşı anketi dağıtıldı sanırım haftaya bi gün okula aşıya gelecekler 45 kişilik sınıflardan 2-3 kişi çıktı inanın aşı olmak isteyen tabiki velilere soruldu.Uzun uzun açıklamalar yazılmış aşının bu hastalıktan %90 oranında koruduğu belirtilmiş buna rağmen velilerin büyük kısmı nerdeyse hepsi uygun bulmuyorum diye imza atmış.İşte bunlar kafamı karıştırıyor...Ama ben yaptırın diye tavsiye ettim çocuklara gene de benim sınıftan 3 kişi yaptıracak.Bizim bi öğretmen arkadaş cerrahpaşa çocuk hastalıkları anabilim dalı başkanıyla konuşmuş ahbapmıymış neymiş.Bu aşı avrupa da uygulanan aşının aynısı tereddüt etmeyin yaptırın demiş ona.Çok hassas ve maddi imkanları bizden iyi olan bi arkadaş önceleri Avrupadan aşı gettittirecem onu yaptıracam diyordu şimdi burda yaptıracam diyor.

Ayçayı soruyorsanız yaptıracağım yarın,ne zamana kadar gidebiliriz acaba???
.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…