- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #40.001
slm kızlar bu sanah alpin ateşi daha iyi gece çok ateşi vardı.. dr gribal enfeksıyon başlangıcı dedı buna bide alt kök dişler eklenın ce kok normal dedı üsten zaten 2 diş patlamıltı şimdide sağ ve soldan aynı anda 4 dişpatlamış su an toplamda10 dişimız var 4 tanede daha yenı ele geliyo minicik patlamış...
merhaba arkadaşlar
geçmişi okuyamıyorum kaç gündür birikti baya. Utku hiç rahat vermiyo sürekli mızmız. başımdan hiç ayrılmıyo pc nin başına oturtmuyo. birkaç gün televizyon izletmiştim şimdi müptela oldu trt çocuktaki gece bahçesine bakacakmış beyfendi apsi tete aç diyo ordaki karakterlerden birisi oluyo bu apsi deyzi.
hasta bebişlerimize geçmiş olsun
HİCRAN o ekmek de pek güzel koktu kıııız karnım acıktı birden
arkadaşlar şu aşıyı ne yapağız yaaa herkese bi şekilde bulaşacak bu virüs diyolardı tv de.
selam kızlar ben geldim bi birine bakıp çıkıcamm:roflol:
ayırdığım kıyafetlerin işi tamam makinadan çamaşır çıkarıp astım kuruyanlar toplanıp katlandı ceylinin dolabı boşaltıldı ama yerleştirilmedi :kedi: ütüye elimi bilem süremedim akşam ceylin uyuduğunda yaparım 3-5 tane oda yerseeeşakkıdı yemek yaptım bideeee ekmek yaptım ay kendime hakim olamadım evde yapmaktan bahsederken gündüz hadi yapayım bi trabzon ekmeği dedimsırnaşık şey şimdi çıkardım fırından ceylinde ablasıyla oynuyor şuan bende bittim valla ancak ceylinin dolabını yerleştiricem zilli bugün iş yapıp onla fazla ilgilenmedim diye bayaa huysuzlandı ama mecburen ablasına postaladım hergün böle olunca iş bitmiyor ev dandini oluyorrr
e bakın hadi ekmeğim nasıllll:kedi:
Herkse selamlar....
Hicrancım eline sağllık. nasıl yaptın anacım tarifini versene. Bak ekmek yapma makinası almaya da gerek yok aslında. Ben bi ara ondan alayım falan diyodum...
Bizimkinin annesi de böyle tepsi de yapıyo arada. ama seninki daha bi güzel olmuş. Nasıl yaptın?
canım ekmek makinası daha iyi aslında çünki her kap ekmeğe uygun olmuyor ben borcamda yaptım tenceresinde iyi oldu ama ekmeği biraz kalın yapmışım içi pişmemişti ilk çıkardığımda sonra biraz daha pişirmek zorunda kaldım:kedi: üstü daha kızarmış oldu tabii öle olunca .bidahaki denememde ufak hamburger ekmeği şeklinde yapıcam tam buğday ekmeği ile devam etmeyi düşünüyorum bide unların kenarlarında protein miktarı yazar en az 10.5 olması gerekiyormuş ekmek yapmak için ideali buymuş ben 4 su bardağı kadar una 1 yemek kaşığı kuru maya 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker ve su ile yaptım başka bişii yok mayayı 1 kupa ılık suda 15 dk beklettim sonra unun içine tuzu şekeri ve mayalu suyu boşaltıp hamur vıcık vıcık şekilde olacak kadar su koydum ama su ılık olacak ve musluk suyu olmasın hamurun mayalanmasına etki ediyormuş .ekmek hamuru kuru olmayacak eline yapışacak hamur en az 15 dk yoğuracaksın yoğurdukça hamur suyu emiyor ama tam emmeyecek yani eline hamur yapışacak şekilde olacak sonra üzerini bi bezle örtüp 1,5 saat bekletip sonra gene 2-3 dakika yoğurup 1 saat kadar daha mayalanmaya bırakacaksın sonrada sıvı yağla yağlanmış accıkta yaışmasın diye unlanmış kaba koyup 220 derece fırında en az 30 dakika tabii ekmeğin kalınlığına göre değişir bu zaten ekmeğin renginden anlaşılıyr pişip pişmediği ve ekmek fırından çıkınca 1 saat kadar üzerini bi bezle ört ve dilimleme soğuyunca dilimle ve afiyet olsunnncokacimcoookkaydirigubbakcemile5
Arı sütü nerede satılır nasıl birşeydir?
burdayım datlum şirketin alacaklılarıyla uğraşmaktan ölüyorumm gınaaa geldi vallaaa
eşimde aktar dükkanı devir aldı bakalım inşallah kazabır bir sürü borcun altına girdii inşallah altından kalkar.
merhaba arkadaşlar
geçmişi okuyamıyorum kaç gündür birikti baya. Utku hiç rahat vermiyo sürekli mızmız. başımdan hiç ayrılmıyo pc nin başına oturtmuyo. birkaç gün televizyon izletmiştim şimdi müptela oldu trt çocuktaki gece bahçesine bakacakmış beyfendi apsi tete aç diyo ordaki karakterlerden birisi oluyo bu apsi deyzi.
hasta bebişlerimize geçmiş olsun
HİCRAN o ekmek de pek güzel koktu kıııız karnım acıktı birden
arkadaşlar şu aşıyı ne yapağız yaaa herkese bi şekilde bulaşacak bu virüs diyolardı tv de.
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan teşekkürlerrrdaha nice aylara hep beraber inşallahalkisalkisalkis
sağol canımmmopuyorumnanaktanopuyorumnanaktangözünaydın hicoşum..allahım arttırsın sağlıkla neşeyle...
hayırlısı olsun mevludecim..araçtır tabi..arkadaşımın eltisi glaxosmiithkline dıye meşhur bı ılaç fırmasında görevli bi eczacı..yan etkısı dıer aşılardan farklı deil diyo..ve gün geçtikçe katlanıcak..zaten tumuyle devlet tekelınde..parası olan bastırıpta alıpta yaptıramıyo..orda çalışanlar bile tek doz dahii alamıyolar..aslında biçoğumuz burun kıvırıyo ama gün olucak altın gibi olucak korkarım bu aşı..cezayırın şartları daha ıyı dıyosan oyledır..hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.
nuraycım bu arısütü bende cok istedim ama biri yer biri bakar kıyamet bundan kopar mısalı ama normal bal bıle döküntü yapmıştı bizde..aktarlarda sanırım nuraycım satılıyo..ama cok azcık önce ver bi dene..hatta kürdan ucuyla damlatıp veren bıle varmış..okadar azı bıle yeterlıymiş yani..hergün verende var çaykaşığıyla..ama bence önce mınnacık dene...
hicoş valla vitagil en iyisi şuesanda..bıkaç aya daha iyisini çıkarırlarsa bilemem:)
ceylinim nice 14 aylara....ekmeği de yaparsan tereyağ ile yerim valla hicoşum:):):)
hayırlı olsun canım....
kazanır inşallah... marankiyle saraçoğlundan sonra herkes kendini otlara verdi...
off ben olcam o dükkanda... hergün bi karışım denerim...
bizde resmen aktara abone olduk hergünbi ot alıyoz...
burdayım datlum şirketin alacaklılarıyla uğraşmaktan ölüyorumm gınaaa geldi vallaaa
eşimde aktar dükkanı devir aldı bakalım inşallah kazabır bir sürü borcun altına girdii inşallah altından kalkar.
bizimkide öyle trt çocuk müptelası özellikle gece bahçesine bayılıyor ama daha apsi falan diyemiyorrrr seninki maşallah erken konuşacak demekki.
MAŞALLAH UTKUYA PROGRAMDA BEĞENİYOR ÖYLEMİİİ
ahh canım yakın olaydık getirirdim sanada kaydirigubbakcemile5 ama kendinde yaparsı canımm yanii ekmek yapmakta ne varrr hepiniz kendine göre ayrı ustalarsınız maşallhhh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?