- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #39.981
günaydınnn....aytenim nasılsınnn?mevlüde geçmiş olsun size de....hicoşşşş ebn o ekmeğe bayıldım üzerine de tereyağ sürüceksin sıcak sıcak teyzem yapar arada bayıla bayıla yerim ben:):)
burdayım datlum şirketin alacaklılarıyla uğraşmaktan ölüyorumm gınaaa geldi vallaaa
eşimde aktar dükkanı devir aldı bakalım inşallah kazabır bir sürü borcun altına girdii inşallah altından kalkar.
burdayım datlum şirketin alacaklılarıyla uğraşmaktan ölüyorumm gınaaa geldi vallaaa
eşimde aktar dükkanı devir aldı bakalım inşallah kazabır bir sürü borcun altına girdii inşallah altından kalkar.
selam kızlar ben geldim bi birine bakıp çıkıcamm:roflol:
ayırdığım kıyafetlerin işi tamam makinadan çamaşır çıkarıp astım kuruyanlar toplanıp katlandı ceylinin dolabı boşaltıldı ama yerleştirilmedi :kedi: ütüye elimi bilem süremedim akşam ceylin uyuduğunda yaparım 3-5 tane oda yerseeeşakkıdı yemek yaptım bideeee ekmek yaptım ay kendime hakim olamadım evde yapmaktan bahsederken gündüz hadi yapayım bi trabzon ekmeği dedimsırnaşık şey şimdi çıkardım fırından ceylinde ablasıyla oynuyor şuan bende bittim valla ancak ceylinin dolabını yerleştiricem zilli bugün iş yapıp onla fazla ilgilenmedim diye bayaa huysuzlandı ama mecburen ablasına postaladım hergün böle olunca iş bitmiyor ev dandini oluyorrr
e bakın hadi ekmeğim nasıllll:kedi:
Herkse selamlar....
Hicrancım eline sağllık. nasıl yaptın anacım tarifini versene. Bak ekmek yapma makinası almaya da gerek yok aslında. Ben bi ara ondan alayım falan diyodum...
Bizimkinin annesi de böyle tepsi de yapıyo arada. ama seninki daha bi güzel olmuş. Nasıl yaptın?
arı sütü ve polen süper b,şiii zaten ben tubaya küçükken çoook vermiştimm belkide sağlıksız br bebeklikten kurtulmasının en büyük nedeni de bu olabilir keklik yumurtaları vss ona vermediğim şey kalmamıştı yawww
durun ben şenlendireyim ortamı
iki kafadar gururla sunar :))
Ayy maşallah ne tatlı olmuşlar ...
merhaba kızlarrr nasılız bugünn .a.s.
biz bugün 14 ayımıza girdik:teytey:
gel ben sana yapayım canımmm bu aralar ekmek hobisi başladı bence yapıyom arada aklıma esince işte ama henüz deneme aşamalarında şekilleri bi türlü tutturamıyomkaydirigubbakcemile3 zamanla olacak oda en azından hafta sonları kendim yaparım belki hep bide ekmek yapma makinesi alsam süpper olacak bakalım ilk fırsatta alıcam inşallah ama şuan alamamgünaydınnn....aytenim nasılsınnn?mevlüde geçmiş olsun size de....hicoşşşş ebn o ekmeğe bayıldım üzerine de tereyağ sürüceksin sıcak sıcak teyzem yapar arada bayıla bayıla yerim ben:):)
hafta sonları yap bacım insana çok iyi geliyor yemek yapmak vss uğraşmak sende çalışıyon daha nolsun üretimin her şekli sevaptırkaydirigubbakcemile5ulen kıskanıyorum ben seni hivran karısı keşke bende evde evimin hatunu olsamdaaa böyle şeyler yapsammm, şu betüşün tariflerini kuzuma yapıp yedirsemmm ayyy çok üzülüyorum ben yaaaa senağlamasenağlama pazar günleri ben allem edip kallem edip yediriyorum kuzumaa ama hafta içi çok az yiyormuşşş kayınvalidem benim gibi şaklabanlık yapamıyor tabiii iştahıda olmadığı için yamiyorrr..
ayten hayırlı olsun..allah bol kazançlar versin işallah..borç yiğit kamçısı..borçsuz adam adam deil:)sağlık olsun..içini ferah tut..mevla neyler güzel eyler..hepimiizin hasletlerii var aytencim..sen buugun evde olup bunları yapamamaktan bi dieri neblim bi bayramlık dahii alamamaktan bi başkası ilacını yaptıramamaktan muzdarip..allah sağlık versin..dört başı mahmur olmak istiyosan dizi oyuncusu olacan:)ya binbirgecenin şehrezatı yada aşkımemnunun bihteri gibi:)anca filmlerde işte adları ulu dötleri kuru,bi aşk meşk derdinden tırmalayanlar:)boşver herşeyi..sağlıktan ötesi yok..
yav bu ismetefendinin fiziği bana benzeseydıde olurdu ama korkarım herşeyini bubadan ama aklını anadan almış:)yandım yanii..beş karış havada bi akıl..ayrıca uyanık geçinen saftorozun biri vede kararsız dengesiz bi şabalak mı olucak behlül kılıklım:)
bugun aradım sağlıkocağını henuz gelmemiş aşılar..sırasıyla başka ocaklarıda aradım biyer yaparız dedi ..bende sevdğim bi başka ögretmen kıza soyedım kaptı bebeği gitti..ona vurmuşlar aşı ama bebeklere henuz başlanmamış..mahcup oldum..telefonda bana yaparız gel dıyen hademeymiş:)iyi niyetliydi belki ama mıçından söylenıcek lafmı bunlar..ismet gece burnu tıkanıktı..sabah beride hapşuruyo..biide aşı gelene kadar ateşlenmeyelımde ertelenmese bari diye telakkuz halındeyım..peditus verdim..narlı pekmezli limonlu suyu verdım..vitajilmidir ondanda alıcam..aman nebılyım..bıde ekınezya içerikli bişiler varmış onuda eczacıya sorup alıcam..valla kuruş param yok..yazdırıcam...
gri bi salı..allah içlerimizi aydınlatsın ..
zaynepcim hoşgeldin..senın kuzuda kımbılır nasıl buyumuştur..işallah sürekli olur artık paylaşımın..
Günaydın arkadaşlar..
Çok güzel bir mail geldi bana sizlerle paylaşmak istedim..
GDO’lu diyet tarifleri
Haliyle panik halindesiniz... “Nasıl anlarız? Genetiği değiştirilmiş organizma yemekten nasıl kurtuluruz?” filan.
Şöyle...
¡
Annaneniz öpülesi elleri parçalanırcasına, ovalaya ovalaya tarhana yaparken, siz, “Aman annane be, boş versene” deyip, marketten hazır çorba alıyordunuz ya... Annane rahmetli oldu ve siz, o tarhananın tarifini annaneden alıp, bir kenara yazmadınız ya... İşte o nedenle, siz, genetiği değiştirilmiş organizma yemekten kurtulamazsınız maalesef.
¡
Ne verirlerse...
Onu yiyeceksiniz.
¡
Kız evlat yetiştiriyorsunuz, en iyi okullara gönderiyorsunuz... Piyano çalıyor, İngilizce konuşuyor, Grammy alanları tek tek biliyor. Bilmeli... Ama alt tarafı limon, şeker ve su kullanıp, limonata yapmasını bilmiyor! Yoğurdu çırpıp, ayran yapamıyor, ayran... İşte o nedenle, kızınız, genetiği değiştirilmiş meşrubat içmeye mahkûm maalesef... Torunlarınız da.
¡
Zahmet edip sütlaç yapmadığınız için, kek yapmaya üşendiğiniz için... İçinde ne olduğunu bilmediğiniz gofretleri, mısır patlaklarını kemiriyor sizin oğlan! Hamur tutmayı, şöyle mis gibi ıspanaklı bi börek yapıp, çantasına koymayı bilmediğiniz için, hamburger bağımlısı oldu. Tahin-pekmezi “köylü işi”, vıcık vıcık yağ fışkıran kremaları “modernite” sandığınız için, daha 10 yaşında ayıya döndü, yuvarlana yuvarlana yürüyor, tıkanıyor, merdiven çıkamıyor.
¡
Size zor geliyor ama, zor mu evde yoğurt yapmak? İstanbul’un güneşi müsait değil, anlarım, zor mudur İzmir’de, Antalya’da, Adana’da evde salça yapmak? Şikâyet edip
duruyorsun, içine katkı maddesi
konuyor, zorla beyazlatılıyor diye... İster tam buğday unundan, ister
çavdardan, hakikaten zor mudur evde ekmek yapmak? Bütün ailen kabız... Tonla para verip, abuk sabuk ambalajlı-meyveli saçmalıklardan
medet umacağına, niye öğrenmiyorsun kabak tatlısı yapmayı?
¡
Güya, çoluğunu çocuğunu düşünüyorsun, taze taze yesinler diye, pazara gidiyorsun... Eğri büğrü biberlere, doğal olduğu için tuttuğunda ezilen domateslere ağız burun kıvırıyorsun, hormonlu, tornadan çıkmış gibilerini alıyorsun... Ne işe yaradı senin pazara gitmen?
¡
Kocanız da, bu satırları okuyup, size akıl verecek şimdi... Söyleyin ona, ukalalık etmesin, götürün aktara, hatmi çiçeğiyle zencefili birbirinden ayırt etsin, ondan sonra konuşsun!
¡
Enginar, börülce, radika, cibes pişirmekten haberin yok; gazetelerin tiraj almak için kı...ndan uydurduğu kı...mın uzmanlarından fıldır fıldır brokoli tarifleri öğreniyorsun... Brüksel lahanası yiyerek mi AB’ye gireceğini sanıyorsun?
¡
Çin’den bal getiriyorlar mesela... Taaa Arjantin’den, Meksika’dan bal getiriyorlar. Neymiş efendim, içinde genetiği değiştirilmiş organizma olabilirmiş falan... İçinde tavuk ibiği, maymun kulağı olmadığına şükredin! Ben iddia ediyorum... Kaşla göz arasında frankeştayn ürünlere kapıları açan arkadaşlarla, Amerikan çiftçilerinin avukatı profesörlerimiz, sırf karakovan balına sahip çıksa, Şemdinli’de, Pervari’de terör bile azalır, terör bile.
¡
Uzatmayayım.
Mutfak genetiğimizi kaybettik biz.
¡
Elin adamı, mısırdan, soyadan, domatesten önce beynimizin DNA’sını değiştirdi!
¡
Hurrraaa diye köyden kente göçerken, dışarda tıkınmayı şehirleşme zannettik. Ambalajlı ürün tüketmeyi, zenginleşme zannettik.
¡
Dolayısıyla, ya kafayı değiştirip, özümüze döneceğiz... Ya da ne verirlerse onu yiyeceğiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?