- Konu Sahibi Girl and baby
-
Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım.Bebişinin idrar yalu enfeksiyonu olduğunu nasıl anladın canım.Benim kız da ne zamandır çok huzursuz uykusunda bile sürekli ıkınıyo ve uyanıkken sürekli mız mız.Ayaklaını karnına çekip çekip ağlıyo gaz sancısı sanıyorum ama acaba enfeksiyon olabilir mi doktora götürsem mi.Kusma ve ateş yok, kilosu da iyi ama çok huzursuz ve çok az uyuyo ne yapıcağımı şaşırdım.
Bi de tahlil için idrarı nasıl alıyolar onu sorayım.Umarım bebişin en kısa zamanda iyileşir.
kızlar onbeşgun once dogum yaptımdogdugu gunden beri bebegimin başının ön kısımlarında ve boyun altlarında iltihaplı sivilceler var dr sorduk yıkandıkça geçiçek dedi onbeş gün oldu ğeçmediCADIARZU aynı sıkıntıyıoçeken bılen arkadaşlar varsa bılgı versin a.s.a.s.
Aslında benim büyük kızımda da olmuştu bebekken,bir aylıktı daha ama biz onu çok kusuyo diye götürmüştük ve o zaman kan tahlili falan da yapmışlardı çok acı çekmişti bebeğim ben o üzüntüyle idrarnı nasıl aldıklarını pek hatırlayamıyorum ondan sordum canım teşekkür ederim.U marım bebişin en kısa zamanda iyileşirCanım benimkinin sarılığı uzun sürmüştü doktor önce idrar tahlili istedi,sana bi poşet gibi küçük bişey veriyolar..bebişin altına koyup beazini bağlıyosun..içine denk gelip çişini yapınca veriyosun tahlilini yapıyolar..ilk tahlilde enfeksiyon çıktı.o yüzden uzamış sarılığı.antibiyotik verdi.10 gün kullandık..kontrole gittik yine o poşeti verdiler tahlil için,geçip geçmediğine bakıcaklardı..bi türlü o poşete denk getirmedi e bide kız çocuğu olunca hayli zor oluyo..biracık yaptı 2 cc verdik .bu seferde başka bi mikrop türemiş dedi dr.belki altına poşeti koyarken yada alırken sizin elinizden geçmiş olabilir o yüzden sonda takcam dedi daha garanti bi test olsun dedi..tabi ben HÖNK oldum sonda deyince ama onunki ufacık minicik bişeydi..onu taktı doktor ağladı tabi baya canımın içi..bu tahlildede yine aynı mikrop çıktı bu seferde iğne verdi 7 gün boyunca..4 gün kaldı..seninki gaz sıkıntısı canım..bizimki sarılıktan beri var..bide ben alttan üste doğru temizliyodum altını ,oda etkili olmuştur mikrop kapmasında..artık hep üstten alta doğru temizliyorum
kızlar onbeşgun once dogum yaptımdogdugu gunden beri bebegimin başının ön kısımlarında ve boyun altlarında iltihaplı sivilceler var dr sorduk yıkandıkça geçiçek dedi onbeş gün oldu ğeçmediCADIARZU aynı sıkıntıyıoçeken bılen arkadaşlar varsa bılgı versin a.s.a.s.
Canım benimkinin sarılığı uzun sürmüştü doktor önce idrar tahlili istedi,sana bi poşet gibi küçük bişey veriyolar..bebişin altına koyup beazini bağlıyosun..içine denk gelip çişini yapınca veriyosun tahlilini yapıyolar..ilk tahlilde enfeksiyon çıktı.o yüzden uzamış sarılığı.antibiyotik verdi.10 gün kullandık..kontrole gittik yine o poşeti verdiler tahlil için,geçip geçmediğine bakıcaklardı..bi türlü o poşete denk getirmedi e bide kız çocuğu olunca hayli zor oluyo..biracık yaptı 2 cc verdik .bu seferde başka bi mikrop türemiş dedi dr.belki altına poşeti koyarken yada alırken sizin elinizden geçmiş olabilir o yüzden sonda takcam dedi daha garanti bi test olsun dedi..tabi ben HÖNK oldum sonda deyince ama onunki ufacık minicik bişeydi..onu taktı doktor ağladı tabi baya canımın içi..bu tahlildede yine aynı mikrop çıktı bu seferde iğne verdi 7 gün boyunca..4 gün kaldı..seninki gaz sıkıntısı canım..bizimki sarılıktan beri var..bide ben alttan üste doğru temizliyodum altını ,oda etkili olmuştur mikrop kapmasında..artık hep üstten alta doğru temizliyorum
Canım bebegın huysuzlugunun sutun az olmasından yada doymamasından olucagını sanmıyorum cunku masallah dıyeyıım resmen tasıyor göğüs pedi yetiştiremıyorum..
oğlum emerken cok gelıyor yutmakta bıle problem yasıyoruz her emmede 4-5 defa tıkanıyor öksürüyor doktora sorduk süt cok geldiğinden yutkunmayı zor yapıyordur dedi..
zaten suyu cok abarttım fena ıcıyorum ondan sanırım ama cok susuyorum elımde degıl.. gunde 3 lıtreyı coktan gecıyorumdur.. herbırı 1 kılodan fazlaymıs gıbı gelıyor göğüslerim sırtım omuzlarım öyle agrıyorki bırde emzırırken yamulmaktan.. arkama yaslanarak emzırmeyi basaramadım henuz o yuzden sırtımın agrıları bıtmıyor.. :1no2:
onun dısında sorunumuz hep gazdan bellı cunku ayakları toplaıp top gıbı yapıyor kendını yuzunu de kıpkırmızı yapıyor ama cıkarıyor gazı yınede bıtmıyor sureklı gazı var malesef.. :1no2:
maşallah canım yaa ben de su içiyorum ama galiba fazla içemiyorum takip edemiyorum ne kadar içtiğimi ama şöle bir yöntem yaptım kendimce her emzirmede bir bardak su içiyorum onun dışında zaten içiyorum ama meyve suyu ayran anne çayı normal çay derken ıvır zıvır zaten günde 1 lt oluyordur yanii ama sütüm fazla değil malesef yetmiyor kızıma .
emzirirken bende iki büklüm duruyorum kızım rahat edemiyor gibi geliyor o yüzden geriye fazla yaslanamıyorum bende fıtıkta var bel ağrısından da uyuyamıyorum zaten uyku diye bişii kalmadı maleseff olanda bel ağrısına kurban gidiyorrkafamçokkarıştı
Canım şöyle bırsey yap.. bır pipet şişe al elinin altına 0,5 lt yanı yarım litrelik..
gun ıcınde ondan 6 tane bitirirsen 3 lt suyu tamamlamıssındır demektır.. Anne sutu ıcın en onemlı ıkı sey var bırı emzırmek ıkıncısı de bol sıvı bunu bıloıyorsunuzdur.. onunda dısında tatlı süt yapar işte filanca süt yapar doğru degıl denılıyor doktorlar tarafından daha az once bebeğim dergısının yenı sayısını okudum.. emzirmeyle ılıglı bır kac sayfalık makale vardı ordada aynen boyle yazıyordu.. sen her emzırmede o elının altında olsun bıtır sureklı bıttıkce doldur.. koskoca bır gunde altı pet şişe cok az bence ıcılır zor degıl..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?