Doğum yapmış olan anneler buraya....

kızlar onbeşgun once dogum yaptımdogdugu gunden beri bebegimin başının ön kısımlarında ve boyun altlarında iltihaplı sivilceler var dr sorduk yıkandıkça geçiçek dedi onbeş gün oldu ğeçmediCADIARZU aynı sıkıntıyıoçeken bılen arkadaşlar varsa bılgı versin a.s.a.s.

Canım benimkinin sarılığı uzun sürmüştü doktor önce idrar tahlili istedi,sana bi poşet gibi küçük bişey veriyolar..bebişin altına koyup beazini bağlıyosun..içine denk gelip çişini yapınca veriyosun tahlilini yapıyolar..ilk tahlilde enfeksiyon çıktı.o yüzden uzamış sarılığı.antibiyotik verdi.10 gün kullandık..kontrole gittik yine o poşeti verdiler tahlil için,geçip geçmediğine bakıcaklardı..bi türlü o poşete denk getirmedi e bide kız çocuğu olunca hayli zor oluyo..biracık yaptı 2 cc verdik .bu seferde başka bi mikrop türemiş dedi dr.belki altına poşeti koyarken yada alırken sizin elinizden geçmiş olabilir o yüzden sonda takcam dedi daha garanti bi test olsun dedi..tabi ben HÖNK oldum sonda deyince ama onunki ufacık minicik bişeydi..onu taktı doktor ağladı tabi baya canımın içi..bu tahlildede yine aynı mikrop çıktı bu seferde iğne verdi 7 gün boyunca..4 gün kaldı..seninki gaz sıkıntısı canım..bizimki sarılıktan beri var..bide ben alttan üste doğru temizliyodum altını ,oda etkili olmuştur mikrop kapmasında..artık hep üstten alta doğru temizliyorum

canım bizimkinde neler vardı neler bende çok kafaya takmıştım ama yıkandıkça geçti şimdi pamuk gibi heryeri maşşallah..derisinde hala plesantanın kalıntıları var o yüzden oluyo canım o..e dış dünyayla yeni tanıştı kuzucuklar..yavaş yavaş alışıcıklar...geçer merak etme..ha bide bebe yağı kullanma canım..çok gereksiz ve yağlandırıcı bişey..bepantenin mavi çizgili olan kreminden al eline sür sonrada vucudunda gezdir bebişin..çok güzel oluyo cildi..

Aslında benim büyük kızımda da olmuştu bebekken,bir aylıktı daha ama biz onu çok kusuyo diye götürmüştük ve o zaman kan tahlili falan da yapmışlardı çok acı çekmişti bebeğim ben o üzüntüyle idrarnı nasıl aldıklarını pek hatırlayamıyorum ondan sordum canım teşekkür ederim.U marım bebişin en kısa zamanda iyileşir

zeytinyağını çok hafif ateşte ılıtın elineize sürüp bebişinizin karnına saat yönünde masaj yapın gaz sancısı için çok iyi geliyo yaklaşık 5-10 dk masaj yaptıktan sonra ütüyle ılıttığınız küçük bir havluyu da karnına koyun nasıl rahatladığını görüceksiniz

birde bebeğine çay içirenler (benimki inatla içmiyo) çaya şeker yerine çay kaşığının ucuyla bal koysunlar

bunlar hem doğal yöntemler hemde çok işe yarıyo test edilmiş onaylanmış deneyin bence zararı olmaz sonuçta

Anessa arkadasım ben okuduguma ve duyduguma göre bal yenı dogan bebekler ıcın cok sakıncalıymıs sende verme bebegıne.. hazmı cok zor oluyormus cok cıddı sorunlar cıkarabılırmıs... onlar suan cok savunmasız daha yenı bebekler.. herseyı vermemelıyız dıkkat etmelıyız..

kızlar merhaba ben kasım annesiyim doğuracağım günü bekliyorum valla sizi tebrik etmek için yazıyorum doğumdan sonrada ne güzel paylaşımlarınız bigi alışverişiniz devam ediyora.s.

tuğbacım benim bebeğiminde aynı olmustu yüzü -yanakları özellikle -iltihaplı sivilce dolmuştu dr olabilir cok hassas ciltleri yenidoğanların demişti sarı su ve antibiyotik içeren merhem kullndık ama hemen gecmedi açıkcası onların gecirdiğine inanmıyorum nerddeyse 20 gün sürmüştü hala bikaç tane var

newlife cok geçmiş olsun biran önce sağlığına kavussun bebeğin inşallah
cnm senin bebeğinin sarılığı ne kadar sürdü dün dr gittik 1 aylık oldu diye oğlum .cocuksarı dedi dr aslında ilk haftada sarılık vardı ama gecmişti yenidoğan sarılığı değil bu 1 ay sürürse sarılık baska bişey olabilir karaciğer yada tiroidle ilgili sorun olabilirve bu sarılık zeka geriliği yapabilr dedi offfffff topuk kanı da 3 kez alınmıştı Allaha sükür bi sses cıkmadı ondan şimdide sarılıkyine Allah dermansız dert vermesin hiçbirimze 20 günden beri ömrimden ömür gütti zaten topuk kanı yüzünden . yavrum elinden kan almaya calıştılar damarlar öyle inceki 3 kez deldiler elinin üstünden içim parçalandı iyi dayanmışsın valla sonda taktırırken gerci herşey onların sağlığı için ama analık işte

maşallah canım yaa ben de su içiyorum ama galiba fazla içemiyorum takip edemiyorum ne kadar içtiğimi ama şöle bir yöntem yaptım kendimce her emzirmede bir bardak su içiyorum onun dışında zaten içiyorum ama meyve suyu ayran anne çayı normal çay derken ıvır zıvır zaten günde 1 lt oluyordur yanii ama sütüm fazla değil malesef yetmiyor kızıma .
emzirirken bende iki büklüm duruyorum kızım rahat edemiyor gibi geliyor o yüzden geriye fazla yaslanamıyorum bende fıtıkta var bel ağrısından da uyuyamıyorum zaten uyku diye bişii kalmadı maleseff olanda bel ağrısına kurban gidiyorrkafamçokkarıştı

benim kızdada yeni yeni oluştu 3-4 gündür var bazen fazla gibi bazen azalıyor galiba sıcaktan oluyor dicem ama bilemiyorum olur dedi dr hani bunaltmayın bebeği dedi fazla kat giydirerek bende gün aşırı banyo yaptırıyorum sanki banyodan sonra azalıyorlar sonra yine çıkıyorlar 1 gün sonra doğru olabilir yanii:ecrin_bebek:

Canım şöyle bırsey yap.. bır pipet şişe al elinin altına 0,5 lt yanı yarım litrelik..
gun ıcınde ondan 6 tane bitirirsen 3 lt suyu tamamlamıssındır demektır.. Anne sutu ıcın en onemlı ıkı sey var bırı emzırmek ıkıncısı de bol sıvı bunu bıloıyorsunuzdur.. onunda dısında tatlı süt yapar işte filanca süt yapar doğru degıl denılıyor doktorlar tarafından daha az once bebeğim dergısının yenı sayısını okudum.. emzirmeyle ılıglı bır kac sayfalık makale vardı ordada aynen boyle yazıyordu.. sen her emzırmede o elının altında olsun bıtır sureklı bıttıkce doldur.. koskoca bır gunde altı pet şişe cok az bence ıcılır zor degıl..

onuda yapıyorum ama pet şişelerden gına geldi hamişlik dönemimde bol su içebilmek adına yapıyordum öle ama midem bulandı pet kokusundan o yüzden artık bardakla içiyorum arada deniyorum ama öle su içsim gelmiyor canım yaww

yani takip edemiyorum kç bardak ne içtim nettim ama içiyorumdur herhalde bazı gün içmedim gibi geliyor ama emzirirken gerçekten ağzım kuruyor bırakıp su içmeye gidemiyorum eşim bardağı getirip ağzıma dayıyor ben kızıma eşim bana içiriyorrrr:roflol::roflol::roflol:

acep ineklerde bu kadar su içiyormudurrrr:roflol: kendimi bazen sağımlık inek gibi hissediyorum kızım ağlayınca hemen sütyenimin kopçasını açıyorummm:roflol::roflol:sırnaşık şey

aynen canım ben emzırmeye oturunca benımkıde şişeyi alıp bana yaklasıyor.. gercekten de cok susuyorum emzırıyorken ama gun ıcındede cok susuyorum onun dısında... bu gıdısle ınek gıbı olucam heralde ..kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…