Doğum yapmış olan anneler buraya....

Duygucum senin oğlan kaç kilo doğmuştu???
kusmasına rağmen maşallahhh iyi beslemişin tosunumu..bak demekki bişey yokmuş gördünmü

canım 3100 gr dogdu sımdı 4830 gr. yanı 1730 almıs
her kustugunda bır daha emzırdım de oldu yoksa ne olurdu bılmem:1no2:

ay canım ya cok gecmıs olsun.. esın hasta oldugu ıcın mı annesınde kalıyor..
senın aslında yalnız kalmaman gerek.. yanına baska bırısı gelse en azından esın gelene kadar.. :teselli:

evet betülcüm eşim hasta diye bebeğe bulaşmasın diye gitti.
Yalnızım zaten başından beri kimse kalmadı geceleri, hep tektim...:çok üzgünüm:

geçmiş olsun canım,seni çok iyi anlıyorum - ben de yalnızım,kaynanam yok malesefiannemler çok uzak,eşim çalıştığı için ona çok yüklenmek istemiyorum,dinlenmek için sadece pazarı var...
sana sabırlar dilerim

evet betülcüm eşim hasta diye bebeğe bulaşmasın diye gitti.

canım benımde yanımda ne annem ne kayınvalıdem var gunduzlerı yalnızım gece de doğal olarak esım var :)
ama hıc olmazsa esın gelene kadar gecelerı yanında bırı kalsa ne olur ne olmaz canım..

Kızlar dilimi eşşek arısı soksun hemii bundan sonra oğlum hakkında hıcbırseye ıyı demıyecegım yaaaaaa offff :çok üzgünüm: senağlamasenağlama

ne oldu ki betülcüm?benimki de dün çok huzursuzdu ne uyudu ne de durdu

ya dune kadar cok guzeldı hersey emme saatı uyku saatı ara ara olan hafıf gaz problemlerı harıc.. emer hemen uyurdu kendı kendıne saatı gelıcne uyanır yıne emer yıne uyurdu.. bugun sabahtan berı emınce uyuyor yatagına koyunca baslıyor huzursuzlanmaya uyumuyor kucagıam alınca duruyor bırakıncadurmuyor hıc kucak alıskanlıgı yoktu bırden cıktı bu :1no2:cıyak cıyak aglamıyor ama kendı halıen bırakamıyorsun ıste.. saatlerı cok duzenlıydı 2-2,5 saatte bır emerdı sımdı emıyor 1 saat gecmıyor yıne ıstıyor daha dun konustuk burda bırde arkadaslarla fılan cok duzenlı dıye o kadar da masallah dıyorum nazar surelerı okuyorum ama ben anlamıyorum ya bu kadar degısırmı konusulan hersey.. :1no2: benneyaptımki

canım çok değişiyorlar inan başlarda benimki de öyleydi ama şimdi gel gör.hep kucakta hiç bir işimi yapamıyorum yatağa bıraktığım anda uyanıyo ve bağırmaya başlıyo.hele dün bi görseydin ne yapacagımı şaşırdım inan agladım da.40 ından sonra dadeğişiyolar ve durmaz oluyolar

ıyı de bır gunde bırden mı degıstı yanı.. (
dun konustuk daha msn den gul arkadasımla ne guzel dedım uyuyor emıyor saatı bellı kendı kendıne uyuyor bılmem ne ..
hepsi tersıne dondu.. benım agzımdan cıkmaması gerekıyor heralde ıyı dıye ben onu anladım bu kacıncı yahu.. (

kızlar bütün bebişler aynı model mi nedir :)
benimki de son günlerde kucağımda bayılıp gidiyor,
ama yatağına bırakmaya kalktığım an gözlerini açıyor sonuna kadar..
sanırım yavaş yavaş etraflarını algılamaya başlıyorlar..
sesimizi kokumuzu arıyorlar anında..
çünkü fark ettim geceleri daha kısa aralıklarla uyuyor..gündüz evde ışık, ses ..3 saat uyuyor bazen..
ama geceleri en geç 1,5 saatte başlıyor mızırdanmaya :)

evet yaaa ben kim sorarsa geceleri hiç uyumuyo havalardan da etkileniyo diyorum bebeğim iyi demeye korkar oldum insanlara maşallah demek bile zor geliyo artık tuvalet suyuyla yıkayın kızlar bebişlerininiz yüznü 3defa ve her seferinde pislikten pisliğe gitsin diyişn ve yarım çay kaşığı da has zeytinyağı içirin gerçekten iyi geliyo

evet tuvalette sağ elimi yıkayıp bebeğimin yüzüne sürüyorum 3defa ve pislikten pisliğe gitsin diyorum bunu annem yıllarca bize yapmış ben de hala kendime yapmaya devam ediyorum şimdide bebişime yapıyorum çok iyi geliyo nazara karşı

Şekerim ben sana dedim ne desek, neyi övsek tersine dönüyo diye,
bu iş böyle ben anladım artık soran olana hep mızmız diyorum, ve yalan da değil sayelerinde kızımın günü gününe uymuyor.Neyi övsem tersine döndü bugüne kadar.Sesli ortamda uyur dedim demez olaydım

Benim kızım bugün çok huysuz, uykuya dalamıyor uyumayınca mamada yemiyor, hep mık mık diye söyleniyor.Yalnızım offfff...
Biraz cabbar olmalıyım...eskiden ben çok erkek kadındım korkmazdım eskiden bişeyden.
2 senedir kendime güvenim gitti bebeğime bile bakarken birileri olsun istiyorum.
Her işimi kendim hallederdim, yurt dışına hiç bilmediğim, kimseyi tanımadığım bir memlekete bile gittim bir süreliğine eğitim için.
Ama şimdi...
Yaşlandıkca korkak oldum yaaaaa

slm arkadaşlar hiç zahmet çekmeden sütünüzü saklamak istermisiniz bugün ben yaptım da size de söylemek istedim sağmadan canımı acıtmadan sütüm birikmiş oldu...kaydirigubbakcemile5

mesela bebişiniz emiyor ya o emerken diğer göğsünüze biberonu dayayın ondan da aynı anda damla damla sütler akıyor bugün hem emmede yaptım bunu ve epey birikti

benim oğlan da durmuyor bugün dün çok iyiydi mışıl mışıl uyumuştu ama bugün öyle olmayacak sanırım :1no2:

oooooooooo betülcüm dur bakalım bizimki de ilk zaamnlar cok uyurdu burnunu sıkardım uyansın diye şimdi uyusun diye gözünün içine bakıyorum ilk zamanlarda gaz problemi yoktu şimdi ayaklarını topluyo yukarı top gibi oluyor 3. haftadan sonra gazda baslıyor maalesef

arkadaslar bu arada bebeğiniz aglarken gözyası geliyomuu bizimki kuru kuru bagrıyo kucaga alınca sanki biraz önce aglaan o değilimş gibi şaşırıyorum

Benim nazarımmı deydi diyorsun yani Betül?Aşkolsun,niye nazar edeyim canım,benim de bebişim var,benimki de bana eziyet etmiyor ki çok sana nazar edeyim.Bence sen bu nazar olayına fazla takmışsın kafayı,bebk bunlar 40ı çıkana kadar 40 huy edinirlermiş derler,benimki de hergün farklı,bir gece uyur huzurla,bir gece hiiç uyumaz uyutmaz da..Bir gün emer emer uyur,ertesi gün gazdan kıvranır biz de böyleyiz,ben sana da söyledim hrgün emzirirken felak,nas okuyorum,başka da kötü şey aklıma getirmiyorum,dilime de getirmiyorum sen de öyle yap dedim...Üzüldüm şimdi arkadaşım.Nasıl inanırsan öyle olur çünkü,nazar deyiyor dedikçe değer gibi geliyor bana.Ben hiiç demiyorum.Çünkü bebeklere en çok aslında annesinin nazarı değermiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…